Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Masina noua sau second-hand ?  (Citit de 21368 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
Re: Masina noua sau second-hand ?
« Răspuns #34 : Mai 09, 2012, 03:23:24 p.m. »
Si eu sunt de parere ca o masina noua nu se compara cu una sh ... si de cele mai multe ori asa este , mai ales in zilele noastre cand majoritatea masinilor sh sunt "manarite".

Desigur exista si exceptii de la regula si daca ai destula rabdare , timp si stii ce sa cauti si la ce sa ai grija poti cumpara o masina sh foarte ok. Mai ales ca in ultimii 2 ani au existat multe masini recuperate de la leasing.

De asemenea de cand fiabilitatea a cam scazut la masinile produse in ultimii ani , nu mai poti fi sigur ca nu vei avea nici o problema cu o masina noua ( cel putin 5 ani sa zicem ).

Deci si aici ramana decizia fiecaruia :D

Te felicit pt modul OBIECTIV  in care ai prezentat pct tau de vedere, il impartasesc sa stii.
Ce am in plus este sa zicem o experienta mai bogata cu masinile vechi neintretinute si cu cele mai noi si mai slabe ca fiabilitate, dar in rest sunt de acord ca este asa cum ai scris.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline ady77

• Junior
  • *
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 62
  • Auto: O2, 1.9 TDI
« Răspuns #33 : Mai 09, 2012, 01:49:17 p.m. »
Evident ca daca ai buget e cea mai buna alegere. Dar vizavi de probleme si reparatii ulterioare exista varianta byback, Wellt Auto ofera 6 luni si chiar un an garantie istoric si informatii reale dupa aceleasi standarde ca si in Germania, iar daca dai o masina mai veche si iei una noua afacerea este reciproca si mai ales fara batatie de cap.
Personal dupa ce am avut o fabie puturoasa de 1.2 htp 55 cp pentru ca m-am incapatanat sa iau masina noua cu buget de 10 000 euro, dupa ce mi-am luat o octavie 2, elegance, 1.9 tdi la aceiasi bani mi-am schimbat radical optica. Nu vreau sa fie ca un sfat dar nu este o varianta de neglijat.
Octavia 2 Elegance, 1.9 TDI/145 cp chiptuning

Offline Alejinxique

• Gold member
  • Locaţia: Oradea/Cluj
  • Mesaje postate: 1501
  • Auto: BIA si AOKI
« Răspuns #32 : Mai 09, 2012, 01:24:19 p.m. »
        Matusa mea si-a cumparat un Opel second hand si numai baiuri a avut cu masina. A pus-o pe picioare si acum nu mai are probleme cu ea. A cumparat-o cu 9000 si cu reparatii a ajuns la vreo 15000. Era nervoasa cand a spus. Probabil a exagerat, dar stiu sigur ca a costat mult. Pe mine m-a oripilat patania ei.
       In vecini e un bisnitar care se ocupa cu masini: le aduce, merge cu ele fara mila, iar apoi o vinde, dupa care apare in peisaj cu o alta masina.
     Si eu sunt de parere ca e mai bine o masina noua decat una sh. Practic nu stii ce cumperi, mai ales daca nu cunosti persoana si nu ai incredere deplina in ea.  De obicei masinile vechi nu sunt vandute de bune, din pacate.

Offline Cuvantul

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 231
  • Viata e importanta.
  • Auto: Skoda Octavia 1.4TSI
« Răspuns #31 : Mai 09, 2012, 11:24:38 a.m. »
Si opinia mea este ca este mai de dorit achizitia unui autoturism nou decat unul second, mai ales ca nu poti stii cu certitudine ce hibe poate avea masina respectiva .
Acum depinde de opiniile fiecaruia si mai ales de bugetul disponibil .

Parerea mea este ca maxim 5 ani nu poti avea o problema majora cu un auto pe care stii sa il intretii.

Zi frumoasa si drumuri bune .

Offline Marsulici

• Moderator
  • Mesaje postate: 165
  • diesel !!!
  • Auto: Fluence 1.5 dci 110
« Răspuns #30 : Mai 09, 2012, 10:07:26 a.m. »
Si eu sunt de parere ca o masina noua nu se compara cu una sh ... si de cele mai multe ori asa este , mai ales in zilele noastre cand majoritatea masinilor sh sunt "manarite".

Desigur exista si exceptii de la regula si daca ai destula rabdare , timp si stii ce sa cauti si la ce sa ai grija poti cumpara o masina sh foarte ok. Mai ales ca in ultimii 2 ani au existat multe masini recuperate de la leasing.

De asemenea de cand fiabilitatea a cam scazut la masinile produse in ultimii ani , nu mai poti fi sigur ca nu vei avea nici o problema cu o masina noua ( cel putin 5 ani sa zicem ).

Deci si aici ramana decizia fiecaruia :D

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4535
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #29 : Mai 09, 2012, 10:02:00 a.m. »
avand in vedere rabatul dealerului si programul rabla, pretul de achizitie al unei masini noi este cu min 2200 EUR mai mic decat cel de catalog. Eu merg pe masini noi, mai ales ca pot sa le configurez si cum vreau eu.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline DragosM

• Gold member
  • Mesaje postate: 764
  • B-41-TSN
  • Auto: Octavia Tour II 1.4
« Răspuns #28 : Mai 08, 2012, 08:51:46 p.m. »
Nu vreau sa fiu rau dar masina second-hand este precum o femeia divortata...Nu stii daca este divortata din vina ei sau a sotului si ascunde multe vicii. Mai ales ca rodajul este facut :)

Eu de cand ma stiu, am avut masini noi. Sincer sa fiu prefer sa ma chinui putin dar sa stiu ca este a mea si daca se strica, ori sunt eu prost sofer (nu este cazul :)) ) sau se face pe garantie.
Skoda Octavia Tour II 1.4MPI 80cp
Kia Rio 1.5crdi 110cp 235Nm

Offline mnp

• Gold member
  • Locaţia: sibiu
  • Mesaje postate: 613
  • Octavia fabricata Vineri 13
  • Auto: OII FL 1.6 TDI
« Răspuns #27 : Martie 09, 2011, 10:41:33 p.m. »
60% din ponderea deciziei este legata de bani si de cat timp doresti sa pastrezi masina !

Restul sunt chestiuni subiective : clasa masinii, model, motorizare ,extrase ,

Daca esti familist cu copii sau holtei...

Eu personal optez pentru NC

Offline Givacom

• Gold member
  • Mesaje postate: 892
  • VW Passat - 1.6 TDI 120 CP (2018)
  • Auto: Passat B8 1.6 TDI
« Răspuns #26 : Martie 09, 2011, 09:29:33 p.m. »
este o discutie LUNGA si ampla - depinde din ce punct de vedere privesti, cate riscuri vrei sa iti asumi si cati bani ai disponibili la un moment dat.....si cel mai mult conteaza si NOROCUL fiecaruia!

VW Passat - 1.6 TDI 120 CP (2018)
ex - SKODA Octavia2 FL 1.6 TDI CR (2011)

Offline Cheeta

• Gold member
  • Mesaje postate: 659
  • Auto: Ex: 1,9 TDI ALH 90CP 2006
« Răspuns #25 : Martie 09, 2011, 04:28:32 p.m. »
Eu as spune invers: cu cat riscul e mai mare, cu atat platesti mai PUTIN. Si risti sa platesti mult (repet, doar risti, nu inseamna ca si platesti).
Da, e un risc asumat, in cazul cumpararii unui SH. Dar si castigul (potential :) ) e mare.
De acord cu tine, Alex! Amandoi avem dreptate, mai ales ca depinde din ce unghi privesti. Eu ma refeream la ceea ce ai putea plati dupa cumparare pentru reparatii, iar tu te referi la pretul platit la cumparare. 100% de acord.

As spune ca exprimarea mea corecta ar fi trebuit sa fie: "cu cat riscul e mai mare, cu atat ai putea sa platesti mai mult in viitor pe reparatii". Corect acum?  :D
Ex: Skoda Octavia Tour 1,9 TDI ALH 66KW/90CP MY 2006

Offline PCR

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 175
« Răspuns #24 : Martie 09, 2011, 04:10:39 p.m. »
Eu unul sunt adeptul SH, cu maxim 50.000 km.
Dar bineinteles cu testare la centru specializat la cumparare.
OFF TOPIC : abia astept sa se plictiseasca cineva de 4x4 DSG 140CP, pe Superb Combi, sau Octavia Combi/Scout...cred ca mai dureaza maxim 2 ani si il gasesc eu.
Opel Insignia Sports Tourer MY2010 2.0 CDTI 160 CP AT6
EX:O 2 combi , 2006,  4x4 1.9 TDI PD 105 CP, BKC ,optic RS, Pegasus 17", folie spate 20% SUNTEK, folie fata 70% LLUMAR, tempomat, PDG

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #23 : Martie 09, 2011, 03:37:26 p.m. »
Ei bine, analiza de risc e cea mai importanta aici, si stiti, cu cat riscul e mai mare, cu atat platesti mai mult (se traduce in bani).

Eu as spune invers: cu cat riscul e mai mare, cu atat platesti mai PUTIN. Si risti sa platesti mult (repet, doar risti, nu inseamna ca si platesti).
Da, e un risc asumat, in cazul cumpararii unui SH. Dar si castigul (potential :) ) e mare.
bicicleta

Offline dulamaa9

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 594
  • Auto: Skoda O2 1.9TDI 2007
« Răspuns #22 : Martie 09, 2011, 11:55:46 a.m. »
salut.
eu cred ca se poate gasi o masina SH care sa aibe un pret real pentru valoarea ei. trebuie cautat bine si facut teste.
se poate cauta si o masina care mai are un an sau doi pana se termina leasingul. si cu o masina noua poti da kiks plus ca isi pierde mult din valoare. imi spun si eu parerea. dai 20000 de euro pe una noua cand poti sa o iei dupa un an la 12000 de euro.
am un coleg care prin 2009 si-a luat skoa o2 motor 1.9 tdi elegance la 20000 de euro. eu anul trecut am facut o preluare de leasing-anul asta il termin si masina ma costa cu tot cu reziduala 9500 de euro. nu este modelul elegance, dar eu sunt multumit si asa. eu mi-am dorit sa-mi iau o skoda, dar noua pretul pleca in 2010 - la motorizarea diesel -  de la 14000 de euro fara tva.
acum fiecare isi face o analiza si vede ce alege si ce e mai bine.
masina nu e o investie si sa dai 20000 de euro pe o masina care intr-un an ajunge la jumate dai doar daca ai anumite venituri.
succes in luarea deciziei si noroc cu masina.
Life is a lesson. Live and learn.

Offline Cheeta

• Gold member
  • Mesaje postate: 659
  • Auto: Ex: 1,9 TDI ALH 90CP 2006
« Răspuns #21 : Martie 09, 2011, 10:01:13 a.m. »
Nu e off-topic, Andrei, amandoi aveti perfecta dreptate. Sfaturile lui AVATAR sunt demne de luat in seama.

Personal, am trecut prin ambele experiente in ultimii 11ani:
- 6ani SH
- 5ani NC

Ei bine, analiza de risc e cea mai importanta aici, si stiti, cu cat riscul e mai mare, cu atat platesti mai mult (se traduce in bani).

Ca sfat, eu pot sa va spun ca daca vreti masina SH, trebuie sa rezervati un buget "de neatins" cativa ani, pentru eventuale surprize, costurile pot fi mari, de ex. la mine la prima masina SH am platit in plus, ulterior, peste 70% din costul ei pe reparatii diverse (inclusiv tablarie-vopsitorie, care sunt scumpe rau). Pe cea noua, in afara de CASCO (asumat, cunoscut) - am platit pe reparatii ZERO in 5ani. Doar pe intretinere, ceea ce e normal la ambele varinate.
Ex: Skoda Octavia Tour 1,9 TDI ALH 66KW/90CP MY 2006

Offline Andrei1980

• Gold member
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 1790
  • Auto: Toyota Corolla 1.8 hibrida 140
« Răspuns #20 : Martie 09, 2011, 12:12:09 a.m. »
Legat de aceasta tema sunt total de acord cu Shymano!!! Si se mai pune problema cine in cat timp face la loc banii aceia cu care a luat masina!!! Fiindca sunt unii care fac acei 10-15 000-20 000 de euro in 2-3-4 ani. Altii insa mai mult in 8-10 ani . Si de aici depinde ce iti vine mai bine sa iei. Daca poti sa refaci relativ repede acei bani poti mai usor sa te aventurezi in cumpararea unei masini folosite deja. Insa daca nu stii, sau sti ca va trebui sa ti mai mult timp masina pana refaci banii aia la loc pentru cumpararea unei noi, definitiv iesi mai bine pe termen lung cu una noua!!!
Si eu sunt de parere ca, cu o masina noua poti sa iesi mai bine daca vrei sa o tii mai mult. Daca insa schimbi masinile chiar des (intervale de 1-2-3 ani) insa trebuie sa fi intr-o stare materiala foarte buna ca tot timpul sa poti lua masini noi si sa poti reface acea pierdere mare de pret prin care trec masinile noi in primii 2 ani.
Miiii de scuze pentru acest OFF TOPIC moderatorilor!
Toyota Corolla TS - 1.8 140, Dynamic, MY2024
Ex: Seat Leon ST, Skoda Octavia 2FL 1.4 TSI

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Aprilie 08, 2026, 05:36:58 p.m.]

* Mesaje recente

Re: please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Re: please help de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 03:20:35 p.m.]

please help de castelan
[Aprilie 20, 2026, 02:13:48 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 05:34:00 p.m.]