Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Drive-test Audi A4 2.0 TFSI Quattro !  (Citit de 21249 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline d-rive

• Gold member
  • Locaţia: Galati
  • Mesaje postate: 1560
  • just me!
Raspuns: Drive-test Audi A4 2.0 TFSI Quattro !
« Răspuns #11 : Iulie 30, 2007, 10:57:24 a.m. »
Uite ce vorbeste lumea pe aici de incisivitate a soferului, masina sportiva ditamai SUV-ul :D :P

Stiu, multi privesc X3 ca pe o taraboanta, nu ca pe o masina ci ca pe o struto-camila, din pacate nu avem noi pe unde in Galati sa mergem cu masina sa vedem tot ce poate ea si nici mie nu imi place sa intind coarda mai mult decat trebuie mai ales atunci cand am 4 pasageri in masina.
Cum ziceam in posturile anterioare, mi-ar placea sa avem un circuit unde sa putem testa masinile in deplina siguranta, abia acolo putem sa dam tot ce avem mai bun in noi si sa mergem si cu masinile la maxim.

Eu astept cu interes noul Q5, pe care mi l-as fi cumparat insa ar fi trebuit sa astept prea mult si in general ma feresc de modelele noi care au binecunoscutele defecte de inceput de serie. Prefer masini care deja s-au maturizat si poti avea incredere in ele ca vor functiona ok.

Offline SAlex

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 59
« Răspuns #10 : Iulie 29, 2007, 08:41:03 p.m. »
Este unul de carting unde-si mai duc unii nevestele sa invete sa tina volanul.
Drive + X3 este o combinatie bestiala. Spotrivitatea masinii este pusa in valoare de incisivitatea soferului si ma opresc cu OT.
A4

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #9 : Iulie 28, 2007, 09:52:31 a.m. »
Da, pe langa Skoda Octavia 2.0TDI are si un BMW X3 diesel. Sa stii ca pe circuitul ala as fi si eu saptamanal !  :046:
« Ultima Modificare: Iulie 30, 2007, 08:43:58 a.m. de Master 4X4 »
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #8 : Iulie 28, 2007, 05:45:53 a.m. »
D-rive, sa inteleg ca tu ai si un BMW 4x4?
bicicleta

Offline d-rive

• Gold member
  • just me!
« Răspuns #7 : Iulie 27, 2007, 11:50:15 p.m. »
chiar in seara asta am testat un pic faza cu virajul. Masina sta impecabil si daca accelerezi pe viraj simti cum 4x4 isi face datoria si impinge cu toate cele 4 roti. Nu mai zic ca in cazul meu se simte garda la sol de 201mm si masa masinii de cca 1900kg. Multumesc lui Dumnezeu ca am cuplu in veselie si putere la discretie :)
Nu vreau sa te dezamagesc dar cica Quattro ar fi superior Haldex :P

Din punctul meu de vedere, daca ai tractiune integrala, motor cu putere respectabila, pai in cazul in care intri tare intr-un viraj si simti ca pleaca masina, pai bagi piciorul in acceleratie si corectezi din volan si trebuie sa te scoata ansamblul motor-transmisie din belea fara sa cracneasca.

Poate ca la acel A4 era o problema, faza cu franarea descrisa de voi e cam ciudata, cred ca era ceva in neregula acolo.

Din pacate la Galati doar seara se mai gaseste cate o posibilitate sa testezi, in rest e super aglomerat si nu prea ai pe unde. Pacat ca nu avem un mini circuit sa ne jucam pe el, sa fie spatii de esapare etc. Nu sa ne apucam sa testam masina in plina strada si sa riscam sa ne infingem in vreun gard :) Asta e Romania. Daca as avea bani suficienti as face la Galati un mic circuit sa vina lumea sa se dea cu masina proprie.
« Ultima Modificare: Iulie 28, 2007, 11:12:13 a.m. de d-rive »

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #6 : Iulie 27, 2007, 05:34:13 p.m. »
pai, quattro este un sistem mecanic. E normal sa existe o mica inertie in actiunile lui. [...] am plecat cu toate 4 roti de pe pietris si volanul un pic bracat spre dreapta, a fugit spatele un pic dar dupa 1m s-a corectat totul. Daca va zic ca la BMW nu apuca masina sa faca nici un m in conditii similare ma credeti? Adica pleaca fara nici cea mai mica ezitare, nu apuca roata sa patineze.

Doru, daca ti-a placut directia ca precizie si feedback, sa testezi un BMW seria 1 sau seria 3 cu sau fara Active Steering, vorbim dupa aia ;)

Atunci nu-mi pare rau ca am Haldex. Quattro e pt cei care vor sa valseze pe viraje, eu vreau sa simt ca stau mereu pe sine   :015:
As incerca oricand un BMW, de aceea stiu ca la Galati cand vin ma astepti tu pregatit... :082:

Offline d-rive

• Gold member
  • just me!
« Răspuns #5 : Iulie 27, 2007, 04:39:23 p.m. »
pai, quattro este un sistem mecanic. E normal sa existe o mica inertie in actiunile lui. O sa radeti, la un BMW care are o transmisie integrala mai mult electronica decat mecanica nu se intampla asa ceva, ma refer la ultima generatie de x-drive.
Doru, daca tineai accelerat in continuare poate masina te-ar fi surprins in sens pozitiv si ai fi simtit ce inseamna quattro :P  In fine, e ciudat ce s-a intampla si ce e cel mai ciudat e cu faza cu franarea, inexplicabil si inacceptabil. Octavia mea, am facut testul asta cu ea, franare la "blana" de la 200 km/h, franarea absolut impecabila, fara sa traga stanga dreapta, fara sa valseze fundul masinii. Ciudat ce s-a intamplat cu A4 asta.
Eu am facut test cu TT 3,2 Quattro, s-a comportat impecabil, am testat masina inclusiv la demaraj de pe loc cu rotile de pe dreapta pe pietris, acceleratie pe viraje, s-a comportat bine si la franare. Am mai testat A4 2.0TDi quattro, varianta de 140 de cai, la fel, s-a comportat impecabil. Si cu asta am plecat cu toate 4 roti de pe pietris si volanul un pic bracat spre dreapta, a fugit spatele un pic dar dupa 1m s-a corectat totul. Daca va zic ca la BMW nu apuca masina sa faca nici un m in conditii similare ma credeti? Adica pleaca fara nici cea mai mica ezitare, nu apuca roata sa patineze.

Doru, daca ti-a placut directia ca precizie si feedback, sa testezi un BMW seria 1 sau seria 3 cu sau fara Active Steering, vorbim dupa aia ;)

Catre toti, nu vreau sa va suparati pe mine ca aduc in discutie BMW, cred ca e bine ca atunci cand discutam despre Audi sa comparam cu ceva si cred ca cel mai nimerit e sa-l comparam cu BMW care ca si Audi are un deziderat dinamic la baza filozofiei lor ca masini, ca marci. Daca era sa discutam despre confort comparam cu Mercedes :)

Una peste alta, mie mi-a placut A4 cu Quattro pe el, consider una dintre cele mai bune alegeri pentru o masina de familie, obisnuita, tractiunea integrala da un plus de siguranta celui de la volan.

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #4 : Iulie 26, 2007, 03:09:56 p.m. »
In ceea ce priveste stabilitatea in viraje (viraj) dupa parerea mea acest fapt s-a datorat faptului ca Doru a ridicat piciorul de pe acc exact in varful curbei (asta a fost impresia mea dupa bancheta din spate).

Intr-adevar, asa a fost, in clipa in care am simtit fundul cum pleaca, am luat piciorul de pe gaz...

Offline Centaurus

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 6
« Răspuns #3 : Iulie 26, 2007, 02:02:18 p.m. »
In legatura cu drive-testul mi-am format cam aceleasi pareri ca Doru si Andrei. Per ansamblu masina este ok (totul peste octavia II cu acelasi motor), mai putin cu stabilitatea masinii la o franare mai violenta.....cam ciudat sa "danseze" pe sosea....
Skoda Octavia II 2.0 TFSI 2006

Offline Andrei

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 299
« Răspuns #2 : Iulie 26, 2007, 01:19:17 p.m. »
Sunt intru totu' deacord cu ce a spus Doru. Ceea ce m-a surprins cu adevar neplacut a fost stabilitatea la franare care in nici un caz nu a fost de urgenta. Am franat de la 160 la 90 si masina a tras puternic stanga. Am repetat franarea si de la 100-110 si pana la 70 si figura s-a repetat.
In ceea ce priveste stabilitatea in viraje (viraj) dupa parerea mea acest fapt s-a datorat faptului ca Doru a ridicat piciorul de pe acc exact in varful curbei (asta a fost impresia mea dupa bancheta din spate).
« Ultima Modificare: Iulie 26, 2007, 01:25:11 p.m. de Master 4X4 »
Octavia II 2.0TDI - BKD (2007)

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
Drive-test Audi A4 2.0 TFSI Quattro !
« Răspuns #1 : Iulie 26, 2007, 08:52:03 a.m. »
Mi-am dorit mult sa fac acest drive-test si ii multumesc lui Centaurus pt ocazia pe care mi-a oferit-o.  :032:

Va intrebati de ce oare imi puteam dori asta...ei bine, am ramas cu regretul ca Skoda nu ofera o masina 4x4 cu extraordinarul motor TFSI. Daca ar fi facut-o, astazi eram deja la buy-back. Cum insa Marketing-ul a decis altceva, am vrut sa aflu ce-am pierdut: cu RS TFSI am mers si stiam masina, dar in combinatie cu integrala ramasese inca un deziderat. Pana ieri !

Asadar, ma urc la volan si recunosc bordul de Audi din prima secunda: totul lizibil, calitate premium. Dar cum interesul meu viza masina si dinamica ei, am purces la drum. Pt ca nu sunt genul care face neaparat poezie dintr-un drive-test, voi puncta concis atuurile si pct slabe ale acestei masini scumpe, caci 40.000 euro e o suma maricica !

Puncte forte:
- directia f precisa, feed-back excelent. Mult peste RS, FR, etc
- suspensie confortabila, in ciuda anvelopelor cu talon 45
- motor excelent in reprize, ajutat de Quattro face o figura si mai frumoasa
- sound sportiv discret, insa prezent in masina si, cel mai important, incitant !

Puncte slabe:
- poate a fost ceva in neregula cu masina, desi putin probabil, era ca noua, dar intr-un viraj mediu, accelerand violent in tr a 2-a de viteza si cu ESP cuplat, spatele a fugit de pe trasa !!!!!! ESP-ul a asezat-o la loc... NU MA ASTEPTATAM LA ASA CEVA DE LA UN AUDI QUATTRO.
- am atins 170-180km/h si am franat de urgenta, moment in care masina a "dansat" de spate, in loc sa franeze si sa ramana pe aceeasi traiectorie. Procedeu repetat, acelasi rezultat. DEZAMAGITOR !

La coborare m-am uitat atent la roti: jante 17", anvelope 235/45/17 !!!! Ori masina avea o problema mecanica ori dezideratul propus de Audi cu acest 4x4 sportiv a esuat. Exact atuurile unei astfel de masini au dat gres...de neinteles pt mine.

Asteptam si impresiile de drive-test ale lui Centaurus si ale lui Andrei, participanti si ei la aceasta mica escapada pe A1.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()