Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Radare fixe in Romania si...nu numai !  (Citit de 227790 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline jepcarusam

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 106
  • Auto: matiz rosu furios
Re: Radare fixe in Romania si...nu numai !
« Răspuns #431 : Februarie 21, 2010, 12:46:35 a.m. »
io am o idee ...... cate radare sunt noi sunt ? ... 10 ...... avem nevoie de 10 kamikaze ...... cu 10 bmw-uri ca sa derapeze ,evident din intamplare ,peste masina ce asigura siguanta si incredere ...... si dupa ce faza se repeta de 3 ori renunta ei la ideea cu talharii dastea la drumu mare ..... ca gaborii nu sunt de gasit acolo unde e nevoie de ei , dar ii gasesti unde e drum drept cu linie continua , unde e o restrictie de 30 km/h fara motiv , unde se instaleaza si asteapta sa vina banetu
stiu faptele tale ..... zise Brucan si a plecat la o carte cu Sf Petru

Offline RazvanDuta

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 851
  • Auto: 2.5TDI 140kW
« Răspuns #430 : Februarie 21, 2010, 12:30:31 a.m. »
hai sa nu dramatizam. 130 km/h este viteza maxima pe autostrazi oriunde in lume, si 100 pe europene este rezonabil.Autobahnurile nemtesti sunt unice in lume. Pe orice alt colt de pe planeta circula lumea cu vitezele noastre, si nu se mai da de ceasul mortii.

Pentru ca in "orice alt colt de pe planeta " exista STRAZI, drumuri pe care poti sa circuli ! La noi orice drum national trece prin localitati cu treceri din 100 in 100m, cu carute, cu mii de gropi, iar "autostrazile" noastre NU EXISTA ! Ca doar nu puteti numi A1 cu 2 benzi, si alea praf, autostrada, sau A2, in care risti sa iti iei zborul cu tot cu masina cand treci peste mini-dealurile existente ...

Normal ca atunci cand nu ai drumuri, cand te umpli de nervi ca iti rupi masina prin gropi, cand dai de o bucata buna de drum esti tentat sa bagi piciorul in pedala ...

Am circulat prin multe tari din Europa, insa nu am simtit niciodata nevoia sa incalc regulile, cum simt in Romania, si asta nu din cauza fricii de amenzi ... recunosc, am mers si afara cu mult peste viteza legala, insa numai pe autostrazi.

Referitor la noile radare:

Citat
Aparatele radar sunt fabricate in Marea Britanie, au camere video mai performante, iar pe langa antena radar, poseda şi un dispozitiv GPS care menţioneaza cu exactitate locul unde actiona aparatul. Noile aparate radar au posibilitatea de a monitoriza separat fiecare sens de circulatie.

Camerele video au o optică mai performantă (26x) si sunt dotate cu sistem de filmare in infrarosu oferind posibilitatea actionarii si in zone neiluminate.

De asemenea aparatele radar stocheaza informatiile pe hard-disk si pot functiona in regim "stand-by" perioada in care aparatul nu emite unde si il face aproape imposibil de dectat de catre detectoarele radar
« Ultima Modificare: Februarie 21, 2010, 12:32:08 a.m. de razvanduta »

Offline St3ff

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti (Pantelimon)
  • Mesaje postate: 1732
  • Auto: O2 1.9 TDI BXE
« Răspuns #429 : Februarie 21, 2010, 12:29:05 a.m. »
eu nu sunt lamurit de ceva.
 numarul este completat din poza sau este citit de camera concomitent cu poza? chiar nu am idee

PS:metoda din filmul taxi si folosita in china cred ca este cea mai buna :D (schimbatul placutei de inmatriculare la comanda soferului)
« Ultima Modificare: Februarie 21, 2010, 12:30:41 a.m. de St3ff »
Niciodata sa nu circuli cu o viteza mai mare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare

Offline n.cristian

• Expert
  • Locaţia: HD/CJ
  • Mesaje postate: 1069
  • Lenea n-a ucis pe nimeni.
  • Auto: 1.6 MPI, BFQ
« Răspuns #428 : Februarie 21, 2010, 12:26:15 a.m. »
Domnilor, prin mesajul meu nu am dorit să dau naștere unor polemici ce se întrevăd a fi interminabile, ci pur și simplu am cerut niște lămuriri cu privire la procedura prin care cetățeanul e informat c-a fost blagoslovit cu o amendă pentru depășirea vitezei.

Așadar, știe cineva cum e? Te oprește organu', sau primești recomandată?  :080:

Doru, nu merg cu viteză decât acolo unde se poate și nu cred că e un act de teribilism să mergi cu 130-140 pe un drum național unde, repet, înfrastructura și condițiile de trafic permit asta. Viteza menționată este doar un exemplu, nu săriți cu acatistele, că-s pe-aci unii care mai au un pic și-și iau zborul  =)) .  După ce mergi zeci de km cu a doua și pendulezi printre cratere ca ”Biruința” condusă de un Băse afumat, îți vine să depășești un pic viteza legală, măcar pe-acolo pe unde se poate. Repet, nu forje extreme, depășiri periculoase și scârțâit de cauciucuri pe curbe (alo, am MPI, cel mai sportiv motor de la motorul de mixer și până în prezent  :-$ ) ; mers normal, relaxat.

Bun, sa revenim la infraroșiile menționate: eu nu pricep cum văd alea prin jeg și mai ales, ce treabă au infraroșiile ziua. Am auzit și eu că noile radare de pe MCV-uri sunt prevăzute cu iluminare/vedere în infraroșu, asta ca să-ți prindă numărul și pe întuneric. Caracterele în relief de pe număr sunt folosite pur și simplu din considerente de sporire a lizibilității numărului. Dacă următorul raționament este greșit, cei care se pricep sunt rugați să mă corecteze: iluminarea în infraroșu este folosită pe timpul nopții pentru a scoate în relief plăcuța de înmatriculare (grație materialului reflectorizant din care este confecționată), așadar un număr ilizibil pe timpul zilei nu o să devină lizibil pe timpul nopții, grație iluminării în infraroșu. Repet, dacă greșesc, rog să fiu corectat. Nu uitați că dezbatem o situație ipotetică... nu am murdărit niciodată numerele în mod voit și probabil că nici nu o voi face. Pur și simplu doresc să-mi satisfac o curiozitate.  :-~

Shymano, cum te văd ei pe cameră? Radarul știe să facă auto-focus pe număr? Întreb și io .

« Ultima Modificare: Februarie 21, 2010, 12:39:02 a.m. de n.cristian »
Octavia 1 2004, 1.6MPI (BFQ) 102 Forest Gumpi, Black Magic
Do women shake the petrol pump after filling up, or is it just a man thing?

Offline St3ff

• Gold member
« Răspuns #427 : Februarie 21, 2010, 12:08:24 a.m. »
aha.
faza cu foliile a picat la mythbuters
Niciodata sa nu circuli cu o viteza mai mare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare

Offline Shymano

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 491
  • Auto: 1.6 FSI, 115 CP
« Răspuns #426 : Februarie 21, 2010, 12:03:45 a.m. »
nu-i problema ca sunt sau nu in relief ... probleme apar atunci cand nu te vad ei pe camera (mai precis, cand nu-ti citeste aparatul numarul) !!! din cate stiu, isi pot da seama daca aparatul iti citeste sau nu numarul (vezi ideile alea cu folie reflectorizanta aplicata pe numere ...)
Skoda Octavia II -2008, 1.6 FSI, 115 CP, BLF, Elegance+, xenon pe lupe Morimoto mini.
Croitorie la comanda - calitate la preturi rezonabile. Rochii pt mirese sau de ocazie.

Offline St3ff

• Gold member
« Răspuns #425 : Februarie 20, 2010, 11:59:37 p.m. »
intrebam si eu ca fapt divers , nu am auzit nimeni s fie controlat la placutele de inmtriculare.

eu am fost asa tont ca nu am reusit sa le fac nici distantate dar barem nereliefate.

Offline Shymano

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 491
  • Auto: 1.6 FSI, 115 CP
« Răspuns #424 : Februarie 20, 2010, 11:57:23 p.m. »
Si daca iti faci alte placute care sa nu aibe litere in relief ? se mai pot citi?
heheee ... daca te mananca pielea, fa-ti d-alea ... :-?
Skoda Octavia II -2008, 1.6 FSI, 115 CP, BLF, Elegance+, xenon pe lupe Morimoto mini.
Croitorie la comanda - calitate la preturi rezonabile. Rochii pt mirese sau de ocazie.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #423 : Februarie 20, 2010, 11:48:00 p.m. »
e usor sa spui cand treci de la viteza la calm. unii acum trec la viteza  <:-P

Imi racesc gura demult: daca exista un circuit unde contra cost oricine ar putea sa-si verse adrenalina, pt ca apoi sa mearga potolit pe drumurile publice, as fi fost incantat si nu eram singurul...Viteza e placuta, nu neg, dar...e ca o fata morgana... :d
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #422 : Februarie 20, 2010, 11:47:14 p.m. »
hai sa nu dramatizam. 130 km/h este viteza maxima pe autostrazi oriunde in lume, si 100 pe europene este rezonabil.Autobahnurile nemtesti sunt unice in lume. Pe orice alt colt de pe planeta circula lumea cu vitezele noastre, si nu se mai da de ceasul mortii.

Offline jepcarusam

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 106
  • Auto: matiz rosu furios
« Răspuns #421 : Februarie 20, 2010, 11:42:33 p.m. »
noi suntem cu 100 de ani in urma civilizatiei si suntem sfatuiti sa mergem putin mai incet ....... nu va mutati inca in GERMANIA mai e de furat in Romanica (si cineva tre sa  joace rolu de victima)
stiu faptele tale ..... zise Brucan si a plecat la o carte cu Sf Petru

Offline RRS

• Gold member
  • Locaţia: CJ
  • Mesaje postate: 2935
  • Fotograf Youtubar
  • Auto: Karoq TDI
« Răspuns #420 : Februarie 20, 2010, 11:34:05 p.m. »
si da, si nu... o viteza medie de 90kmh face bine si la consum, si la motor fiind la o turatie optima, la acea viteza functioneaza optim orice sistem de franare stock la masini care au trecut in mod real ITP.
pentru drumurile noastre... iar atat timp cat autostrada are doar 2 benzi, si 130kmh e ok...
intru rar pe forum, rog MP pentru contact

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #419 : Februarie 20, 2010, 11:28:40 p.m. »
e usor sa spui cand treci de la viteza la calm. unii acum trec la viteza  <:-P

Offline RRS

• Gold member
  • Locaţia: CJ
  • Mesaje postate: 2935
  • Fotograf Youtubar
  • Auto: Karoq TDI
« Răspuns #418 : Februarie 20, 2010, 11:27:52 p.m. »
asa ar fi, si o vom face de voie sau siliti :)
intru rar pe forum, rog MP pentru contact

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #417 : Februarie 20, 2010, 11:19:06 p.m. »
Nu ar fi mai simplu si mai corect daca am incerca sa respectam si regulile rutiere si nu doar sa le fentam ?
Intreb si eu ...
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()