Ei bine, astazi am testat-o intr-un final !
As spune ca masina era exact ce-mi doream sa conduc: Octavia 2 culoare verde arctic (imi place la nebunie !) cu dotari bogate, si mai ales jante pe 16" si ESP !
Impresii pozitive despre noua coloristica interioara, mai ales noaptea, combinatia alb-verde este dementiala, prin comparatie cu cea folosita inainte.
Trebuie sa recunosc ca ce ma interesa cel mai mult era combinatia motor - cutie viteze si senzatiile oferite de un 1.4 TFSI de "doar" 122CP...
Asa cum ma asteptam, reprizele se ridica peste cele ale unui 1.9TDI 105CP. Masina trage frumos si chiar daca nu va vine sa credeti, neasteptat de bine pt cilindreea ei. Sigur, comparativ cu 1.8T 20v 150CP sau 1.8TFSI 16v 160CP se simte o rezerva de putere mai mica, insa am fost placut surprins de detenta si demaraj, cu toate ca abia ce ma dadusem joc din bondarul meu, deloc lent dupa cum stiti. Am schimbat treptele 1,2 si 3 aproape la rosu si pot spune ca masina (cu 3 persoane inauntru !) ESTE RAPIDA !
Gasesti satisfactie la volanul ei si modul in care este etajata cutia viteze vine ca o manusa pt motor. Personal, pt cineva fara dorinte de epatare, aceasta motorizare este DE NEREFUZAT !
Imaginati-va ca la 5000km o puteti remapa la 152 CP si acum va intreb daca merita sincer sa dati diferenta pt 1.8TFSI cand nu urmariti sa fiti in poll-position de fiecare data pe drum...va garantez in schimb ca veti uimi pe multi cu agilitatea ei si apoi le veti inchide gura aratandu-le consumul: este cu 1,5 pana la 2l/100km mai mic decat la 1.8T !
Acest motor se afla pe Golf V de aproape 2 ani, asa ca sincer intrebarea "cat este oare de fiabil?" nu-si mai are rostul.
Comandati-o fara remuscari. Platiti taxe mici, consuma decent, va ofera senzatii bune si va lasa cu zambetul pe buze dupa fiecare drum. Am zis !
P.S. Multumesc FLORIN !