Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Imputernicire leasing Porsche  (Citit de 22633 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline sarbocul

• Gold member
  • Mesaje postate: 613
Re: Imputernicire leasing Porsche
« Răspuns #32 : Septembrie 25, 2009, 12:12:19 p.m. »
mai bine sa controleze Politia la vama decat sa te trezesti cu un tel din Italia , Spania , Grecia : " sefu , stii , am lovit masina " sau " sefu , masina aia ... nu mai e " . :042:
Skoda Fabia 1 , Elite
Skoda O 2 face-lift , 1,9 TDI

Offline aronbv

• Gold member
  • Locaţia: Brasov, Romania
  • Mesaje postate: 1134
  • Simply clever... BV-90-CTI
    • Traduceri-Forditasok-Translations
  • Auto: Octavia 2 1.6MPI BSE
« Răspuns #31 : Septembrie 25, 2009, 11:49:38 a.m. »
Da, până la urmă aşa este.
Eat shit. A billion flies can't be wrong!

Offline sarbocul

• Gold member
  • Mesaje postate: 613
« Răspuns #30 : Septembrie 25, 2009, 11:38:12 a.m. »
Că a fost sau nu exces de zel : eu zic ca au procedat super corect ; imagineaza-ti sai ai o firma , sa ai masini la firma in leasing iar utilizatorul sa poata iesi fara probleme din tara cu masina ( fara aprobarea ta ) ;
nu cred ca ti-ar conveni
Skoda Fabia 1 , Elite
Skoda O 2 face-lift , 1,9 TDI

Offline F L O R I N

• Gold member
  • Locaţia: Ploiesti
  • Mesaje postate: 3747
  • Octavia 2 , 2.0 TDI 140CP cu DSG
« Răspuns #29 : Septembrie 25, 2009, 11:15:38 a.m. »
Normal daca ai masina pe firma iti trebuie acea imputernicire pe care e bine sa o ai la tine ca nu stii peste cine dai.  ;)

Offline aronbv

• Gold member
  • Locaţia: Brasov, Romania
  • Mesaje postate: 1134
  • Simply clever... BV-90-CTI
    • Traduceri-Forditasok-Translations
  • Auto: Octavia 2 1.6MPI BSE
« Răspuns #28 : Septembrie 25, 2009, 08:38:04 a.m. »
Anul trecut înspre Grecia nu mi-a cerut-o nimeni, cu toate că o aveam. Anul ăsta la ieşirea înspre Serbia mi-a cerut-o vameşul român. Pe lângă împuternicirea de la Porcii Leasing mi-a cerut o împuternicire prin care firma mă împuterniceşte pe mine că am voie să conduc autoturismul. Că a fost sau nu exces de zel, nu ştiu, noroc că am făcut-o înainte să plec de acasă.
Eat shit. A billion flies can't be wrong!

Offline F L O R I N

• Gold member
  • Locaţia: Ploiesti
  • Mesaje postate: 3747
  • Octavia 2 , 2.0 TDI 140CP cu DSG
« Răspuns #27 : Februarie 26, 2009, 10:44:07 a.m. »
Nu trebuie legalizat decat daca mergeti in Turcia. Atunci trebuie trimisa o copie de pe pasaport ca sa vada ca nu este expirat iar cu imputernicirea de la Porsche mergeti la notariat sa o legalizati dupa care la judecatorie sa va puna o apostila pe imputernicire,bineinteles tradusa si in turca. :D

Offline Daniel

• Moderator General
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 2789
  • Garfield I'm not always right, but I'm never wrong
  • Auto: Tivoli Grand, 1.5 GDIT 163 CP
« Răspuns #26 : Februarie 26, 2009, 10:11:04 a.m. »
Am plecat in Austria in februarie anul asta. Am solicitat Imputernicirea de la Porsche in ianuarie. Mi-au trimis-o si pe e-mail si prin curier, in original.

Acolo scrie ca pot sa ies cu masina in afara granitelor Romaniei, fara nici o alta referire.

La granita cu Ungaria nu mi-a cerut-o nimeni si nici in alta parte. Doar pasapoartele.

Dar si eu am vrut sa am toate actele in original, pentru ca nu se stie ce se intampla si cine ti le cere. De aceea m-am si zbatut sa obtin si asigurarea RCA si cartea verde in original.

Nu stiu baza legala (poate doar contractul de leasing), dar nu am legalizat nici un act.

Drum bun.
Skoda Fabia Sedan Elite, 1.4 MPI, benzina, 16 V, 101 CP
Fosta Skoda Octavia 2 Elegance, 1.8 TFSI, 16 V, 160 CP

Offline d-rive

• Gold member
  • Locaţia: Galati
  • Mesaje postate: 1560
  • just me!
« Răspuns #25 : Februarie 26, 2009, 08:43:18 a.m. »
Oameni buni. Hai sa ne intelegem. Eu am zis ca nu mai trebuie imputernicire pentru tarile UE si nu pentru Moldova si alti vecini de-ai nostri care inca nu sunt in UE.
Eu am fost la bulgari si nu m-a intrebat nimeni de sanatate. La fel si in vestul tarii, cei care ies in Ungaria. Am dat sute de procuri in 2008 si nimanui nu i-a fost ceruta procura.

Ce am gasit pana acum e vechi, cel mai nou din 2007, adica anul intrarii noastre in UE.

Offline Owe

• Gold member
  • Locaţia: Drobeta
  • Mesaje postate: 901
  • Is it progress if a cannibal uses a knife and fork
  • Auto: 1,9 TDI, BXE
« Răspuns #24 : Februarie 25, 2009, 10:14:05 p.m. »
La granita de sud-vest, cu Serbia (Portile de Fier), nu numai ca intreaba, dar si verifica existenta si imputernicirea. 
Octavia Tour  TDI ;  Superb 2  TDI
Difficile est satiram non scribere

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #23 : Februarie 24, 2009, 08:33:53 a.m. »
am gasit mai multe locuri unde se zice ca nu e nevoie de imputernicire dar nicaeri conf. carei legi sau prevederi. Still searching :))
pe site-ul Politiei de Frontiera ai incercat? :)

La rubrica "Recomandari" am gasit:
in cazul in care va aflati la volanul unui mijloc de transport, care nu va apartine (proprietarul v-a imprumutat masina si nu va insoteste in excursie, masina este in leasing, etc.), pe langa documentele masinii, trebuie sa aveti asupra dumneavoastra o procura legalizata din partea proprietarului / firmei de leasing, in care se exprima acordul pentru efectuarea calatoriei in strainatate;

Se dau niste exemple:
www.politiadefrontiera.ro/stire.php?id_stire=1271 - caz reciproc, autoturism apartinand unei firme de leasing italiene
www.politiadefrontiera.ro/stire.php?id_stire=1293

N-ai sa gasesti nicaieri scris ca NU mai este nevoie de procura. Intradevar, la granita de Vest deobicei nu se mai intreaba, dar pot intreba daca exista suspiciuni. La granita cu Moldova am fost intrebat de procura si au fost multumiti cand le-am fluturat pe la nas o hartie stampilata facuta de mine (nu la notar), nici macar nu s-au uitat ce scrie.
« Ultima Modificare: Februarie 24, 2009, 08:53:41 a.m. de Stef13 »

Offline Homer

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 359
  • Auto: 1.9 TDI AXR
« Răspuns #22 : Februarie 24, 2009, 06:17:55 a.m. »
Mie mi s-a cerut la vama imputernicirea. E posibil ca unii vamesi sa nu ti-o ceara, dar ganditi-va ce inseamna sa ti-o ceara si sa nu o ai. Deci e preferabil sa o ai intotdeauna; necesita un efort relativ mic: firma de leasing (cel putin asa e la Porsche Leasing) ti-o trimite imediat prin fax sau email sau prin posta daca vrei neaparat originalul.
Octavia Tour 1.9 TDI 12.2007

Offline d-rive

• Gold member
  • just me!
« Răspuns #21 : Februarie 23, 2009, 09:56:34 p.m. »
Asa este. Unele firme de leasing au in contract astfel de clauze/reguli. Dar aici era vorba de verificarea documentelor la "granita".

P.S. am gasit mai multe locuri unde se zice ca nu e nevoie de imputernicire dar nicaeri conf. carei legi sau prevederi. Still searching :))

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #20 : Februarie 23, 2009, 07:53:21 p.m. »
In Conditiile generale pentru contractele de leasing ( UniCredit Leasing ) La 2.7.1  scrie : utilizatorul va informa finantatorul in scris asupra intentiei sale de a scoate bunul ce formeaza obiectul Contractului de leasing sau a unor parti ale acestuia din Romania cu cel putin 15 zile inainte de data la care acestea sunt programate sa paraseasca teritoriul Romaniei . .......
4.1 Cazuri de culpa :
....
d. Utilizatorul scoate obiectul Leasingului in afara teritoriului Romaniei fara autorizarea scrisa a finantatorului conf. 2.7.1

Contractul de Leasing a fost incheiat in decembrie 2007
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline d-rive

• Gold member
  • just me!
« Răspuns #19 : Februarie 23, 2009, 07:32:55 p.m. »
Temeiul legal se poate ?
Pai ce sa fie. O lege care sa zica, ca nu este nevoie de imputernicire? Banuiesc ca exista pe undeva reglementarea asta dar nu stiu legea exact. Eu ce zic stiu de la vamesi si de la cei de la Porsche Leasing.
o sa caut sa vad daca dau si de lege, na :P

Offline morbidan

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: brasov/cristian
  • Mesaje postate: 128
« Răspuns #18 : Februarie 23, 2009, 06:57:00 p.m. »
un model dei imputenrnicire de la porscheleasing cine poate pune ? 
Pt asigurare am eu, daca este pot atasa si asa .....  daca e nevoie dar sunt curios cum arata si cel pt a putea parasii tara ... :056:
« Ultima Modificare: Februarie 23, 2009, 10:58:06 p.m. de St3ff »
Ex-skoda fabia noul model :( 2008 crash :(:cry:
On  skoda octavia tour  model 2008:rolleyes2:lol:

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()