Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Schimb Burduf Planetara  (Citit de 37098 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Gabi A

• Doar inscris
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 12
Re: Schimb Burduf Planetara
« Răspuns #7 : Aprilie 28, 2009, 10:58:20 a.m. »
Mi-a mai spus cineva ca a dat circa 100 ron pe un burduf... Oricum mie la manopera mi-au luat cei mai multi bani, pt ca au dat jos inclusiv planetarele (ambele) au verificat capetele, le-au curatat de vaselina veche, le-au gresat, etc, iar operatiunea a durat vreo 3 ore in service...

Apropos stie cineva cat costa burduful original in pachetul ala care include si coliere si vaselina, etc?
Octavia 2 1.9 TDI DSG, 2005

Offline iulian325

• Junior
  • *
  • Locaţia: IASI
  • Mesaje postate: 70
« Răspuns #6 : Aprilie 28, 2009, 10:39:44 a.m. »
se poate si fara sa dai jos planetara dar te chinui inutil (daca o dai jos explodeaza ceva? ) clar nu ai schimbat tu singur niciodata un burduf

Offline MRP

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 1815
« Răspuns #5 : Aprilie 28, 2009, 12:15:46 a.m. »
-daca e burduful de la roata: se da jos roata,se desface pivotul,se scoate planetara din fuzeta,se desfac colierele,se trage burduful vechi sper cutie,se loveste usor capul de planetara(se loveste dinspe cutie in spre roata,ca directie) se scoate capul planetarei,se inlocuieste burduful si pe urma o iei in sens invers ca sa montezi la loc.nu trb sa scoti toata planetara,nu trebuie sa umbli la unghiuri.
-daca e cea de la cutie:desfaci  suruburile cu un inbus(cred ca este de 7),se da burduful inspre roata,se scoate cap planetara cutie,se inlocuieste burduful si faci invers de cum ai inceput. nu se da jos planetara de pe masina in nici unul din cazuri.
---spor la treaba!

Offline GTI paua

• Gold member
  • Locaţia: Cj
  • Mesaje postate: 641
« Răspuns #4 : Aprilie 28, 2009, 12:11:40 a.m. »
ps: cu 400 ron iti schimb toate burdufele :))
Cu drumul Cj-Iasi inclus? :P
Priveste in retrovizoare daca te urmeaza ingerul tau pazitor...
....................................

Offline iulian325

• Junior
  • *
  • Locaţia: IASI
  • Mesaje postate: 70
« Răspuns #3 : Aprilie 27, 2009, 11:30:35 p.m. »
vii si-ti schimb eu burduful ;)
 (nu ai scris sau nu vad eu care e cel rupt dinspre roata sau cutie)

oricum se da jos planetara, coliere, siguranta jos capul si pui la loc... nu e mare sfaraiala insa te murdaresti binishor (eu cel putin)
cu geometria rotii ce treaba ai ca doar nu schimbi capatul de bara la caseta

ps: cu 400 ron iti schimb toate burdufele :))
« Ultima Modificare: Aprilie 27, 2009, 11:33:25 p.m. de iulian325 »

Offline Gabi A

• Doar inscris
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 12
« Răspuns #2 : Aprilie 27, 2009, 08:23:52 p.m. »
Salut,

Am avut si eu aceiasi problema cu un burduf si m-am speriat sa nu care cumva sa fie planetara sau capul de planetara ca se auzea un zgomot destul de puternic....Din fericire totul era perfect, doar burduful era spart iar vaselina se cam scursese. S-a rezolvat in service, iar toata operatiunea - manopera + burduf, coliere etc a fost circa 400 ron. Cam mult zic eu dar sunt multumit ca a fost doar atat. Acum merge perfect, nici nu imi vine sa cred ca era doar un burduf spart.
Ti-ai cumparat deja burduful, cat ai dat pe el?
Octavia 2 1.9 TDI DSG, 2005

Offline RRS

• Gold member
  • Locaţia: CJ
  • Mesaje postate: 2935
  • Fotograf Youtubar
  • Auto: Karoq TDI
Schimb Burduf Planetara
« Răspuns #1 : Aprilie 12, 2009, 10:14:30 p.m. »
Cine stie procedura exacta? Se poate schimba si fara a da jos planetara? daca se da jos, curge si uleiul din cutie?
La ce sa fiu atent, imi bate in dreapta, si bieletele, si se pare si planetara de cateva zile din cauza spargerii (fisura mica) burdufului... Sper ca nu s-a dus planetara, daca trag de volan maxim stanga dreapta, pe loc sau in mers nu bate...

Practic cand se da jos burduful vechi, o sa vad eu cum arata si planetara, capul ei... :(

Am gasit undeva asa:
,,se scoate roata, etrierul cu placutele de frana, discul de frana( ca si cum ai scoate planetara) si apoi vei putea scoate capul de planetara cu un imbus destul de mare( nu mai stiu da cat e). pui burduful nou pe axul planetarei, bagi vaselina in capul de planetara si faci operatiunile inverse
in 2 ore ar trebui sa fie gata"

E corect?

Inca ceva, dupa schimb se reface geometria rotii???
« Ultima Modificare: Aprilie 12, 2009, 10:27:57 p.m. de RIon »
intru rar pe forum, rog MP pentru contact

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Turcaletul de bogdanpiatra
[Azi la 03:16:21 p.m.]

Problema electrica skoda octavia 2 1.9tdi de Ionutz 81
[Azi la 08:15:10 a.m.]

Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Mai 27, 2026, 08:37:38 p.m.]

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de Andrei1980
[Mai 27, 2026, 08:13:37 a.m.]

VW Golf VII 1.2 TSI 110 CP Trendline de vizitator
[Mai 13, 2026, 09:10:19 a.m.]

Aditiv benzina de vizitator
[Mai 11, 2026, 11:26:25 a.m.]

* Mesaje recente

Calendar

Iunie 2026
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 [7]
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21