Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Discuri de frana  (Citit de 136718 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
Re: Discuri de frana
« Răspuns #343 : August 12, 2015, 01:17:34 p.m. »
70 Nm +90 gr.
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3203
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
« Răspuns #342 : August 12, 2015, 08:43:10 a.m. »
Stie cineva cuplurile de strangerile la suruburile de la rulmenti? am observat ca ar fi 3 de un fel si altul mai mare. Nu de alta, dar vreau sa ma duc pregatit in service.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #341 : August 11, 2015, 11:29:42 a.m. »
Am comandat azi rulment FAG. 345 lei cu interventii. Fenomenali sunt cei cu piese auto. La service autorizat mi-au cerut 440 lei si 80 de lei manopera. Pe net preturi intre 372 si 493 de lei. Interesant e ca eu la discuri de 280 mm am nevoie cu 3 gauri. La discuri de 288 mm e nevoie cu 4 gauri si aceia sunt mai ieftini cu 60-80 de lei.

Offline CristianH

• Gold member
  • Locaţia: Sighisoara
  • Mesaje postate: 1028
  • Auto: Ex SOT 1.9tdi, ALH
« Răspuns #340 : August 11, 2015, 09:45:04 a.m. »
Eu am schimbat de curand rulmentul stanga fata (avea un huruit fin si o bataie usoara cand viram stanga la viteze peste 50 km/h ). Am pus FAG.

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #339 : August 10, 2015, 09:50:11 p.m. »
Eu am schimbat rulmentul dreapta fata anul asta acum cateva luni.
Am sa verific diseara daca mi-am notat marca rulmentului, pana atunci nu am cum.
...
Nu mi-am notat.  :(
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline fixpixu

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 298
  • __
  • Auto: Kia Proceed 2019,1.4 T-GDI DCT
« Răspuns #338 : August 10, 2015, 04:25:41 p.m. »
Din auzite SKF sunt printre cei mai buni rulmenti

Offline ff_2004_06

• Moderator
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 2281
  • ...
  • Auto: Fosta: O2 DSG 1.9 TDI
« Răspuns #337 : August 10, 2015, 03:07:55 p.m. »
Eu am schimbat rulmentul dreapta fata anul asta acum cateva luni.
Am sa verific diseara daca mi-am notat marca rulmentului, pana atunci nu am cum.

La mine doar huruia, nu vibra masina deci nu prea cred ca vibreaza de la rulment dar, cum nu sunt expert, asteptam pe cineva mai avizat sa raspunda legat de vibratii.
Ex: 2008 O2 1.9 TDI DSG6

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #336 : August 10, 2015, 02:38:14 p.m. »
Fost in service, verdict rulment dreapta fata bulit. Astept telefon pentru o oferta de pret, service mare, autorizat, dar nu reprezentanta.
Intrebare tot aici, de la un rulment defect e posibil sa imi vibreze masina dupa 100 km/h?
Totusi ce marca de rulmenti este cea mai buna?
« Ultima Modificare: August 10, 2015, 02:41:37 p.m. de bogdanpiatra »

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #335 : August 10, 2015, 09:15:04 a.m. »
Pun aici o intrebare, ca in alt loc nu am gasit unde. daca e cazul rog un moderator sa il puna la locul potrivit.
daca va fi cazul sa schimb ceva rulmenti, acestia trebuiesc cumparati cu tot cu butuc, sau se cumpara doar rulmentul si se inlocuieste cu presa?
ce tip de rulment e recomandat, ma refer la firma? Care sunt cei mai buni?

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #334 : Iulie 28, 2015, 09:23:04 p.m. »
Putin probabil sa se strice tamponul de la cutia de viteze in 300 de km facuti usor ca sa rodez discurile. Asta e intervalul dupa care mi-au aparut vibratiile. Dupa schimbare, 300 de km am mers usor si cand am plecat in concediu abia pe autostrada am observat fenomenul.

Andrei, spume am si eu, dar le sterg , ca, chiar nu am ce face acum in concediu, la Belgrad, Dubrovnik, etc.......
Dar ma gandesc ca daca arata a discuri descentrate ar vibra si la franare.

Cineva care a mers cu discuri spate ovalizate imi povestea ceva de genul, dar mai astept pareri.

Offline fixpixu

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 298
  • __
  • Auto: Kia Proceed 2019,1.4 T-GDI DCT
« Răspuns #333 : Iulie 28, 2015, 08:00:01 p.m. »
Vibrația asta poate să fie generată și de deteriorarea suportului cutiei de viteză (cel de sub baterie).
Din experiență. Aveam vibrație pe față la 110-130 cu roțile proaspăt echilibrate. Le-am reechilibrat dar comportamentul era asemănător.
Am schimbat suportul cutie și vibrațiile au dispărut. Toate acestea în vreo 1500 km.

Offline Andrei1980

• Gold member
  • Mesaje postate: 1792
  • Auto: Toyota Corolla 2.0 hibrida 140
« Răspuns #332 : Iulie 28, 2015, 06:45:46 p.m. »
Posibil, zic posibil ca la montarea discurilor sa nu fi curatat bine pe acolo si sa fi pus discul pe ceva murdarie...efectiv acum iti prezinta tie cazul unei roti descentrate... Eu cred ca la montarea noilor discuri sa fi fost ceva problema...sa nu stea discurile perfect(vorbesc de cele pe fata) . Discurile spate imposibil sa produca asa simptome. Vacanta placuta...desi eu personal as face spume la gura sa imi vibreze volanul la 130km/h dupa cele descrise de tine  :(
Toyota Corolla TS - 2.0 196, Exclusive, MY2024
Ex: Seat Leon ST, Skoda Octavia 2FL 1.4 TSI

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #331 : Iulie 28, 2015, 05:21:05 p.m. »
Vibrarea volanului pe teren accidentat poate sa fie generata de discurile ovalizate pe fata. De fapt asa se si verifica: se merge cu masina pe un drum de piatra cubica si, daca la viteze mici, volanul vibreaza, e de la discuri. Pe drumuri bune nu prea vibreaza volanul, chiar daca discurile sunt ovalizate.
De vibratii in volan din cauza discurilor de pe spate nu am auzit.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #330 : Iulie 28, 2015, 05:12:27 p.m. »
Tot eu scriu aici. Dupa 1000 de km facuti deocamdata sunt multumit de franare pe fata. Fara scartait, fara tremurat, fara nici o probleme.
IN SCHIMB:
se aude un zgomot la franare care il aveam si inainte, dar probabil din cauza tremuratului la franare de la discurile fata nu era asa pregnant, un zgomot ritmic ca si cum placutele nu prind perfect discul, zgomot care vine din spate ca si impresie. Parca si in timpul mersului aud cum discul se roreste si atinge ritmic intr-un loc.
In plus, dupa schimbul acesta de discuri(nu am probat imediat, cu dupa cca 300 de km de la schimb) masina vibreaza foarte tare dupa 100 km/h, pana pe la vreo 130, aproape ca nici nu pot sa tin volanul.
Intrebari:
-in conditiile in care la franare nu am vibratie in volan , e posibil sa fie ceva montat gresit la discuri, placute, fata?
-ovalizarea discurilor spate, pe care eu o banuiesc, poate sa duca la vibratii in volan dupa 100 km/h? Mentionez ca la aceste viteze daca franez nu imi vibreza volanul, totul ok cu exceptia acelui zgomot ritmic.
-e posibil sa imi fi sarit ceva plumbi pe la roti, si sa fie doar o coincidenta faza cu vibratiile?
       Acum ma aflu in Serbia, nu am prea multe lucruri de probat, doar intreb  pentru a face ceva la intoarcere.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #329 : Iulie 14, 2015, 07:23:09 a.m. »
Montat ieri discuri ATE  si placute fata Bosch. S-au potrivit perfect. Ce m-a nemultumit la mecanic a fost faptul ca dupa ce a curatat etrierul nu a vrut sa puna deloc ceva vasilina pe acele parti pe care se misca placutele. mai vazusem pe net altii cum ung acolo cu vaselina speciala. el sustine ca daca pune asa ceva acolo se va depune praf de la placute si mai rau va face.Nici la schimbul anterior nu a facut acest lucru si nu au fost probleme.

Putin off, dar scriu tot aici, mufa de la senzorul de placute , acea de pe caroserie e putin crapata, probabil de la gheata, zapada, noroi, chiar acolo unde se monteaza in suportul de pe caroserie, se vad cele doua fire de metal care realizeaza circuitul. Nu s-a stricat la montaj, eram acolo, mecanicul a spalat-o cu spray de frane si s-a vazut ca se distantase putin fata de suport. Ca sa fie sigur el a prins mufa cu un soricel de plastic. Cum se poate inlocui acea mufa si ce cod are, eventual si costuri?

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()