Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Drivetest: Polestar 2 Dual Motor  (Citit de 6663 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2784
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
Re: Drivetest: Polestar 2 Dual Motor
« Răspuns #3 : Octombrie 24, 2021, 09:17:04 a.m. »
Da dar nu încă. Aștept sa mai crească puțin bateriile, asa cu vreo 50%.
Și sa ma conving ca pe autostrăzi / naționale creste numărul de chargere rapide (gen ionity) mai repede decât cel de mașini electrice. Deocamdată majoritatea chargerelor sunt în orașe, ori asta pe mine nu prea ma ajuta ca în oraș merg de maxim un plin- doua pe an.
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
Re: Drivetest: Polestar 2 Dual Motor
« Răspuns #2 : Octombrie 24, 2021, 06:36:05 a.m. »
Te bate un gand? :D

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2784
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
Drivetest: Polestar 2 Dual Motor
« Răspuns #1 : Octombrie 23, 2021, 07:27:50 p.m. »

Astia de la Polestar isi fac reclama nebuna si invita toti nebunii la test, asa ca am profitat si eu si am facut o plimbarica de vreo 40km. Masina e Polestar 2 Dual drive. Aka cam aceeasi ca cea din poza, aceeasi baterie, acelasi motor insa roti mai mici, si fara upgrade de frane si suspensii.  Franele sunt chiar si la versiunea de baza ventilate fata-spate, iar eu in 40km le-am folosit o singura data, doar ca sa le incerc, altfel se poate conduce cu o singura pedala fara sa atingi frana.

Concluzia generala este ca mi-a placut masina. Acum 3 (sau 4?) ani am facut un drivetest de 300km cu o Tesla3 LR, care sunt convins ca are autonomie mai buna insa la putere, rafinament si confort Polestar e peste. 

Cand am plecat cu ea avea 93% baterie si afisa 380km autonomie. Am facut in total 40km, si afisa 340, deci pana la un punct e cinstita.

++ trage de rupe, fara drama, insa cei 408CP sunt acolo.

++ insonorizarea e la inaltime, zgomotul aerodinamic aproape inexistent (la 125km/h) si cel de rulaj destul de bine tinut sub control. Nu exista nici piuitul/bazaitul motorului electric si mie imi place ca nu au bagat zgomot din ala fals.

+ Interfata usor de folosit, ca un telefon android.

+ Se conduce foarte usor, se poate dezactiva creeping-ul, te obisnuiesti imediat cu toate.

+ interiorul e dintr-un soi de textil, insa foarte bine asamblat, pare de calitate.

+ Instalatie audio foarte OK.

+ partea de asistenta la condus e OK, insa aici recunosc ca nu prea am cu ce compara. ORicum nu e un subiect care sa ma intereseze foarte tare. Macar insa e usor de setat si folosit.

0 Mie unuia nu-mi plac faptul ca nu mai are butoane fizice, totul se face de pe tableta aia. De ex mi-am pierdut rabdarea incercat sa caut alt post de radio.

0 Nu ma omor nici dupa bordul "totul ecran". Degustibus. Mie imi plac acele si ceasurile, chiar si daca sunt (partial) virtuale.

0 In spate daca esti inalt risti sa dai cu capul de tavan, in rest, spatiul e OK, inclusiv la picioare.

- Consuma mai mult decat Tesla. Am luat-o cu 24kwh/100km. Am restat, si am ajuns pe autostrada cu vreo 35. Cica e normal, consuma mult la inceput daca nu a fost pre-climatizata'n'shit. Whatever. Pe autostrada a scazut pe la 26, apoi m-am plimbat printr-un orasel si a scazut la 22, am revenit pe autostrada unde a urcat iar la 24,9 si am ajuns inapoi la dealer cu 22. PE autostrada am mers pe regulator cu 125km/h, si pana nu am iestit nu am folosit frana deci am recuperat la maxim. Miroase asa, a 25kwh/100km.

- Vizibilitatea in spate e naspa.

- Are camera 360g insa e mai slaba decat cea de la mazda.

- Portbagajul e mic, cam la limita pentru o familie, iar ala din fata e doar pentru cablul de incarcare si maxim o poseta. MAi are un spatiu la dispozitie sub podea insa nu prea mare.

Niciunul dintre defecte nu mi se pare unul fundamental, as lua-o daca ar avea macar 450km de autonomie la 130km/h. Insa nu are, asa ca mai astept. A, si pretul e un defect poate fundamental, e 63k, fac 0% discount, si pah persoana fizica nu am niciun avantaj fiscal sau ceva. E interesant pentru firme sau independentii care au deduceri fiscale, pentru palmasi mai putin.

Insa e o masina misto, se conduce foarte fain, ii inteleg pe cei muscati de microbul electricelor.

« Ultima Modificare: Octombrie 23, 2021, 07:29:22 p.m. de james kilowatt »
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Mai 27, 2026, 08:37:38 p.m.]

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de Andrei1980
[Mai 27, 2026, 08:13:37 a.m.]

VW Golf VII 1.2 TSI 110 CP Trendline de vizitator
[Mai 13, 2026, 09:10:19 a.m.]

Aditiv benzina de vizitator
[Mai 11, 2026, 11:26:25 a.m.]

please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

* Mesaje recente

Calendar

Mai 2026