Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: ulei de cutie  (Citit de 59996 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline adytzul_ac

• Expert
  • Locaţia: IASI
  • Mesaje postate: 459
  • Auto: Octavia 1, 1.6i, BFQ
Re: ulei de cutie
« Răspuns #25 : Februarie 11, 2012, 06:17:53 p.m. »
Salut.

Azi am observat un lucru: un capacel deschis (capacalul e de culoare neagra si intra in "ceva" verde).
Este reperul 7 din imaginea atasata. Pe acolo se face refill cu ulei pentru CV?
Ar trebui sa fac un schimb de ulei la cutie ?

Cutia este DUU.

« Ultima Modificare: Februarie 11, 2012, 06:31:24 p.m. de adytzul_ac »
Do The Right Thing Right The First Time.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #24 : Noiembrie 23, 2011, 08:41:22 p.m. »
La Tour 1.4 si 1.6 timoneria este cu ghidaje, nu pe cablu, din ce stiu. Poti incerca o verificare si, ca ultima varianta, schimbarea uleiului de la CV.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline dcrst75

• Junior
  • *
  • Locaţia: Tr.Severin
  • Mesaje postate: 91
  • Auto: Tour 1.4 benzina 75CP
« Răspuns #23 : Noiembrie 23, 2011, 10:53:44 a.m. »
daca zici ce problema de reglaj de ce este foarte accentuata problema iarna cand e frig. sau pur si simplu e o coincidenta ca s-a intamplat in iarna asta.
ce-i drept nu mi-a placut niciodata cum intra in trepte de cand am luat-o noua. dar era acceptabil si am zis ca asa este la skoda.
cand am urgat de ex intr-o VW parca se skimba viteza singura asa frumos mergea. deci se poate sa fie si asa ceva cum zici tu dar parca ar fi din cauza frugului, parca ar fi schimbatorul inghetat.
Octavia Tour 1.4 benzina 75CP 2008

Offline Mach3

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Salonta
  • Mesaje postate: 120
  • Aim for higher grounds...
  • Auto: Octavia 1.9 TDI
« Răspuns #22 : Noiembrie 23, 2011, 10:43:01 a.m. »
Din ce-am citit, probleme de ghidaj al timoneriei...
Processing...

Offline dcrst75

• Junior
  • *
  • Locaţia: Tr.Severin
  • Mesaje postate: 91
  • Auto: Tour 1.4 benzina 75CP
« Răspuns #21 : Noiembrie 23, 2011, 10:23:18 a.m. »
am observat ca pe frigul asta, dimineata imi intra foarte greu in viteza 1 sau 2. aveti idee de ce? m-am chinut ceva sa o bag in treapta 1. masina are doare 2,5 ani si nu am mai avut probleme ca acum. Pana acum am fost mai mult decat "gentil" cu schimbatorul deci nu am cum sa fiu eu de vina.
am probleme cu uleiul din cutia de viteze sau este altceva? caci am observat ca dupa ce se incalzeste masina nu mai am probleme.
Octavia Tour 1.4 benzina 75CP 2008

Offline tpv

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Oradea
  • Mesaje postate: 167
  • Auto: A 6 2.5 TDI V6
« Răspuns #20 : Noiembrie 10, 2009, 06:14:15 p.m. »
Nu-i sigur ca schimbatul uleiului iti rezolva problema,poate fi si timoneria ,daca vrei sa-l schimbi in reprezentanta recomandarea mea este sa nu te misti de langa masina.Ar trebui un ulei sintetic 75w-90 cu specificatia GL-4,firma o alegi tu .Eu am  pus Mobil 1,si reschimbatul( dupa o peripetie la service) uleiului l-am facut acasa.
« Ultima Modificare: Noiembrie 10, 2009, 06:15:51 p.m. de tpv »
Audi A6 2.5tdi  V 6 Automat
Bmw E 90 318i  Automat

Offline Oradeanul

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 46
  • Mama prostilor e gravida permanent in Romania...
« Răspuns #19 : Noiembrie 09, 2009, 10:32:15 p.m. »
Am sesizat si eu de cateva saptamani ca intra mai greu in viteaza a doua....simt o piedica cam la jumatatea drumului . In rest totul e cam ok. Ma gandesc sa schimb uleiul din Cv si as vrea sa stiu la acest tip de masina si motorizare ce ulei sa folosesc?
Ford Fiesta

Offline BrotaneL

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 187
  • Auto: 2.0i
« Răspuns #18 : Iunie 04, 2009, 02:20:24 p.m. »
Avand in vedere faptul ca am luat masina din septembrie , uleiul din cutia de viteze am omis sa-l schimb . De curand un prieten a patit`o cu o Bora, s-a scurs pe undeva si a ramas fara ulei in cutia de viteze pe autostrada , n-a stiut ce s-a intamplat , a mai mers putin pana cand a picat tot . Cutia de viteze a trebuit schimbata. Dauna 80mil cu tot cu manopera. Mi-a dat de gandit , astfel ... in acest weekend vreau si eu sa schimb uleiul din cutie deoarece mi se pare ca nu mai intra cum trebuie in trepte. Am intra pe site la autokarma si am gasit 4 tipuri de ulei 75w-90 toate de la diferite firme valvoline , agip , mobil si castrol ... nu stiu pentru care sa optez . M`ar interesa daca stie cineva si un service unde as putea sa ma duc pentru a`l schimba, daca stie cineva si un pret pentru asta v-as ramane recunoscator.

Skoda Octavia SLX 2.0
Ford Focus 1.8 TDDi

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #17 : Mai 28, 2009, 07:30:48 a.m. »
tpv - ai pe mail raspunsul .
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #16 : Mai 27, 2009, 09:30:31 p.m. »
Uleiul din CV se verifica la 90.000km si se completeaza daca este cazul.
Dat fiind faptul ca este totusi ULEI si ca toate uleiurile, isi pierde din proprietatile fizico-chimice in timp, eu l-am schimbat la masina mea la fix 100.000 km, inainte de iarna trecuta.
Rezultatul: schimbatorul de viteze a mers mult mai lin si asta chiar pe gerul / frigul specific anotimpului.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #15 : Mai 27, 2009, 12:11:49 p.m. »
Am schimbat la octavia 1,1.6(102cp)2002,uleiul in cutia de viteza ,sa folosit MOBIL,MOBILUBE 1 SHC ful syntetic 75w-90 cu specificatia API GL 5 si API GL 4  .
As vrea sa stiu daca s-a folosit tipul corect de ulei pt masina,si am o nedumerire de ce la acest tip de ulei se gasesc ambele specificatii GL5, GL4.Cei de la reprezentanta Skoda au zis ca e ok acest tip de ulei,in schimb cei de la VW au zis ca se foloseste numai ulei cu specificatia GL4.Va rog  lamuriti-ma si pe mine, si daca este cazul sa inlocuiesc din nou uleiul.
De la reprezentanta ai primit uleiul , sau l-ai dus tu ? La VAG pentru fiecare tip de cutie este un alt ulei dedicat . Daca am timp o sa ma uit acasa , dar am nevoie sa-mi trimiti pe MP codul VIN .
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline tpv

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #14 : Mai 27, 2009, 09:19:49 a.m. »
 :046: am schimbat uleiul in cutie ,tipul de ulei este mentionat mai jos, si se pare ca apar probleme,dupa ce rulez mai mult in oras ,probabil creste temperatura uleiului si face figuri in treapta 1 si a 2,nu mai vrea sa intre usor,parca are o piedica ceva,nu stiu ce.Cu uleiul vechi nu am avut probleme cu intratul in viteza,chiar functiona cutia perfect,am intrebat la reprezentanta ,si inginerul de la tura de schimb  ma luat la intrebari de ce sa umblat la ulei daca nu au fost probleme,si mi-a zis ca nu se schimba uleiul in cutie ,el fiind pe viata.De inteles nu mai inteleg nimica , aici pe forum toti recomanda schimbul uleiului in cv,reprezentanta spune altceva,cert este ca la mine au aparut probleme dupa schimb,(99200km) imi vine sa imi dau palme pt acest schimb de ulei in cv.As vrea o parere concreta de la cei avizati ,si nu presupuneri care ne fac nu mai rau.
« Ultima Modificare: Mai 27, 2009, 09:23:03 a.m. de tpv »
Bmw E 90 318i  Automat

Offline tpv

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #13 : Mai 22, 2009, 07:59:21 p.m. »
Am schimbat la octavia 1,1.6(102cp)2002,uleiul in cutia de viteza ,sa folosit MOBIL,MOBILUBE 1 SHC ful syntetic 75w-90 cu specificatia API GL 5 si API GL 4  .
As vrea sa stiu daca s-a folosit tipul corect de ulei pt masina,si am o nedumerire de ce la acest tip de ulei se gasesc ambele specificatii GL5, GL4.Cei de la reprezentanta Skoda au zis ca e ok acest tip de ulei,in schimb cei de la VW au zis ca se foloseste numai ulei cu specificatia GL4.Va rog  lamuriti-ma si pe mine, si daca este cazul sa inlocuiesc din nou uleiul.
« Ultima Modificare: Mai 22, 2009, 08:30:13 p.m. de M i c u t z u »
Bmw E 90 318i  Automat

Offline GeeMan

• Gold member
  • Locaţia: Cluj
  • Mesaje postate: 1161
  • TDI Virus - Pozitiv
« Răspuns #12 : Mai 08, 2009, 07:57:41 a.m. »
Ieri am facut si eu operatiunea de schimbare a uleiului din cutia de viteze.
Dupa un drum mai lung week-endul trecut am sesizat ca, cutia nu raspunde corespunzator comenzilor. Dupa ce se incalzea si mai ales la viteze mai (treptele 4-5) intra foarte greu.
Dupa o proba cu seful mecanic de la Compexit am ajuns la concluzia ca ar fi bine sa schimb uleiul si sa vad daca la urmatoarele drumuri mai lungi se va comporta la fel.
Masina avand 24.000km operatiunea s-a facut pe garantie, fara probleme. Ieri am facut un drum de vreo 80km spre muntele Baisorii cu 5 pers. Masina parca e alta, intra mult mai usor in viteze fara nici un soc, foarte lin.
Nu stiu ce ulei au pus sau alte detalii pentruca nu am stat langa masina, am preferat sa imi fac treaba mea.
Octavia II Elegance, 1.9TDI , + Power-box,
Gri Satin meta

Offline drflo

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 15
« Răspuns #11 : Septembrie 06, 2008, 04:10:17 p.m. »
sal .treb sa schimb uleiul din cutia de viteze si nu stiu ce sa cumpar. ce tip ,ce marca e cea mai buna si cat intra in cutie? help!!!
eu am cutia uda de ilei pe partea stanga si nu stiu pe unde ar pierde ,ma gandeam la simering planetara dar e uda si mai sus de planetara??? uleiul am inteles ca doar se completeaza cu ulei original,unde se afla busonu de umlpere??? voi ce stiti?
octavia 1 ,1.6i , 2001,97.000 km

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()