Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: zgomot la haion  (Citit de 11941 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline n.cristian

• Expert
  • Locaţia: HD/CJ
  • Mesaje postate: 1069
  • Lenea n-a ucis pe nimeni.
  • Auto: 1.6 MPI, BFQ
Re: zgomot la haion
« Răspuns #6 : Mai 29, 2012, 11:49:18 a.m. »
În speranța că vă va ajuta, detaliez mai jos ce am făcut eu la O1 pentru a reduce haionul la tăcere:
1) Am eliminat suportul de la număr.
2) Am desfăcut ”fața” haionului (acel plastic de pe interior), după ce am găsit-o pe aceasta vinovată de producerea zgomotelor, zgomote devenite mai puternice după ce acel plastic a fost desfăcut pentru a se monta folia. Prindera lui se face cu niște cleme care au tendința să se detensioneze și să își creeze jocuri. Dacă aveți un zgomot de ”hâța-hâța”, specific frecării între două elemente neasigurate corespunzător, e posibil să provină de aici. Ca rezolvare, am pus un strat dublu de bandă de izolat peste fiecare clemă. Metoda a funcționat, zgomotele fiind neutralizate.  :080:
Octavia 1 2004, 1.6MPI (BFQ) 102 Forest Gumpi, Black Magic
Do women shake the petrol pump after filling up, or is it just a man thing?

Offline razraz

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 395
  • Auto: VW GOLF 5 - 2008
« Răspuns #5 : Mai 29, 2012, 09:30:07 a.m. »
eu iti recomand sa reglezi cele 4 puncte care pot fi reglate:

-2 butoni de cauciuc ce se pot insuruba sau invers
-2 cauciucurile patratoase ce se pot regla cu ajutorul unui TORX(nu mai stiu exact ce numar are cheia de torx portivita)

reglajul in faci si cu ajutorul unuei bucati de hartie care o lasi sa intre la fiecare din cele 4 puncte si atunci cand toate cele 4 sunt cat de cat stranse zgomotele vor fi mai putin pregnante

o alta ideea chiar daca spui ca nu e zgomot de la el ar fi ori sa-ti lipsesti numarul cu banda dubluadeziva de buna calitate(asa am eu) ori sa lipesti supoortul de numar cu aceiasi banda.

Succes!

Offline Nyckutz

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 16
« Răspuns #4 : Mai 28, 2012, 11:20:00 p.m. »
Salut,am o skoda oactavia facelift din 2011(noiembrie) cu 14200 km la bord si a inceput sa`mi faca un zgomot impertinet la hayon(initial am crezut ca`i de la suportul de deasupra portbagajului asa ca l`am dat jos,apoi am dat jos tot din portbagaj,am bagat servetele sub numar si etc..a mai avut cineva problema asta ? :047:

Offline razraz

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 395
  • Auto: VW GOLF 5 - 2008
« Răspuns #3 : Mai 20, 2011, 03:52:49 p.m. »
Postez aici deoarece Noua Skoda Octavia Tour este aproximativ identica cu Skoda Octavia 2.

Prima surpriza neplacuta ca posesor de Noua Skoda Octavia Tour: ZGOMOT Haion pe drumuri mai neprieteneoase.

De doua zile ma obsedeaza zgomotul care il face haionul la gropi, initial am crezut ca pot regla haionul de la acele garnituri de cauciuc care se desurubeaza insa dupa ce am facut zeci de modificari zgomotul e la fel.

Imi aduce aminte de cosmarul cu Haionul la Dacia Supernova care constant scotea zgomote.

Urmatoarea miscare este sa reglez cuiul de prindere al broastei cu o cheie cu torx sau sa incerc sa scot fata de plastic de pe haion ca poate aceasta atinge geamul si din cauza asta se aude zgomotul respectiv si sa pun o banda intre geam si acea masca de plastic negru de pe haion.

E stresant deoarece se aude si cand trec prin gropi foarte mici.

Aveti ceva idei cum pot sa rezolv?

P.S: suportul de numar nu face nici un zgomot deoarece el nu exista am lipit cu banda dublu adeziva numarul de portbagaj.

Offline cgadalean

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 491
  • Auto: 1.4 16v 74kw
« Răspuns #2 : Februarie 08, 2009, 08:04:48 p.m. »
Descrie un pic mai in detaliu zgomotul... poate asa te va ajuta cineva, piese slabite, piese lipsa, nu neaparat portbagaj plin cu de toate...
Skoda Fabia Elegance combi 1.4 16v 74kw 2002
Oricine are dreptul sa fie prost, pacat ca unii abuzeaza de acest drept...

Offline peli71

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 1
zgomot la haion
« Răspuns #1 : Februarie 08, 2009, 07:15:35 p.m. »
Salut!
Am zgomot la haion (O II), am golit totul din porbagaj, degeaba. Cred ca trbuie sa ajung la service, s-au poate mai bine la targ.
Voi ce ziceti?
« Ultima Modificare: Februarie 09, 2009, 07:54:04 p.m. de St3ff »

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()