Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Discuri ovalizate??  (Citit de 24108 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
Raspuns: Discuri ovalizate??
« Răspuns #20 : Iulie 10, 2008, 07:52:34 p.m. »
am sunat la porsche si mi-au spus ca discurile se schimba pe garantie pana in 10 k km (asta nu scrie nicaieri si atunci suntem la 'mila' lor, ce vor schimba, ce nu, adio). sincera sa fiu nu-mi vine sa ma mai intorc la avia, sa le cer constatare etc

Avand in vedere profilul tau, poti incerca o schimbare pe garantie prin CULANTA (o extindere exceptionala a garantiei, aplicabila in cazuri elocvente de defect de fabricatie si nu de proasta utilizare).

Liviu, stiu ca esti suparat, dar te asigur ca-ti pot furniza destule informatii a.i. sa alegi tot o masina VAG dupa febr 2009, dar nu noua.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline MRP

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 1815
« Răspuns #19 : Iulie 10, 2008, 02:48:20 p.m. »
De la OPC Sibiu - utilizatorul nu este consumator . In cazul leasingului consumatorul este societatea de leasing , care nu este persoana fizica .

stupid!! si ratele cine le plateste?mai bine o propteste intr-un pom si gata,nu?

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #18 : Iulie 10, 2008, 10:21:51 a.m. »
@liv_sibiu
In unele contracte de leasing financiar se specifica in mod expres ca utilizatorul devine proprietar la incheierea contractului. Insasi notiunea de leasing financiar presupune ca riscurile si beneficiile aferente dreptului de proprietate trec asupra utilizatorului in momentul incheierii contractului.
Sunt chestiuni avocatesti, nu trebuie luat de sfant ce spune o tanti sau un nene toropiti de caldura si mai preocupati sa controleze tarabagii din piete.
Pai in cazul asta pe Crina si pe altii in aceeasi situatie cine-i apara? Persoane juridice nu sunt, proprietari nu sunt.. fiecare arunca pisica de la unul la altul.

Gata, nu e locul sa discutam asta aici, vroiam doar sa spun ca daca tot ne apucam sa facem galagie, macar sa facem cu un folos, altfel ne irosim energia degeaba.

Offline bogdanbran2002

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 453
  • Auto: fabia2 1.4, 86 cp
« Răspuns #17 : Iulie 10, 2008, 10:13:44 a.m. »
Stimati colegi, eu nu inteleg de ce se ovalizeaza discurile astea? desi sunt aerisite. Materialul din care sunt facute este chiar asa de prost? Sa puna discuri de la Dacie, alea 1300, sau sa nu mai iesim cu skodele pe ploaie, maine-poimaine o sa inceapa sa curga vopseaua sau eu stiu mai ce.
skoda fabia 2 elegance 1.4, 16v, 86 cp, an 2008, BXW
B 02 BRZ

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #16 : Iulie 10, 2008, 10:08:44 a.m. »
De la OPC Sibiu - utilizatorul nu este consumator . In cazul leasingului consumatorul este societatea de leasing , care nu este persoana fizica .
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #15 : Iulie 10, 2008, 10:02:09 a.m. »
Daca tot se vorbeste atat de mult despre protectia consumatorului in contextul unui contract de leasing, incerc sa aduc in prim plan cateva notiuni extrase din Ordonanta 21/92 r2 privind protectia consumatorului.

Prin consumator se intelege orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, care acţionează în scopuri din afara activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale

Producatorul este, printre altele, si operatorul economic care importă produse în vederea realizării ulterioare a unei operaţiuni de vânzare, închiriere, leasing sau orice altă formă de distribuţie specifică derulării afacerii.

Pagubă - prejudiciul creat consumatorului prin utilizarea unui produs periculos sau a unui produs cu defecte, precum şi cel creat de servicii necorespunzătoare furnizate de prestator. Prejudiciul poate fi material, vătămarea integrităţii corporale sau a sănătăţii, precum şi pierderea vieţii. În cazul utilizării unui produs cu defecte, se consideră pagubă deteriorarea sau distrugerea oricărui bun, altul decât produsul cu defecte, cu condiţia ca bunul respectiv să fie în mod normal destinat folosinţei sau consumului privat şi să fi fost folosit de persoana prejudiciată pentru uz sau consum personal, iar valoarea pagubei să nu fie mai mică de 200 lei;

In concluzie, trebuie vazut daca, din punct de vedere juridic, utilizatorul din contractul de leasing poate fi considerat consumator in sensul Ordonantei 21/1992. Nicaieri nu scrie ca leasingul nu intra sub umbrela OPC, totul depinde de clauzele contractului de leasing.

Cer scuze pentru aceasta paranteza, dar e bine sa stim sa inotam inainte de a ne arunca in mare.

Offline Silviu Mosh

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti - Salajeeaaan
  • Mesaje postate: 328
  • SKODA OCTAVIA II 1,4 MPi Rosu Corrida B 92 PUI
  • Auto: Octavia 2 1,4 MPi
« Răspuns #14 : Iulie 10, 2008, 08:53:18 a.m. »
CRINA, nu te lasa, suna la protectia consumatorului, trebuie sa existe o varianta si pentru cei cu leasing... asa ma gandesc ca nu voi mai pupa vreodata diferenta din taxa de inmatriculare, ca nu o sa se sinchiseasca nimeni de la firma de leasing sa faca demersurile necesare... MARE PORCARIE cu masina in leasing. AVEM DREPTURI, trebuie sa ne luptam pentru ele. Multumesc lui DUMNEZEU ca eu nu am avut pana acum probleme cu ea, si am deja 8000 km.
SUCCES in rezolvarea problemei, nu te lasa, mori cu ei de gat.

Fa o intrebare aici:
Oficiul Municipal pentru Protecţia Consumatorilor BUCUREŞTI (formular on-line pt reclamatii: http://www.anpcnet.ro/ro/?page_id=178 )

Inspector şef adjunct: Cerbulescu Constantin
Inspector şef adjunct: Radu Constantin Cătălin

Adresa: Str. Transilvaniei nr.2, sect.1, cod 010798

Tel.: 310.63.81
Fax: 310.63.80

Email: bucuresti@opc.ro

in caz de neintelegeri cu service...

skoda@dialogservice.com si cu

SKODA Auto a.s.
Kundenservice
Vaclava Klementa 869
CZ - 29360 Mlada Boleslav

Tel.: +420-326-811111
Fax: +420-326-811921
E-Mail: info@skoda-auto.cz
« Ultima Modificare: Iulie 10, 2008, 09:23:26 a.m. de Silviu Mosh »
Lumea e o jungla, / Oamenii e fiare,
Ce e scris ramane / Scapa cine poate    B 92 PUI

Offline MRP

• Gold member
  • Mesaje postate: 1815
« Răspuns #13 : Iulie 09, 2008, 10:39:20 p.m. »
. Garantia este de 24 luni pentru toata masina ( mai putin consumabilele )

si de asta se leaga ei.cica discurile de frana sunt consumabile :)) :047: idioti! asa toata masina este consumabila!

Offline liv_sibiu

• Gold member
« Răspuns #12 : Iulie 09, 2008, 09:32:26 p.m. »
Eu vreau sa gasesc pe cineva sa o cumpere cu banul jos , inchid leasingul si sa nu mai aud de grupul VAG
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline Crina

• Stupid people piss me off!
  • Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 927
  • Auto: Karutza
« Răspuns #11 : Iulie 09, 2008, 09:23:10 p.m. »
am fost la avia, sa preia ei leasingul si sa-l inchida. si i-am intrebat daca am vreo sansa sa iau vreun ban, dupa anul de rate platite si avansul dat. si au facut un calcul si nu numai ca pierd tot ce am platit pe masina pana acum, dar mai trebuie sa dau vreo 1000 euro. Asta fiindca mai am de platit 11k euro si pe piata ea e acum cam 10 k euro. evident un calcul facut in mare, n-a avut nici un sens sa mai continui discutia.

Offline liv_sibiu

• Gold member
« Răspuns #10 : Iulie 09, 2008, 09:04:12 p.m. »
Crina , eu astept februarie 2009 sa se implineasca anul de leasing si vant ii fac , indiferent cat pierd . Daca e leasing , nu se baga Protectia consumatorului , ca masina e de firma nu a unei persoane fizice .

Nu am inteles , cine sa-ti ia masina ?

Offline Crina

• Gold member
« Răspuns #9 : Iulie 09, 2008, 09:01:08 p.m. »
masina e in leasing :(
si azi chiar am vrut sa scap de ea, mi-au spus ca nu merita, au facut un calcul ca ar mai tb sa dau vreo 1000 euro acum (pierzand evident tot ce am platit pana acum) ca sa imi ia masina...

Offline liv_sibiu

• Gold member
« Răspuns #8 : Iulie 09, 2008, 08:57:07 p.m. »
Sa-ti dea in scris si pe urma la Protectia consumatorului daca nu ai masina leasing . Nu te lasa . Eu cred ca daca imi spuneau verde in fata ce ti-au spus tie , le ceream hartie oficiala , o traduceam si o trimiteam la Skada mama in Cehia . Nu pot sa cred ca nu se schimba numai pana la 10000 km. Am lucrat in garantii si lucrez in auto de peste 25 ani . La servici cumparam des masini si utulaje noi , dar daca apare un defect in TG se schimba pe garantie , daca nu-i proasta exploatare .
Pentru ovalizarea discurilor , daca nu se constata supraincalzirea lor din vina conducatorului auto , rularea cu placute de frana uzate , adica sa fie rizuri , etc. trebuiesc schimbate . Schimba service-ul sunt penibili . Cu tot respectul pentru colegii nostri din retea , dar service-ul lasa mult de dorit din cauza incompetentei lucratorilor sau din lenea lor de a intocmi o documentatie  argumentata tehnic . Uite asa se pierd clienti , increderea in brend ,cu toate consecintele atat asupra noastra ca utilizatori cat si a lor ca reprezentanti .

Offline C o s m i n

• Gold member
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 5853
  • ZEN Master
  • Auto: Fabia 287 Nm
« Răspuns #7 : Iulie 09, 2008, 08:48:56 p.m. »
Crina, chiar imi pare rau...stiu prin ce treci, la fel am patit si eu cu fabia mea, singura diferenta e ca eu n-am avut garantie. E dezarmant sa se tot strice cand una cand alta, si doar piese din astea ieftineala: un senzor aici, alt senzor dincolo, un parbriz, o pompa servo...si tot una dupa alta, parca se asteptau. Te gandesti ca totusi e Skoda, si ai ales Skoda pentru ca nu vrei sa tot surubaresti pe langa ea de 2 ori pe zi si odata seara. Asta ca sa nu ne mai gandim la preturile pentru astfel de "consumabile" practicate de reprezentante. Oricum, garantia este un termen se pare mai mult decat flexibil pentru importatorii de auto in Romania...ca pentru utilizatori...vai de noi. Curaj si rabdare...trebuie sa se rezolve odata si odata, se pare ca "lupta" in care esti antrenata e o chestie de uzura psihica, cel mai tare in nervi castiga in final.
Din categoria "Consultatii ZEN, FU, CHI, HI, PAN",lectia numarul 1:
Cand disperarea te cuprinde si crezi ca problema skodei tale nu are solutie, asculta-ti vocea interioara, care spune: LEAGA CU SARMA

Offline Crina

• Gold member
« Răspuns #6 : Iulie 09, 2008, 08:28:42 p.m. »
corect, dar stii, in garantia pe care o primesti mai mult spune in ce conditii pierzi garantia, nu in ce conditii o ai (nu ma refer la vopsea ca aia e bine merci). am sunat la porsche si mi-au spus ca discurile se schimba pe garantie pana in 10 k km (asta nu scrie nicaieri si atunci suntem la 'mila' lor, ce vor schimba, ce nu, adio). sincera sa fiu nu-mi vine sa ma mai intorc la avia, sa le cer constatare etc (toate astea se petrec pe zilele mele de concediu) ca sa mai am unde pierde timp, mai ales ca nu vad vreo sansa sa se intample ceva bun. si nu mi-e neaparat de aceste discuri ci de toate problemele pe care le are masina, am un teanc de constatari de prin service-uri fara nici o rezolvare. mi-am promis ca o sa ignor problemele (cutia e rezonabila acum in mare parte din timp, consumul tot urias, baraie, moare motorul etc), dar apar altele si altele ...

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Aprilie 08, 2026, 05:36:58 p.m.]

* Mesaje recente

Re: please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Re: please help de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 03:20:35 p.m.]

please help de castelan
[Aprilie 20, 2026, 02:13:48 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 05:34:00 p.m.]