Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Jante aliaj versus jante tabla  (Citit de 301509 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
Re: Jante aliaj versus jante tabla
« Răspuns #862 : Octombrie 25, 2011, 09:19:18 a.m. »
Eu am ales varianta jantelor din aliaj din motive exclusiv estetice . Recunosc , cele de tabla sunt mult mai practice , protejand mai bine componentele sistemului de franare sunt si fiind mult mai ieftine .

Mare adevar ai grait.
In plus, cu niste capace frumoasa, pot arata bine si jantele de tabla. :D
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline ionutblv

• Junior
  • *
  • Locaţia: iasi
  • Mesaje postate: 87
  • BLV
  • Auto: Seat Leon 1m
« Răspuns #861 : Octombrie 24, 2011, 06:02:51 p.m. »
Eu am jante de aliaj, recunosc arata mult mai bine fata de tabla.

Acum depinde de fiecare , are bani pune set de jante aliaj iarna/vara. :082:
California Scents Odorizante

Offline Vwiorel

• Junior
  • *
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 36
  • Doar Inscris
  • Auto: Superb 2.0TDI
« Răspuns #860 : Octombrie 24, 2011, 05:44:03 p.m. »
Eu am ales varianta jantelor din aliaj din motive exclusiv estetice . Recunosc , cele de tabla sunt mult mai practice , protejand mai bine componentele sistemului de franare sunt si fiind mult mai ieftine .
Audi, vidi, sile!

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #859 : Octombrie 24, 2011, 04:56:57 p.m. »
da, chiar asta e raspunsul: diferenta intre capacele originale si cele din Vitan/Carrefour este mare. Difera in primul rand sistemul de prindere, care e mai complex si mai sigur la capacele originale . Eu in 8ani nu am pierdut nici un capac la Clio (dar aveam si sistem antifurt). Am vrut sa imi pun unele din vitan, dar cand am vazut ce usor se montau/demontau, m-am lasat pagubas.

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #858 : Octombrie 24, 2011, 04:49:27 p.m. »
Nu-s doar banii.
Eu nu vad pentru ce as plati mai mult, indiferent cati bani as avea, cand cele de tabla isi fac treaba la fel. Nu stau in extaz sa le admir, iar din interior nu se vad :)
La astea de tabla in schimb ma enerveaza capacele, nush cum dar tot le pierd. Am avut Peugeot 4 ani si n-am pierdut nici unul, fara sa fie legate cu coliere. La Ford am pierdut pana acum 4 (chiar si legate). Sa fie chiar asa de mare diferenta intre capacele originale si cele din magazine (care-s turcesti sau chinezesti, ca altceva nu este)?
bicicleta

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #857 : Octombrie 24, 2011, 04:36:42 p.m. »
Aici lucrurile se rezuma la bani: cine are chef sa cheltuie mai mult pentru a nu strica aspectul estetic al masinii, isi cumpara jante de aliaj. Referitor la riscuri, lucrurile se rezolva daca jantele si anvelopele de iarna se adauga la suma asigurata din polita casco, cu valoarea din factura.

Offline satlantis

• Gold member
  • Locaţia: constanta
  • Mesaje postate: 1033
  • Auto: yeti 1.4 tsi
« Răspuns #856 : Octombrie 24, 2011, 04:20:28 p.m. »
Eu nu cred ca voi folosi lanturi vreodata pentru ca nu o sa ma aventurez printre nameti, dar daca o sa ma aventurez putin mai... departe, cred ca voi apela la niste "sosete" din acelea... :D
1.4 tsi... de la 1.8T

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #855 : Octombrie 24, 2011, 04:17:10 p.m. »
Le zgarai daca pui lanturi.

Referitor la deformare, sa nu exageram acum, ca cele de table nu-s chiar asa de moi :)
Mie nu mi s-a intamplat niciodata sa-mi iasa aerul din cauza loviturilor. S-a intamplat odata sa dau intr-o groapa de-am crezut ca se rupe masina, cu ambele roti de pe dreapta (era intuneric si o baltoaca). Am pierdut ambele capace si jantele s-au indoit putin, dar s-a rezolvat ulterior din ciocan :)
bicicleta

Offline satlantis

• Gold member
  • Locaţia: constanta
  • Mesaje postate: 1033
  • Auto: yeti 1.4 tsi
« Răspuns #854 : Octombrie 24, 2011, 04:12:20 p.m. »
Eu nu sunt de acord cu jantele de tabla iarna, avand jante din aliaj in dotare.
Este bine sa ai la schimb, daca nu dai anvelopele de vara jos si le pui pe cele de iarna, asa am procedat eu. Si daca se intampla sa se zgaraie , ce? Aia e.
Decat sa privesc masina cu jantele de tabla...bleah!!! O solutie ar fi sa pui capace, dar e posibil sa-ti sara la vreo groapa sau sa le prind cu coliere din plastic de jantele de tabla, cum a devenit parca o moda? [-(

Prin urmare, eu sunt adeptul jantelor din aliaj indiferent de anotimp. :082:
1.4 tsi... de la 1.8T

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #853 : Octombrie 24, 2011, 02:48:26 p.m. »
Acesta e dezavantajul jantelor de aliaj pe timp de iarna: se zgarie usor. Dar fiind de 195/65/R15, au totusi inaltimea destul de mare, (65%*195=126.75), deci fiind destul de ridicate fata de sol e posibil sa nu le zgarii chiar asa de usor.

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #852 : Octombrie 24, 2011, 02:23:33 p.m. »
Am gasit la un pret bun jante pe 15 si astfel am ajuns sa am iarna jante aliaj.Daca se vor zgaria nu-i bai.Totul e sa nu le fac 8 :D
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #851 : Octombrie 24, 2011, 12:01:26 p.m. »
asta cu zgariatul este relativa. Daca ai capace de roti, nu se zgarie janta, se zgarie doar capacul de la janta. Eu cand am dat Renault-ul, nu aveam nici o zgarietura pe jante, dar capacele aratau de parca venisem de la Termopile cu ele. :))
In rest sunt de acord ca o janta de tabla se deformeaza f usor, practic la orice bordura.

Offline judge

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 1180
  • Auto: Utilaje agricole
« Răspuns #850 : Octombrie 24, 2011, 11:46:06 a.m. »
Foarte corect, insa exista si un dezavantaj al celor de tabla: se deformeaza foarte usor. Ceea ce ar zgaria sau afecta putin o janta de aliaj, va deforma serios o janta de tabla cu urmatoarea consecinta: pierderea instanta a presiunii in anevelopa. In functie de sofer si de circumstante, asta poate avea consecinte mai mult sau mai putin amuzante.

Offline Iulian M

• Gold member
  • Mesaje postate: 2771
« Răspuns #849 : Octombrie 24, 2011, 11:43:46 a.m. »
Am schimbat eu jantele de 17" de aliaj cu 16" pe tabla. Cele din tabla au cred 60% din greutatea celor de aliaj. Chiar daca ar fi acelasi diametru , tot mai usoare ar fi cele de tabla. Nu e vorba de eficienta, e vorba de gropile ( pardon cratere ) care apar iarna si iti pot strica o janta din aliaj + sarea de pe drumuri + faptul ca mai poti derapa usor si sa mai atingi o bordura ceva.

Offline N_Fabia

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Pitesti
  • Mesaje postate: 124
  • de orice masina exita posesori nemultumiti
  • Auto: Fabia Star 1.2 DSG7
« Răspuns #848 : Octombrie 24, 2011, 11:33:56 a.m. »
Am pus jante de aliaj pt ca masina este echipata cu jante de aliaj pe 15. Poate cele din otel sa fie mai grele afectind negativ anumite caracteristici. Sigur jantele de otel nu-s mai eficiente din nici un punct de vedere fata de cele din aliaj. Nu ma pricep dar prefer s-o pastrez asa cum am cumparat-o. Economia mare ar fi venit si de la anvelope. Am pus AlpinA4 si m-au costat cam 2000 ron fiindca au o inaltimea de 55 care nu este foarte uzuala. As fi gasit acelasi tip de anvelope pe 15 cu inaltimea de 65 la jumatate de pret dar prefer sa respect fabricantul. Sigur as fi putut sa schimb numai anvelopele dar si la Golful sh am la fel 9 roti - asa am cumparat-o de la neamt. 
.....mintea de pe urma.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()