Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Demontarea barei spate Octavia TOUR - montare senzori parcare EPS  (Citit de 21706 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline CristianH

• Gold member
  • Locaţia: Sighisoara
  • Mesaje postate: 1028
  • Auto: Ex SOT 1.9tdi, ALH
Re: Demontarea barei spate Octavia TOUR pentru montare senzori parcare EPS
« Răspuns #8 : Mai 26, 2009, 03:57:59 p.m. »
Cele doua ghidaje sunt din plastic alb, sectiune patrata, si intra in doua gauri patrate (cam 8x8 mm) sub stopuri. Se vad din interiorul porbagajului sau dupa ce scoti bara.
La cele doua ornamente exterioare de sub stopuri nu trebuie desfacute suruburile T15 (sau T20) pentru ca ele ies impreuna cu bara. Eu asa le-am scos.

LE: Probabil plasticile albe de care spun eu sunt "piulitele" celor doua suruburi T25 de sub ornamentele de plastic.
LE2: Am verificat la garaj si Homer are dreptate  :082: .Am refacut si DIY-ul cu cele spuse de el. Oricum si la mine a functionat demontarea barei.
LE3: Daca doriti se poate muta la DIY, pentru ca la service nu se prea potriveste.
« Ultima Modificare: Mai 26, 2009, 06:20:11 p.m. de CristianH »

Offline Homer

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 359
  • Auto: 1.9 TDI AXR
Re: Demontarea barei spate Octavia TOUR
« Răspuns #7 : Mai 26, 2009, 02:26:08 p.m. »
- la fiecare roata din spate sunt 4 suruburi care tin aparatorile de noroi din plastic de bara - Torx 25 (cele 2 de jos se scot destul de greu daca nu scoti roata - amfolosit capul T25 si o cheie de 7)
- sub bara sunt 5 suruburi care trebuie desfacute - Torx 25.
- intre bara si chederul dinspre porbagaj este un ornament din plastic negru - trebuie tras cu grija si iese, avand doar ceva cleme care il tin.
- acum gasiti alte 4 suruburi care trebuie desfacute - Torx 25.
- in porbagaj, in stanga si in dreapta, sunt cate 2 suruburi M6 (cheie tubulara de 10) care se scot - le gasiti sub mocheta care acopera lateralele.
- bara se scoate usor, ar trebui doua persoane, se trage spre exterior de laterale pentru ca mai sunt doua cleme de plasic care ghideaza locatia barei.
- sub lampile spate sunt doua ghidaje din plastic alb - stanga si dreapta - (patrat in sectiune), care trebuie batut usor ca sa iasa.
Numai bine.
Am demontat si eu bara urmarind pasii descrisi mai sus. Singura nepotrivire a fost la ultimul punct. Poate nu am inteles eu exact dar sub lampile spate (in exterior) eu am 2 ornamente care sunt prinse in cate un surub (Torx 15); dupa scoaterea acestui surub, cele 2 ornamente culiseaza dinspre lateral spre axul masinii si sub ele mai sunt 2 suruburi (Torx 25) care fixeaza bara.
Octavia Tour 1.9 TDI 12.2007

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #6 : Mai 26, 2009, 01:49:00 p.m. »
Salutare,

Vreau sa-mi montez un "sistem electromagnetic de asistare a parcarii" si pentru lipirea antenei din banda de aluminiu trebuie sa dau bara jos.
Daca reusesti, poate ne explici si cum ai finalizat; si eu tb sa montez acelasi sistem.
Atentie, daca ai aparatori norioi pe spate, tb desfacute si acelea mai intai.
Succes, si asteptam vesti!  :082:
Si eu sunt foarte interesat sa aud impresii de la cei care si-au montat acest sistem, daca vrea cineva sa posteze aceste detalii la topicul dedicat senzorilor de parcare eventual. Multumesc anticipat!

PS: cunosc filmuletul de pe youtube dar deh, fiind cu scop promotional, imi pastrez niste rezerve.

Offline CristianH

• Gold member
« Răspuns #5 : Mai 23, 2009, 02:14:25 p.m. »
Eu centrez, eu dau cu capu'. Am demontat si remontat bara, va spun la toti care nu stiu, cum.
Deci  :D  :
- la fiecare roata din spate sunt 4 suruburi care tin aparatorile de noroi din plastic de bara - Torx 25 (cele 2 de jos se scot destul de greu daca nu scoti roata - am folosit capul T25 si o cheie de 7, la remontare m-am desteptat si am folosi capul T25 si un cleste "papagal", autoblocant.
- sub bara (dedesupt) sunt 5 suruburi care trebuie desfacute, 3 in spate si cate unul in lateral - Torx 25.
- intre bara si chederul dinspre porbagaj este un ornament din plastic negru - trebuie tras cu grija si iese, avand doar ceva cleme care il tin.
- acum gasiti alte 6 suruburi care trebuie desfacute - 4 sunt Torx 25 pentru bara si doua Torx 20 pentru ornamentele din plasic de sub stopuri.
- trebuie scoase ornamentele din plasic de sub stopuri - acestea culiseaza spre axa longitudinala a masinii cu grija, 2-3 cm si ies.
- mai gasiti acum acum cate un surub Torx25, care trebuie desfacut, pe fiecare parte.
- in porbagaj, in stanga si in dreapta, sunt cate 2 suruburi M6 (cheie tubulara de 10) care se scot - le gasiti sub mocheta care acopera lateralele.
- bara se scoate usor, ar trebui doua persoane, se trage spre exterior de laterale pentru ca mai sunt doua cleme de plasic care ghideaza locatia barei, in stanga si in dreapta (ar fi buna o patura dedesupt, pusa pe pamant).
- se spala bara pe interior si exterior.
- se degreseaza pe interior - eu am folosit spirt sanitar
- se lipeste antena din fasie metalica, respectandu-se indicatiile producatorului - 45-50 cm fata de sol, 3-5 cm fata de metale (sub bara este o ranforsare din teava metalica fata de care trebuie facute masuratori).
- parerea mea este ca nu trebuie mers pe laterale cu antena mai mult de 2-3 cm - s-ar putea sa aveti alarme false.
- aveti grija la izolarea contactului dintre papucii antenei si firului ce duce la electronica - eu am folosit un pistol ce lipeste cu plastic si apoi o suflanta de aer cald pentru omogenizare.

La remontare se procedeaza invers.
Firul care merge la electronica intra foarte bine prin partea superioara a locasului clemei din plasic din stanga.
Se leaga firele +/- la firul becului de mers inapoi (+12 V) si la masa si se lipeste buzerul intr-un loc convenabil (eu l-am pus langa difuzorul spate stanga.
- se fac probe pentru satisfactia de final si eventual  :080:  cu prietenul care ne-a ajutat.
 Numai bine.
« Ultima Modificare: Mai 26, 2009, 06:16:24 p.m. de CristianH »

Offline CristianH

• Gold member
« Răspuns #4 : Martie 03, 2009, 06:28:29 p.m. »
Din pacate se anunta iarna, in zona noastra, la acest sfarsit de saptamana.
Cand voi rezolva treaba voi face ceva poze si poate vom trece la DIY.

Offline Homer

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 359
  • Auto: 1.9 TDI AXR
« Răspuns #3 : Martie 03, 2009, 11:44:23 a.m. »
Salutare,

Vreau sa-mi montez un "sistem electromagnetic de asistare a parcarii" si pentru lipirea antenei din banda de aluminiu trebuie sa dau bara jos.
Daca reusesti, poate ne explici si cum ai finalizat; si eu tb sa montez acelasi sistem.
Atentie, daca ai aparatori norioi pe spate, tb desfacute si acelea mai intai.
Succes, si asteptam vesti!  :082:
Octavia Tour 1.9 TDI 12.2007

Offline bogdanlitzoiu

• Doar inscris
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 15
« Răspuns #2 : Martie 03, 2009, 10:42:09 a.m. »
tragi usor de capetele bandoului negru, de banda neagra din bara, e pe cleme, iar pe partea laterala (stanga - dreapra) are suruburi de prindere sub acea banda neagra.
multa bafta, nu ai ce sa strici :)
Skoda Octavia I, an 2000, 110 HP, motor AHF
Momentan prin Bucuresti

Offline CristianH

• Gold member
Demontarea barei spate Octavia TOUR - montare senzori parcare EPS
« Răspuns #1 : Martie 03, 2009, 10:32:02 a.m. »
Salutare,

Poate cineva sa-mi descrie succesiunea operatiilor pentru demontarea barei din spate la Octavia TOUR si unde sunt ammplasate suruburile/clemele de prindere ?
Eventual o poza editata cu punctele de prindere ar fi excelenta
Multumiri anticipate si Numai bine.
« Ultima Modificare: Mai 26, 2009, 06:22:24 p.m. de CristianH »

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()