Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: RCA la masina SH abia cumparata  (Citit de 8245 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Crina

• Stupid people piss me off!
  • Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 927
  • Auto: Karutza
Raspuns: RCA la masina SH abia cumparata
« Răspuns #8 : Septembrie 26, 2008, 10:37:11 a.m. »
multumesc tuturor de raspunsuri. Programarea la RAR este saptamana viitoare, asa ca pana atunci mergem pe talonul si RCA-ul vechiului proprietar, chiar daca el a radiat-o de la Administratia Financiara.

Offline indru

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 121
    • Indru
  • Auto: 1.9 TDI ALH
« Răspuns #7 : Septembrie 26, 2008, 08:51:51 a.m. »
Poti circula de la data care este trecuta pe polita RCA.

Actele poti sa le finalizezi intr-o luna, doua ... depinde de programarea la RAR (in Sibiu se asptepta vreo 2-3 luni).

Daca nu ai inca toate actele finalizate nu se emite cartea verde, adica nu poti parasi tara cu masina, si nu se trece nr de inmatriculare pentru ca nu il AI inca.

Dupa ce ai finalizat actele de vanzare/cumpare si inmatriculat masina te duci din nou la asigurator si iti completeaza nr de inmatriculare si primesti si cartea verde, gratuit!
Skoda Octavia Tour Elegance 1.9 TDI ALH (120 CP se pare) - 2003

Offline florin

• Gold member
  • Mesaje postate: 704
« Răspuns #6 : Septembrie 25, 2008, 07:57:57 p.m. »
nu e valid RCA-ul pana se schimba actele masinii legal ? ca ai tu un contract de vanzare cumparare dar in fisa masinii la RAR tot vechiul proprietar e. si pana nu o treci pe numele tau, nu cred sa ai probleme cu RCA-ul
"If your pictures aren't good enough, you're not close enough.”  - Robert Capa
Skoda Octavia 2 Combi 2.0 FSI 4*4

Offline Crina

• Gold member
« Răspuns #5 : Septembrie 25, 2008, 05:44:59 p.m. »
ok, merci
deci nu i-a zambit lui tanti ca sa poata folosi masina de azi. am inteles :)

Offline geolik

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti (Militari - Lujerului) B - 19 - HRI
  • Mesaje postate: 763
  • Barbatii adevarati apreciaza CUPLU nu CP!
    • Blog
  • Auto: Octavia Tour, 1.9PD
« Răspuns #4 : Septembrie 25, 2008, 05:15:24 p.m. »
Buna Crina.

Deci, o RCA este valabila din momentul inregistrarii in BD CEDAM.CSA-IRC.ro. aceasta inregistrare poate dura intre 48 ore si 5 zile. (de la efectuarea platii). deci NU POTI FOLOSI masina. dar, in practica, prin bunavointa agentului, se poate incheia antedatat, astfel incat sa fie valabila imediat.
Raspunsul este al unui broker de asigurari. deci avizat, zic eu.

Pe de alta parte, un alt prieten a facut o alta treaba (ilegala): a avut un mic accident (a dat intr-un matiz) si el nu avea RCA valabil. Si-a sunat agentul si acesta i-a facut RCA valabil "de alaltaieri".
de asta imi place mie in Romania, poti fenta legea!

G.
« Ultima Modificare: Septembrie 25, 2008, 10:44:30 p.m. de geolik »
Octavia Tour, 1.9 TDI PD AXR, Argintiu, ESP, tempomat, full electric, climatronic, etc. Acest autoturism reuneste cele doua vicii ale mele: se numeste OCTAVIA si are VIN.

Offline Crina

• Gold member
« Răspuns #3 : Septembrie 25, 2008, 05:08:04 p.m. »
geo, scuze, pe RCA scrie ca e valabil de pe 28.09 (e masina prietenului meu, luata azi, acu am vazut actele)
Cica i-a zis lu' tanti de la BCR ca vrea RCA de azi si aia a zis ca nu se poate asa ceva

LE: faza e incheiata, nu se poate circula cu masina pana duminica, nu asta e pb, vroiam eu sa inteleg care-i treaba. Ca eu cu Fordul vechi am putut face RCA din ziua cumpararii, dar la Asiban
« Ultima Modificare: Septembrie 25, 2008, 05:12:13 p.m. de Crina »

Offline geolik

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti (Militari - Lujerului) B - 19 - HRI
  • Mesaje postate: 763
  • Barbatii adevarati apreciaza CUPLU nu CP!
    • Blog
  • Auto: Octavia Tour, 1.9PD
« Răspuns #2 : Septembrie 25, 2008, 04:59:13 p.m. »
Buna Crina.
Eu stiu ca RCA este valabila peste 48 ore. RCA este valabila din momentul incheierii ei in  max 5 zile. cu bunavointa din partea agentului, se putea face antedatat cu 2 zile.... colegul meu de birou a incheiat RCA "astazi" si pe ea scria : valabil de la data "astazi" pana la data.....
agentul l-a intrebat insa de cand vrea sa fie valabila, ca poate omul o face preventiv, desi mai are valabilitate 2 zile.

Deci, o RCA este valabila din momentul inregistrarii in BD CEDAM.CSA-IRC.ro. aceasta inregistrare poate dura intre 48 ore si 5 zile. (de la efectuarea platii). deci NU POTI FOLOSI masina. dar, in practica, prin bunavointa agentului, se poate incheia antedatat, astfel incat sa fie valabila imediat.
Raspunsul este al unui broker de asigurari. deci avizat, zic eu.

Pe de alta parte, un alt prieten a facut o alta treaba (ilegala): a avut un mic accident (a dat intr-un matiz) si el nu avea RCA valabil. Si-a sunat agentul si acesta i-a facut RCA valabil "de alaltaieri".
de asta imi place mie in Romania, poti fenta legea!
:D

G.
« Ultima Modificare: Septembrie 25, 2008, 05:14:43 p.m. de geolik »
Octavia Tour, 1.9 TDI PD AXR, Argintiu, ESP, tempomat, full electric, climatronic, etc. Acest autoturism reuneste cele doua vicii ale mele: se numeste OCTAVIA si are VIN.

Offline Crina

• Gold member
RCA la masina SH abia cumparata
« Răspuns #1 : Septembrie 25, 2008, 04:44:05 p.m. »
Am si eu o intrebare. Daca iei azi o masina SH din Romania, fostul proprietar o radiaza (el avea RCA), eu fac RCA dar scrie ca e valabil doar peste 48 de ore.
Asta inseamna ca eu nu pot folosi masina 2 zile dupa ce am cumparat-o?
Multumesc!

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()