Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Probleme frane  (Citit de 13729 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cristian_vladut

• Doar inscris
  • Locaţia: oradea
  • Mesaje postate: 15
  • Auto: 1.4 mpi AQW 2002
Re: Probleme frane
« Răspuns #18 : Februarie 10, 2011, 04:58:42 p.m. »
salutare azi am schimbat si eu saboti si pistonasele pe spate, fiindca pierdeam lichid pe partea dreapta, mi se aprinsese martorul rosu cu semnul exclamari. costuri: 2 pistonase (cilindri receptor)TRW- 96 lei, set saboti TRW- 177 lei, 1 litru de lichid de frana DOT 4 + manopera 100 lei, cost total 390 lei la un service din oradea
skoda fabia combi classic 2002 1.4 MPI 68 cp

Offline MRP

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 1815
« Răspuns #17 : Decembrie 28, 2008, 07:10:55 a.m. »
In sfarsit problema mea s-a rezolvat. , , Domnu Dan de a DXX ramane uimit cum juca amortizoru in oala sus, plus pivotul inferior.

exista un Dumnezeu al soferilor care nu ne lasa in voia sortii si le da idei unora sa se uite pe unde trebuie! bine ca nu s-a rupt nimic la o franare mai puternica si nu ai patit nimic!

Offline iulian325

• Junior
  • *
  • Locaţia: IASI
  • Mesaje postate: 70
« Răspuns #16 : Decembrie 27, 2008, 09:40:35 p.m. »
au fost bulangii mecanicii la care ai fost deoarece daca tot mergi cu masina in service se poa trage si un pic de roti, brate etc sa vezi ce defectiuni mai sunt ...ca scopul nu e sa-si rupa omul gatul...dar asta e, bine ca s-a rezolvat

Offline randy13

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 35
« Răspuns #15 : Decembrie 27, 2008, 06:35:51 p.m. »
In sfarsit problema mea s-a rezolvat. Dupa multe reglaje, verificari, timp, bani problema tendinta de tragere-rotatie dreapta continua. Numai mecanici 1 si 1, chiar si la reprezentanta. Dupa montajul xenoanelor, masina ridicata pe elevator, Domnu Dan de a DXX ramane uimit cum juca amortizoru in oala sus, plus pivotul inferior. Am cumparat pivotii si flansele de amortizor de cauciuc, le-am montat, facut geometria, si in sfarsit victorie. Oricum dezamagit sunt de calitatea pieselor de schimb de la noi, flansele schimbandu-le in vara si s-au dus asa repede. De frane sunt supe multumit, franeaza ff bine, mai bine  ca atunci cand masina era noua. Probabil daca nu umblam la frane , nu depistam si alte probleme.
Skoda Octavia Tour

Offline RRS

• Gold member
  • Locaţia: CJ
  • Mesaje postate: 2935
  • Fotograf Youtubar
  • Auto: Karoq TDI
« Răspuns #14 : Decembrie 10, 2008, 09:00:30 p.m. »
Nu e normal, si nu are legatura cu rodajul franelor.
Este obligatoriu cand schimba ceva la frane sa faca testare, e ceva reglementare RAR.
Mergi cu scandal la ei! Cartier... :(
intru rar pe forum, rog MP pentru contact

Offline randy13

• Junior
  • *
« Răspuns #13 : Decembrie 10, 2008, 07:44:25 p.m. »
Hmmm, nu cred ca s-a spart burdufu la planetara sau sa curga lichid, deoarece s-a mai umblat la ea dupa ce a inceput sa traga dreapta, si e curat acolo... Cu frana pe spate e totul posibil, mecanicu mi-a zis ca trebuiesc reglate si cele pe spate, nemaiavand timp atunci, respectiv nu stiu ce autoreglaj al tamburilor, acest fapt si-a dat seama imediat dupa schimbul de disc+placute, din cursa pedalei de frana, oricum e un mecanic bun si atent. O sa incerc ca pana luni sa facem si reglajul pe spate, ca imi este dator >:) .
Skoda Octavia Tour

Offline MRP

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 1815
« Răspuns #12 : Decembrie 10, 2008, 06:29:44 p.m. »
cred ca tot ce s-a scris sunt numai vorbe care te pot induce  in eroare.nu am nimic cu nimeni :032: :046: , dar eu cred ca nu s-au pasuit placutele cele noi si frana pe spate este dereglata.pt asta trb sa mergi la un mecanic destept.nu la reprezentanta ca ajungi sa schimbi toata masina si tot nu rezolvi nimic.poate curge lichid de frana pe discuri,poate este spart un burduf de planetara si ajunge vaselina pe discuri.cauze sunt multiple dar cum crezi ca s-a dereglat abs-ul cand ai schimbat discurile.si eu am schimbat discuri si nu a trb sa fac nimic cu VAG-com-ul.asa ca mai cauta mecanici ca nu prea cred ca etse decat o problema de mecanica .nu de abs.
« Ultima Modificare: Decembrie 10, 2008, 08:06:41 p.m. de MRP »

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #11 : Decembrie 10, 2008, 04:29:57 p.m. »
Posibil, de vazut la fata locului !
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline randy13

• Junior
  • *
« Răspuns #10 : Decembrie 10, 2008, 04:21:01 p.m. »
Si prin acest test pot aparea diferente in functionarea abs-ului pe fiecare roata in parte? sau arata doar o valoare generala a abs-ului, daca e sau nu in parametrii.. 8-| . Se poate ajusta prin vag-com abs , daca aceasta diferenta de franare e din cauza lui, si sa imi rezolve probleme din vag-com, fara schimb-aerisit lichid frana? <:-P
Skoda Octavia Tour

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #9 : Decembrie 10, 2008, 04:15:06 p.m. »
Hmmm...testul se face pt ABS, acum teoretic ar trebui sa il poti face si fara sa schimbi lichidul din nou!

Offline randy13

• Junior
  • *
« Răspuns #8 : Decembrie 10, 2008, 04:13:46 p.m. »
Da, ok cu vag-com-ul. Dar consilierul a zis ca nu are cum sa faca aerisirea decat  daca schimba si lichidul de frana, cu aparatul acela de "dializa". Eu l-am schimbat acum un an la ei . Pedala tine chiar bine, trebuie cred doar  o mica ajustare cu vag-com-ul, tu ce zici? 
Skoda Octavia Tour

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #7 : Decembrie 10, 2008, 03:57:17 p.m. »
... la masinile cu abs aerisirea se face cu un aparat special.

Se face cu VAG-Com-ul.

Offline randy13

• Junior
  • *
« Răspuns #6 : Decembrie 10, 2008, 02:58:47 p.m. »
Am schimbat asta vara amortizoarele. Oricum lunim-am programat pentru o constatare. Consilierul tehnic mi-a zis ca s-ar putea sa fie problema de aerisire a franelor, la masinile cu abs aerisirea se face cu un aparat special. Pana luni mergem usurel. Multumesc mult pentru pareri  :082: .
Skoda Octavia Tour

Offline GTI paua

• Gold member
  • Locaţia: Cj
  • Mesaje postate: 641
« Răspuns #5 : Decembrie 10, 2008, 01:05:10 p.m. »
.... Acum 2 saptamani am schimbat discurile +placutele pe fata,....
Franele alea trebuiesc rodate pentru a functiona in parametri.Fa-le o incalzire coborand o panta si mai povestim dupa...
Un telescop fata mai slab decat cel de pe partea opusa ,poate genera fenomenele ce le-ai expus. ;)
Priveste in retrovizoare daca te urmeaza ingerul tau pazitor...
....................................

Offline randy13

• Junior
  • *
« Răspuns #4 : Decembrie 10, 2008, 10:43:03 a.m. »
Nu sa facut nici un test dupa, nici nu cred ca era posibil deoarece schimband discuri +lacute franrea nu era ok, trebuiesc rodat cateva sute de km. Aerisirea sa facut clasic zic eu, cu  soferu la volan facand pedale si mecanicul sub masina. Schimbul s-a facut la un service de cartier.Daca e din cauza aerisirii, ar fi bine, azi ma duc la Brady sa fac o programare sa vad ce si cum.  
Skoda Octavia Tour

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()