Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Discuri de frana  (Citit de 136687 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3203
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
Re: Discuri de frana
« Răspuns #313 : Iunie 26, 2015, 10:57:07 p.m. »
si sa stii ca nimeni nu garanteaza impotriva ovalizarii discurilor...pt nici o marca!
stiu, daca ar fi calitate acea ovalizare ar aparea doar in cazuri de incingere sustinuta a discurilor. din pacate vad ca multi se plang chiar de firme consacrate. de aici si intrebarea mea cu starline, macar sunt mai ieftine si la nevoie le schimbi mai des.
mai vedem zilele astea.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #312 : Iunie 26, 2015, 10:54:12 p.m. »
Dintre optiunile la care te gandesti tu, as merge pe ele.
Adica ATE sau Brembo?

Offline mrpone

• Junior
  • *
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 32
  • Doar Inscris
  • Auto: fabia2
« Răspuns #311 : Iunie 26, 2015, 10:46:39 p.m. »
si sa stii ca nimeni nu garanteaza impotriva ovalizarii discurilor...pt nici o marca!

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #310 : Iunie 26, 2015, 10:00:46 p.m. »
Ferodo DS Performance da, altceva de la ei as ocoli, dar recomandarea asta e doar bazata pe cateva experiente neplacute si pe una cu DS Performance foarte placuta.  :D  Daca ajungi prin Iasi te invit sa vezi cum se comporta.
Bosch sunt produse bune, nu high end (desi e posibil sa aiba si asa ceva in gama), dar de incredere. Dintre optiunile la care te gandesti tu, as merge pe ele.
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #309 : Iunie 26, 2015, 03:11:54 p.m. »
Pai de exemplu placute ferodo premier nu gasesc pe nicaieri. Din fabrica am avut placute ferodo, discurile nu stiu cum sunt. Ferodo vad ca nu au mare apreciere printre skodisti.

Offline mrpone

• Junior
  • *
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 32
  • Doar Inscris
  • Auto: fabia2
« Răspuns #308 : Iunie 26, 2015, 11:28:42 a.m. »
de ce nu cauti ferodo?

Offline dulamaa9

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 594
  • Auto: Skoda O2 1.9TDI 2007
« Răspuns #307 : Iunie 26, 2015, 08:48:39 a.m. »
Eu le am din octombrie anul trecut si sunt foarte multumit de ele.
Ate sunt bune, dar am inteles ca sunt multe contrafacute si trebuiesc verificate dupa coduri pe site-ul lor.

Life is a lesson. Live and learn.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #306 : Iunie 26, 2015, 08:27:46 a.m. »
Discurile Brembo sunt la acelasi pret cu Bosch, placutele Brembo la acelasi pret cu ATE, cam 380-410 lei costurile pentru fata. de calitate?

Offline dulamaa9

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 594
  • Auto: Skoda O2 1.9TDI 2007
« Răspuns #305 : Iunie 26, 2015, 08:15:08 a.m. »
Eu am pus pe masina, si pe fata si pe spate, discuri si placute Brembo.
Cauta o oferta si pe marca asta.
Life is a lesson. Live and learn.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #304 : Iunie 25, 2015, 09:52:35 p.m. »
Intre Bosch si ATE chiar nu sunt diferente notabile(m-am uitat acum, cca 100-120 lei functie de transport). Si nu fac rabat la franare,  sunt dispus pentru ATE( normal) dar ma gandesc de pomul laudat. Studiind netul vad o groaza de nemultumiri.
Mecanicul la care ma duc mi-a recomandat ATE sau TRW. Fiecare cu ideile lui.
si daca tot ati adus discutia as vrea daca stie cineva si pareri despre Bosch.
Mentin intrebarea cu Starline, daca a avut cineva si ceva pareri. mai astept, ca nu fac maine comanda.
« Ultima Modificare: Iunie 25, 2015, 10:10:07 p.m. de bogdanpiatra »

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #303 : Iunie 25, 2015, 09:33:25 p.m. »
@bogdanpiatra: eu nu as merge pe varianta "buget" cand vine vorba de frane. Daca nu esti dispus sa investesti ceva mai mult in ceva mai spre high end (discuri ATE PowerDisc parca se cheama + placute ATE Ceramic), atunci mergi pe o marca de incredere, Bosch cred ca e una dintre ele. :)
A, si fugi de TRW daca poti plus ocoleste placutele "eco".
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline FDR

• Moderator General
  • Locaţia: Blaj, Alba
  • Mesaje postate: 959
  • Auto: O2 Facelift, 1.6MPI
« Răspuns #302 : Iunie 25, 2015, 09:22:24 p.m. »
O varianta ar fi sa alegi discuri si placute Bosch. Nu sunt extraordinar de scumpe si sunt bune. Poti obtine preturi bune in reteaua Bosch Car Service. Sau si mai ieftin in regie proprie.
"Have no fear of perfection, you’ll never reach it" - Salvador Dali.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #301 : Iunie 25, 2015, 07:35:41 p.m. »
datorita vibratiilor la franare si in urma unui test facut la reprezentanta(cand am etansat baia de ulei) mi s-a recomandat schimbarea discurilor de frana.
In urma unui studiu de piata facut cu bicicleta astazi, si cerand cu preponderenta oferte pentru ATE( toti vanzatorii il recomanda ca aurul) cea mai buna oferta
set discuri fata ATE normale =306 lei
Placute fata ATE 140 lei
Set discuri fata TRW =254 lei
Placute fata TRW =99 lei.
Nu povestesc de diferentele nesimtite de la magazin la magazin, mergand pana la 30 de lei de disc si 30 de lei la setul de placute intre magazine.
Pe net, autok,,, epie,,,, etc, mai ieftin cu mare lucru nu am gasit, se apropie de oferta cea mai mica( set disc ATE 290 lei si placute 138 lei dar 25 de lei transport). Am uitat sa spun ca discurile ATE au continut ridicat de carbon conform specificatiilor.
Bun, acum iarasi in urma studierii netului, constat ca foarte multi care au pus ATE reclama ovalizarea relativ rapida a acestor discuri, oricat le-ar fi protejat. Si scumpe si ovalizare rapida?(acuma, ce sa zic, eu pana la skoda nu prea am avut discuri ovalizate la nici o masina, dar de........)
In aceste conditii, am aruncat o privire si catre variante de buget,  si m-am oprit la Starline: set disc fata cu continut ridicat de carbon=136 lei, placute fata Starline 70 de lei, ar mai fi transport de 25 de lei( pe la magazine nici nu am intrebat).
Acum intrebarea mea este oare sa risc sa iau aceste Starline? Manopera nu cred ca depaseste 50-60 de lei(in regie proprie). Arunci sa dau cca 450 de lei pe un set ATE( la care observ ca sunt si asa destule nemultumiri) sau cca 240 de lei cu aceste Starline cu acelasi continut ridicat de carbon conform reclamei, si Dumnezeu cu mila??? Starline se lauda si cu 3 ani garantie, dar renuntand la o factura de service garantia se duce oricum. Si oricum garantia la discuri iarasi am vazut ca ar fi problematica , ba utilizare proasta , ba treceri prin apa( si cu loganul treceam prin apa si nu s-a ovalizat nimic), ba incingere a lor si nu se da garantie, etc. Oricum garantia nu se obtine pe loc, ci in 15-30 de zile, deci cam va trebui sa iei alte discuri, sau la un service cu manopera si valoare mare, etc..........
ce ma sfatuiti?

Offline Aliskoda

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Targoviste
  • Mesaje postate: 246
  • In crestere...
  • Auto: Skoda Octavia 1.6 BFQ
« Răspuns #300 : Iunie 12, 2015, 11:53:54 p.m. »
Astea sunt preturi date de un magazin local din Dambovita. Bine, le comanda si ei de undeva.
Ti se par preturile mari? Scrie in paranteza (set). Deci, sunt preturi pe set de 2 discuri. Acum, mie mi se pare pret rezonabil, numai sa fie originale...hmm...

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #299 : Iunie 12, 2015, 09:47:24 p.m. »
Discurile de frana care se vand pe site-urile de profil sunt la set sau la bucata? Ca vad la tine niste preturi cam mari.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()