Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Unde sa ne facem asigurarile CASCO & RCA !  (Citit de 313432 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3193
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
Re: Unde sa ne facem asigurarile CASCO & RCA !
« Răspuns #877 : Decembrie 30, 2014, 04:39:42 p.m. »
Anii trecuti City nu avea probleme, erau mai pe la inceput si jocul piramidal isi spunea cuvantul(multi cotizanti, despagubiri putine fiind la inceput). Service-urile lucrau pe datorie, platile se faceau oarecum la timp ca erau cotizanti. Acum City e cam la belea, a marit primele, nu chiar cel mai mult dar nu cum erau. si cam incearca acum negociere directa, adica iti dau o suma de bani(evident mai mica decat reparatia intr-un service mare, dar relativ suficienta pentru un service de cartier sau chiar mai mare dar cu negocieri.

Se practica trimiterea la service-uri dedicate, dar Allianz are contracte cu service-uri bune.

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #876 : Decembrie 30, 2014, 03:30:36 p.m. »
Iulian spune bine,depinde de constatator..La masina bătrânului cu cei de la Alianz nu am avut probleme..
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #875 : Decembrie 30, 2014, 03:18:39 p.m. »
Am fost si eu lovit de unul cu RCA la City Insurance anul trecut in septembrie si n-au fost probleme. S-au miscat repede cu acea constatare si au trecut tot ce trebuia reparat sau inlocuit. In ~10 zile de cand am fost atins in spate, am avut bara revopsita pe masina la reprezentanta Skoda.

Eu am avut experienta mai neplacuta cu Allianz (daca se poate numi asa), in sensul ca au incercat sa ma conditioneze la ce service-uri sa merg.

Eu cred ca de multe ori depinde si de individul de la constatari sau mai ales, cum e abordat de catre noi. (indiferent de compania de asigurari).
« Ultima Modificare: Decembrie 30, 2014, 03:22:42 p.m. de iwolffy »

Offline M i c u t z u

• Moderator
« Răspuns #874 : Decembrie 30, 2014, 01:25:17 p.m. »
E vorba de Astra,Carpatica si Euroins..M.am lovit de City si nu au fost probleme..

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4535
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #873 : Decembrie 30, 2014, 01:03:48 p.m. »
Carpatica, Euroins si City Insurance aproape ca nu exista pe piata asigurarilor casco. Ele se bazeaza strict pe RCA. Nu vad de ce ar intentiona sa isi diminueza numarul de clienti pe RCA, practic nici o firma nu doreste sa isi scada numarul de clienti. Eu cred ce a spus d-na director: si-au dat seama ca nu mai pot sustine aceste preturi mici pt RCA, si au marit primele de asigurare. Nu or ramane ele cu toti clientii, dar din inertie multi clienti raman tot la ele.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline drapar

• Gold member
  • Mesaje postate: 1255
  • De catva timp inscris
  • Auto: Golf VII 1.0 TSI
« Răspuns #872 : Decembrie 30, 2014, 12:19:42 p.m. »
Cred ca preturile mari stabilite de unele firme urmaresc reducerea numarului de clienti pentru RCA si automat micsorarea cheltuielilor pentru despagubirile de RCA.
VW Golf VII FL Comfortline 1.0 TSI 115 CP - MY2019
Skoda Octavia II FL Drive Plus 1.6 TDI 105 CP - MY2012 (retired); Skoda Octavia II FL Business 1.2 TSI 105 CP - MY2010 (retired); Skoda Fabia I FL Combi Elite 1.2 HTP 64 CP - MY 2004 (retired)

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #871 : Decembrie 30, 2014, 12:07:13 p.m. »
Nu le stiu, le-am preluat dintr-o emisiune TV legata de piata asigurarilor RCA.  Era un interviu cu o doamna director de la ASF, parca chiar directoare la departamentul asigurari auto. Ea a spus ca cele 3-4 firme domina piata RCA, si ca, in 2014 si-au dat seama ca au practicat tarife prea mici pt asigurarile RCA in comparatie cu daunele mari pe care le au de platit. Asa ca au ales solutia maririi primelor de asigurare, si o vor alege in continuare, pt ca nu mai au bani de plata daunelor. ASF-ul i-a mai strans cu usa sa isi plateasca din daunele restante, asa ca d-na director estima ca tarifele RCA pt aceste firme vor creste si la anul.

Offline M i c u t z u

• Moderator
« Răspuns #870 : Decembrie 30, 2014, 10:06:22 a.m. »
Cum le stii tu pe toate...

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #869 : Decembrie 30, 2014, 09:53:38 a.m. »
In piata asigurarilor RCA, dupa numarul de clienti, domina 3 firme: Euroins, Carpatica, Astra si, mai nou, City Insurance. Ele au avut insa mari probleme in plata despagubirilor (pt ca nu mai aveau bani sa le plateasca) catre pagubiti si si-au dat seama ca, sau vin cu bani de acasa, sau maresc primele de asigurare. Toate au ales a doua solutie.

Offline drapar

• Gold member
  • Mesaje postate: 1255
  • De catva timp inscris
  • Auto: Golf VII 1.0 TSI
« Răspuns #868 : Decembrie 30, 2014, 12:01:59 a.m. »
La mine, la reinnoire in 22 decembrie, cu cele mai mici preturi erau: Carpatica, City Insurance, Astra, Allianz si Euroins. E ciudata "plasarea" Allianz intre aceste firme...
VW Golf VII FL Comfortline 1.0 TSI 115 CP - MY2019
Skoda Octavia II FL Drive Plus 1.6 TDI 105 CP - MY2012 (retired); Skoda Octavia II FL Business 1.2 TSI 105 CP - MY2010 (retired); Skoda Fabia I FL Combi Elite 1.2 HTP 64 CP - MY 2004 (retired)

Offline Dragu

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cernauti - Bucovina
  • Mesaje postate: 371
  • Membru onorific !
  • Auto: Laguna 1 Ph2 1.6 16V MY2000
« Răspuns #867 : Decembrie 29, 2014, 11:11:34 p.m. »
Am incheiat azi prin broker un RCA pt 12 luni cu incepere din 1 ian 2015...si sa vedeti surpriza !

Dintre vreo 8 firme, cea MAI IEFTINA era Allianz-Tiriac !!!
Am facut pe loc la suma de 335 RON !!!
Anul in curs am platit tot pt 12 luni 323 RON...deci cu 12 RON in plus si totusi, am ramas siderat: Allianz MAI IEFTIN decat ORICARE alt asigurator de pe piata ??!! ;;)
Inapoi la benzinara aspirata 1.6 16V ! EX -Skoda Fabia Combi 1.9 SDI powered by Dimsport
"Daca intalniti in viata un obstacol schimbati directia nu destinatia !"

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #866 : Decembrie 11, 2014, 11:33:19 a.m. »
Cum nu prea exista transparenta privind distribuirea sumelor incasate din vanzarea politelor RCA, orice crestere/asa-zisa scadere a primelor nu prea lasa loc la comentarii pertinente.
Stiu doar ca 1% din prime se duc la Autoritatea de Supraveghere Financiara si 5% la Fondul de Protectie a Victimelor Strazii. Acum vreun an vroiau sa dea o lege prin care un procent din prime sa se duca la Serviciile de Ambulanta. Dumnezeu stie ce fac astia cu banii. Avand in vedere gaurile de acoperit in buget, putem doar banui.

Offline LNT

• Gold member
  • Mesaje postate: 1311
  • Mester Strica-Tot
    • SayIT.ro
  • Auto: O2 FL 1.6 TDI Drive
« Răspuns #865 : Decembrie 11, 2014, 10:56:10 a.m. »
Ce gluma buna.  :))
In the zone where normal things don't happen...very often.

Offline Alejinxique

• Gold member
  • Locaţia: Oradea/Cluj
  • Mesaje postate: 1501
  • Auto: BIA si AOKI
« Răspuns #864 : Decembrie 10, 2014, 11:27:57 p.m. »
               Dragi skodari, doresc sa va dau o veste buna (daca va fi pusa in practica):

ESTE POSIBILA O RECALCULARE A POLITELOR RCA IN 2015

"Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a declarat miercuri că va face o analiză a asigurărilor RCA şi va solicita recalcularea preţurilor la poliţele RCA pentru tineri, potrivit Agerpres.
'Una dintre concluziile la care am ajuns în urma discuţiilor cu parlamentarii este că trebuie să ne aplecăm mai mult asupra consumatorului, cetăţeanului şi în special eu m-am angajat să fac un plan de analiză a situaţiei RCA şi a primelor de asigurare pentru tineret. Noi avem în vedere să intrăm într-o analiză cu toate societăţile de asigurări care oferă acest produs, să vedem de ce sunt aşa de mari, să înţelegem, să solicităm recalcularea, reanalizarea şi m-am angajat ca până în februarie să vin cu un rezultat să informez Comisia de buget şi în acelaşi timp să vedem şi rezultate din piaţă', a spus Negriţoiu la Palatul Parlamentului după audierea sa la Comisia de buget a Camerei Deputaţilor.
El a adăugat că în 2015 va fi monitorizată permanent această problemă şi că va trebui definită noţiunea de 'tineret' căruia i se adresează acest tip de poliţe.
'Toţi au standarde diferite şi vrem să uniformizăm şi vrem să punem o presiune şi să eliminăm excesele şi tratamentele diferenţiate', a afirmat Negriţoiu."
Sursa=Realitatea Net

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #863 : Noiembrie 29, 2014, 11:58:59 a.m. »
te retragi la vatra? :))

Apoi sunt retras de ceva ani :))
Drumurile in tara vor fi numarate cu maxim 3 degete. Apoi o masina din 3 va avea rovigneta anuala la nevoie...

intre Oradea si satul dorian nu ai nevoie de "robineta"?

Teoretic da, dar sunt 7km...de oras. De atatia ani circul si deja stiu ca pt asa distanta...rovigneta e prea scumpa. Ca sa nu zic ca oricum plateam taxa de drum in pretul carburantului pana prin vara asta ;)
« Ultima Modificare: Noiembrie 29, 2014, 12:01:09 p.m. de A V A T A R »
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Aprilie 08, 2026, 05:36:58 p.m.]

* Mesaje recente

Re: please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Re: please help de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 03:20:35 p.m.]

please help de castelan
[Aprilie 20, 2026, 02:13:48 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 05:34:00 p.m.]