Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: "Blue Torch" - Fabia Combi Confort 1.9SDI  (Citit de 152100 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
Re: "Blue Torch" - Fabia Combi Confort 1.9SDI
« Răspuns #304 : Decembrie 24, 2011, 12:20:39 p.m. »
NEWS:

Frane CLAR mai bune...indiscutabil !
Pe autostrada am atins pe bord o viteza de 185km/h, probabil fara pasager si bagaj loveam linia de 190km/h. Masina se afla deja dupa a 2-a doza de Megasel ;) Se simte putin deja acest lucru, de altfel de la a 3-a doza se instaleaza linistea si de la a 4-a si vioiciunea, deja testate pe celelalte 3 masini, unde primele 5 dozele-soc s-au epuizat.

In continuare aduc aprecieri sincere DIRECTIEI electro-hidraulice, ce-o consider f potrivita dpdv tehnic in privinta feedback-ului de la drum si a raspunsului la volan, pe langa confort.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline Dragu

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cernauti - Bucovina
  • Mesaje postate: 371
  • Membru onorific !
  • Auto: Laguna 1 Ph2 1.6 16V MY2000
« Răspuns #303 : Noiembrie 16, 2011, 08:41:37 p.m. »
Fabiuta a implinit astazi 87.000 km :)

Am remarcat imbunatatirea franarii, este mult mai prompta si mai sigura franarea acum, dupa upgrade-ul facut in final de septembrie (discuri Brembo, placute Ferodo DS Performance si lichid frana Motul RBF600).

Nu stiu inca despre Megasel, dar revin imediat ce am certitudine, insa ma astept sa fie si aici o imbunatatire vizibila (daca la alte masini a fost, trebuie sa fie si la a mea).
Inapoi la benzinara aspirata 1.6 16V ! EX -Skoda Fabia Combi 1.9 SDI powered by Dimsport
"Daca intalniti in viata un obstacol schimbati directia nu destinatia !"

Offline Dragu

• Membru de baza
  • **
  • Membru onorific !
« Răspuns #302 : Noiembrie 15, 2011, 08:48:04 p.m. »
Intr-adevar, Fabiuta are sosoni iarna, astazi a fost spalata exterior si interior, capace puse pe roti otel pt iarna, am dat si cu o solutie de la Ma Fra (de la Doru) pt luciul metalic al vopselei (pe ici pe colo prin punctele esentiale :)) ), jantele le-am curatat tot cu o solutie de la Ma Fra (si tot via Doru).
Am facut plinul si am adaugat si prima doza de Metabond Megasel - astept cu interes primele impresii (pozitive dupa spusele lui Doru).
Maine am drum mai lung si voi reveni cu impresii despre Megasel si noile frane.
Inapoi la benzinara aspirata 1.6 16V ! EX -Skoda Fabia Combi 1.9 SDI powered by Dimsport

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #301 : Noiembrie 13, 2011, 04:57:38 p.m. »
De vineri si Fabia este incaltata de iarna, si rezerva pe 14" in locul celei de vara pe 16" in portbagaj.
Jantele vara 16" au fost curatate si depozitate asa ca acum mai ramane sa vedem impresiile cu Megasel si noile frane :)

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #300 : Octombrie 19, 2011, 08:51:38 p.m. »
Si tot astazi am achizitionat METABOND Megasel - flacon 250ml la 105 lei, dozele urmand sa fie impartite in mod fratesc intre Blue Torch si dieselul 4x4. Aici am feed-back pozitiv de la Robert, caruia ii multumesc pt recomandare.
Urmeaza sa inregistrez si eu ceva impresii pozitive (si taica-meu) la utilizare si revin cu info cat de curand.

Offline Dragu

• Membru de baza
  • **
  • Membru onorific !
« Răspuns #299 : Septembrie 23, 2011, 12:39:19 a.m. »
Fabia are frane noi, de care sunt f multumit prin comparatie cu cele dinainte (placute Pagid originale).
Discurile erau uzate si chiar la timp am schimbat.
Am curatat si gresat si tamburii, aflati in stare f buna, mai pot fi folositi linistit inca vreo 50.000km cel putin.
Am schimbat uleiul motor, filtru ulei Mahle, filtru aer Mann, filtru polen ETL (provenienta Japonia).
S-a inlocuit un bec pozitie ars si garnitura buson ulei.
Toate la Tavi la Master Kraft, detalii pret pe subiectul de service.

Offline Dragu

• Membru de baza
  • **
  • Membru onorific !
« Răspuns #298 : Septembrie 21, 2011, 12:21:20 p.m. »
Si totusi voi folosi ulei motor Titan Sypersyn Plus 5W40, pt ca Doru a sunat la importator si acesta mi-a trimis operativ si la un pret f bun 5 litri prin curier :)
5L ulei (4L+1L) = 135 lei
Taxa transport + ramburs = 27 lei

Am spalat / curatat complet tapiteria la Fabie, inclusiv bord + panouri interiore usi.
A iesit atat de bine cat nu speram ! Arata ca noua acum...
Totusi, pt cei care mai doriti s-o faceti, este f important sa scoateti comenzile pt geamuri/usi si sa le remontati ulterior, altfel acestea nu vor functiona...de la umezeala.

Merg la revizie unde voi inlocui discuri + placute frana fata, Doru a ales Brembo HC si Ferodo DS Performance, ma astept sa nici nu pot accelera la ce frana voi avea :))

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #297 : Septembrie 16, 2011, 11:10:54 a.m. »
Am intrat in posesia discurior Brembo, pe cutie este specificat "OE supplier"... urmeaza sa ajunga la service odata cu masina, sapt viitoare. Cand o voi conduce si eu voi posta impresii despre noul sistem franare. :)

Din ce-am inteles, Blue Torch a primit o curatare + spalare interior / tapiterie complete... ceea ce este un lucru minunat, mai ales prin prisma pretului, care a fost mai mult decat decent. ;)

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #296 : Septembrie 15, 2011, 09:37:00 p.m. »
Intrucat oilmag.ro nu si-a respectat blazonul, sunt nevoit sa apelez din nou la Castrol Edge 5W40 505.01 made in North America...pana descopar un furnizor serios pt Fuchs Titan Supersyn Plus 5W40.

Timpul e cam scurt pana la revizie...si nu pot risca sa ajunga masina in service fara ulei motor.

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #295 : Septembrie 14, 2011, 10:25:29 p.m. »
Multumesc din nou pt urari !

Blue Flame are 2.5 bari pe ambele punti si merg asa cu masina descarcata. Recunosc ca nici incarcata nu modific presiunea.
Blue Torch, pe al carei topic suntem, va avea 2.4 bari pt ca am observat avantaje la rulare... si la ea tot aceeas presiune pe ambele punti si tot la gol.
Nu pot respecta ce scrie la carte pt ca pt vara rotile sunt de 16" si 17", asa ca pun dupa ceea ce observ, testez si experimentez singur.

Setul de placute se schimba prima data de cand masina este la noi, nu stiu daca si prima data la masina, vom vedea la demontare...
Discurile sunt usor ovalizate dupa traseul dur facut de mine anul acesta spre si in Grecia, pe niste rampe dure si calduri mari de numa...

Offline Cheeta

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 659
  • Auto: Ex: 1,9 TDI ALH 90CP 2006
« Răspuns #294 : Septembrie 14, 2011, 03:11:32 p.m. »
Draga Doru,
Impreuna cu dublarea felicitarii de " La Multi Ani " transmisa pe aria dedicata, am rugamintea sa detaliezi urmatoarele, in legatura cu cele de mai jos:
1. Presiunea cu azot, de 2.4 bari o folosesti doar cand circuli cu masina incarcata? E diferita pe puntea fata vs. puntea spate? De regula, respecti indicatiile date de fabricant pe usita de la busonul de combustibil sau faci presiunea mai mare un pic? Care e avantajul pentru "Blue Torch"?
2. Placutele frana fata le schimbi prima data? Daca DA, de ce schimbi si discurile? Mie mecanicul mi-a spus ca se schimba un set de discuri la 2 seturi de placute, asa faci?
Ex: Skoda Octavia Tour 1,9 TDI ALH 66KW/90CP MY 2006

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #293 : Septembrie 14, 2011, 12:14:54 p.m. »
Intrucat urmeaza curand o revizie + schimbare discuri / placute frana fata, am purces la cumparaturi.

S-au achizitionat deja:
- 5L ulei motor Fuchs Titan Supersyn Plus 5W40 505.01 (nu era necesara norma dar nici nu strica) = 190 lei (transport prin posta romana inclus)
- set placute frana Ferodo DS Performance FDS1389 = 404 lei (discount 10%, transport curier gratuit)

Astazi voi da comanda pt set discuri frana Brembo (cod 09.7011.14) dimensiune 256x22mm:
http://bremboaftermarket.com/En/Car_Disc_Catalogue/Catalogue_Detail.aspx?ApplicationIDMaster=22762
Pretul il aflu curand si updatez info si aici.

Filtrele ce se vor schimba sunt ulei, aer si polen. Cel d emotorina a fost schimbat in primavara. Voi alege intre MANN si Mahle.

Se vor mai inlocui 1-2 becuri de pozitie arse din ce-am inteles. Se va ajusta si presiunea din anvelope de la 2.2 la 2.4 bari (pe vara cu azot).

Intrucat la testul pe stand pt amortizoare masina a iesit f bine in luna iulie, apoi si lichidul frana a fost de curand inlocuit cu RBF600, masina va fi apta de un nou an linistit, in care sa-si dea suprema calitate, aceea de economizor de carburant :))

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #292 : Iulie 29, 2011, 10:24:38 p.m. »
Si evident ca dupa inca doua drumuri mai lungi...masina a implinit 86.000 km ! :)

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #291 : Iulie 21, 2011, 04:01:38 p.m. »
A implinit si depasit deja 85.000 km ! :)

5000km in aproape o luna de zile...este o noutate pt mine si pt ea :D

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #290 : Iulie 18, 2011, 03:38:55 p.m. »
Fabia este musafir la Skoda din Oradea pt a fi vopsita pe CASCO. Cateva zgarieturi ale lacului si stratului superficial al vopselei din parcarile patriei se cereau a fi rezolvate, asadar usa dreapta spate, aripa dreapta spate si spoilerul spate se vor vopsi integral, iar bandoul usa dreapta spate va fi inlocuit. Cel tarziu luni merg s-o ridic ;;)

Am ridicat masina deja, vopsirea si lucrarea or fost bine executate, arata asa bine ca deja usa dreapta fata si pragul de sub ea "cer" efectiv si ele o revopsire :)) Acum sa vedem cum mai parcheaza taica-meu in urmatorul an :D

Ce pot sa zic: faina tare culoarea originala :)
Deja intr-o stare tehnica mai buna si cu aspect mai nou, Blue Torch este gata pt intoarcerea acasa ;;)

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()