Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: "Blue Torch" - Fabia Combi Confort 1.9SDI  (Citit de 152082 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
Re: "Blue Torch" - Fabia Combi Confort 1.9SDI
« Răspuns #289 : Iulie 16, 2011, 06:14:59 p.m. »
Pana sa ajung in Grecia am folosit faza scurta HID tot timpul, la greci ce-i drept m-am golanit si la intoarcere nici nu le-am mai aprins :))
Am circulat in slapi si cu sunglasses, fara centuri siguranta sau acte la noi...sa vezi soc la intoarcerea spre RO :))
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline radioman

• Expert
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 966
  • Unii se nasc ca un 'original' si mor ca o "copie"
    • Radio Romania Constanta
  • Auto: Octavia 3 /2.0 TDI/150 CP
« Răspuns #288 : Iulie 16, 2011, 12:47:23 a.m. »
Egnatia Odos = denumirea autostrazii ce leaga Salonic de Igoumenitza...cea mai noua autostrada a lor...de-a dreptul perfecta, atat ca asfalt, cat mai ales ca marcaje, iluminare noaptea si tunelurile incredibile sapate in munti (unele au intre 2,2 si 4,6km !!), la care se adauga viaductele...opera de arta E.O. fara doar si poate.

Tunelurile lor fiind singurele portiuni unde te obliga sa aprinzi luminile de intalnire, in rest cred ca Fabiuta a facut economie si din faptul ca a mers cu luminile stinse.. :))
Skoda Octavia 3 Style /2.0 TDI /2017; VW Polo 2019

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #287 : Iulie 15, 2011, 11:19:18 p.m. »
Ti-e cam dor, nu ? :D

Fabia este musafir la Skoda din Oradea pt a fi vopsita pe CASCO. Cateva zgarieturi ale lacului si stratului superficial al vopselei din parcarile patriei se cereau a fi rezolvate, asadar usa dreapta spate, aripa dreapta spate si spoilerul spate se vor vopsi integral, iar bandoul usa dreapta spate va fi inlocuit. Cel tarziu luni merg s-o ridic ;;)

Offline luciano

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 203
  • Auto: O2 1.6 TDI DSG7
« Răspuns #286 : Iulie 15, 2011, 06:23:18 p.m. »
Intradevar frumoasa autostrada,  sper si anul acesta sa ajung pe acolo  :032:

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #285 : Iulie 15, 2011, 01:10:44 p.m. »
Egnatia Odos = denumirea autostrazii ce leaga Salonic de Igoumenitza...cea mai noua autostrada a lor...de-a dreptul perfecta, atat ca asfalt, cat mai ales ca marcaje, iluminare noaptea si tunelurile incredibile sapate in munti (unele au intre 2,2 si 4,6km !!), la care se adauga viaductele...opera de arta E.O. fara doar si poate.

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #284 : Iulie 15, 2011, 10:11:29 a.m. »
Scuza-mi ignoranta, ce este "E.O." ca am vazut ca tot pomenesti.
bicicleta

Offline Andrei1980

• Gold member
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 1792
  • Auto: Toyota Corolla 2.0 hibrida 140
« Răspuns #283 : Iulie 15, 2011, 09:18:02 a.m. »

P.S. Cine nu stie...o calca grecii in stil mare, nu conteaza drumul sau masina, 75% din ei ii dau talpa la greu cat le permite motorul :)) Cred ca ultimii euro ii arunca in rezervor la ce stil complet grabit de condus au :D
Pai la ce salarii bune aveau si au chiar si acum (desi ei se plang de mama dracului) pot sa isi bage picioarele in consum. Eu daca as avea salar peste 1500 euro/luna precis as fi luat Octavia 1.8TSI si nu m-ar fi interesat consumul....oricum eu sunt de parere ca la cine ii place condusul unei masini in sine nu se uita asa disperat la consum ca cei care folosesc masina ca un obiect oarecare de deplasare din punctul A in B. (in drum se plictisesc de zile mari si telefoneaza , asculta muzica de-i sar capacele, trancanesc intr-una ca mai mult la cel de langa se uita decat pe drum etc).
Dar probabil sunt si mai temperamentali grecii de felul, nu stiu inca nu am fost pe la greci....
Toyota Corolla TS - 2.0 196, Exclusive, MY2024
Ex: Seat Leon ST, Skoda Octavia 2FL 1.4 TSI

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #282 : Iulie 15, 2011, 08:32:25 a.m. »
Cred ca dupa ce ai resetat computerul, n-ai mai atins deloc pedala de acceleratie.

E normal cum indica termometrul?

Motorul nu apucase sa se incalzeasca, apoi de-abia plecasem deci nu aveam de ce sa resetez CB-ul... A fost o coborare in panta mare, unde eu folosesc frana de motor (basca masina era full de bagaje - era drumul la ducere) si apoi pe E.O. drumul continua in panta usoara...dupa ce-am facut poza a mai coborat la 0,5% si viteza medie a ajuns la 62km/h, dar ideea era cat poate scadea consumul la acest motor, in conditii particulare de relief :))

SDI-ul este fiabil, nu zic nu, dar va spun sincer ca abia dupa ce l-am tunat mi-a intrat in gratii...OEM este bun si atat, insa deloc fasnet ! Acum daca e goala masina...pe serpentine stranse e o placere sa mergi sportiv. Insa pe rampe lungi cum gasesti destule pe E.O. de cate 5-10km la rand...daca e incarcata cu bagaj si 2 pers...deja te rogi de ea sa depasesti 80km/h. In fine, nu exista masina perfecta, toate cu bune si cu mai putin bune. Daca aveam un TIR personal, luam ambele masini cu mine si astfel aveam satisfactia maxima indiferent de traseu :))

P.S. Cine nu stie...o calca grecii in stil mare, nu conteaza drumul sau masina, 75% din ei ii dau talpa la greu cat le permite motorul :)) Cred ca ultimii euro ii arunca in rezervor la ce stil complet grabit de condus au :D

Offline Andrei1980

• Gold member
« Răspuns #281 : Iulie 15, 2011, 08:17:09 a.m. »
Un record absolut de consum raportat la viteza medie...realizat cu plecare din Metsovo (Cota 1200m) si coborare abrupta pana pe Egnatia Odos apoi mers pe autostrada aprox 25km... incredibil, nu ?

Viteza medie / Consum mediu :))

:) :) :)
Pai la masina mea asa consum am numai la relanti cu motorul cald si aerul conditionat oprit. Dar mi se pare normal daca ai coborat numai la motorizarea aceasta. Acest 1.9SDI are doua mari atuuri:1. Consum deja de domeniul SF care pe deasupra se scoate foarte usor de aproape oricine 2. Fiabilitate impresionanta -  nu putine cazuri am citit sau auzit de la proprietar insusi cu peste 500 000 km (chiar si 800 000) parcursi fara probleme la motor. Ar cam putea sa arunce o privire VW de ce a fost in stare mai in trecut la tema fiabilitatii.....
Bineinteles este zgomotoasa si nu are nu stiu ce putere...dar la asa consum si fiabilitate, cred ca ar fi cumparata de multi si in ziua de astazi daca s-ar mai produce.

Offline n.cristian

• Expert
  • Locaţia: HD/CJ
  • Mesaje postate: 1069
  • Lenea n-a ucis pe nimeni.
  • Auto: 1.6 MPI, BFQ
« Răspuns #280 : Iulie 14, 2011, 10:29:41 p.m. »
Doru, consum din ăla eu am doar la ralanti, în zilele bune, cu motorul cald, fără AC și faruri  =P~ Subscriu la ceea ce-a spus Roberto  :P
Octavia 1 2004, 1.6MPI (BFQ) 102 Forest Gumpi, Black Magic
Do women shake the petrol pump after filling up, or is it just a man thing?

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #279 : Iulie 14, 2011, 09:45:33 p.m. »
Cred ca dupa ce ai resetat computerul, n-ai mai atins deloc pedala de acceleratie.

E normal cum indica termometrul?

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #278 : Iulie 14, 2011, 09:29:50 p.m. »
Whaaat .......????  :-o Hate U !  >:)
Land Rover Discovery 3

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #277 : Iulie 14, 2011, 09:25:10 p.m. »
Un record absolut de consum raportat la viteza medie...realizat cu plecare din Metsovo (Cota 1200m) si coborare abrupta pana pe Egnatia Odos apoi mers pe autostrada aprox 25km... incredibil, nu ?

Viteza medie / Consum mediu :))
« Ultima Modificare: Iulie 14, 2011, 09:27:10 p.m. de A V A T A R »

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #276 : Iulie 14, 2011, 05:15:57 p.m. »
Multam frumos, Andrei, ai dreptate, am facut un calcul al costurilor - evident comparativ - si ne-am gandit ca cele 200 euro in plus la benzinara...ii folosim mai bine pt plimbari prin Grecia. DOAR dpdv economic am decis astfel, ca este evident ca 1.8T 4x4 ar fi fost mai confortabila pe drum...nu si pe insule, insa (pt cine nu stie, drumurile sunt extrem de inguste, fara parapeti de protectie si fara vizibilitate pe viraje - aici Fabiamodificata de mine este regina).

Offline Andrei1980

• Gold member
« Răspuns #275 : Iulie 14, 2011, 04:23:42 p.m. »
Imi ridic palaria in fata ta!!!! Eu nu as fi fost in stare sa ma duc cu un Fabia SDI la asa drum lung, mai ales ce masina puternica ai sub tine :D ....dar asta e, este de inteles de ce ai mers, din pacate, money-money-money....asta e, banii ne regleaza viata.....

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()