Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Bucse  (Citit de 48441 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cosminel24

• Doar inscris
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 4
  • Doar Inscris
  • Auto: 1,6 tdi
Re: Bucse
« Răspuns #82 : Mai 02, 2017, 08:20:22 a.m. »
 salut bogdan si multumesc de raspuns.masina are 115000 de km, bucsile cele mici din fata se vede ca au joc, [este distanta intre bucsa si suportul bratului]si m-am gindit sa le schimb. trebui presa neaparat stiu asta, dar daca cele din suportul de aluminiu sunt ok de ce sa le schimb?ce probleme ai intimpinat la cele 3 suruburi? din ce am inteles nu este obligatoriu sa  sa se faca  geometria masini.inca o data multumesc de raspuns.
NU cita ultimul post,foloseste 'raspunde'!!
« Ultima Modificare: Mai 02, 2017, 08:27:37 a.m. de M i c u t z u »

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3203
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #81 : Aprilie 09, 2017, 09:03:18 p.m. »
Teoretic, cand umbli pe acolo ar trebui sa fa ci directia. Tot teoretic daca umbli pe la acele brate ar trebui suruburi noi(eu nu am facut-o si regret).
Nu ai spus cati km ai.
Tu hotarasti daca schimbi toate bucsele sau nu.
« Ultima Modificare: Aprilie 09, 2017, 09:12:11 p.m. de bogdanpiatra »

Offline cosminel24

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 4
  • Doar Inscris
  • Auto: 1,6 tdi
« Răspuns #80 : Aprilie 09, 2017, 05:05:34 p.m. »
buna ziua. am octavia 2  din 2010 am constatat ca bucsile mici din fata de la bascula sunt uzate. as vrea sa le schimb, trebui neaparat si cele din suportul de aluminiu schimbate? . va multumesc.

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #79 : Februarie 19, 2014, 05:31:45 p.m. »
Eu iti spun ca persoana care am constatat personal, nu din povesti pe forum. Asa este la masina mea, O II, My 2008, 1.9 TDI. Bucsile in alezaj nu aveau strangere, rezultand ajustaj cu joc.
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline bobanu

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Medias
  • Mesaje postate: 114
  • Auto: Octavia 2.0 TDI
« Răspuns #78 : Februarie 19, 2014, 02:40:08 p.m. »
Salutare! Am si eu o nedumerire in legatura cu bucsele de la bascula pentru masina din semnatura (O2), cele mari care vin in suportul metalic. Am inteles ca se potrivesc cele de pe Seat Ibiza Cupra, masina devine putin mai rigida, dar sunt mai rezistente. Citind pe alte forumuri am vazut ca se potrivesc la Seat Leon 1P. Intrebarea mea este Seat Leon si Skoda Octavia nu impart aceeasi bascula? Codul bucsei este acesta: 6LL 407 183  Un coleg zicea mai jos ca nu s-au potrivit; a mai incercat cineva?
« Ultima Modificare: Februarie 19, 2014, 03:43:34 p.m. de bobanu »
Skoda Octavia 2 2.0 TDI Elegance,xenon,scaune incalzite,senzori lumina,ESP,tempomat

Offline liv_sibiu

• Gold member
« Răspuns #77 : Februarie 17, 2014, 05:52:34 a.m. »
cele de Cupra de care zici au codul acesta? 6LL 407 183 ??
Difera diametrul exterior, cel putin la mine asa a fost. Cele cu cod 6LL 407 183 au fost mai mici in diametru cu cateva secimi si nu le-am putut monta.
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline bobanu

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Medias
  • Mesaje postate: 114
  • Auto: Octavia 2.0 TDI
« Răspuns #76 : Februarie 17, 2014, 12:43:36 a.m. »
Te-a sfatuit bine mecanicul. Bucsele mari, cele incastrate in metal, se pot schimba cu succes cu cele de Cupra, mult mai rigide si mai rezistente (100 lei perechea). Cere la magazin in mod expres doar partea din interior, majoritatea iti vor oferi bucsele cu tot cu suportul de aluminiu, la un pret mult mai mare (~150 lei bucata). Bucsele mici sunt aproximativ 80 lei perechea, Lemforder, evident ca fara bascula, doar la reprezentanta se schimba cu tot cu bascula.
Daca le poti schimba in fata blocului...e foarte greu, multa manopera pe dedesubt (la mine a trebuit slabita puntea fata fiindca un surub de la bascula nu avea loc sa iasa din cauza cutiei DSG), plus ca iti trebuie presa pt scos/introdus bucsile.
Daca vrei detalii despre de unde sa le iei si unde sa le montezi, vorbim pe privat.

cele de Cupra de care zici au codul acesta? 6LL 407 183 ??
Skoda Octavia 2 2.0 TDI Elegance,xenon,scaune incalzite,senzori lumina,ESP,tempomat

Offline dulamaa9

• Gold member
  • Mesaje postate: 594
  • Auto: Skoda O2 1.9TDI 2007
« Răspuns #75 : Noiembrie 16, 2013, 02:27:03 p.m. »
Tipauto este in Turnisor, chiar la Intersecția cu Alba Iulia.
Pe Carpatilor? Il cheamă Petre cumva?
Life is a lesson. Live and learn.

Offline Tom

• Gold member
  • Mesaje postate: 511
  • ÎMI PLACE MAI MULT SA CONDUC DECÂT SA BEAU
  • Auto: TOUR 101CP AXR 2007
« Răspuns #74 : Noiembrie 10, 2013, 02:21:59 p.m. »
Unde este tipauto?
Pe  str. Carprtilor e un mecanic bun.(nu mai stiu la ce numar)
« Ultima Modificare: Noiembrie 10, 2013, 02:25:56 p.m. de Tom »
Combinatia suprema: O MINA DE FIER ACTIONATA DE UN CAP DE LEMN

Offline dulamaa9

• Gold member
  • Mesaje postate: 594
  • Auto: Skoda O2 1.9TDI 2007
« Răspuns #73 : Noiembrie 09, 2013, 10:12:50 a.m. »
Salut.
Multumesc pentru răspunsuri si scuze de întârzierea cu răspunsurile la întrebările voastre.
Este vb de surubul din spate stânga care fixează scutul metalic de o piesa de aluminiu ce este prinsă de lonjeroane.
Liviu daca m-a poti ajuta cu un mecanic cu "chef de munca" in Sibiu as fi dator de cinste-eu ți-am urmat sfatul si am fost sa iau bucsile la tipauto si tot acolo am vrut sa le schimb. Era un tip tinerel care a încercat sa desfaca scutul si dupa ce a încercat cu pistol si cu o cheie apoi cu brat mai lung si spray pe el mi-a zis scurt ca numai încearcă si trebuie schimbat "jugul". Am căutat si eu pe net si am văzut ce inseamna jug la Skoda Octavia si e o ditamai piesa.
Nu cred ca sta scutul fara a doua prindere in spate- acolo mai e prins doar intr-un șurub.
De cand am masina m-a tot chinui sa găsesc un mecanic de încredere si pasionat la care sa m-aduc cu masina si dau numai de "schimbători" de piese. Uneori imi vine sa-mi cumpar scule si un stand sa ma apuc eu de ea, dar nu am unde sa le țin. Acum stau in Sibiu si nici acasă si nici aici nu am garaj.
Life is a lesson. Live and learn.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #72 : Noiembrie 08, 2013, 06:53:52 p.m. »
Nu cred ca nu se poate rectifica filetul sau sa iti puna un surub facut pe strung, usor conic si cu vreo 3 zecimi mai mare in diametru. Cred ca problema lor este ca nu au extractoare si chef de munca.

Exact asta cred si eu, dar deja stii asta :)
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #71 : Noiembrie 08, 2013, 08:44:13 a.m. »
de aia am intrebat si eu la ce spune jug. ptr ca se poate prinde acolo ceva, numai sa stiu unde. Multe persoana numesc jug orice piesa de metal mai lunga.

Offline liv_sibiu

• Gold member
« Răspuns #70 : Noiembrie 08, 2013, 06:01:11 a.m. »
Salut.
Am nevoie de niste sfaturi din partea voastra.
Am fost sa-mi schimb bucsile mici pe puntea fata si cand sa-mi dea scutul jos un șurub ce il fixa de jug nu a vrut sa se desfaca.Mecanicul a încercat si cu spray si cu fortare, dar nu a vrut sa riste sa-l rupă. Mi-a zis ca-l taie, dar trebuie sa iau jug nou apoi ca nu merge rectificat filetul.Cel care mi-a fixat ultima data scutul cred ca  a băgat surubul prost.
Ce ma sfatuiti? Un jug nou e 750 de lei.
Bucsa trebuie schimbată - cea de pe partea stânga are joc mare.
Multumesc anticipat.
Fixezi scutul cu n-1 suruburi. Este vorba de suportul de fixare a scutului in fata sau in spate? Acolo sunt suruburi care se prind in metal. Nu se intampla nimic daca nu pui un surub. Nu cred ca nu se poate rectifica filetul sau sa iti puna un surub facut pe strung, usor conic si cu vreo 3 zecimi mai mare in diametru. Cred ca problema lor este ca nu au extractoare si chef de munca.

Offline Doragon

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 51
  • Custom
  • Auto: Fabia
« Răspuns #69 : Noiembrie 07, 2013, 10:59:16 p.m. »
Cred ca se refera la bascula sau suportul ala de aluminiu.
Fabia, 1.2 htp, probabil argintie :D

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #68 : Noiembrie 07, 2013, 10:10:40 p.m. »
eu stiu ca jugul se pune la caruta. in acest caz poti sa stai cu bucsile asa.

in cazul in care imi explici despre ce este vorba poate am vreo parere pertinenta

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()