Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Tempomatul si consumul  (Citit de 20300 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Mich@el

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 239
  • Auto: Octavia 2FL 1.6TDI
Re: Tempomatul si consumul
« Răspuns #43 : Iulie 19, 2012, 06:49:35 p.m. »
Daca ajungi sa opresti tempomatul in rampe datorita consumului ... no comment!
drive carefully!

Offline alexxb

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 966
  • Auto: Octavia TDI
« Răspuns #42 : Iulie 19, 2012, 10:52:10 a.m. »

Tempomatul per global creste consumul. ceea ce Spui tu ca pe drum drept perfect orizontal il scade ,se poate dar este un non sens pentru lumea reala. cand mergi pe autostrada 500 de km constant nu vei scoate tot tempomatul la fiecare deal.

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #41 : Iulie 19, 2012, 10:37:00 a.m. »
la mers drept si pe plan orizontal, indiferent de viteza, in momentul in care trec pe pilot automat, consumul instantaneu scade in mod automat cu min 0.5l/100km. Eu tin tempomatul setat pe ecranul cu consum instantaneu, asa ca monitorizez f atent consumul.
Tempomatul chiar scade consumul, cu conditia sa il deselectezi cand urci rampe sau daca mergi pe un teren f prost.

In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline hawkeye

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 370
  • forumist in toata regula
  • Auto: Skoda O2 FL 1.4TSI
« Răspuns #40 : Iulie 19, 2012, 10:29:40 a.m. »
Pe cruise control consuma mai mult datorita factorilor externi pe care ii ia in calcul computerul pentru a mentine viteza constanta. In timpul deplasarilor ai rafale de curenti venite din diferite directii care cresc sau scad viteza de inaintare iar calculatorul tine cont de aceste lucruri si atunci motorul accelereaza sau decelereaza, chiar si in viraje largi se produc modificari ale consumului. Daca mergi cu tempomatul activat si pui CB pe consum instantaneu ai sa vezi ca variaza mereu consumul. Ori daca tu vrei sa tii viteza de croaziera din pedala ai sa vezi ca oricat te-ai stradui nu o poti mentine la aceeasi viteza constanta, vei avea fluctuatii de 1-2 km/h sau poate si mai multi , depinde de precizia piciorului si de musculatura ta. Sper ca m-ai inteles ce vreau sa spun, deh noi inginerii cunoastem dar ne exprimam mai greu decat altii  :D :082:
mandru si proaspat posesor de Skoda

Offline florin

• Gold member
  • Mesaje postate: 704
« Răspuns #39 : Noiembrie 05, 2008, 12:30:28 p.m. »
am folosit tempomatul si pe autostrada si pe drumuri nationale cu rezultate foarte bune :) da, trebuie sa fii atent pe autostrada, dar la autostrazile noastre nu e chiar asa palpitant ca in Germania :) mie mi se pare mult mai relaxant pe autostrada decat pe restul drumurilor.
"If your pictures aren't good enough, you're not close enough.”  - Robert Capa
Skoda Octavia 2 Combi 2.0 FSI 4*4

Offline FABIAn RuSu

• Gold member
  • Locaţia: ROU
  • Mesaje postate: 2632
  • FABIA 1.9
« Răspuns #38 : Noiembrie 05, 2008, 11:17:03 a.m. »
Fabian, eu cred ca e mult mai usor de condus pe DN decat pe autostrada. pe autostrada trebuie sa fi mult mai atent, vitezele sunt mult mai mari iar la depasiri trebuie sa fi mult mai atent la cei care vin lansati din spate.
tocmai de aia nu mi se pare interesant sa stai cu ochii bulbucati si cu piciorul intepenit ore intregi cand poti sa apesi butonul
pe DN daca te apuca nebunia mai poti croseta ceva, dupa care revii la viteza de croaziera cand incepe sa behaie nevasta :D
vand SUPORT PAHAR FABIA 1 original nou

Offline rvacaru

• Gold member
  • Locaţia: exilat
  • Mesaje postate: 596
« Răspuns #37 : Noiembrie 05, 2008, 10:12:22 a.m. »
pmhoria, daca citeai atent tot topicul aflai unele explicatii... da, daca ai merge 100% pe un drum perfect plan e posibil sa conduci mai economic cu tempomat. Dar realitatea are si dealuri :D
O2 1.6 FSI

Offline pmhoria

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Timisoara (Timis)
  • Mesaje postate: 232
« Răspuns #36 : Noiembrie 05, 2008, 09:03:49 a.m. »
Eu nu am tempomat deocamdata, dar la urmatoarea masina e un "feature"  obligatoriu. Acuma ce nu imi este mie clar: de ce spuneti ca, consumul creste daca mergi cu tempomatul? Eu stiam ca la viteze constante consumul e cel mai mic, iar tempomatul tocmai asta face. Sau nu?
G5 1.6 MPI 102 Bhp
Ex.Skoda Fabia Charme 1.2 HTP 64 Caluti

Offline GeeMan

• Gold member
  • Locaţia: Cluj
  • Mesaje postate: 1161
  • TDI Virus - Pozitiv
« Răspuns #35 : Noiembrie 05, 2008, 08:50:06 a.m. »
Fabian, eu cred ca e mult mai usor de condus pe DN decat pe autostrada. pe autostrada trebuie sa fi mult mai atent, vitezele sunt mult mai mari iar la depasiri trebuie sa fi mult mai atent la cei care vin lansati din spate.
Poate ca lipsa tempomatului nu se face simtita prin tara, pt. ca nu prea avem unde sa il folosim, dar in afara cand faci sute de km pe autostrada este obligatoriu. Aproape la fel de util ca si navigatia sau senzorii de parcare.
Octavia II Elegance, 1.9TDI , + Power-box,
Gri Satin meta

Offline florin

• Gold member
« Răspuns #34 : Noiembrie 05, 2008, 12:30:29 a.m. »
daca il ai, e pe maneta din stanga, cea cu faza lunga. are un intrerupator on-off, plus 2 butoane. minus apasat o singura data pastreaza constanta viteza pe care o ai la momentul respectiv, apasat ulterior scade cu 2km/h la fiecare click. butonul + fie creste viteza cu 2 km /h, fie revine la ultima viteza setata anterior

Offline UNP

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 20
« Răspuns #33 : Noiembrie 04, 2008, 11:56:12 p.m. »
omg....acum aflu si eu ca pot sa fac asa ceva pe masina mea :D
cum si unde pot face asta?:D
Skoda  Octavia I - 1.6 MPI * 102 CP
Skoda  Octavia II RS - 2.0 TFSI  * 240 CP

Offline florin

• Gold member
« Răspuns #32 : Noiembrie 04, 2008, 11:46:01 p.m. »
mai baieti, eu glumeam cu strugurii , nu trebuie sa veniti cu super explicatii :) normal ca fiecare alege sa faca ce vrea si nu judecam pe nimeni aici . in cel mai bun caz ne expunem parerile ca cineva sa isi dea mai bine seama de avantaje si dezavantaje. iar tempomatul e doar o facilitate pe care o folosesti sau nu, chiar si atunci cand o ai. am si eu momente cand vreau sa simt ca masina consuma benzina cu un motiv, nu doar sa stea in 50 la ora :P dar e si el util uneori, cand nu am nici un chef sa ma stresez cu o anumita viteza.

Offline sady

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Tulcea
  • Mesaje postate: 453
  • Auto: O1, 1.8 t
« Răspuns #31 : Noiembrie 04, 2008, 11:08:46 p.m. »
Si daca eu prefer strugurii acri, e ok ? In loc de lamai , ca sa nu-mi vina rau la curbe  de la viteza sau de la sarcina...
Daca as fixa o viteza, nu stiu care ar fi aia : Pe autostrada ma chinui sa nu o depasesc cu mai mult de 50 pe cea legala.
 nu-mi prea reuseste...ar fi o solutie, poate, tempomatul; In localitati, depinde de tipul lor, merg intre 90 si 60.
daca as sta sa fixez pe fiece segment viteza dorita m-ar durea mainile , obisnuite mai degraba cu schimbatul vitezelor.
In privinta amortirii piciorului, nicio sansa : poate daca as avea bicicleta ar fi mai antrenate picioarele...

Altfel, sunt deacord cu tine : meritam sa "fim cinstiti " cu un vin bun. Sa vedem de catre cine.
sunt curios cum de-ai ghicit ca  imi place zgomotul relantiului de diesel, dar am vrut sa ascund asta luandu-mi
un benzinar puternic (dai un ban in plus, dar ii zapacesti pe altii, sa nu stie ca , de fapt, visul la care n-ai putut ajunge era sa ai un diesel)

Acum, serios vorbind, nu stiu de ce trebuie sa gandim toti la fel si sa nu acceptam ca sunt si altii care au propriile pareri, diferite de ale noastre, fara a considera alegerea noastra mult mai buna si a lor de neinteles (drept pt. care ii cautam alte hibe). Fiecare cu
"pasaricile" lui, atata vreme cat nu deranjeaza pe cei din jur. Sunt unii carora nu le place culoarea metalizata
(si nu ca nu ar fi avut bani pt. ea - poate dintr-un spirit practic, sau mai stiu io ce...asta e , e alegerea lor). Mie nu mi
se pare comoda (decat pentru ochi ) tapiteria din piele (desi am pe skodita dinaia crem) - altii nu pot sa conceapa fara piele : fiecare are dreptul la alegere, fara sa fie caracterizat in mod negativ pt. acest lucru. 
Am sperat degeaba ca nu voi fi incasa batele acelea (s-au transformat in pietre - sau struguri impietriti de amareala).
« Ultima Modificare: Noiembrie 04, 2008, 11:11:22 p.m. de sady »
1.8T  L&K, '02, berlina

Offline FABIAn RuSu

• Gold member
  • Locaţia: ROU
  • Mesaje postate: 2632
  • FABIA 1.9
« Răspuns #30 : Noiembrie 04, 2008, 10:04:06 p.m. »
sa fim cinstiti
asta cu "nu am ce face cu tempomatul" e la nivel de struguri acri la fel ca si "nu-mi place diesel ca e galagios si pute"
eu folosesc tempomatul pana si in oras unde am posibilitatea pe portiuni drepte relativ scurte, altfel ma mananca talpa si creste consumul
e ideal pentru autostrada (desi urasc genul asta de condus - prefer drumurile nationale unde mai poti depasi, altfel ma ia somnul) - sa nu-mi spuna mie cineva ca prefera sa stea cu piciorul pe pedala sute de km
e o minunatie pentru a nu fi prins de radar mergand strict la limita de viteza - te scuteste de o atentie inutila acordata tahometrului - mai mananci un biscuit, te mai certi cu nevasta....
am fost prins de 2 ori in localitati de potera pt ca pur si simplu talpa mi se lasase pe pedala in timp ce mancam ceva si de la 55 ajunsesem la 65 (neavand tempomat)
vand SUPORT PAHAR FABIA 1 original nou

Offline 72THX

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti (Dr. Taberei)
  • Mesaje postate: 995
« Răspuns #29 : Noiembrie 04, 2008, 08:24:42 p.m. »
Sunt de acord cu voi. Tempomatul aduce confort dar un consum marit un pic.
Problema e alta; la cum se circula la noi pe autostrazi si DN-uri te apuca nervii. Nu iti setezi bine tempomarul la viteza de croaziera ca boul din fata pune frana desi nu are nimic in fata.

Oricum eu il folosesc ori de cate ori am posibilitatea. :082:
SKODA OCTAVIA 2 Elegance, 4x4; 1,9 TDI BXE; Xenon, PDG, Tempomat, Maxi-Dot, Hill Hold...
[URL=http:/

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()