Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Becuri luminozitate sporita  (Citit de 317074 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline justyn19k

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 107
  • Transpiratie + sacrificiu = SUCCES
  • Auto: Octavia Facelift TDI
Re: Becuri luminozitate sporita
« Răspuns #919 : August 08, 2012, 06:57:29 a.m. »
Eu mi-am pus pe proictoare xenon de 3700 canbus la aproximativ 450ron si am facut o greseala montand proiectoarele astea pt ca la 2 luni aproximativ dupa ce le-am pus mi s-a dus calculatorul de lumini. Nu sunt un inpatimit sa merg cu proiectoarele aprinse, insa am vazut la cineva prin iasi si mi-a placut cum se vede si am vrut si eu.
Nu recomand "moftul" asta ca se plateste destul de scump si vorba lui AVATAR e "pagubos".
Skoda Octavia 1.6 TDI Business

Offline Cristi 71

• Gold member
  • Mesaje postate: 598
  • Cont sters
« Răspuns #918 : August 07, 2012, 11:02:48 p.m. »
Proful de stiinte spunea ca se dau amenzi usturatoare in acest caz
Tare zgarcit trebuie sa fie proful ala al tau. Amenda aia "usturatoare" e din pacate in jur de 100 RON, deci vreo 50 RON daca o achita in 48 de ore. Daca ar fi fost macar 1.000 RON, unii soferi n-ar mai fi aprins luminile alea nici pe timp de ceata de frica sa nu ia amenda :D
Daca nu ma insel, amenda maxima prevazuta in Codul rutier (pentru contraventii grave gen condus sub influenta bauturilor alcoolice) este de doar 700 RON, deci ceva ridicol.
« Ultima Modificare: August 07, 2012, 11:05:24 p.m. de Cristi 71 »

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #917 : August 07, 2012, 08:12:35 p.m. »
Plagiez semnatura unui coleg de forum:
 "Ești prost și vrei să te remarci? Aprinde proiectoarele!Ești cel mai prost? Aprinde și stopul de ceață (sau stopurile de ceata)! ©Ioana'

De ce sa ne miram ca se circula cu farurile de ceata aprinse, cand in Sibiu, politistii de pe MCV-ul cu radar si poza colegului lor mort din vina lui, circulau azi cu proiectoarele aprinse.
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline Tom

• Gold member
  • Mesaje postate: 511
  • ÎMI PLACE MAI MULT SA CONDUC DECÂT SA BEAU
  • Auto: TOUR 101CP AXR 2007
« Răspuns #916 : August 07, 2012, 07:03:48 p.m. »
Plagiez semnatura unui coleg de forum:

"Ești prost și vrei să te remarci? Aprinde proiectoarele!Ești cel mai prost? Aprinde și stopul de ceață (sau stopurile de ceata)! ©Ioana'
Combinatia suprema: O MINA DE FIER ACTIONATA DE UN CAP DE LEMN

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #915 : August 07, 2012, 05:56:58 p.m. »
Bine ar fi ! ;)
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline Alejinxique

• Gold member
  • Locaţia: Oradea/Cluj
  • Mesaje postate: 1501
  • Auto: BIA si AOKI
« Răspuns #914 : August 07, 2012, 03:50:33 p.m. »
      Am observat si eu deseori "destepti" cu acest obicei prost. Proful de stiinte spunea ca se dau amenzi usturatoare in acest caz, daca respectivii sunt prinsi.

Offline BMA

• Doar inscris
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 13
  • Simply Clever
    • Jurnal Fabia
  • Auto: Fabia 1.2HTP 2007
« Răspuns #913 : August 07, 2012, 09:49:41 a.m. »
Părerea mea că cei care au HID 6000K în proiectoare, majoritatea sunt cei care merg cu ele aprinse zi și noapte indiferent de condițiile meteo. Consideră ei că arată mai bine mașina văzută din față.
Trust & Hope is Everything !
Jurnal Fabia - https://fabiuta.wordpress.com/

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #912 : August 06, 2012, 09:20:55 p.m. »
Daca pui farurile pe poziția 1 nu deranjează pe nimeni în trafic, în schimb lumina este superioară oricărui halogen...

Cu asta sunt de acord, reglate corect pe tunelul de lumini si setate pe pozitia 1 chiar nu deranjeaza.
Am atat HID pe faruri oglinda cat si pe faruri cu lupa si singura diferenta este data de concentrarea luminii la cel cu lupa, insa pe faza lunga oglinda "imprastie" mai bine lumina.

Aproape orice far cu HID, fara lupa sau cu lupa OEM, deranjeaza in anumite momente, asta e lucru deja experimentat de mine (no matter what BMW, Range Rover sau Audi super scump trece...din sens opus). De aceea cred ca se dezvolta lumina pe LED, daca nu gresesc. HID-ul este "deja vu".

Ceea ce nu pot sustine este montarea de lumina HID 6000K in proiectoare...este un trend f pagubos !
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline simidan

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 236
  • Auto: roomster1.4tdi 2007, Mazda 3
« Răspuns #911 : August 06, 2012, 08:56:17 p.m. »
Si eu am h7 xenon AM pe faruri cu lupa, si nu am fost oprit niciodata, cel putin in Europa, dar cei care pun xenon pe faruri cu oglinda X( . (Poate se fie reglate si la Hella ca tot aiurea bat, si asta dintr-un singur motiv, fluxul luminos este mult prea puternic pentru acest tip de faruri)
ROOMSTER,1,4tdi
Mazda 3 Takumi G120

Offline BMA

• Doar inscris
  • Simply Clever
    • Jurnal Fabia
« Răspuns #910 : August 06, 2012, 01:27:33 p.m. »
Mulțumesc frumos. O zi bună și mulți km fără incidente!

Offline murillo

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Auto: O2 2.0 TDI
« Răspuns #909 : August 06, 2012, 01:22:52 p.m. »
@murillo

Și da, mă bucur când îi întâlnesc, nu poți să dormi noaptea din cauza asta ?

Ma gandeam eu ca-mi uzez tastatura de pomana, acum am confirmarea.

Te rog frumos să nu mi te mai adresezi !

Deal!
Octavia 2 Combi 2.0 TDI BMM 140 HP DPF DSG Elegance

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #908 : August 06, 2012, 01:14:56 p.m. »
Ca sa incing spiritele:
1) am avut xenon AM 4300 K becuri H7R, pe faruri cu oglinda. Nu am deranjat, fiindca farurile le-am reglat pe aparat care functiona si de persoana care stia sa utilizeze aparatul.
2) pe urma, mi-am pus faruri cu lupa si xenoane AM 4300 K, becuri H7, faruri din nou reglate la Tess (reprezentanta VW). Nici de data aceasta nu am deranjat.
3) am umblat in toata Europa de cand am montate xenoane si nu am fost oprit pentru control lumini sau verificare masina. Am mai fost oprit de carabinieri, politia maghiara si politia de frontiera germana/elvetiana, dar numai pentru control documente.
4) da, sunt foarte multi cu xenoane OEM si la fel de multi cu AM, care deranjeaza, dar asta tine in primul rand de bunul simt al utilizatorului.
5) da, politia poate constata ca masina este cu modificari, ca ceea ce ai tu montat nu corespunde unei instalatii OEM (ex. autoreglajul farurilor, spalatoare faruri) si poate retine certificatul de inmatriculare si/sau amenda contraventionala.
5) da, in Romania nu se respecta legea; nici cei care utilizam xenoane AM, dar nici Politia nu am vazut sa opreasca in trafic pe "artistii" care circula ziua/noapte cu proiectoarele de ceata aprinse atat in fata cat si in spate, pe cei care circula pe DN-uri deschise traficului international fara lumina de intalnire aprinsa. Dupa mine este mult mai grav decat depasirea vitezei legale cu 10-20 km.
6) un alt lucru grav, in opinia mea, este faptul ca multi utilizatori de statii CB, care conduc masini puternice, cred ca daca sunt la volanul unor masini de la Skoda Superb in sus ca pret, isi permit sa depaseasca pe linie continua, sa faca din faruri, adica sa aiba un comportament extrem de agresiv (chiar ieri am intalnit o astfel de creatura intr-un Superb negru cu nr. de B, pe Cluj-Sibiu) si culmea nesimtirii, nici nu raspundea la intrebarile de info trafic. Spuneau alti soferi ca sigur i s-au terminat minutele.
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline BMA

• Doar inscris
  • Simply Clever
    • Jurnal Fabia
« Răspuns #907 : August 06, 2012, 12:18:24 p.m. »

@murillo
M-am referit că nu m-a oprit pentru chestii de genul becurilor cu xenon (acesta fiind singurul dispozitiv neomologat montat pe mașina mea pe care îl accept). Am fost oprit în ultimii 10 ani de vreo 2 ori pentru viteză, când mi-am încasat liniștit amenda și am plecat, fără să mă țigănesc, pentru că eram vinovat și dacș am încălcat plătesc. Oricum încălcările erau de genul 67km/h în zonă cu limită de 50, deci amenda minimă. Atât! Nu am alte amenzi, nu am suspendări de permis, etc.
Și da, mă bucur când îi întâlnesc, nu poți să dormi noaptea din cauza asta ?
Te rog frumos să nu mi te mai adresezi !

@cristi71
Băiete, stai tu linistit, cunosc bine legea. Polițistul nu poate să constate că intensitatea luminii e alta, sau că becurile sunt neomologate. Trebuie sa cheme RAR. El nu este abilitat să facă asta. Își asumă riscul că mergi acasă, le dai jos și pui cele omologate și apoi mergi la RAR să constate ei și contești procesul verbal chiar cu ajutorul RAR-ului. Dacă te oprește RAR e altceva.

Am încheiat discuția asta și aș vrea să nu mai continuăm, pentru că nu acesta este scopul acestui forum. V-aș ruga mult să ințelegeți că aici trebuie sa fim prieteni și nu dușmani, că nu avem nimic de câștigat din asta și mai bine ne ajutăm decât să discutăm în contradictoriu. Aici era vorba de luminozitate sporită, de cum luminează și cum afectează mașina sau garanția montarea acestor dispozitive, și nu de cat e de legal sau ilegal circul eu sau altul cu ele. Acesta este un risc pe care fiecare și-l asumă. Dacă aș avea reclamații că deranjez cu xenoanele mele eu le-aș da jos de pe mașină. Dar asta este numai treaba mea.

Vă mulțumesc! O zi bună tuturor!

Offline Cristi 71

• Gold member
  • Cont sters
« Răspuns #906 : August 06, 2012, 11:29:44 a.m. »
Dacă sunt reglate bine farurile și nu deranjezi pe nimeni nu te oprește! Nici nu are motiv. Iar pentru xenon trebuie să te oprească RAR, nu polițistul. El cel mult poate să cheme RAR să constate.
  :042: Se pare ca matale nu numai ca incalci legea, dar nici macar nu o cunosti...
Vezi ce scrie in Codul rutier despre "montarea la autovehicul, remorca sau tramvai a luminilor de alta culoare sau intensitate, a altor lumini ori dispozitive de avertizare sonora sau accesorii ori modificari neomologate". :082:

Offline murillo

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Auto: O2 2.0 TDI
« Răspuns #905 : August 06, 2012, 11:20:11 a.m. »
Pe de o parte nu te-a oprit nimeni in ultimii 10 ani, de cealalta parte nu comentezi/nu dai spaga/multumesti daca ai fost oprit cu motiv. Hai sa nu vorbim din carti...  :-?

In alta ordine de idei, drumurile sunt pline de "baieti" cu xenoane chinezesti, stopuri fumurii, etc care nu deranjeaza pe nimeni. Banuiesc ca si tu te bucuri cand ii intalnesti noaptea :-~
Octavia 2 Combi 2.0 TDI BMM 140 HP DPF DSG Elegance

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Aprilie 08, 2026, 05:36:58 p.m.]

* Mesaje recente

Re: please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Re: please help de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 03:20:35 p.m.]

please help de castelan
[Aprilie 20, 2026, 02:13:48 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 05:34:00 p.m.]