Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Pastrare numar  (Citit de 14222 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Adi.badarau

• Junior
  • *
  • Locaţia: Pitesti
  • Mesaje postate: 36
    • -Car-Bits: Despre Masini, condus, si lumea auto-
Re: Pastrare numar
« Răspuns #15 : Ianuarie 05, 2009, 10:32:50 p.m. »
Aham gata am cam inteles treaba, o sa dau o fuga la politie ca acum cred ca e foarte liber.
Multumesc mult pentru ajutor, va raman dator! :080:
Skoda OctaviaII(face-lift 2008) 2.0TDI DSG- Navigatie,ESP,Scaune si volan sport cu padele pt DSG,etc

Offline razvan rs

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 294
  • Auto: Mazda 6 facelift revo top 2.5
« Răspuns #14 : Ianuarie 05, 2009, 09:45:04 p.m. »
Deci repet! Daca vinzi masina veche este foarte simpla procedura,dar din cate am inteles tu vrei sa inmatriculezi masina noua inainte sa o vinzi pe cea veche cea ce complica putin situatia in sensul ca vei alerga in plus!Cred ca trebuie sa-ti reinmatriculezi masina veche,sa platesti taxa de rezervare numere si apoi sa o inmatriculezi pe cea noua!
Mazda 6 facelift revolution top 2.5 L
Ex - Skoda Octavia RS TDI

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #13 : Ianuarie 03, 2009, 02:53:31 p.m. »
Da, dupa ce-am vandut-o, da... am inteles, alte proceduri nowadays....
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline radioman

• Expert
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 966
  • Unii se nasc ca un 'original' si mor ca o "copie"
    • Radio Romania Constanta
  • Auto: Octavia 3 /2.0 TDI/150 CP
« Răspuns #12 : Ianuarie 03, 2009, 08:52:03 a.m. »
@Master 4x4 :Dupa ce ai vandut-o/radiat-o,nu?
Actualmente s-a schimbat putin procedura prin conceptul de "inmatriculare continua" cum se exprima ei - in sensul ca cel putin teoretic nr. apartine celui care detine masina si nu fostului proprietar...
Skoda Octavia 3 Style /2.0 TDI /2017; VW Polo 2019

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #11 : Ianuarie 02, 2009, 12:45:41 p.m. »
Eu acum 3 ani mi-am retinut nr inmatriculare vechi pt 3 luni, platind o taxa de rezervare la Politie...deci se poate.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline radioman

• Expert
« Răspuns #10 : Ianuarie 02, 2009, 10:13:08 a.m. »
Man ,nici chiar asa :1.daca masina a fost odata inmatriculata in Ro nu mai plateste nicio taxa de mediu/prima inmatriculare, nu mai incurca taxele..2.daca nu o radiezi / vinzi pe cea veche cum mama ciorilor vrei tu sa ii iei numerele?Iei asa pur si simplu placutele si le pui la naftalina pana cand iti vine tie Skoda ??Ori noi nu intelegem ce vrei tu ori tu vrei ceva irealizabil... :042:
P.S Citeste  bine si posturile anterioare , ti-a fost explicata o situatie destul de clar , dar cred ca tu n-ai inteles...
« Ultima Modificare: Ianuarie 02, 2009, 10:15:06 a.m. de radioman »

Offline br 31 vio

• Junior
  • *
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 45
  • Auto: 1.9 TDI 105 CP
« Răspuns #9 : Ianuarie 02, 2009, 10:10:15 a.m. »
O data ce a fost inmatriculata nu mai plateste nimeni taxa a doua oara   taxa de prima inmatriculare cat priveste la pastrarea numerelor poti vinde masina facnd o intelegere cu noul proprietar ca la momentul cand faceti actele tu iti pastrezi numerele iar acesta isi ia altele pt. ca oricum sunt ale tale numai sa ai grija sa te duci neaparat la politie cu cumparatorul cand inscrie masina pt. ca atunci te intreba politistul daca vrei sa pastrezi numerele si tre sa fii musai acolo dupa care platesti 30 ron si pastrezi numerele un an
Viorel din Braila
Skoda Octavia 2 Combi an fabr. 2006

Offline Adi.badarau

• Junior
  • *
« Răspuns #8 : Ianuarie 01, 2009, 07:20:12 p.m. »
Ok eram eu adormis la ce ma refeream mai precis:
  Am o masina inmatriculata cu niste numere care vreau sa le pastrez, nu stiu neaparat daca o sa pastrez masina, dar acum o saptamana mi-am facut comanda la O2 nou care va sosi prin februarie.
As vrea sa-mi tin numerele de pe masina veche pe skoda, dar nu as vrea sa o radiez nici pe cea veche deoarece am iteles ca daca o radiezi noul proprietar va plati iarasi taxa de prima inmatriculare/mediu/ingrosat buzunarul politicienilor X( .

Orice informatie in legatura cu problema mea este de apreciat(dau o bere la prima intalnire skoda-club) :080:
Skoda OctaviaII(face-lift 2008) 2.0TDI DSG- Navigatie,ESP,Scaune si volan sport cu padele pt DSG,etc

Offline razvan rs

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 294
  • Auto: Mazda 6 facelift revo top 2.5
« Răspuns #7 : Decembrie 30, 2008, 11:34:39 a.m. »
  Foarte simplu! Platesti o taxa pastrare numere de 30 lei la DRPCIV, asta dupa ce ai vandut vechea masina. O copie a chitantei trebuie sa ajunga la noul proprietar al masinii vandute, astfel incat sa poata pastra numerele atunci cand face transcrierea de proprietate.
  Am trecut de curand prin asa ceva si va spun sigur. Eu am vandut vechea masina in provincie si am dat o fuga pana acolo cu chitanta sa-mi iau numerele in ziua cand noul proprietar s-a prezentat la politie sa-si inmatriculeze masina. :082:
Mazda 6 facelift revolution top 2.5 L
Ex - Skoda Octavia RS TDI

Offline radioman

• Expert
« Răspuns #6 : Decembrie 30, 2008, 07:05:08 a.m. »
Corect, procedura implica mai departe ca noul cumparator sa isi inscrie masina, caz in care el la rugamintea ta sau dupa caz la dorinta lui isi cere alt numar, cel vechi ramane 'liber", se face rezervare pe max 1 an care costa cca 18 lei si uite asa ramane numarul vechi la dispozitia ta.. ;)

Offline FABIAn RuSu

• Gold member
  • Locaţia: ROU
  • Mesaje postate: 2632
  • FABIA 1.9
« Răspuns #5 : Decembrie 30, 2008, 02:09:31 a.m. »
cumparatorul plateste la transcriere doar taxa de (re)inmatriculare vreo 50 lei, NU taxa de prima inmatriculare (de mediu, de poluare sau cum dreq o sa-i mai spuna)
vand SUPORT PAHAR FABIA 1 original nou

Offline Adi.badarau

• Junior
  • *
« Răspuns #4 : Decembrie 30, 2008, 01:53:53 a.m. »
Ok se poate o clarificare va rog.

Eu vreau sa-mi pastrez numerele de la masina actuala, pe care ulterior o sa le pun pe masina care trebuie sa-mi soseasca.
Din cele spuse aici am inteles ca trebuie sa radiez masina, dar cu noua taxa ulteriorul cumparator va trebuii sa plateasca iarasi taxa de inmatriculare, nu?
Iar daca vorbesc cu omul sa-mi pastrez numerele atunci oricum trebuie sa vand masina.

Mai exista cumva si o optiune care nu implica radierea sau vanzarea masinii si totusi pastrarea numerelor vechi??

Multumesc anticipat!

Offline cbdro

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 107
Raspuns: Pastrare numar
« Răspuns #3 : Octombrie 09, 2008, 07:02:09 p.m. »
M-am interesat de pastrarea numarului, la DRPCIV!
Nr se poate pastra in 2 moduri:
1. se radiaza masina (dar tre sa dovedesti ca ai un loc unde s-o tii- parcare sau garaj)
2. dupa ce vinzi masina te intelegi imediat cu cumparatorul.
Fabia II Combi Style +cateva optionale, 1.6 MPI, 105CP, 2008

Felicia, mon amour!

Offline F L O R I N

• Gold member
  • Locaţia: Ploiesti
  • Mesaje postate: 3747
  • Octavia 2 , 2.0 TDI 140CP cu DSG
Raspuns: Pastrare numar
« Răspuns #2 : Septembrie 25, 2008, 08:52:15 p.m. »
Normal ca se poate.Dupa ce faci contractul de vanzare cu cel care ti va lua Felicia,mergi la politie ca sa ti iei certif de radiere si acolo spui ca vrei sa pastrezi numerele.O sa platesti 10 lei "chirie" pe an si sunt ale tale. ;)

Offline cbdro

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 107
Pastrare numar
« Răspuns #1 : Septembrie 25, 2008, 08:44:07 p.m. »
 :056: Cine stie daca se poate rezolva urmatoarea problema?
Cum am spus in alta parte, mi-am comandat o noua fabia. Atunci cand o sa-mi vina, o s-o mai am si pe felicia. Se poate face ceva ca sa-mi pastrez nr de inmatriculare de la felicia pe noua masina?
 :006:
Fabia II Combi Style +cateva optionale, 1.6 MPI, 105CP, 2008

Felicia, mon amour!

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()