Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Diverse zgomote la motor  (Citit de 28409 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
Re: Diverse zgomote la motor
« Răspuns #40 : Iunie 04, 2013, 08:30:05 p.m. »
inainte de toate curata rola mica de sus dintre pompa si ax cu came.

pui o carpa cu degresant pe ea cand motorul functioneaza la relanti- ai grija sa nu ti-o fure ca strici tot

Offline Cheeta

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 659
  • Auto: Ex: 1,9 TDI ALH 90CP 2006
« Răspuns #39 : Iunie 04, 2013, 03:07:45 p.m. »
@ Demmon, imi cer scuze ca n-am postat finalitatea de la primul post din acest topic, la mine a fost chiar pe dos, dupa ce am schimbat kit-ul de distributie si cureaua de agregate - exact cu aceleasi marci de piese pe care le-ai schimbat si tu - n-am mai auzit nici un zgomot (am facut "figura" pe la 70,000 aprox. la MasterKraft partener SKC in Bucuresti).
Acum am 95,000 si e super in continuare, nici un zgomot.
Deci, fara vreo suparare, cred ca ar trebui revizuit montajul la mecanicul unde ai schimbat kit-ul si cureaua de agregate, DOAR  in cazul in care zgmomotul persista dupa, hai sa zic, vreo mie de Km. Dar sa il anunti in prealabil ca urmaresti evolutia.
Mi-e greu sa cred ca ai un kit defect, dar depinde si cum se aude, si ce-ar insemna in termeni de mecanica.
BAFTA!
Ex: Skoda Octavia Tour 1,9 TDI ALH 66KW/90CP MY 2006

Offline Demmon

• Doar inscris
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 12
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia 1, 1.9, 90cp
« Răspuns #38 : Mai 30, 2013, 10:56:27 a.m. »
Scuze de quote :) eram obisnuit sa vad butonul de reply in aceeasi pe langa quote.

Nici aseara dupa 8-9 ore de stat (cand am plecat de la servici) nici azi dimineata nu am mai reusit sa reproduc zgomotul.

nu stiu daca sa ma bucur sau sa mai astept :D

Offline Demmon

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #37 : Mai 29, 2013, 03:21:17 p.m. »
Nu mai da quote ultimului mesaj. Foloseste butonul "Reply".

o sa revin cu un filmulet in care sper sa redau cat de cat.
« Ultima Modificare: Mai 29, 2013, 03:57:43 p.m. de ff_2004_06 »

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #36 : Mai 29, 2013, 02:27:41 p.m. »
Fasaitul apare de la praf, dar la tine de-abia ii montata, totusi a suflat de praf inainte de a pune piesele noi ?
Sau poate fasaitul vine de la cureaua de accesorii ?
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline Demmon

• Doar inscris
  • Doar Inscris
« Răspuns #35 : Mai 29, 2013, 10:28:50 a.m. »
Salut, in urma butonului search am dat de topicul asta, care, cred eu ca deja abordeaza in mare topicul ce ma intereseaza.

Am skoda octavia I tour (elegance) 1.9 TDI (2003)

Povestea mea recenta :)
Am facut revizia acum cateva zile.
Schimb ulei, filtre, discuri etc.
Totodata am schimbat distributia (kit distributie conti, curea conti + pompa de apa HEPU), rola fixa transmisie (INA) + intinzator (INA) + fulie alternator (INA), cureaua de transmisie tot de la conti.
Sorry daca deranjez expunand producatorii pieselor, le-am expus in caz de ar conta in problema mea de mai jos :)

Bun, acum, imediat dupa toate operatiunile astea, cu motorul la rece am inceput sa aud un fâșâit (zici ca-i ciclic). Il aud relativ usor din inauntru cu geamuri inchise, iar cu geamuri deschise se aude pronuntat sprea partea din fata - dreapta.
Bun, mers la mecanic, mi-a zis ca de fapt e din cauza partii din cauciuc a curelei care se freaca de nu stiu ce role, nu mi-a oferit o solutie la asta, a dat din umeri.
Ce-i drept zgomotul dispare dupa ce se mai incalzeste, nu-mi pare nimic grav sa afecteze functionalitatea sau fiabilitatea, inteleg, dar e deranjant zgomotul... help? :)

Offline dagitro

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 2
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia Tour 1.9Tdi
« Răspuns #34 : August 13, 2012, 10:08:38 a.m. »
uleiul este castrol edge 5w-40. il schimb la 7500 de km...chiar e schimbat de curand (2 saptamani - 400km)

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #33 : August 12, 2012, 09:56:31 p.m. »
Fa un test de compresie si masoara injectoarele...
Ce ulei are in ea ? La cat timp faci revizia ?

Offline dagitro

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 2
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia Tour 1.9Tdi
« Răspuns #32 : August 12, 2012, 05:40:40 p.m. »
salutari la toata lumea,

de vreo 1000 de km am inceput si eu sa am probleme cu Skoda mea Octavia tour 1.9tdi 2007 (AXR-100cp).

masina are 178.000 de km....treaba e ca pana acum a fost relativ silentioasa, dar de cateva saptamani a inceput sa huruie ingrozitor si chiar sa si vibreze la viteze  peste 100km/h.

zgomotul e de la motor.....ca si cum ceva nu ar fi ok cu pistoanele....se aud foarte tare...parca ar bate...i-am facut un diagnostic si totul a iesit ok pe computer.

oricum ma duc sapt asta sa ii schimb distributia ca nu o las sa treaca pe 90.000de km pe drumurile din Romania...

Ceva idei ?  a mai patit cineva asa ceva cu masina lui ?

Multumesc !

Offline dadu221

• Junior
  • *
  • Locaţia: PLOIESTI
  • Mesaje postate: 86
  • Auto: octavia1 -1,9 tdi
« Răspuns #31 : Iunie 19, 2011, 10:29:01 p.m. »
am descoperit vibratia total accidental :) cand deschizi usa de la sofer , stand pe scaun apleci putin capul spre exterior si privesti intre aripa si stalpul din fata. acpolo este un plastic. la mine ala e cu probleme. E ceva separat d carenajul de plastic al rotii din cate mi=am putut da seama. La mine se manifesta mai ales la rece si la turatii pana in 2000. Am scapat de demontat bordul aiurea. Mai nou au inceput zgomotele din plafon in cu totul alt loc decat anul trecut. sper sa treaca si astea de la sine ca si celelalte. Alta sursa de zgomor , un scartait fin de parca ar fi ceva slabit. S-a dovedit a fi ventilatorul de la clima - manifestare numa la viteze mici. SI a mai ramas de identificat un troncanit in dreptul usii/stalpului spate. acelasi tip de zgomot pe care il facea usa fata (si mi se parea ca vine din stalpul central) pe care a l-am rezolvat cu un plastrue pe cuiul de inchidere al usii si cu WD 40 dat in broasca usii.
ghiii, Batore!

Offline dadu221

• Junior
  • *
« Răspuns #30 : Iunie 01, 2011, 08:01:19 p.m. »
am sa o desfac in maxim o luna ..pana atunci stiu ca la un golf 4 a zis cineva de o vibratie in compartimentul motorului de la o tablita de sub cutia filtrului de aer
ghiii, Batore!

Offline Baiaverde

• Junior
  • *
  • Locaţia: Poiana
  • Mesaje postate: 57
  • Auto: Octavia1 1.9 TDI
« Răspuns #29 : Mai 31, 2011, 05:47:04 p.m. »
La mine vibreaza la o turatie de 1800-2000 rot/min. Zgomotul il aud undeva in partea stanga fata si imi lasa senzatia ca ceva nu ar fi prins si intra in vibratie. Se intampla doar la aceasta rotatie. Sincer, la ce meseriasi avem nici nu stiu cui sa ma adresez.

Offline dadu221

• Junior
  • *
« Răspuns #28 : Mai 31, 2011, 01:48:39 p.m. »
la mine a scartait dupa ce am shcimbat bucsele de la bara de torsiune. le-am mai schimbat o data si am rezolvat problema. am luat cu "cocoasa" impreuna cu sistemul de prindere aferent. ce e curios e ca la 2 dealeri diferiti bara mea de torsiune figureaza cu 2 cote diferite (dupa VIN)
uitasesm sa zic ca nu mai am sunete din plafon. I-a trecut de la sine. In schimb am o rezonanta cand virez stanga sau cand e motorul mai subrurat deundeva in partea stanga si nu imid au seama daca este din interior sau exterior :)
« Ultima Modificare: Mai 31, 2011, 01:50:20 p.m. de dadu221 »
ghiii, Batore!

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #27 : Mai 19, 2011, 05:00:56 p.m. »
Exista bieleta antiruliu si de directie; la care ii spui tu "de torsiune" ?

Eu am schimbat intotdeauna flansele amortizor, bieletele sau bucsile "pereche" ;)

Offline gbrl

• Junior
  • *
  • Locaţia: Botosani
  • Mesaje postate: 36
« Răspuns #26 : Mai 19, 2011, 08:05:24 a.m. »
Am  schimbat  bieleta bara  torsiune stanga  + dreapta , flansa telescop dreapta , bieleta directie dreapta .  Dupa  aceste schimbari masina a inceput sa scartie  la hopuri  si ma cam enerveaza . De la ce paote  fi ..  Mentionez ca inainte de aceasta operatie  nu scartiia. Sa  fie de la bieleta bara torsiune  stanga dreapta ? 
Skoda Octavia Tour  1,9 TDI 2008 AXR, 101 CP, Maxi Dot, Cruise Control, Faruri ceata, Folie Ilumar f

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de bogdanpiatra
[Iunie 26, 2026, 09:12:57 p.m.]

Cine suntem si ce putem face pt a va ajuta? de vquzby
[Iunie 26, 2026, 10:41:53 a.m.]

Turcaletul de vizitator
[Iunie 19, 2026, 12:51:17 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

* Mesaje recente