Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Lista vulcanizari si echilibrari in CLUJ, raport calitate/pret  (Citit de 71127 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Iorgovan

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj Napoca
  • Mesaje postate: 378
  • Auto: Octavia 2 1,6i Combi
Re: Lista vulcanizari si echilibrari in CLUJ, raport calitate/pret
« Răspuns #113 : Martie 02, 2015, 10:53:26 p.m. »
Azi am aflat ca Autoworld (centrul de la iesirea spre Floresti) au si ei  aparat de echilibrare dinamica. E mai recent in dotare, ar fi al doilea pe lista centrelor de profil din Cluj.
Nu stiu scorul, dar astept cu interes impresii despre lucrare, daca merge cineva. ;)
Octavia II 1,6 MPI - BSE - 102 CP - 2007

Offline optim

• Doar inscris
  • Locaţia: cluj napoca
  • Mesaje postate: 2
  • Doar Inscris
  • Auto: oktavia 1900
« Răspuns #112 : Septembrie 30, 2014, 05:40:59 p.m. »
www.sheer. ro sau pe facebook au o pagina. Eu pe facebook i-am gasit. Preturile sunt undeva la 60 de lei pentru echilibrat la 4 roti, dar este in functie de dimensiunea jantei. La octavia mea am platit vre-o 67 de lei cu tot cu tva. Dar calitatea nu se compara cu nimic ce am intalnit pana acum. Si inca ceva este extrem de curat si cafeneaua si toaleta.
« Ultima Modificare: Septembrie 30, 2014, 06:00:56 p.m. de M i c u t z u »

Offline Iorgovan

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #111 : Septembrie 30, 2014, 05:11:44 p.m. »
Mda, ar fi interesant sa pui si niste preturi, daca tot ii lauzi. Aparate "ca noi" am vazut si eu destule, unele chiar m-au impresionat ca look, dar iesite din scala (sau operate necorespunzator sa zicem  :-w ), fara rezultat total pozitiv mai apoi, in practica.
Au aparatul cu rola "minune" pe care ruleaza roata atunci cind o echilibreaza?
In fapt pe mine ma intereseaza rezultatul final (adica echilibrarea perfecta); daca e si la un pret accesibil cu atit mai bine.
Chiar vreau sa imi verific rotile de iarna, pe care le-am echilibrat asta primavara la Gulacsi, pe Oasului. Pe aparatul lor - foarte fain ca aspect de altfel - la jantele de aliaj, 2 roti au fost ok, 2 nu, atunci cind le-am dus sus la RMB sa le reechilibrez.
Ca tot veni vorba de Marso, apreciez sinceritatea sefului de atelier, care mi-a spus la telefon ca el nu garanteaza pentru echilibrare.

Salutari.

Ps: Vad ca au site astia de la Sheer Cluj.
« Ultima Modificare: Septembrie 30, 2014, 05:28:03 p.m. de Iorgovan »

Offline LNT

• Gold member
  • Mesaje postate: 1311
  • Mester Strica-Tot
    • SayIT.ro
  • Auto: O2 FL 1.6 TDI Drive
« Răspuns #110 : Septembrie 30, 2014, 04:47:06 p.m. »
Ce preturi au la echilibrat?
In the zone where normal things don't happen...very often.

Offline optim

• Doar inscris
  • Locaţia: cluj napoca
  • Mesaje postate: 2
  • Doar Inscris
  • Auto: oktavia 1900
« Răspuns #109 : Septembrie 30, 2014, 02:57:08 p.m. »
buna ziua tuturor !

am citit aici multe lucruri legate de echilibrarea rotilor si va multumesc pentru informatii.
Eu merg la un service roti in Baciu ( langa Marsorom sau napolact baciu), SE NUMESTE SHEER. Este un atelier recent deschis ( cca. 2 ani ) cu aparatura cum nu am mai vazut nici la reprezentante. Au spalator de roti si echilibreaza optimizat. Invart anvelopele pe jante pana cand valorile afisate de masina de echilibrat sunt in limitele admise.  Eu nu am mai intalnit asa ceva nicaieri, credeti-ma. Preturile sunt corecte.
Sper ca am fost de folos. Daca mergeti pe la ei va rog sa scrieti pe forum parerile voastre.

Offline Iorgovan

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #108 : Iulie 02, 2014, 02:36:47 p.m. »
Salutari dle Hrusca

Eu am jante normale, pe 15. Atit cele de tabla cit si cele de aliaj.  Pe cele de aliaj sunt gume mai late (205/60/15).Nu voi trece la alta dimensiune, datorita drumurilor de la noi (si asa ma scutura destul de tare masina unde e prost drumul). Problema aparatelor din atelierele din Cluj - si nu numai probabil- este in primul rind legata de faptul ca marea majoritate a acestora sunt SH si sunt gata decalibrate, au jocuri etc. Cred ca sunt aparate care lucreaza si la a treia sau a patra mina, unele.
Sper sa rezolvi cit mai grabnic si sa fii multumit, fara interventii suplimentare.
Ii cam scump, dar eu altceva mai bun si mai aproape de adevar, nu am gasit in oras. 

Toate cele bune si drumuri line!  cu stima  Iorgovanu.
« Ultima Modificare: Iulie 02, 2014, 02:42:39 p.m. de Iorgovan »

Offline adi_hrusca

• Doar inscris
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 1
  • Doar Inscris
  • Auto: Citroen DS5
« Răspuns #107 : Iulie 02, 2014, 12:54:08 p.m. »
Wow!  ce interes brusc a stirnit postarea mea!
 "Atelierul" nu este o vulcanizare, iar operatiunea s-a facut intr-o reprezentanta a unei alte marci auto, din Cluj.
Cu siguranta ar trebui sa existe si in alte orase mai "rasarite" astfel de aparate, la reprezentantele auto sau alte ateliere care se respecta si isi respecta clientii. Bineinteles si oameni care stiu sa le foloseasca.
@ Doru aparatul face, dar el este minuit de om. Mie mi-a placut ca lucreaza ca o platforma integrata. Si se simuleaza acel test de drum, cu "incarcarea" anvelopei.
Poate ca rola aia  are un rol major, sau poate nu are si e vax, nu stiu!... pe mine ma intereseaza rezultatul final, rezultat care nu l-am obtinut in alta parte.
Ce se gaseste la noi pe piata,  "la duzina", sunt probabil foarte multe masinarii second, aduse din afara, cu care se fac bani, chiar daca service-ul are fata comerciala si este unul cunoscut in zona (sau e un lant de service-uri de roti). Cantitatea primeaza, nu si calitatea .
Cu altele, cred ca sunt si foarte multi proprietari pe care nu ii intereseaza operatiunea in sine, se limiteaza doar la cei 50-80 ron platiti, nu sesizeaza problemele, nu le pasa, etc. Asta o spun pentru ca am tot intrebat in zeci de parti, inclusiv pe phorum si...
@Liv ai detalii in MP.
@ FixPixu, se poate face doar cu programare, daca doresti sa mergi. Iti trimit in MP tel omului de la Receptii clienti.
Certific cam tot ce ati spus mai sus. Am trecut prin cel putin 5 ateliere in Cluj si nici unul nu a reusit sa echilibreze exact rotile, cu o singura exceptie(care cred ca a fost o intamplare fericita), si care a tinut pana am lovit recent un limitator de viteza langa Budapesta. Din acel moment problema a reaparut. Am fost din nou la acel unic atelier care reusise in trecut sa ma rezolve, si , desi diferenta aparuta era de vreo 20 grame pe ambele roti, si ei le-au adus la zero, volanul vibreaza usor.
Problema se pare ca e mai acuta la rotile late si cu talon ingust, deoarece efectul giroscopic dat de o dezechilibrare chiar de 5 grame este mai pronuntat. In toata Franta nici o reprezentanta PSA(Peugeot/Citroen) pana acum 2 ani cel putin nu avea o masina de echilibrat profi cum este cea de mai sus(Hunter GPS 9700), mai probabil pentru ca nu produsesera masini cu acest tip de jante pana atunci. Dupa indelungi cautari pe forumurile lor am inteles ca solutia erau reprezentantele marcilor germane, obisnuite de mult timp cu jante late cu talon mic, si care toate aveau in dotare aceste masini deosebit de sensibile. Am mers la un asemenea atelier si , surpriza:)...nici o vibratie cel putin catvea mii de km. Senzatia deosebita era ca inclusiv la vieteze mici masina se simtea mult mai bine, mergea mult mai lin.
Rola pe care aparatul o aplica pe cauciuc cu siguranta are un rol important deoarece detecteaza variatii de elasticitate in janta care in conditii reale de mers afecteaza comportamentul rotii si pot da o dezechilibrare in dinamica. Plus ca sesizeaza si imperfectiuni ale jantei, daca este cazul.
Una peste alta maine merg la baietii de la firma pe care a dat-o mai sus domnul Iorgovan, cu speranta ca va rezolva problema.
Voi comunica rezultatul.
PS: pentru domnul Iorgovan, ce dimensiuni aveti la jante? vreau sa verific daca mitul cu jantele late si cu talon mic e adevarat:) Si la ce viteze apare cel mai pronuntat efectul? Mersi!

Offline oaspetele

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bistrita
  • Mesaje postate: 343
  • Auto: SUPERB 2.0TDI 125KW
« Răspuns #106 : Aprilie 24, 2014, 10:22:20 a.m. »
Si la mine se manifesta trepidatia asta, mult mai slaba dupa schimbul cu rotile de vara dar e prezenta. Incep sa banuiesc faptul ca e si altceva implicat.
Anul trecut am roluit o janta (desi aia de la vulcanizare au spus ca nu pare a fi problema)-la indicatia celor de la Skoda. Mai apoi, am reglat si directia cand am descoperit o uzura neuniforma a rotii fata dreapta.

Tocmai ce am descoperit cu ajutorul unui tip ce are o mica firma de vulcanizare faptul ca pneurile imi sunt usor deformate. Se vedea clar pe masinaria aia de echilibrare cum janta se invarte "rotund" iar roata deseneaza mici imperfectiuni. Da nimeni in afara de el nu mi-a spus sau nu a vazut...in orice caz, de data asta m-am indreptat catre EAGLE F1 ASYMMETRIC 2, sper sa fie mai bune. Astfel se explica si dificultatile in a echilibra cauciucurile.
Pirelli Cinturato P7 225/45 R17 94W ECOIMPACT BSW cu care a venit Superba din fabrica nu sunt niste gume rele, dar au mici probleme pe carosabil ud si desi nu se "consuma" cauciucul pe ele ca atare pare-se ca nu sunt rezistente la provocarile drumurilor romanesti.
« Ultima Modificare: Aprilie 24, 2014, 10:26:46 a.m. de oaspetele »
VW Golf VI 1.6MPI Trendline
Skoda Superb Combi Elegance 2.0TDI 125KW

Offline Avenger

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 325
  • Auto: O3 RS TSI
« Răspuns #105 : Aprilie 16, 2014, 01:10:33 p.m. »
Au zis ca ar fi avut ceva bataie, si ca le-au echilibrat, dar ca nu se poate scoate chiar toata bataia. Masina o am adusa din germania in noiembrie 2012 de la o doamna fosta proprietara.
Cind ma uit cum arata acuma, dupa 2 ani jumatate de cind au pus meseriasii nostri mina pe ele, ma iau cu miinile de cap. Is pline de "semnaturi" si ciobituri.
Fix din cauza asta le-am revopsit..

Offline Iorgovan

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #104 : Aprilie 16, 2014, 11:51:40 a.m. »

Ce probleme ti-au zis ca ai cu jantele? In postarea ta in film e un aparat de indreptat, din cite vad eu. Daca zici ca nu le-ai lovit poate is doar usor ovalizate si trebuie sa le roluiesti. Apoi refaci echilibrarea.  Masina o ai de noua sau e luata SH din Ro? Afara putin probabil sa fi fost abuzate. Ale mele erau noi dupa aproape 5 ani de Germania, ambele seturi (aliaj+tabla). Cind ma uit cum arata acuma, dupa 2 ani jumatate de cind au pus meseriasii nostri mina pe ele, ma iau cu miinile de cap. Is pline de "semnaturi" si ciobituri.
« Ultima Modificare: Aprilie 16, 2014, 11:58:32 a.m. de Iorgovan »

Offline Avenger

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #103 : Aprilie 16, 2014, 11:38:24 a.m. »
Asa le am de cand am masina. Pur si simplu le-am vopsit pentru ca erau urate deja. nu stiu sa fi fost lovite. Daca au fost lovite si indreptate, erau inainte sa ajunga la mine masina, am mare grija de masina. Cum am mentionat, ieri am fost la skoda de mi-am schimbat si 2 anvelope pe fata, iar pe spate au ramas tot alea vechi DOT 2010. Cand mi le-au echilibrat mi-au zis ca la 2/4 jenti aveam ceva bataie mica. Una s-a nimerit pe spate si una pe fata.

Si da, se pare ca nu te-am inteles eu bine, credeam ca problemele le aveai din jenti.
Mersi oricum de informatii.

Offline Iorgovan

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #102 : Aprilie 16, 2014, 11:19:48 a.m. »
@Avenger, ca sa iti faci o idee, am prezentat mai jos aparatul cu care mi s-au echilibrat rotile. Atentie, la mine e vorba doar de echilibrare, nu am avut alte probleme gen jante indoite, anvelope deformate. Nu s-au demontat anvelopele de pe jante.
Oricum aparatul a verificat bataia radiala a anvelopei si la una stiu ca a fost undeva la 3-4 mm. In limite normale (nu stiu care e limita maxima admisa)
Tu ai avut jantele lovite si le-ai indeptat?
Se schimba treaba in acest caz. In Cluj stiu doar un singur loc care face si indreptari, suduri, roluiri de jante, dar nu pot recomanda ferm, pentru ca nu am facut niciodata, la nici o masina, astfel de operatiuni. Poate alt coleg de forum te ajuta si iti da un pont sigur.
« Ultima Modificare: Aprilie 16, 2014, 11:30:31 a.m. de Iorgovan »

Offline Avenger

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #101 : Aprilie 16, 2014, 11:00:56 a.m. »
Cat te-a costat pana la urma? Si eu am probleme cu niste jenti aluminiu si ma scot din sarite, am fost la echilibrat+montat 2 anvelope noi la Skoda Bistrita si tot simt dezechilibrul.

Iar problema eu o simt in oras nu in afara,deci la viteze mici, se simte in stabilitatea masinii, nu in volan. Azi ma duc pe la o alta firma sa vad ce aparatura au si cat m-ar costa, etc. La ei pe site apare asa ceva: Lincos® K00323 Felni Javítás  Seamana cu ce au la firma mentionata de tine?
Alte intrebari: te-ai dus cu jentile montate pe masina de zici ca s-a facut testul in mers? Cum s-a facut echilibrarea, incalzind janta cum e si in video? Tocmai mi-am vopsit jentile...

SUNT JANTE NU JENTI!!

Scuze de textul lung.
« Ultima Modificare: Aprilie 16, 2014, 03:31:31 p.m. de M i c u t z u »

Offline Iorgovan

• Membru de baza
  • **
« Răspuns #100 : Aprilie 16, 2014, 10:01:25 a.m. »
@ LNT, Am trimis MP la toti cei interesati, pentru alti doritori si patiti,
este vorba de RMB Inter-Auto de pe Calea Turzii, reprezentanta Mercedes/Mitzibushi/Mazda Cluj. 
Pretul a fost mai mare in raport cu alte centre vizitate, dar avind in vedere rezultatul obtinut aici si destui bani cheltuiti fara rost in alte parti, eu spun ca merita. 

Drumuri bune!

Offline LNT

• Gold member
  • Mesaje postate: 1311
  • Mester Strica-Tot
    • SayIT.ro
  • Auto: O2 FL 1.6 TDI Drive
« Răspuns #99 : Aprilie 15, 2014, 10:39:27 a.m. »
Bre da secretos mai esti....zi aici sa vada toti ca nu-i faci reclama. Si daca ofera servicii de calitate, atunci merita reclama.
In the zone where normal things don't happen...very often.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Aprilie 08, 2026, 05:36:58 p.m.]

* Mesaje recente

Re: please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Re: please help de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 03:20:35 p.m.]

please help de castelan
[Aprilie 20, 2026, 02:13:48 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 05:34:00 p.m.]