Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: cotiera skoda octavia  (Citit de 10100 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline DragosI

• Doar inscris
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 3
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia 2 nonFL 1.4 benzina
Re: cotiera skoda octavia
« Răspuns #9 : Aprilie 16, 2017, 10:07:22 p.m. »
Salut,

Cotiera fata sau spate?

Buna seara,

Cotiera fata.

[/size]
De ce Nu iei din dezmembrari?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Din mai multe motive, desi pana la urma cred ca tot la dezmembrari ajung daca nu imi trece "pata". La Brady devizul estimat pentru piesa OE ajungea la 3000 lei, o suma mult prea mare pentru un moft (urmeaza totusi sa montez pe ea un pilot automat care costa 1300 lei cu tot cu manopera.....asta ca fapt divers :) ).

Motivele principale ar fi:

1. Nu stiu exact ce trebuie sa caut/cumpar. Sunt aproape sigur ca ansamblul nu consta doar in consola si cotiera propriuzisa. Probabil mai sunt alte piese marunte care sunt necesare. Daca are cineva cunostintele necesare voi savura cu placere orice informatie in acest sens.

2. Interiorul masinii este aproape nou iar cotierele din dezmembrari banuiesc ca au deja un grad de uzura destul de ridicat. Partea textila sa zicem ca as putea sa o rezolv cu o curatare si apoi sa o imbrac intr-o husa dar nu stiu ce as putea face cu plasticul care ar fi eventual zgariat/spart/etc.

3. Nu stiu exact daca piesele respective sunt identice pe toate seriile de caroserie de pe Octavia 2. A mea este model 2011 si in dezmembrari am gasit modele de prin 2007-2010.

Multumesc.

Offline Givacom

• Gold member
  • Mesaje postate: 892
  • VW Passat - 1.6 TDI 120 CP (2018)
  • Auto: Passat B8 1.6 TDI
« Răspuns #8 : Aprilie 13, 2017, 09:32:13 a.m. »
Salut,

Cotiera fata sau spate?
VW Passat - 1.6 TDI 120 CP (2018)
ex - SKODA Octavia2 FL 1.6 TDI CR (2011)

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #7 : Aprilie 08, 2017, 01:26:23 a.m. »
De ce Nu iei din dezmembrari?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline DragosI

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 3
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia 2 nonFL 1.4 benzina
« Răspuns #6 : Martie 31, 2017, 02:21:29 a.m. »
Buna seara,
Sunt proaspat mostenitor al unei Octavii 2 1.4 benzina non FL an 2011. Masina are 51k km si se prezinta impecabil. Pana acum nu s-a schimbat nimic la ea in afara de consumabile cu ocazia reviziilor efectuate la timp la Brady. Cade pe mine schimbul distributiei si a compresorului de AC. Intentionez sa o exploatez 4-5 ani de azi inainte si am un wishlist de optionale pe care vreau sa il implementez. Singura chestie care imi da planul peste cap este cotiera.

Masina nu a fost echipata cu asa ceva.

Am sunat la Brady - "se poate dar trebuie sa achizitionati si consola dintre scaune pe langa cotiera". Cost aprox. 1600 lei cu manopera inclusa. OK

Ieri am fost personal la Brady pentru achizitia unui set de stergatoare, covorase si a unei tavite de portbagaj si m-am reinteresat de cotiera - "nu se poate, nu mai aducem". Se pare ca era o alta persoana care acoperea tura de dupa amiaza si nu domnul cu care vorbisem initial la telefon. Am fost asa de dezamagit de raspuns incat nu am mai precizat de discutia telefonica.

Avia - "nu se poate, nu aducem"

PBN - se poate dar mi-au trimis un fel de schema cu piesele componente (din care nu prea am inteles nimic) a caror achizitie totalizeaza aprox 2800 lei fara manopera......mult prea scump.

Mai departe am accesat acest forum si am gasit http://www.skoda-parts.cz/produkty/jumbo-box/ . Problema e ca eu nu ma pricep....asta e.....si imi este teama ca in cazul in care comand piesa respectiva ma trezesc ca nu e compatibila 100% cu masina mea. SAU mai trebuie si alta piesa care este prea scumpa/nu se gaseste/se gaseste foarte rar (asta pe langa tubulatura de aer care nu sunt sigur daca e necesara sau nu dar la ce cost are pe siteul respectiv sunt dispus sa o iau chiar daca si degeaba.....).

Poate cineva reuseste sa ma ajute si sa imi zica exact ce piese sunt necesare pentru montarea unei cotiere (repet, masina nu a fost echipata cu piesa respectiva) si eventual codul acestora. Dupa aceea cred/sper ca ma descurc.

Nu vreau sa montez altceva decat piesa originala. Referitor la partea cu dezmembrarile, am gasit niste cotiere pe net dar de asemenea nu stiu cat de bine se potrivesc pe masina mea. Nu vreau sub nici o forma sa fac improvizatii la montaj (prefer sa dau o diferenta de bani pentru ceva original si compatibil 100%). Daca gasesc pe acest forum pe cineva care sa aibe aceasta piesa intr-o stare in care dupa o reconditionare s-ar apropia de "nou" cred ca m-as putea convinge sa o cumpar :) (plec din start cu convingerea ca acest forum e o comunitate comparativ cu cei care se ocupa cu dezmembrari si probabil ca nu acorda atata atentie nevoilor clientilor.....in cazul in care am jignit pe cineva imi cer scuze sincer si precizez doar ca experienta m-a facut sa afirm asa ceva.....dar de asemenea sunt un adept al conceptului "exceptie de la regula").

In final nu vreau sa par prea "pretentios" dar se pare ca am niste fixuri/obsesii legate de confortul mental care nu lucreaza mereu in favoarea mea :(.

In speranta ca voi gasi sprijin la dumneavoastra va multumesc anticipat.......chiar si celor care DOAR vor citi acest mesaj :).

In cazul in care este nevoie sa ofer si alte informatii pentru identificare unei solutii la problema mea va rog sa ma anuntati.

Toata stima,

Offline danuuu

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti - ROMANIA
  • Mesaje postate: 266
  • nu inventam noi roata , totul e inventat demult
  • Auto: Skoda OCTAVIA
« Răspuns #5 : Aprilie 04, 2012, 09:54:57 a.m. »
da...e o treaba buna
merci fain
dar era buna si o explicatie cum se scoate placa de desupra suruburilor.
Orisicum...ma prind eu.Nu stiam ce e dupa ea.
Skoda Octavia II 1,6 mpi 75kw 102hp bse pdg black-magic 10-2007 pleoape inele-clima ornament-suport-pahare folie

Offline radioman

• Expert
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 966
  • Unii se nasc ca un 'original' si mor ca o "copie"
    • Radio Romania Constanta
  • Auto: Octavia 3 /2.0 TDI/150 CP
« Răspuns #4 : Aprilie 03, 2012, 09:55:49 p.m. »
Te ajuta indicatiile din foto de mai jos ? ;)
Skoda Octavia 3 Style /2.0 TDI /2017; VW Polo 2019

Offline danuuu

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti - ROMANIA
  • Mesaje postate: 266
  • nu inventam noi roata , totul e inventat demult
  • Auto: Skoda OCTAVIA
« Răspuns #3 : Aprilie 03, 2012, 11:28:34 a.m. »
am si eu o intrabare:
are cineva schite cum se desface capacul la cotiera fata o2? capacul ma intereseaza cum sa-l desfac sa il pot curata

Merci anticipat
Skoda Octavia II 1,6 mpi 75kw 102hp bse pdg black-magic 10-2007 pleoape inele-clima ornament-suport-pahare folie

Offline 44FLO

• Doar inscris
  • Locaţia: Tirgu-mures
  • Mesaje postate: 10
« Răspuns #2 : Decembrie 24, 2008, 05:39:05 p.m. »
se poate..eu  mi-am montat o cotiera jumbo box
Octavia II 1.9TDI 105CP, 2006

Offline capitanu

• Doar inscris
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 1
  • Auto: octavia 2, 1.9 tdi,
cotiera skoda octavia
« Răspuns #1 : Octombrie 03, 2008, 12:41:24 a.m. »
 :039: sepoate monta cotiera la skoda octavia II, model ambiente/classic? :039:
SKODA OCTAVIA 1.9 TDI PD

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Mazda CX-30, frumoasa si rosie de james kilowatt
[Azi la 06:47:27 p.m.]

Problema electrica skoda octavia 2 1.9tdi de vizitator
[Azi la 09:48:21 a.m.]

Turcaletul de vizitator
[Azi la 09:06:27 a.m.]

Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Mai 27, 2026, 08:37:38 p.m.]

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de Andrei1980
[Mai 27, 2026, 08:13:37 a.m.]

VW Golf VII 1.2 TSI 110 CP Trendline de vizitator
[Mai 13, 2026, 09:10:19 a.m.]

* Mesaje recente

Re: Mazda CX-30, frumoasa si rosie de james kilowatt
[Azi la 06:47:27 p.m.]

Re: Problema electrica skoda octavia 2 1.9tdi de vizitator
[Azi la 09:48:21 a.m.]

Re: Turcaletul de vizitator
[Azi la 09:06:27 a.m.]

Re: Turcaletul de bogdanpiatra
[Iunie 07, 2026, 03:16:21 p.m.]