Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Bataie/troncaneala..  (Citit de 33312 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bogdanpiatra

• Gold member
  • Locaţia: Piatra Neamt, jud Neamt
  • Mesaje postate: 3194
  • Auto: Megane Sedan 1,33, ex O2FL1.2
Re: Bataie/troncaneala..
« Răspuns #29 : Septembrie 28, 2016, 10:17:41 p.m. »
Daca cerutul pieselor inapoi e puerila, atunci mai bine du-te intr-un service unde vezi tu totul. Ca asa s-ar putea nici sa nu iti schimbe bucsele, sa le stearga cu un spray de zici ca-s noi si gata..........
 In reprezentanta ai si garantie prietene, nu se joaca ei cu alte bucse ca sa vii inapoi peste 10 zile. Problema care ar putea fi cu adevarat este sa nu iti fi diagnosticat defectul bine.

Offline marius_f

• Gold member
  • Locaţia: craiova
  • Mesaje postate: 620
  • Doar Inscris
  • Auto: Octavia 2, 2.0 tdi, bkd, dsg
« Răspuns #28 : Septembrie 28, 2016, 04:58:49 p.m. »
Cu asistatul la reparatie ... cam greu. Din ce am vazut, nu prea lasa pe nimeni sa intre in service .
Poti doar sa privesti printr- o bucata de geam, dar cam degeaba daca ai masina ridicata pe vreun elevator prin spatele service- ului, printre alte 2 masini ...
Am sa le cer sa vad piesele noi inainte de montaj, sa vad ce zic .
Oricum, cand am facut constatarea si programarea, i-am intrebat pe ce producator sunt piesele si mi-au raspuns ca nu pot sa imi zica exact, pot doar sa imi spuna ca sunt "pe original" .
Oricum si astea "pe original" tot de un producator sunt facute, doar nu produce fabrica de masini si bucsele, asa ca ...
In orice caz, daca refuza sa imi arate piesele noi si sa ma lase sa mai intru in service din cand in cand, o sa ii refuz, cu tot cu "pa orijinalul" lor .

Chestia cu cerutul pieselor vechi, mai ales in reprezentanta, sincer mi se pare cam puerila .
Nu pot sa cred ca nu au ei piese vechi sa imi arate acolo ceva ...

Da, este vorba despre bucsa din imagine. Eu unul credeam ca aia este vulcanizata acolo in interiorul acelui suport de aluminiu si credeam ca se schimba cu totul. Mai ales ca nu am gasit- o separat de acel suport, pe nici un site de piese auto .

O sa vad marti cat de corecti si de verticali sunt si astia de la Autec Craiova .
Numai bine
« Ultima Modificare: Septembrie 28, 2016, 05:02:23 p.m. de marius_f »

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #27 : Septembrie 28, 2016, 04:21:33 p.m. »
Conform manualului de reparatie, etc, etc, la schimbare brate, bucse brat , amortizoare, se recomanda reglaj directie si ii cred pe undeva.
Mie mi-au facut reglare directie la schimb de brate, dar la schimb amortizoare au zis ca nu trebuie.

Bucsa mare se schimba atat cu totul cat si separat, din acel locas de aluminiu(trapez), nu te-a mintit nimeni. Bucsa mai mica e cam ciudat de schimbat din ce am vazut, are niste umeri care sunt parca mai mari decat miezul bucsei, dar se spune ca se inlocuiesc si alea.
Tu trebuie sa ceri piesele vechi, si daca e posibil sa asisti la reparatie. La Piatra Neamt se poate.
« Ultima Modificare: Septembrie 28, 2016, 04:48:14 p.m. de bogdanpiatra »

Offline iliev20

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: OT
  • Mesaje postate: 270
  • Doar Inscris
  • Auto: Skoda Octavia 1.6TDI
« Răspuns #26 : Septembrie 28, 2016, 04:10:59 p.m. »
1- Nu stiu
2- Daca este vorba despre aceste bucsi:
Se pot schimba cu ceva prese pentru extras materialul de cauciug si introdus noul material.
Iar sa iti ia banii fara sa faca nimic...tu poti vedea piesele noi in cutii si montate pe masina, poti cere si piesele vechi...si poti intra in standul de reparare de cate ori ai chef...

Ps: Eu toate reviziile le fac la Autec + reparatiile mai importante. Recunosc ca sunt mediocri dar parca e mai ok ca in servisurile obisnuite.

Offline marius_f

• Gold member
  • Doar Inscris
« Răspuns #25 : Septembrie 28, 2016, 03:12:06 p.m. »
2 intrebari mai am referitor ls schimbatul acelor bucsi brate fata pt O2

Avand programare abia pe data de 4 oct la reprezentanta, astazi am fost intr- un magazin de piese auto si am cerut preturi pt aceste bucsi si am discutat si cu mecanicul lor .

- Reglat directie dupa schimbatul acestor bucsi - mecanicul a ramas masca atunci cand a auzit ca Reprezentanta vrea sa regleze directia dupa schimbatul acestor bucsi .
1. Chiar este nevoie de reglatul directiei, dupa schimbatul bucsilor la bratele fata ?
Sau doar incearca sa mai bage ceva in carca acolo ?

A doua chestiune
Bucsa aia mare cu suport metalic - cei de la reprezentanta au zis ca ei pot sa schimbe doar bucsa de cauciuc din interiorul acelei camasi metalice, ca sa ies si eu mai ieftin, altfel " pe original" ar costa undeva la cca 320 ron/ buc .

Mecanicul de la acest magazin mi- zis ca bucsa aia vine vulcanizata pe interiorul acelui suport metalic si ca se schimba cu totul, el nu a mai auzit asa ceva .
Mai mult, am gasit Lemforder, cu tot cu suport, la 110ron/buc .

2 . Se poate schimba doar bucsa din interiorul acelui suport/ camasa metalica ? ( bucsa posterioara brat fata) .
Sau doar au zis ei asa, si de fapt nu ii fac nimic, ci doar imi iau banii, eventual strang vreun surub pe acolo sau schimba doar bucsile anterioare ?

Eu unul asa stiam, ca bucsile alea mari de cauciuc sunt vulcanizate in acel suport si este cam imposibil sa le poti separa una de alta .
Si nici nu am gasit pe net, bucsa aia separata de acel suport metalic .

Multumesc de raspunsuri .

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #24 : Septembrie 24, 2016, 06:36:07 p.m. »
Bucse AM pe brate OE nu prea e indicat, asa ca la tine in cazul de fata e cea mai buna solutie.

Offline marius_f

• Gold member
  • Doar Inscris
« Răspuns #23 : Septembrie 24, 2016, 06:12:48 p.m. »
Ok, multumesc frumos
Cred ca o sa raman pe varianta asta, deocamdata .
Posibil sa ies mai ieftin per total cu cca 100 ron, dar parca vad ca pe urma ma voi cai .
Sper sa nu ma caiesc nici asa ...
Astept programarea pt 4 oct .
Mecanicii astia din Craiova ... nu mai am cuvinte pt ei .

Numai bine

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #22 : Septembrie 23, 2016, 10:27:26 p.m. »
Da, 4 bucse pe AM cred ca pana in 100. Vezi pe la site-urile de piese.
Da, cica trebuie facuta directia.

Offline marius_f

• Gold member
  • Doar Inscris
« Răspuns #21 : Septembrie 23, 2016, 10:20:12 p.m. »
Mersi
Eu i-am intrebat de cateva ori daca este de acolo 100% bataia
Ei se jura ca de acolo este

Toate cele 4 bucse doar 100 lei ?
Sau 100 lei/2 bucse/ brat ?
Trebuie facuta si directia, dupa schimbatul acelor bucse ?

Sper ca ele sa fie cauza ... daca nu ... "circ" ... stirile protv de la ora 17  :D

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #20 : Septembrie 23, 2016, 09:38:53 p.m. »
Preturi nu chiar exagerate.
Bucsele pe AM(Lemforder sa zicem) te duc pentru ambele brate la cca 70-100 lei, dar e mai ok pe original. Manopera la inlocuit 2 brate in service , dar nu reprezentanta, cu factura a fost 80 de lei. E mai multa manopera de schimbat bucsele la brate decat bratele in sine, deci pe undeva e ok.( pe mine doua brate si manopera au fost 520 lei +80, la tine sa le faci noi e 400 lei). Directia si in acel service a fost tot 100 lei. Deci cam pe acolo.
Mai vezi o chestie, cica la desfacere brate ar cam trebui sa fie schimbate si suruburile, eu nu am stiut si nu am cerut.
Acum, numai sa fie bucsele, ca rateuri dau si cei din reprezentanta.

Offline marius_f

• Gold member
  • Doar Inscris
« Răspuns #19 : Septembrie 23, 2016, 05:41:22 p.m. »
Mda, am primit rezultatul celor din reprezentanta
- bucsile de la bratele fata (2 stg + 2 dr), fara pivoti (ei sunt ok)

Acelasi lucru auzeam si simteam si eu, in podea, exact ca o bataie de bucsa .
Doar ca mecanicii din celelalte 2 service-uri ... ''n-ai treaba cu ei'' - ''n-are dom'le nimica'' ... ce pot sa mai zic ...

Programare - peste 1 saptamana
Cost pt piese si manopera : 520 ron
- 200 si ceva de ron costa bucsile pt ambele brate (4 la numar in total)
(numai ca bucsile acelea din spatele bratului, care vin cu un fel de suport metalic, mi s-a propus sa schimb doar bucsile din interiorul acelui suport, nu si suportul, fiindca era prea scump)
- 200 ron manopera
- restul de 100 ron - reglatul directiei - asa mi s-a spus , ca dupa schimbatul acestor bucse trebuie facuta si directia din nou ...
Asa o fi .. asa nu o fi ... nu prea vad ce legatura are schimbatul bucsilor cu reglatul din nou al directiei, dar ...

Toate bucsile, zic ei ca vin doar ''pa original'' - o fi, nu o fi asa ...

Sa imi ziceti si mie daca vi se pare scump acest pret total (piese, dar fara acele lagare metalice si manopera) .

Numai bine

Offline marius_f

• Gold member
  • Doar Inscris
« Răspuns #18 : Septembrie 19, 2016, 12:42:36 p.m. »
am facut si asta
am pus pe cineva sa zgaltaie masina si am stat si cu mana pe ele, fiindca am zis ca poate nu aud bine, dar nu se simte nimic, nici o cloncaneala

daca nu ii dau de cap nici aia in reprezentanta ... merg cu ea asa pana se farama ce o fi de faramat si aia e ... m-a exasperat

Oricum, categoric nu mai accept varianta ''Nu stim sigur dom'le, dar s-ar putea sa fie ...''
Am mai facut asa si am schimbat un rulment pe spate din cauza unui zgomot/vajait in mers, de la cca 90 km/h incolo ...
Si totul era din cauza cauciucurilor, care de fapt nu aveau nici un defect de natura tehnica/optica - De vina era ''floarea'' cauciucului, designul florii cauciucului, ca sa zic asa si probabil dot-ul ceva mai vechi .
Pur si simplu, asa faceau ele zgomot, din natura lor

Am schimbat cauciucurile si totul a disparut
Dar ... bani dati aiurea (aprox 600 ron), pt ca m-am increzut in spusele celor de la service ''Dom'le noi banuim asta ...''
Si un service de renume din Craiova, nu orice garaj sau improvizatie ''din spatele blocurilor'' .

In fine
Astept ziua de vineri si revin cu noutati ... daca o sa am .
« Ultima Modificare: Septembrie 19, 2016, 12:44:10 p.m. de marius_f »

Offline james kilowatt

• Expert
  • Locaţia: Europa
  • Mesaje postate: 2785
  • Auto: Mazda CX30 SkyX AT AWD
« Răspuns #17 : Septembrie 19, 2016, 12:18:32 p.m. »
Zgaltaie masina stanga-dreapta, daca cloncane 99% alea-s.
Mazda CX-30 Rosie 2020
Skoda Superb 1.8 TSI 2010 - in Ilfov

Offline marius_f

• Gold member
  • Doar Inscris
« Răspuns #16 : Septembrie 19, 2016, 11:26:01 a.m. »
Tijele alea, adica bieletele antirului, au fost verificate in service, in sensul ca a fost tras de ele cu mana (stg/dr, sus/jos), dar cu masina suspendata, cu rotile in aer .
Nu cred ca asa trebuie verificate, deoarece cu masina suspendata si cu rotile in aer, ele sunt tensionate de arcuri si de telescoape, asa ca sunt intepenite si nu prea ai cum sa iti dai seama .
Nu stiam ca le zice bielete antirului

Referitor la etrieri - au fost si aia verificati
Au tras de ei si nimic nici o miscare, nici un joc al etrierilor, nici discuri, nici tablele alea de protectie a discurilor, nimic ...

Placutele par ok, pana acum nu le-am schimbat, de cand am luat masina, de cca 1 an de zile .
Am vazut ca au senzor pe ele si ar trebui sa indice in bord cand sa le schimb .

Oricum, cert este ca zgomotul este exact ca un zgomot produs de o bucsa dusa, de un pivot stricat, adica exact ca o bataie, pe care nu numai ca o aud din cand in cand, dar se si simte destul de clar, in zona picioarelor, spre coltul stanga fata al podelei de la sofer .

Am facut o programare in reprezentanta ... poate isi dau ei seama de unde provine zgomotul .
Sper

Offline bogdanpiatra

• Gold member
« Răspuns #15 : Septembrie 19, 2016, 08:48:15 a.m. »
3. Pai tijele acelea de care spui tu sunt bieletele antiruliu.

Verifica si partea de etrier, eu am patit-o cu bolturile la etrier(rezolvat) si cu niste placute Bosch (mai mici milimetric decat cele originale) care mai zdrangane dupa ce au ajuns la uzura de 15000 de km.
Desi la tine etrierul are un arc care ajuta la micsorarea zdranganitului........dar si acela se mai decalibreaza. Zgomotul de care zic eu este "exact pe roata", asa este senzatia.
Din pacate diagnosticarea zgomotelor la O2 e greu de realizat. Pana sa ajung la bolturi etrier si plavute neconforme am bagat 1500 lei in masina cam de-an....

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Mazda CX-30, frumoasa si rosie de james kilowatt
[Iunie 08, 2026, 06:47:27 p.m.]

Problema electrica skoda octavia 2 1.9tdi de vizitator
[Iunie 08, 2026, 09:48:21 a.m.]

Turcaletul de vizitator
[Iunie 08, 2026, 09:06:27 a.m.]

Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Mai 27, 2026, 08:37:38 p.m.]

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de Andrei1980
[Mai 27, 2026, 08:13:37 a.m.]

VW Golf VII 1.2 TSI 110 CP Trendline de vizitator
[Mai 13, 2026, 09:10:19 a.m.]

* Mesaje recente

Re: Mazda CX-30, frumoasa si rosie de james kilowatt
[Iunie 08, 2026, 06:47:27 p.m.]

Re: Problema electrica skoda octavia 2 1.9tdi de vizitator
[Iunie 08, 2026, 09:48:21 a.m.]

Re: Turcaletul de vizitator
[Iunie 08, 2026, 09:06:27 a.m.]

Re: Turcaletul de bogdanpiatra
[Iunie 07, 2026, 03:16:21 p.m.]