Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Indreptat infundaturi  (Citit de 49676 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
Re: Indreptat infundaturi
« Răspuns #62 : Iulie 08, 2015, 04:23:05 p.m. »
cei de la AutoOriginal folosesc metoda ventuzei, doar ca nu desprind ventuza cu forta, ci o dau jos cu ajutorul unui diluant. Daca ar trage de ventuza fara sa foloseasca acest diluant, intr-adevar, ar sari cu tot cu vopsea. Totusi, e bine sa pui poze cu infundatura, sa vedem cat este de mare. La cele f mari, nici ei nu se baga.
am vazut cum au indreptat o Corolla cu plafonul lovit de grindina...infundaturile au iesit cu totul. ;)
« Ultima Modificare: Iulie 08, 2015, 04:25:00 p.m. de vizitator »
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline Adina

• Doar inscris
  • Locaţia: Buzau, România
  • Mesaje postate: 19
  • Doar Inscris
  • Auto: Skoda Fabia 1.4 16v
« Răspuns #61 : Iulie 08, 2015, 03:11:41 p.m. »
Draga Vizitator, multumesc pentru sfaturi. Individul in cauza a lucrat multi ani la un service, prin urmare sper ca are habar ce face. Cel putin, din ce am vazut in poze, masina lui a iesit bine, nu se vede decat o miiiiiica urma, doar dintr-un anumit unghi. O sa vad pe moment, daca nu are sculele necesare si merge pe improvizatii, o sa renunt si o sa fac un drum pana in Bucuresti, oricum era planificat. Inca o data, iti multumesc!
"Rabdarea este ceva ce admiri la soferul din spatele tau si te enerveaza la cel din fata ta."

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #60 : Iulie 08, 2015, 02:36:55 p.m. »
Draga Adina,

un element de caroserie infundat si indreptat prost, nu ti-l mai indreapta nimeni, altfel decat prin solutia clasica a indreptarii, chituirii si revopsirii.
Daca aceasta persoana, dupa ce iti inspecteaza masina, nu este 100% sigur ca o face ca lumea, mai bine lasa asa pana gasesti unul mai priceput. De polisat poti polisa, dar nu indrepta decat daca persoana este f priceputa in meserie.
Cand am fost la Autooriginal a venit cineva cu o postiera infundata, pe care incercase el sa o indrepte acasa, si o stricase si mai rau. Nu l-au mai primit, pe motiv ca nu au cum sa mai repare ce a stricat el.
Indreptatul infundaturii se face usor-usor, incepand dinspre margine spre centru, si nu invers.

Offline Adina

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #59 : Iulie 08, 2015, 01:05:14 p.m. »
Da, este vopseaua originala. Am vorbit intre timp cu cineva care a fost intr-o situatie similara si a spus ca incearca sa ma ajute, dar nu poate decat in weekend, asta daca nu rezolv pana atunci. Voi incerca sa pun si cateva poze cu before si after, precum si solutiile la care voi apela. In caz ca mai are cineva nevoie. Oricum, astept in continuare sugestii si sfaturi.
"Rabdarea este ceva ce admiri la soferul din spatele tau si te enerveaza la cel din fata ta."

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #58 : Iulie 08, 2015, 12:27:22 p.m. »

Baietii de la service-ul la care merg de obicei, imi spuneau ca ei nu pot sa traga tabla inapoi pentru ca sare vopseaua si dupa aceea trebuie sa vopsesc toata usa. Exista posibilitatea sa se intample asta?
1)asa este. Trebuie sa foloseasca un adeziv special, si putini il au. La AutoOriginal lipesc ventuza cu acest adeziv, il lasa sa se usuce, apoi trag usor de ventuza. Dupa ce indreapta acea bucata, dau cu un fel de diluant, sa scoata ventuza. Pun a doua ventuza, mai aproape de centrul infundatruii, si reiau operatiunea. Indreptatul incepe dinspre margine spre centru.
2)La Avia Motors au oferte de revopsire un element caroserie la 500 ron, dar, daca ai vopseaua originala pe portiera, e mai bine sa o indrepti.

Offline Adina

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #57 : Iulie 08, 2015, 12:06:55 p.m. »
Cu marker umplut cu vopsea si cu lac de unghii am facut si eu dar pe o zgarietura mica provocata de fermoarul unei jachete. Acum nu este cazul, suprafata este cat o palma. De agatat, agata doar intr-un colt, in rest doar s-a transferat vopseaua de pe stalp pe masina. In cazul asta iese la polish?  :D

Offline Alejinxique

• Gold member
  • Locaţia: Oradea/Cluj
  • Mesaje postate: 1501
  • Auto: BIA si AOKI
« Răspuns #56 : Iulie 08, 2015, 11:54:34 a.m. »
Daca zgarieturile sunt adanci (dai cu unghia si agata), nu vor functiona trucurile de detailing. Eu am incercat cu pasta, cu marker, lac de unghii... A iesit "tiganie". Pe langa ca argintiul de Skoda nu seamana cu niciun marker la culoare, cand bate lumina se vad toate zgarieturile. La fel si adanciturile. Nu trebuie neaparat sa mergi la reprezentanta. Poti merge si la vopsitorie particulara mai rasarita. In orasele mai mici e mai ieftin. Stiu un caz cu masina neagra vopsita integral pt 1300 de lei in BN. La reprezentanta  vopsirea unui ornament cat o palma, a costat 50 de lei. Am platit mai mult vopseaua decat ornamentul (30 de lei). Nicio diferenta intre negrul de reprezentanta si negrul de vopsitorie particulara.

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #55 : Iulie 08, 2015, 11:48:11 a.m. »
Incearca atunci sa gasesti undeva un atelier ce.ti poate repara sub acel pret.
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline Adina

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #54 : Iulie 08, 2015, 11:42:56 a.m. »
Nu pot sa spun ca nu imi pasa, dupa cum spuneam aveam de gand sa cumpar alta, dar au aparut alte prioritati si trebuie sa o mai tin pe aceasta ceva timp. Insa nici sa dau 500 RON pentru asta nu sunt dispusa... E buna si o carpeala daca s-ar indrepta cat de cat tabla si s-ar curata nenorocita aia de vopsea portocalie care imi sare in ochi de la balcon de la etajul 5  X(

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #53 : Iulie 08, 2015, 11:19:25 a.m. »
Eu pentru o usa am platit pentru indreptare si revopsire 500 ron la reprezentanta.Daca nu.ti pasa de ea fa o carpeala..
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline Adina

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #52 : Iulie 08, 2015, 11:15:47 a.m. »
Am incercat pe moment sa o sterg cu o carpa imbibata cu spirt si diluant (doar asta aveam in masina), insa nu s-a luat decat superficial. Eu cand mai aveam cate ceva minor de retusat la vopseaua masinii mergeam la cineva care mi-o facea acasa. As vrea macar sa curat pata portocalie, sa nu mai imi sara in ochi de fiecare data, restul vad eu....

Offline Alejinxique

• Gold member
  • Locaţia: Oradea/Cluj
  • Mesaje postate: 1501
  • Auto: BIA si AOKI
« Răspuns #51 : Iulie 08, 2015, 10:51:55 a.m. »
Buna! Vopseaua straina eu o sterg cu discheta cosmetica+spirt sanitar. Depinde cat de tare e dusa vopseaua. Ca la vopsitor de frumos cu alte metode nu reusesti. Daca mergi la vopsitorie, intreaba in ce zi vopseste argintii/gri si solicita programare atunci. Sa fie vopsitorie cu clienti multi. La noi in familie asa am facut si cu 60 de lei au indreptat si vopsit pragul. Esti in avantaj ca ai masina argintie.

Offline Adina

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #50 : Iulie 08, 2015, 10:29:39 a.m. »
1.voi merge la un atelier pentru un polish, poate merge.
2. nu sunt din Bucuresti, iar daca spui ca astfel de firme sunt rare, inseamna ca nu prea am sanse sa gasesc in Buzau una. Totusi voi cauta.
3. Nu am casco, masina am de gand sa o vand in viitorul apropiat, si am zis ca nu mai fac casco. proasta alegere.

Multumesc pentru raspuns!

Baietii de la service-ul la care merg de obicei, imi spuneau ca ei nu pot sa traga tabla inapoi pentru ca sare vopseaua si dupa aceea trebuie sa vopsesc toata usa. Exista posibilitatea sa se intample asta?
« Ultima Modificare: Iulie 08, 2015, 10:31:30 a.m. de Adina »

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #49 : Iulie 08, 2015, 10:21:53 a.m. »
1)se poate curata cu o pasta de polish. Unii am vazut ca folosesc si benzina, mai ales cand pata e proaspata.
2)tabla indoita se poate trage inapoi la un atelier specializat pe asa ceva. Eu am fost la AuoOriginal, sunt vis-a-vis de Aeroportul Otopeni, in aceasi curte cu Tiriac Automobile Rulate.
M-a costat 40 ron indreptarea unei astfel de table infundate (folosesc ventuze cu lipici, cu care trag usor, usor tabla inapoi).
insa astfel de firme sunt extrem de rare....
3)daca ai casco, declari evenimentul la firma de casco, si iti dau ei aviz de reparatie.
Daca nu ai casco, vezi cum te intelegi cu cei de la service...eu am declarat la ei evenimentul, am completat acolo declaratia ca am gasit masina lovita in parcare.

Offline Adina

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #48 : Iulie 08, 2015, 10:05:03 a.m. »
Buna ziua! Aseara, incercand sa ies din parcare printr-un loc anormal deoarece singura intrare/ iesire era blocata de un idiot, am reusit performanta de a lovi un stalp din acela care se pune pentru a nu permite accesul masinilor pe spatiul verde, stalp care era mascat de niste boscheti. L-am atins destul de rau, si acum pe usa din dreapta fata, am tabla indoita si s-a luat si o frumusete de vopsea portocalie pe masina mea argintie.  :|   Dimensiunea "avariei" este de aproximativ 15cm lungime si 7cm latime. Cum as putea sa curat vopseaua, macar sa nu mai vad pata aia stridenta... Si cum pot trage tabla inapoi fara sa fie nevoie sa revopsesc apoi tot elementul? si cat m-ar costa toata operatiunea?   :(    Este nevoie de autorizatie de reparatie de la politie, daca nu a fost implicata o alta masina?

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()