Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: ITP  (Citit de 39815 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline n.cristian

• Expert
  • Locaţia: HD/CJ
  • Mesaje postate: 1069
  • Lenea n-a ucis pe nimeni.
  • Auto: 1.6 MPI, BFQ
Re: ITP
« Răspuns #93 : Mai 27, 2014, 03:27:36 p.m. »
Daca noxele sunt in parametri (desi, in cazul in care nu e dus decat circuitul de incalzire al sondei O1, imi vine greu sa cred ca vor fi ), nu o sa ai nicio problema. Chiar si daca nu sunt in parametri, sa nu-ti faci probleme, treci ITP la majoritatea statiilor, dar lasi "ceva". Oricum, sa stii ca nu-i normal si benefic pentru motor sa circuli asa. Sonda lambda 1 e foarte importanta in determinarea amestecului.
Octavia 1 2004, 1.6MPI (BFQ) 102 Forest Gumpi, Black Magic
Do women shake the petrol pump after filling up, or is it just a man thing?

Offline Iorgovan

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj Napoca
  • Mesaje postate: 378
  • Auto: Octavia 2 1,6i Combi
« Răspuns #92 : Mai 27, 2014, 12:17:31 p.m. »
Salut. Am martorul check engine aprins de circa un an de zile (masina cred ca eu ca merge normal, consuma normal, trage fara probleme, nu trepideaza la relanti). Un prim tester a spus de sonda lambda. Un mecanic afirma insa ca martorul ar  putea fi aprins din cauza mersului subturat, masina fiind condusa de sotie, incepatoare, rareori depasindu se viteza de 100km/h. Cum trebuie sa fac ITP ul , credeti ca este   problema daca ma duc cu martorul aprins sau astia nu se leaga de asa ceva?

Depinde unde mergi la ITP si cit de "dispusi" sunt cei de acolo. Am un amic bun care merge de o foarte buna  bucata de timp cu martorul aprins si a trecut 2 ITP-uri asa cu masina. Tot sonda e bulita si la el; in plus are si parbrizul fisurat.
Octavia II 1,6 MPI - BSE - 102 CP - 2007

Offline octaviandorin

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 186
  • Înca la inceput!!!
  • Auto: Octavia 1 1.6i 102CP
« Răspuns #91 : Mai 27, 2014, 12:08:02 p.m. »
Pe acel aparat s- a masurat valoarea noxelor. Bine ca ai trecut testul noxelor, este testul care se pica cel mai des.

Sent from my GT-I9070 using Tapatalk 2

Nu vreau sa redeschid subiectul dar trebuie sa spun ca nu pe acel aparat se măsoară noxele. Noxele au fost masurate ultima data cu ajutorul aparatului special si numai dupa ce a fost introdus un senzor in toba finala.

Măsurătorile despre care am vorbit atunci(primele măsurători) au implicat rotile nu toba de esapament. Oricum, bine ai zis ca testul noxelor este cel mai greu de trecut.

Salut. Am martorul check engine aprins de circa un an de zile (masina cred ca eu ca merge normal, consuma normal, trage fara probleme, nu trepideaza la relanti). Un prim tester a spus de sonda lambda. Un mecanic afirma insa ca martorul ar  putea fi aprins din cauza mersului subturat, masina fiind condusa de sotie, incepatoare, rareori depasindu se viteza de 100km/h. Cum trebuie sa fac ITP ul , credeti ca este   problema daca ma duc cu martorul aprins sau astia nu se leaga de asa ceva?

Stiu un prieten care a fost la itp cu martorul aprins in bord si nu au zis nimic de martor. In schimb, nu a trecut testul noxelor din cauza sondei lambda. Cred ca martotul le atrage si mai mult atenția.

Am auzit ca poti merge sa faci un test de noxe (contra cost) si apoi sa intrebi daca vei trece sau nu itp si ce te sfătuiesc sa faci. Ai putea face asta chiar la service-ul la care dorești sa faci itp. Cred ca testul noxelor nu costă mai mult decat o revenire la itp. Cel putin dupa aceea stii ceva clar. Asta e parerea mea. Sper sa te ajute.

Succes.

Offline m_mihai

• Doar inscris
  • Locaţia: alexandria
  • Mesaje postate: 9
  • Doar Inscris
  • Auto: fabia 1
« Răspuns #90 : Mai 27, 2014, 09:35:47 a.m. »

Offline DragosM

• Gold member
  • Mesaje postate: 764
  • B-41-TSN
  • Auto: Octavia Tour II 1.4
« Răspuns #89 : Mai 26, 2014, 07:12:36 p.m. »
Daca cineva cauta ITP am gasit in Militari cu 80ron!

Skoda Octavia Tour II 1.4MPI 80cp
Kia Rio 1.5crdi 110cp 235Nm

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4545
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #88 : Mai 24, 2014, 10:51:17 p.m. »
Pe acel aparat s- a masurat valoarea noxelor. Bine ca ai trecut testul noxelor, este testul care se pica cel mai des.

Sent from my GT-I9070 using Tapatalk 2

In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline octaviandorin

• Membru de baza
  • **
  • Înca la inceput!!!
« Răspuns #87 : Mai 24, 2014, 08:56:56 p.m. »
Nicio intentie din partea mea sa fac rau cuiva. Masina a fost ok. Doar ca in acel service, serios de altfel, masina nu a fost pe canal. A fost urcata cu fiecare roata pe cate o cutie fata/spate dupa care au fost citite niste valori pe un apartat electronic. Nu stiu ce a reprezentat aceasta operatie.  In rest, totul a fost asa cum am descris si nu cred ca este vreo problema din moment ce nu am mentionat nimic despre locatie, service sau alte detalii.

Avand in vedere ca in urma cu 5 luni am facut un transfer de proprietar (deci certificat inmatriculare nou, autentificare, etc) este posibil ca acesta sa fie motivul pentru care a trecut mai usor.

Oricum, spre ca nu am creat probleme nimănui.

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #86 : Mai 24, 2014, 08:23:25 p.m. »
Nu pot sa cred ca nu a verificat seriile dupa C.I.. Cred ca nu ai observat asta. Identificarea auto si solicitarea actului de identitate a celui care prezinta auto este primul pas. Interesant ceea ce ai povestit, dar ii un pic atipic. Crede-ma ca sunt in cunostinta de cauza si cunosc extrem de bine fluxul ITP si cum se procedeaza. Sigur a fost auto si pe canal pentru verificarea jocurilor. La urma s-au facut poze si s-a eliberat Certificatul ITP international.
P.S. Daca nu s-au respectat anumiti pasi si ai obtinut ITP-ul  asa cum ai scris, cred ca era suficient sa postezi doar ca masina a trecut, fara amanuntele relatate, ca sa faci necaz oamenilor. Sigur printre noi sunt angajati la RAR, Politie, etc., care pot afla usor unde se incalca regulile grosolan.
« Ultima Modificare: Mai 24, 2014, 08:28:18 p.m. de liv_sibiu »
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline octaviandorin

• Membru de baza
  • **
  • Înca la inceput!!!
« Răspuns #85 : Mai 24, 2014, 07:37:56 p.m. »
 :69:

Gata. Am reușit să fac Itp-ul. Nu a fost nicio problema. La noxe am avut ceva emoții pentru ca stiam ca sonda lambda imi face figuri. Noxele erau putin peste limita. Baiatul de la service a spus ca aparatul nu poate scoate chitanta cu noxele dar ca masina e ok si ca rezolva el.

In rest, mi s-a parut interesant ca nu a verificat pe sub masina suspensii si scapari de noxe la eșapament. Nici seriile de caroserie sau motor.

Deci, am facut itp cu 49 ron (voucher) si in 20 de minute. Cred ca a fost o idee buna sa merg la ora 19 la itp.

Mulțumesc tuturor pentru încurajări. A fost prima dată când am fost personal cu o mașină la itp. De obicei apelam la cunoștințe...

Va doresc drumuri bune și ușoare.

Offline Blueflower77

• Junior
  • *
  • Locaţia: Galati
  • Mesaje postate: 40
  • Masinile sunt pt barbati precum florile pt femei !
  • Auto: Grand Filou
« Răspuns #84 : Mai 23, 2014, 11:51:42 a.m. »
Am refacut si eu ITP-ul acum cateva saptamani...fara probleme. Totusi, aparatul de masura noxe nu "stie" mai mult de Euro2. Adica poti avea 3 sau 4, el masoara sa te incarezi la 2. O "afacere" RAR pesemne...
In cautarea...primei masini numai a mea ;;)

Offline Remi

• Expert
  • Mesaje postate: 326
  • Auto: Octavia II, 1,6 MPI
« Răspuns #83 : Mai 23, 2014, 10:57:32 a.m. »
Corect, doar ca nu vrea si nici nu se grabeste .... :)
Skoda Octavia II Elegance 1.6 MPI, 2008

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #82 : Mai 23, 2014, 09:58:53 a.m. »
Un motor care nu a ajuns la temperatura de regim ~90 grade consumă mai mult și poluează mai mult. Nici ITP-istul nu cred că îți analizează mașina cu motorul rece.
Daca vrea si se grabeste, pacaleste senzorul de temperatura prin incalzirea cu flacara brichetei. Lasati tehnicienii de la ITP sa-si faca treaba, fara sa puneti multe intrebari. Va spun ei ce probleme aveti la masini si daca este necesara revenirea pentru obtinerea ITP-ului.
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline Remi

• Expert
  • Mesaje postate: 326
  • Auto: Octavia II, 1,6 MPI
« Răspuns #81 : Mai 23, 2014, 09:49:13 a.m. »
Mergi fara teama, un motor corect setat nu are nici-o problema la noxe.
Problema in discutie se refera la temperatura catalizatorului ... regimul termic al motorului influneteaza si el in oarecare masura nivelul de noxe dar doar in primele cicluri de functioanare. Deja la peste 40-50 grade, ulterior stabilizarii amestecului, nivelul de noxe in amonte de catalizator este foarte aproape cu cel citit la 90 de grade (evident, pe aceleasi paliere de turatie). Ce citim la ITP se refera la nivelul noxelor in aval de cataliza, masiv invers proportional cu temperatura elementului catalitic.
In concluzie, mergi fara grija daca ai un catalizator activ pe masina si nu ai umblat la setarile motorului.
Succes!
Skoda Octavia II Elegance 1.6 MPI, 2008

Offline octaviandorin

• Membru de baza
  • **
  • Înca la inceput!!!
« Răspuns #80 : Mai 22, 2014, 11:00:45 p.m. »
Mulțumesc tuturor pentru răspunsuri si urări. Maine la ora 19 am programarea. Dupa aceea revin cu rezultatul. Sper sa fie cel asteptat.

O seară făină și drumuri bune și ușoare tuturor.

Offline Alejinxique

• Gold member
  • Locaţia: Oradea/Cluj
  • Mesaje postate: 1501
  • Auto: BIA si AOKI
« Răspuns #79 : Mai 22, 2014, 10:39:14 p.m. »
           La cat e de cald afara, Octavian, stai linistit. Se incalzeste repede. :)  :082: >:D< Bafta la ITP! Doamne ajuta!  0m0

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()