Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Cum ne alegem masina ? - Idei la indemana oricui , pentru a usura dilema  (Citit de 15125 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Lrddth

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 619
  • Petrol Power
R?spuns: Cum ne alegem masina ? - Idei la indemana oricui , pentru a usura dilema
« Răspuns #23 : Ianuarie 16, 2008, 06:38:35 p.m. »
Vedem noi peste vreo 2 ani :D

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
R?spuns: Cum ne alegem masina ? - Idei la indemana oricui , pentru a usura dilema
« Răspuns #22 : Ianuarie 16, 2008, 03:40:56 p.m. »
Asta se poate face numai din soft:
1,6L 16V , 102CP (75KW), 148Nm  > 113CP (83KW), 179Nm  = 250 €

Daca punem filtru sport si evacuare...mai castigam cativa CP.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline CRISTI

• Gold member
  • Locaţia: Sighisoara
  • Mesaje postate: 1017
  • it's not just about the horsepower..
R?spuns: Cum ne alegem masina ? - Idei la indemana oricui , pentru a usura dilem
« Răspuns #21 : Ianuarie 16, 2008, 02:41:33 p.m. »
Din pacate e motor aspirat si nu poate Doru sa ii faca mare lucru...incat sa il satisfaca pe deplin modificarea..
Audi A4 2006
Octavia II 2008

Offline Sorin83

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti, militari
  • Mesaje postate: 1339
  • Auto: O2 2.0 TDI BMN
R?spuns: Cum ne alegem masina ? - Idei la indemana oricui , pentru a usura dilem
« Răspuns #20 : Ianuarie 16, 2008, 09:44:17 a.m. »
 :046: eu zic sa stai linistit. pentru cati cai ai e destul de usoara masinuta sa zbori cu ea. si daca nu-ti ajunge si nu-ti ajunge  :067: vorbeste cu doru dupa rodaj.  :015:
Caracteristicile acestor păsări sunt culoarea cenușie și cântecul lor prin care masculul marchează teritoriul și care se poate asemăna cu denumirea dată păsării. Coada este lungă și pestriță.

Offline Lrddth

• Gold member
  • Petrol Power
« Răspuns #19 : Ianuarie 16, 2008, 12:50:00 a.m. »
Nu-i acelaşi... pe talonul de la Golf scria 74kw, pe al meu scrie 77kw :P - de aici şi afirmaţia că era în 8V. Am tot căutat să văd care ar fi diferenţa între un Golf 1.6 şi un Golf 1.6 SR (cel pe care l-am condus eu), dar n-am prea găsit pe nicăieri... Ce mi-a plăcut la nebunie la Golf-ul ăla este că prinde 120km/h în a 2-a... şi-s tare curios dacă a mea va face la fel, deşi nu cred. Şi dacă nu o face, s-ar putea să vreau cutia de viteze de pe Golf-ul ăla! Încă o diferenţă între a mea şi acel Golf, eu am redline-ul la 6000rpm, la Golf era la 6500rpm...

Offline pmhoria

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Timisoara (Timis)
  • Mesaje postate: 232
« Răspuns #18 : Ianuarie 15, 2008, 06:32:01 p.m. »
oka.... my mistake :">
G5 1.6 MPI 102 Bhp
Ex.Skoda Fabia Charme 1.2 HTP 64 Caluti

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #17 : Ianuarie 15, 2008, 06:19:02 p.m. »
motorul de pe Fabia ta de 1.6 MPI este acelasi cu cel de pe Golful pe care l-ai condus tu. [...]Aceelasi motor e si pe O2.

Fals !
Pe Octavia 2 motorul MPI de 1.6 are 8V, pe Fabia are 16V si 3 CP in plus. Deci, adevarata este numai afirmatia ca si pe Golf exista aceasta motorizare.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline pmhoria

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Timisoara (Timis)
  • Mesaje postate: 232
« Răspuns #16 : Ianuarie 15, 2008, 05:36:32 p.m. »
Eterna si fascinanta discutie diesel vs benzina....
@lrddth
motorul de pe Fabia ta de 1.6 MPI este acelasi cu cel de pe Golful pe care l-ai condus tu. E folosit de multa vreme si e f fiabil dar si mai gurmand decat altele. Aceelasi motor e si pe O2.
G5 1.6 MPI 102 Bhp
Ex.Skoda Fabia Charme 1.2 HTP 64 Caluti

Offline Daniel

• Moderator General
  • Mesaje postate: 2789
  • Garfield I'm not always right, but I'm never wrong
  • Auto: Tivoli Grand, 1.5 GDIT 163 CP
« Răspuns #15 : Ianuarie 15, 2008, 04:26:14 p.m. »
Off topic:

Iata primul design de automobil in forma de picatura de apa (Aurel Persu 1923), prezentat in Almanahul Ştiinţă şi Tehnică 1988.

Automobil cu forma aerodinamica Aurel Persu, primul de acest fel din lume, având rotile incluse în interiorul liniei aerodinamice, a fost construit în 1923 şi brevetat în 1924. Inventatorul a parcurs cu el peste 100.000 km. Automobilul se afla la Muzeul Tehnic Prof. Ing. Dimitrie Leonida, din Parcul Carol, din Bucuresti.

Asta nu inseamna insa ca viitoarea voastra masina trebuie sa arate chiar asa.  :78:
« Ultima Modificare: Ianuarie 15, 2008, 04:39:58 p.m. de Daniel »
Skoda Fabia Sedan Elite, 1.4 MPI, benzina, 16 V, 101 CP
Fosta Skoda Octavia 2 Elegance, 1.8 TFSI, 16 V, 160 CP

Offline dodobird

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 481
« Răspuns #14 : Ianuarie 15, 2008, 03:27:01 p.m. »
LUCI :
Din nefericire , acum multi ani se considera ca o masina cu coeficient perfect deaerodinamicitate este picatura. Fizic asa este DAR numai in cazul PICATURII de apa !
Insa picatura in sensul de cadere este inconjurata daca pot spune asa de aer din toate partile, echilibrat.
Faptul ca la o masina frecarea substantiala este pe "burta" masinii si rotile sunt in comntact cu o suprafata dura schimba mult acest lucru.
Coeficientul la randul lui este influientat violent si de riscul pierderii de aderenta la viteze mari, astfel ca la masini , spre deosebire chiar si despre AVIOANE (acestea sunt compromisuri mai apropiate de picatura , dar si ele din cand in cand "ruleaza" pe sol-deci NU sunt picaturi perfecte) formele ideale sunt mult diferite de picatura!
Iata de ce in mod surprinzator masinile de formula unu arata in halul asta de urate :)
Dar parca ma-s incurca cu o "urata" din astea ?  :D
Dacia 1310 1,6 8V + Octavia Tour 1,8 20V-T

Offline Lrddth

• Gold member
  • Petrol Power
« Răspuns #13 : Noiembrie 16, 2007, 10:30:51 p.m. »
Crezi ca vei avea nevoie de ele? 1.6mpi nu e motor de liniute...
Nu pentru liniuţe l-am ales... motoarele pt liniuţe trebuie să fie mai mari de 2.0l şi preferabil supra/turbo-alimentate. În acelaşi timp nici nu-mi place să fiu nevoit să fac o depăşire decât dacă vin cu o viteză mai mare din spate şi nu-mi pot permite să accelerez într-un timp scurt ca să pot face acea depăşire dacă iniţial am mers cu aceeaşi viteză ca şi cel pe care-l depăşesc.
Am văzut cum trage un Logan 1.6MPI când e vorba de acceleraţie, fie şi la turaţii mari (doar eu în maşină)... şi-mi cer scuze, dar nu pot să merg aşa. Îmi place o maşină sprintenă care să mă ajute atunci când am nevoie.
Am condus un Golf IV 1.6 (8v, 102CP) şi mi-a plăcut cum merge. Cu 4 persoane în maşină, n-am avut treabă în depăşiri, iar pe serpentinele de pe DN1, dinainte de Sinaia, n-am fost nevoit să turez motorul ca maşină să tragă uşor la urcare. Toată urcarea s-a făcut între 2000 şi 3000 rpm, lucru care mi se pare extrem de acceptabil.  De asta am ales motorul de 1.6 pe Fabia... pt că este o variantă mai nouă decât cel de pe acel Golf.
Liniuţele le fac puştii care se cred şmecheri... n-au decât, e maşina lor, viaţa lor. Eu aştept o pistă de curse în România... şi maşina cu care pot să mă distrez pe ea.

Florian

• Vizitator
« Răspuns #12 : Noiembrie 16, 2007, 07:57:31 p.m. »
Parerea mea

Alegerea unei masini este o chestie ce tine numai de persoana sau persoanele (in cazul unei familii) care isi doreste o asemenea achizitie. Pareri putem emite fiecare, dar le consider subiective. Mie spre exemplu imi plac autoturisme care sa indeplineasca conditiile principiilor feng shui (si va asigur ca nu sunt putine).
Din punct de vedere tehnic nu sunt foarte pretentios, nu particip la liniute si nici la intalniri la nivel inalt. Nu tin sa aiba toba de esapamet in fata si nici sa mearga lateral.
Concluzia mea: alege ce iti place, nu actiona la primul impuls si cumpara asa cum iti spune tie sufletul.

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #11 : Noiembrie 16, 2007, 07:27:37 p.m. »

Răspunsul ţine de cele 3 secunde în plus care îi erau necesare motorului diesel ca să atingă 100km/h

Crezi ca vei avea nevoie de ele? 1.6mpi nu e motor de liniute...

Offline Lrddth

• Gold member
  • Petrol Power
« Răspuns #10 : Noiembrie 16, 2007, 07:01:43 p.m. »
Benzina sau Motorina ?

Ar mai fi de spus că, în acelaşi timp, motorina este mai scumpă. Dau un exemplu de 2 motoare cu putere egală. 1,6MPI 16v 105CP şi 1.9TDI 105CP, motoare ce se găsesc pe noua Skoda Fabia. La varianta de echipare Elegance, diferenţa de preţ este de 1600 euro (+/-), motorina fiind cea scumpă. Desigur, cel pe motorină consumă mai puţin, are cuplu mai mare (acesta din urmă fiind singurul avantaj pe care îl are motorina, din punctul meu de vedere), este aproape la fel de rapid 0-100km/h ca şi cel pe benzină (10.6s spune producătorul). Dar este şi cu 300cm³ mai mare şi are şi turbină.
Tot din punctul meu de vedere, turbina este de fapt lucrul care face diesel-urile aşa puternice. Dacă aţi condus vreodată diesel şi aţi observat, între 1000 şi 2000/2500 rpm, motorul diesel nu prea trage, chiar dacă este în treapta a 2-a sau a 3-a, în schimb, unul pe benzină este mai vioi. În schimb, în momentul în care intră turbina, motorul diesel parcă explodează... Dar ce s-ar întâmpla dacă acel motor nu ar avea turbină? Nimic. Ar fi extrem de leneş. Bine, acest lucru nu se va întâmpla vreodată, deoarece toate motoarele diesel sunt dotate cu turbină în ziua de azi.

Eu mi-am luat o Fabia 1.6MPI. Şi da, sunt un fan al motoarelor pe benzină. De cei 1600 euro, diferenţa dintre 1.6MPI şi 1.9TDI mi-am mai pus alte opţiuni pe maşină, lucru care mi se pare mai convenabil decât s-o fi luat-o "cheală".
Poate unii vor întreba de ce nu am ales 1.4TDI, care ar fi fost la acelaşi preţ cu 1.6MPI. Răspunsul ţine de cele 3 secunde în plus care îi erau necesare motorului diesel ca să atingă 100km/h şi zgomotul pe care motorul diesel îl generează.
Consumul nu mă deranjează, deoarece nu o să fac 50.000km/an. Dacă mă prinde vara cu 10.000km, e bine.

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #9 : Noiembrie 16, 2007, 03:59:34 p.m. »

uite si poza...

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()