Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: O2 si Focus FL  (Citit de 21603 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline drapar

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 1255
  • De catva timp inscris
  • Auto: Golf VII 1.0 TSI
Re: O2 si Focus FL
« Răspuns #41 : Octombrie 16, 2009, 07:06:35 p.m. »
@arkadyema: Daca te vei uita la preturile reviziilor de la Fabia II, vei vedea si acolo "scoruri" maricele care pot fi umflate daca se "recomanda" schimburi / inlocuiri care nu sunt necesare (sau prevazute in serviceplan).
VW Golf VII FL Comfortline 1.0 TSI 115 CP - MY2019
Skoda Octavia II FL Drive Plus 1.6 TDI 105 CP - MY2012 (retired); Skoda Octavia II FL Business 1.2 TSI 105 CP - MY2010 (retired); Skoda Fabia I FL Combi Elite 1.2 HTP 64 CP - MY 2004 (retired)

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #40 : Octombrie 15, 2009, 11:15:06 p.m. »
adevarul este ca nu scrie nicaieri "abia", deci ne putem imagina si mai rau

Offline king@rthur

• Gold member
  • Locaţia: out
  • Mesaje postate: 1320
« Răspuns #39 : Octombrie 15, 2009, 11:08:46 p.m. »
E din 2006 si abia i-a facut revizia de 15.000 ....sau nu am inteles eu bine? :015:

Offline ionutblv

• Junior
  • *
  • Locaţia: iasi
  • Mesaje postate: 87
  • BLV
  • Auto: Seat Leon 1m
« Răspuns #38 : Octombrie 15, 2009, 10:26:53 p.m. »
ce marca sunt filtrele?ti le-ai ales tu sau ti le-au recomandat ei :D
California Scents Odorizante

Offline arkadyema

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bossimania--Buzau
  • Mesaje postate: 244
  • simply clever
  • Auto: 1,9TDI Octi 2 NEW
« Răspuns #37 : Octombrie 15, 2009, 07:22:21 p.m. »
Revizia de 15.000 Km
Ford Fusion 1,4 TDCi - 2006
Manopera vreo - 168 Ron
Piese - 647 Ron
Total cost - 815 Ron (TVA inclus)

S-au inlocuit : Ulei 4 L (Mobil1 5w30 formula E Fuel Economy)
Filtru de ulei
Filtru de motorina
Fitru de aer
Filtru de polen

Iata stimati colegi cu cat se plateste FORD-ul...multe succesuri tuturor care se gandesc la un ford!!Aici ma gandesc ca manopera nu e chiar asa de diferita...dar piesele...too much!Si e doar de 15.000km revizia!!
PS : e de pe forum FORD clubford
« Ultima Modificare: Octombrie 15, 2009, 07:25:33 p.m. de arkadyema »
Am testat airbagurile si centuri..functioneaza foarte bine..sunt multumit de masina mea.

Offline LNT

• Gold member
  • Mesaje postate: 1311
  • Mester Strica-Tot
    • SayIT.ro
  • Auto: O2 FL 1.6 TDI Drive
« Răspuns #36 : Octombrie 13, 2009, 10:32:43 a.m. »
deci si tu zici ca CRul Ford cam suge...
sunt curios daca si CRurile VAG au aceesi plaja larga de consumuri ca si restul CRurilor, ca despre performante sportive nu are rost sa povestim...  :-~

Comparaţia nu prea e ok, unul e CR şi celălalt e PD.
Lag-ul l-am simţit şi eu la drivetest dar nu mi-a părut atât de deranjant. Dar nah, fiecare cu impresia lui.

Referitor la direcţie susţin ce-a spus bob737 mai sus...şi mie mi s-a părut foarte ok, moale la viteze mici şi tare la viteze mari. Nu ştiu cât poate fi de obositoare dar dacă ai drum cu viraje mari, şi deci tragi de volan, nu mergi cu viteză mare aşa că te ajută şi servo.

Bine, până la urmă am comandat şi eu Skoda, o comparaţie între felul cum se simt motorizările CR pe ambele maşini luna viitoare (sper :D)
In the zone where normal things don't happen...very often.

Offline arkadyema

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bossimania--Buzau
  • Mesaje postate: 244
  • simply clever
  • Auto: 1,9TDI Octi 2 NEW
« Răspuns #35 : Octombrie 13, 2009, 09:06:02 a.m. »
Eu am cantarit totul dpdv al fiabilitatii si service-ului. In ochii mei Skoda castiga detasat!!
Ati auzit de taxa de preluare si taxa returnare masina in/din service la Ford. Ei bine exista si costa 25 de ronX2=50ron! Mult succes si la revizii! O sa aveti nevoie! :046:
Am testat airbagurile si centuri..functioneaza foarte bine..sunt multumit de masina mea.

Offline bob737

• Junior
  • *
  • Locaţia: Vaslui / Bucuresti
  • Mesaje postate: 20
  • Auto: octavia2 1.9tdi
« Răspuns #34 : August 02, 2009, 01:14:26 a.m. »
Alte impresii...
FOCUS:
- nu are ASR
- ford nu are directie asistata (din cate am observat) si la viteze mari e nasol, in loc sa te concentrezi la mers te tii bine de volan :(
- consumul - o mare diferenta, la Ford nu scade sub 6.2 si asta de 10 000 km, rezervorul are doar 50l fata de 55L la Skoda, iar sistemul de alimentare... la Ford cand e plin, garantat merg 300 ml pe langa, are o gura de alimentare tampita; consumul la Skoda e mai mic cu cel putin jumate de litru
- pedala de acceleratie mult mai comoda la Skoda - a lunga si lata :)
- portbagajul la Skoda e mai mare, si ai avantajul ca se deschide cu hayonul, si poti pune si ceva mai voluminos acolo, in plus are sisteme de ancorare, la ford nu ai
- pozitia la volan in Ford e ca si in Logan, inalta, la Skoda ai o pozitie mult mai comoda si consola e mai ergonomica, nu obosesti asa rapid la volan ca si in Ford
- motorul de 1.9 e mult mai elastic in trepte, schimbatorul mai precis la Skoda
- reviziile sunt cu ceva mai lesne la Skoda
- ca si confort, echiparea medie la Skoda are cateva plusuri... geamuri cu impuls, blocare automata usi, cornering etc.

CEL MAI MARE MINUS la Ford; mergi cu vit. 3 in oras, ai o curba in unghi drept, retrogradezi in vit.2, si apare un turbolag groaznic...adica 1 secunda de pauza si apoi pleaca... poate fi fatal in intersectii, situatii limita... oricum e groaznic in oras, in intersectie mai bin din 3 dai 1...

- Skoda e mult mai bine insonorizata :)
- pozitia mult mai ergonomica la manetele de control - semnalizare etc. la Skoda - chiar si duzele stropitoare sunt mai precise, in stropi fini fata de jet la Ford
- garda la sol si pachetul de drumuri grele PRO Skoda
- franele sunt mai ok la Skoda, mai precise
- spatiul pe bancehta din spate si confortul la drum PRO Skoda

E primul meu post pe forum si daca nu eram intr-o oarecare cunostiinta de cauza, nu ma bagam, dar...am si octavia2 si focus 2, pe langa masina mea de suflet,  iar parerea mea difera mult.
Eu nu stiu ce focus ai tu insa al meu are ESP (e un 1.6tdci 110cp, kombi/05, echipare sport), iar diferenta intre esp si asr este mare.  Cand te referi la directie asistata, chiar nu am inteles. directia la ff este asistata iar din bc (numai  la statul pe loc apare aceasta optiune)ai 3 setari, sport,confort si normal. Eu unul apreciez directia "tare" la viteze mari, mai ales pe drumurile noastre pline de gropi si denivelari. Daca o vrei mai soft, o pui pe confort si dif e mare.Legat de motor (presupun ca ai 1.8tdci la 115cp), teoretic treaba ar trebui sa fie in favoarea ta dar...la a mea pana in viteza a treia nu se simte nici un lag si nici lipsa de putere cu tot cu a/c pus. de la a patra in sus se simte cuplul motor care e mai mic fata de octavia si are sutul specific de turbo de la 2200-2300rpm. dar asta nu e lag.dar asta plecand de jos in ture. Legat de consum, consumul la mine e cam asa... afara 100-120km/h constant-4,5; 100-130km/h cu depasiri~5-5,2 ca medie. Desigur, la ultimul drum cu a/c pus si mers 15--160 cu depasiri  talpa consumul a fost de aproape 8 !! In oras (Bucuresti) media e pe la 7,5 -8%.
Intr-adevar, nici mie nu imi place pozitia la volan care e chiar incomoda iar plasticele, finisajele si stofa folosita sunt cu mult sub skoda, care e mai silentioasa si mult mai rafinata.La fel si confortul.
Ce nu-mi place la skoda este tinuta de drum in comparatie cu FF. Nu pot sa spun mai multe de skoda acum pt ca o am de doar 3 saptamani insa in mod clar nu sta pe drum ca focusul.

Offline rvacaru

• Gold member
  • Locaţia: exilat
  • Mesaje postate: 596
« Răspuns #33 : Iunie 22, 2009, 06:07:46 p.m. »
nu cred ca exista posibilitatea tehnica de a face gradul de asistare dependent de viteza.

Exista deja, la BMW cel putin. E mai moale la viteze mici (mai "asistata" :D ) si mai tare la viteze mari.

Cred ca nu ai inteles la ce ma refer: eu vorbeam despre o directie 100% hidraulica (cum e pe Focus benzina) pe care ma gandeam ca nu prea ai cum sa o faci dependenta de viteza. Directie asistata electric (adica in functie de viteza) are si Fabia 1, conceptul exista pe piata de ceva vreme.
O2 1.6 FSI

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #32 : Iunie 22, 2009, 05:16:11 p.m. »
nu cred ca exista posibilitatea tehnica de a face gradul de asistare dependent de viteza.

Exista deja, la BMW cel putin. E mai moale la viteze mici (mai "asistata" :D ) si mai tare la viteze mari.
bicicleta

Offline Giovanni_23

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 382
  • Auto: Octavia 2 1.9 TDI
« Răspuns #31 : Iunie 21, 2009, 03:45:44 p.m. »
Eu unul nu pot,nu vreau si nici cu amenintari :)) nu as putea sa aleg fordul in detrimentul skoda...in ford parca stai pe o buturuga de lemn la volan,si nu numai,plastice ieftine folosite la interior,sub volan e gol,aiurea,parca e in TAF,am observat ca nu are buson la rezervor,are un fel de "bolovan la pestera"si mai sunt multe de spus(revin cu alte completari)....Multumesc Lui Dumnezeu ca am ales Skoda,si prietenilor mei binevoitori care mi-au recomandat-o!!!
Skoda Octavia 2 1.9 TDI *Elegance* °2007°

Offline FABIAn RuSu

• Gold member
  • Locaţia: ROU
  • Mesaje postate: 2632
  • FABIA 1.9
« Răspuns #30 : Iunie 21, 2009, 12:10:40 p.m. »
nu e culmea, e tocmai un alt motiv pt care s-a renuntat la PD
d-asta era atat de proslavit si HDi cand a aparut tocmai pt ca nu consuma ulei (toti uitau in schimb sa spuna cat e de puturos) - macar ala e economicos...
« Ultima Modificare: Iunie 21, 2009, 12:15:13 p.m. de FABIAn RuSu »
vand SUPORT PAHAR FABIA 1 original nou

Offline RRS

• Gold member
  • Locaţia: CJ
  • Mesaje postate: 2935
  • Fotograf Youtubar
  • Auto: Karoq TDI
« Răspuns #29 : Iunie 21, 2009, 12:08:43 p.m. »
Culmea, nu ,,suge' oloi :)
intru rar pe forum, rog MP pentru contact

Offline FABIAn RuSu

• Gold member
  • Locaţia: ROU
  • Mesaje postate: 2632
  • FABIA 1.9
« Răspuns #28 : Iunie 21, 2009, 12:07:50 p.m. »
deci si tu zici ca CRul Ford cam suge...
sunt curios daca si CRurile VAG au aceesi plaja larga de consumuri ca si restul CRurilor, ca despre performante sportive nu are rost sa povestim...  :-~
vand SUPORT PAHAR FABIA 1 original nou

Offline RRS

• Gold member
  • Locaţia: CJ
  • Mesaje postate: 2935
  • Fotograf Youtubar
  • Auto: Karoq TDI
« Răspuns #27 : Iunie 21, 2009, 11:24:13 a.m. »
Alte impresii...
FOCUS:
- nu are ASR
- ford nu are directie asistata (din cate am observat) si la viteze mari e nasol, in loc sa te concentrezi la mers te tii bine de volan :(
- consumul - o mare diferenta, la Ford nu scade sub 6.2 si asta de 10 000 km, rezervorul are doar 50l fata de 55L la Skoda, iar sistemul de alimentare... la Ford cand e plin, garantat merg 300 ml pe langa, are o gura de alimentare tampita; consumul la Skoda e mai mic cu cel putin jumate de litru
- pedala de acceleratie mult mai comoda la Skoda - a lunga si lata :)
- portbagajul la Skoda e mai mare, si ai avantajul ca se deschide cu hayonul, si poti pune si ceva mai voluminos acolo, in plus are sisteme de ancorare, la ford nu ai
- pozitia la volan in Ford e ca si in Logan, inalta, la Skoda ai o pozitie mult mai comoda si consola e mai ergonomica, nu obosesti asa rapid la volan ca si in Ford
- motorul de 1.9 e mult mai elastic in trepte, schimbatorul mai precis la Skoda
- reviziile sunt cu ceva mai lesne la Skoda
- ca si confort, echiparea medie la Skoda are cateva plusuri... geamuri cu impuls, blocare automata usi, cornering etc.

CEL MAI MARE MINUS la Ford; mergi cu vit. 3 in oras, ai o curba in unghi drept, retrogradezi in vit.2, si apare un turbolag groaznic...adica 1 secunda de pauza si apoi pleaca... poate fi fatal in intersectii, situatii limita... oricum e groaznic in oras, in intersectie mai bin din 3 dai 1...

- Skoda e mult mai bine insonorizata :)
- pozitia mult mai ergonomica la manetele de control - semnalizare etc. la Skoda - chiar si duzele stropitoare sunt mai precise, in stropi fini fata de jet la Ford
- garda la sol si pachetul de drumuri grele PRO Skoda
- franele sunt mai ok la Skoda, mai precise
- spatiul pe bancehta din spate si confortul la drum PRO Skoda
intru rar pe forum, rog MP pentru contact

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()