Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Masina noua sau second-hand ?  (Citit de 23842 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Shymano

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 491
  • Auto: 1.6 FSI, 115 CP
Re: Masina noua sau second-hand ?
« Răspuns #19 : Martie 08, 2011, 11:53:40 p.m. »
raportat la aceasta discutie, sunt multe necunoscute la mijloc ... sh vs masina noua. eu mi-am luat masina acum 3 ani, si la fel, vroiam sa-mi iau una sh ... dar:
- ai pe cineva de incredere sa-ti aduca o masina, dupa care sa nu plangi (dupa bani ...) ???
- ce faci, daca te trezesti ca, dupa o mica perioada de timp, descoperi ca are nush ce problema majora ?? banii sunt dati, ramai cu necazurile ...
- sunt de acord ca, la o anumita suma de bani (destul de mare, de ex. 18-20.000 euro, cat e o Skoda noua), ai sansa sa gasesti o masina super, la sh ... dar daca aceasta sansa e una falsa ?? ce faci dupa ?? esti dispus sa-ti asumi aceste riscuri ??
De ex, acum 3 ani, cand mi-am luat masina, vroiam sa-mi iau una sh ... la vremea aia ma gandeam la un A4 sau un BMW ... dar am stat si m-am intrebat: ok, imi iau un sh ... dar am pe cineva in care am incredere ca-mi aduce o masina ok ?? Ce ma fac, daca fac imprumutul si ma trezesc dupa aia ca am nush ce probleme cu masina ?? Mai am bani sa-i rezolv problemele ??
Sunt multe chestii care trebuiesc luate in calcul, cand pui in balanta masina noua vs masina mai veche ... sunt multe masini pe care le poti gasi la sh, care sa fie cu mult peste o masina noua, la aceeasi bani ... dar daca nu o gasesti pe aceea, ce faci ?? Esti dispus sa risti sau nu ?? La atat se reduce toata aceasta tevatura ...
Skoda Octavia II -2008, 1.6 FSI, 115 CP, BLF, Elegance+, xenon pe lupe Morimoto mini.
Croitorie la comanda - calitate la preturi rezonabile. Rochii pt mirese sau de ocazie.

Offline Adi.badarau

• Junior
  • *
  • Locaţia: Pitesti
  • Mesaje postate: 36
    • -Car-Bits: Despre Masini, condus, si lumea auto-
« Răspuns #18 : Decembrie 28, 2008, 12:13:56 a.m. »
Tre sa mai luam in vedere si taxa de inmatriculare care poate ajunge la sume fenomenale acum! Sfatul meu si a catorva rude de ale mele care se pricep la masini (unul chiar e samsar) ar fi sa astepti pana in 2009 sa vezi ce mai zic astia cu lga. In rest ff bune sfaturile lui Master.
Skoda OctaviaII(face-lift 2008) 2.0TDI DSG- Navigatie,ESP,Scaune si volan sport cu padele pt DSG,etc

Offline GTI paua

• Gold member
  • Locaţia: Cj
  • Mesaje postate: 641
« Răspuns #17 : Decembrie 27, 2008, 11:44:43 p.m. »
Sau pe tacute in parcare.Dar sa nu deraiem asa rau in off topic.
Un SH implica anumite riscuri care trebuie sa ti le asumi,iar autolinistirea ca ai fi expert in mecanica ,nu este atat de importanta la cat costa piesele.
Trebuie sa ai in vedere ca poti 'deconta" oricand o turbina,un ambreiaj cu volanta dubla sau niscaiva injectoare,fleacuri ce-ti vor destabiliza in mod cert bugetul pe luna in curs.
Daca este o SH,fa-i o diagnoza amanuntita de rampa si electronica la reprezentanta.Merita investitia.
Bafta la achizitie !

« Ultima Modificare: Decembrie 27, 2008, 11:46:24 p.m. de GTI paua »
Priveste in retrovizoare daca te urmeaza ingerul tau pazitor...
....................................

Offline TiberiuS

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 153
« Răspuns #16 : Decembrie 27, 2008, 10:58:47 p.m. »
da...oricum..chiar daca e in leasing sau SH e fb daca ai casco..poti sa fii si titi aur..ca niciodata nu stii cand iti ureaza unu "sarbatori fericite" prin spate sau prin lateral..sau ,doamne fereste, frontal...
« Ultima Modificare: Decembrie 27, 2008, 11:09:54 p.m. de TiberiuS »
Skoda O2 Elg, 1,9TDI, 2008, esp, maxi-dot, scaune incalzite, jante 16', PDG, senzori parcare.

Offline RRS

• Gold member
  • Locaţia: CJ
  • Mesaje postate: 2935
  • Fotograf Youtubar
  • Auto: Karoq TDI
« Răspuns #15 : Decembrie 27, 2008, 10:55:43 p.m. »
Casco pentru o masina luata in leasing e mai mic ca si suma platibila anuala decat un casco pe pf. Pe leasing sunt negociate si ieftine...
intru rar pe forum, rog MP pentru contact

Offline GTI paua

• Gold member
  • Locaţia: Cj
  • Mesaje postate: 641
« Răspuns #14 : Decembrie 27, 2008, 10:53:28 p.m. »
...cativa ani nu bagi bani decat in consumabile.. ;)
Nu uitati de  CASCO. ;)
Priveste in retrovizoare daca te urmeaza ingerul tau pazitor...
....................................

Offline TiberiuS

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 153
« Răspuns #13 : Decembrie 27, 2008, 10:38:15 p.m. »
am fost si m-am uitat la WeltAuto,unde gasesti masini SH f bune..dar pretul nu e la nivelul "vremurilor" de acum...oricum..nimic nu se compara cu o masina nou..o iei si cativa ani nu bagi bani decat in consumabile.. ;)

Edit by Lrddth: Limbajul de mIRC este interzis pe acest forum.

« Ultima Modificare: Decembrie 27, 2008, 11:11:07 p.m. de Lrddth »
Skoda O2 Elg, 1,9TDI, 2008, esp, maxi-dot, scaune incalzite, jante 16', PDG, senzori parcare.

Offline sady

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Tulcea
  • Mesaje postate: 453
  • Auto: O1, 1.8 t
« Răspuns #12 : Noiembrie 11, 2008, 01:51:18 p.m. »
In mod normal, odata cu criza ar trebui sa gasesti masini de 1-2 ani de la firme de leasing din Germania la un pret f. bun.  Daca as fi din Tm in niciun caz n-as merge la Bucuresti sa iau masina. Ai granita la 2 pasi. Plus firme care au masini pe stoc si cred ca vor fi nevoiti in plina iarna sa reduca pretul.
1.8T  L&K, '02, berlina

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #11 : Noiembrie 11, 2008, 10:59:42 a.m. »
Vezi ca sunt masini de vanzare si aici pe forum :)
bicicleta

Offline danielardelian

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 11
« Răspuns #10 : Noiembrie 11, 2008, 10:55:05 a.m. »
Erm, eu ma uitam la un Trend, 12750 EUR, 2007, 21275 Km, dar informatia ta este extrem de utila ;)
Ford Mondeo 1.8i 125CP

Offline xxleeus

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 306
    • Cameraman nunti botezuri
  • Auto: 1.8TSI-DSG
« Răspuns #9 : Noiembrie 11, 2008, 10:49:46 a.m. »

Daca e sa fie SH, atunci as veni la Bucuresti.
- pentru Octavia am vazut cateva oferte interesante la Avia Motors ([url=http://www.aviamotors.ro]www.aviamotors.ro[/url])

Aveti ceva experienta cu cumparatul din asemenea parcuri auto?
Nu stiu ce anume acopera garantia celor de la Tiriac si in ce conditii se acorda, ar putea fi o pacaleala. Le-am dat aseara un mail dar inca nu au raspuns.
La Cei de la Avia n-am vazut sa zica nimic despre garantie.

Daca la oferta AVIA te uiti la o Octavia2 1,6 Ambiente cu ~24000km, pentru asta iti garantez eu ca este o masina OK. Nelovita, fara manarii, si cu revizia efectuata in oct.  ;)   Trebuie doar sa le atragi atentia asupra unui scut de plastic care, zic ei, este crapat si pe care ar trebui sa-l inlocuiasca. Nu stiu motivele care sa-l fi crapat.  :039:
« Ultima Modificare: Noiembrie 11, 2008, 10:52:43 a.m. de xxleeus »
Superb 1.8TSI + DSG    Diagnoza VCDS
Filmari evenimente.

Offline MRP

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 1815
« Răspuns #8 : Noiembrie 11, 2008, 10:33:19 a.m. »
mai bine faci un efort,apelezi la o cunostinta si mergi in germania.sau austria,ca e mai aproape. decat sa cumperi una rulata in bucuresti.iar la reprezentante e posibil sa dai pe masina cat nu face! ei o cumpara cu pret de nimic si o vand cu super pret.

Offline danielardelian

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 11
« Răspuns #7 : Noiembrie 11, 2008, 10:29:41 a.m. »
Eu sunt din Timisoara si pe aici nu prea am gasit oferte SH ca lumea nici la Mondeo, nici la Octavia.

Daca e sa fie SH, atunci as veni la Bucuresti.
- pentru Mondeo cred ca m-as duce la TiriacAutoRulate (www.tiriacautorulate.ro) - garantie 12 luni (?)
- pentru Octavia am vazut cateva oferte interesante la Avia Motors (www.aviamotors.ro)

Aveti ceva experienta cu cumparatul din asemenea parcuri auto?
Nu stiu ce anume acopera garantia celor de la Tiriac si in ce conditii se acorda, ar putea fi o pacaleala. Le-am dat aseara un mail dar inca nu au raspuns.
La Cei de la Avia n-am vazut sa zica nimic despre garantie.
Ford Mondeo 1.8i 125CP

Offline rvacaru

• Gold member
  • Locaţia: exilat
  • Mesaje postate: 596
« Răspuns #6 : Noiembrie 11, 2008, 10:19:58 a.m. »
Depinde si de unde vrei sa iei masina. Daca o iei din Germania, 1-1.5 ani vechime, maxim 20mii km, ai sanse sa prinzi un exemplar "ca nou" mult mai usor decat daca incerci sa o iei din Romania. Plus ca sunt obligati sa iti scrie pe contract daca masina a fost lovita.
Daca vrei sa o iei din Romania casca bine ochii :)

In alta ordine de idei, daca aceasta "criza" in domeniul auto se accentueaza, poate ai sanse anul viitor sa prinzi reduceri interesante la masini noi, de pe stoc. Dar asta nu ti-o garanteaza nimeni, depinde de tine cat esti dispus sa astepti.
O2 1.6 FSI

Offline Harlequin

• Gold member
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 1460
  • Auto: SKODA Tour
« Răspuns #5 : Noiembrie 11, 2008, 10:18:37 a.m. »
Asta se poate verifica la un test facut cu profesionalism.
Si eu am fost in situatia ta. Prima data am ales SH, am testat si verificat masini pana mi s-a luat, cred a devenisem un pic paranoic, la toate gaseam defecte, lovituri, mi se parea ca toti vor sa ma pacaleasca.
Pana la urma am ales varianta NC si n-am regretat nici o secunda, mai ales ca sunt 0 la mecanica.
Sfatul meu e urmatorul: daca esti mecanic bun si ai relatii in domeniu, e ok SH, daca esti amator, mergi pe una noua.
« Ultima Modificare: Noiembrie 11, 2008, 12:26:59 p.m. de Harlequin »

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()