Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Superb Extended 1.9 TDI-PD 131 CP  (Citit de 9134 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline florin florin

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 3
R?spuns: Superb Extended 1.9 TDI-PD 131 CP
« Răspuns #11 : Martie 01, 2008, 09:21:03 p.m. »
+ spatiul pt pasageri-enorm,consum mic pe autostrazi
- consum in oras

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
Raspuns: Superb Extended 1.9 TDI-PD 131 CP
« Răspuns #10 : Octombrie 04, 2007, 10:33:54 p.m. »
Chiar daca au scazut vinzarile pe plan mondial, in mod particular la Skoda eu sint convins ca vinzarile de Superb au scazut din cauza noii Octavii, care, pe linga un design actualizat, rezolva una din problemele Octaviei 1: locul pentru pasagerii din spate.
Nu este cit la Superb, nici vorba, dar e mai mare bine decit la O1. Si masina in sine e mai mare.
Din motivele astea PLUS din cauza faptului ca e un model nou, mare parte din clientela potentiala de Superb s-a orientat catre O2.
Eu astept cu nerabdare noul Superb pentru ca am vazut ca are hayon.
bicicleta

Offline d-rive

• Gold member
  • Locaţia: Galati
  • Mesaje postate: 1560
  • just me!
« Răspuns #9 : Octombrie 04, 2007, 06:19:29 p.m. »
Bine zis la faza cu pretul, sa fii sigur ca va fi sus tare pretul comparativ cu cel de la inca actuala generatie. Nu zic ca se va duce inspre A6 sau seria5 dar cu Passat-ul sigur se va razboi, ceva de genul... sa-mi iau Passat si poate ies chiar mai ieftin sau sa-mi iau Superb... Chiar sunt curios cum vor decurge lucrurile, e aglomeratie mare de masini pe segmentul asta si cum zicea si Atreides au cam scazut vanzarile in segmentul asta.

Offline finn

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 12
« Răspuns #8 : Octombrie 04, 2007, 06:15:56 p.m. »
Uite ca cineva si-a dat seama ca mai sint si second hand. Or sa apara din ce in ce mai multe in urmatorii doi-trei ani.
Eu cind am vrut sa-mi cumpar masina m-am uitat in primul rind pe forumurile marcii respective - din pacate pe vremea aia forumul asta nu exista.

Am cumparat Superb pentru ca era, de departe, cea mai buna optiune pt. o masina de familie. Initial nu am vrut sa iau nici Octavia, nici Superb - mi se pareau anoste, si pe dinafara, si pe dinauntru.

Si m-am dus la VW. Acolo mi-au cerut 19.500 euro pe un Golf Plus 5; l-am luat la drive test si te hurduca de parca erai in tractor. Am incercat Passatul, mergea bine, desi tot era un pic tare - dar costa peste 25.000, ala pe care-l aveau. Mi s-a parut cam mult.
Asa ca m-am intors la Skoda. Aveau o Octavia Tour cu 15.500, cam cheala si Superbul Extended - asta avea dotarile pe care le-as fi vrut pe Octavie.
Avind in vedere ca Superbul a fost 20.500, deci cu 1000 mai mult ca Golful, nu avea rost sa le mai compari. Mie nu-mi place sa astept, iau ce gasesc in vitrina - am luat Superb. Mie mi s-a parut ca e mai confortabila decit Passatul, la mers; desi la dotari nu se compara.

Pina la urma e un model "amestecat", un fel de masina de lux ieftina?!? Ceea ce explica intrucitva si faptul ca nu s-a prea vindut. E prea scumpa pt. omul de Octavie, iar cei cu bani isi iau BMW sau Audi.
Modelul asta nou nu cred c-o sa mai fie asa ieftin. Dupa cum se arata, va merge catre A6 sau Serie 5. Si o sa se vada si la pret.

Offline Admin

• Life is tough. Great!
  • Administrator
  • Locaţia: 47°47'24''N 22°53'24''E
  • Mesaje postate: 2603
  • Waste Allocation Load Lifter - Earth Class
« Răspuns #7 : Octombrie 04, 2007, 01:59:52 p.m. »
Nu cred ca neaparat Octavia 2 a "canibalizat" Superbul, au scazut vanzarile la masinile din categoria Superbului pe plan mondial. De aceea pentru Skoda nici nu a fost o prioritate in ultimii doi ani.

Offline d-rive

• Gold member
  • just me!
« Răspuns #6 : Octombrie 04, 2007, 01:51:47 p.m. »
Suntem off-topic si vor trebui sterse (pe bune) aceste posturi. Totusi, care "altii" s-au ofuscat din cauza postului meu?

Bun, atunci hai ca imi spun parerea altfel. Octavia 2 a canibalizat Superbul care are un design destul de sters si fara personalitate, un soi de ruda saraca a Passatului vechi. E drept, masina are niste atuuri clare, categorice insa tinand cont ca mai e un pic si apare noul Superb care cu siguranta va fi o masina superioara Octaviei 2 e mai bine.

Offline Admin

• Life is tough. Great!
  • Administrator
« Răspuns #5 : Octombrie 04, 2007, 01:46:14 p.m. »
Eu am inteles, dar altii nu au gustat la fel si prefer sa fie fara suparare. Pana la noul model mai este cale lunga si deocamdata se vinde acesta. Plus ca cine vrea sa ia un second hand aici va afla pareri obiective.

Offline d-rive

• Gold member
  • just me!
« Răspuns #4 : Octombrie 04, 2007, 01:23:33 p.m. »
Asteptati ca daca tot a iesit modelul nou... Uite inca un post pe care poti sa mi-l stergi ;)

Ca fapt divers, eu facusem o gluma si nu fusesem ironic cu nimeni, mai bine ne-am ocupa de modelul nou de Superb decat sa vorbim de defunctul Superb. In fine, era o idee, o parere, nu obligasem pe nimeni sa o accepte.

Offline Admin

• Life is tough. Great!
  • Administrator
« Răspuns #3 : Octombrie 04, 2007, 10:14:48 a.m. »
Sa pastram o nota constructiva.
Un raspuns foarte bun finn, multumim pentru pareri. Asteptam mai multe asemenea posturi si de la altii.

Offline finn

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 12
« Răspuns #2 : Octombrie 03, 2007, 06:15:13 p.m. »
Plusuri:
- loc berechet peste tot; in spate ai mai mult loc decit in fata... Excelenta la drum lung pentru o familie.
- masina trage foarte bine - de fapt, iti cam deschide gustul pentru mai mult. La 180 km/h am avut cam 3300 rpm, ce sa mai vrei de la cutie?
- masina de autostrada; la viteza nu simte nici o tremuratura, nimic. In putine masini mergi asa, cam de la Passat in sus. Si eu am mers cu Passat si te scutura ceva - nu mult, dar simti. La Superb, nimic.

Minusuri:
- nu se poate conduce sportiv; daca incerci sa mergi in curbe strinse cu viteza li se face rau la pasageri (masina se cam apleaca intr-o parte si alta). Sta in continuare bine pe drum, dar ai senzatie de discomfort.
- bord destul de comun, fara nici un pic de vino-ncoa'. Dar asta e boala generala la Skoda, nu prea are niciuna personalitate; decit la modelele L&K se mai schimba treaba.
- scaunele din spate nu se rabateaza. E drept ca nici n-ai nevoie - cel putin eu n-am avut. E o gaura in bancheta din spate pentru schiuri, eu o folosesc atunci cind iau si ciinele in masina, se baga pe gaura aia in portbagaj si sta acolo.
- portbagajul e mai mic decit la Octavia (420 l), dar eu n-am reusit niciodata sa-l umplu, nici macar pe jumatate

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
Superb Extended 1.9 TDI-PD 131 CP
« Răspuns #1 : Aprilie 03, 2007, 12:03:38 p.m. »
Pareri:
- echiparea Extended justifica cei 20.000 euro ceruti pe aceasta masina (ABS+EDS+ASR+MSR, 4xairbag, Climatronic, jante 16" + anvelope Pirelli 205 indice viteza W, full electric, pachet piele, CatVision, etc)
- motor arhicunoscut, cutie viteze 5 trepte setata lung, ca pt un familist cu gust pt confort > Superb nu este pt mers sportiv, cel putin nu cu aceasta motorizare, se simte masa mare a masinii. In plus, scaunele standard sunt moi, asta mi-a displacut (nu am reusit sa-mi gasesc locul la volan)
- cu ASR decuplat, scartiie repede la demaraj fortos, chiar cu anvelopele pe 205
- in tr. a V-a, in panta, acceleratia la podea, urca binisor
- zgomot interior sesizabil de la motor
- la actionarea Climatronicului, sunt prezente bip-uri de tonalitati diferite pt confirmarea comenzilor (f util!)
- torpeduoul coboara lin, nu cade ca la Octavia/Fabia
- spatiul in spate este regesc (!), guri ventilatie proprii, portbagaj identic cu al Octaviei 1, dar are doza 12V
- directia este hidraulica, ca la Octi 1
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Aprilie 08, 2026, 05:36:58 p.m.]

* Mesaje recente

Re: please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Re: please help de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 03:20:35 p.m.]

please help de castelan
[Aprilie 20, 2026, 02:13:48 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 05:34:00 p.m.]