Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Masina trage stanga  (Citit de 12972 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline pufulete

• Doar inscris
  • Locaţia: constanta
  • Mesaje postate: 5
Re: Masina trage stanga
« Răspuns #13 : Mai 22, 2009, 06:32:04 p.m. »
Daca ar fi cauciucurile de vina presupun ca lucru asta s-ar vedea la ceva viteza nu la doar 5-10 km/h. Gropi nu am luat si dupa cum am specificat imi trage stanga de cand am cumparat-o numai ca acum s-a accentuat acest lucru. Eu tind sa cred ca ar fi de vina servodirectia...din pacate au testat si asta cand m-am dus prima oara la ei si mi-au spus ca nu sunt probleme. Sper sa se rezolve la revizia de 15.000
*edit* Cauciucurile le-am schimbat de 4 ori--prima data cele de pe fata intre ele, apoi cele de pe spate intre ele, apoi in diagonala si apoi inca odata cele de pe fata intre ele. Nu e de la asta :(
In seara asta ma duc sa vad daca exista uzura inegala la cauciucuri mersi de idee GTI paua!
« Ultima Modificare: Mai 22, 2009, 06:37:10 p.m. de pufulete »

Offline Crina

• Stupid people piss me off!
  • Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 927
  • Auto: Karutza
« Răspuns #12 : Mai 22, 2009, 10:03:33 a.m. »
jst, ai PM. Nu vreau sa fac reclama, insa dupa ce sapt asta am fost de 2 ori la geometrie (pret 65 ron) si prima data au facut pt O2, iar a doua oara au facut-o si mai lata (loc recomandat de Tavi de la Autostil), va trebui sa ma intorc la Autosoft pe Calea Dudesti, acolo costa 85 ron, dar merita!

Offline bogdanlitzoiu

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 15
« Răspuns #11 : Mai 22, 2009, 09:58:44 a.m. »
eu am facut in Craiova la clinica de roti undeva langa METRO si m-a costat 40 lei si la octavia si la golf, am mai facut undeva pe canal tot in Craiova cu 50 lei dar acolo verificau si daca are jocuri sau ceva, iar daca avea joc te trimitea sa il remediezi mai intai, nu stiu de ce in buc sunt astfel de scoruri, dar mi se par maricele
Skoda Octavia I, an 2000, 110 HP, motor AHF
Momentan prin Bucuresti

Offline jst_32

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti, Brancoveanu
  • Mesaje postate: 856
  • Auto: Superb 3 FL 2.0 TDI(190 CP)DSG
« Răspuns #10 : Mai 22, 2009, 09:03:58 a.m. »
Unde anume se poate regla geometria la Ocatvia cu 80 de lei?
Dont love and cry, just fuck and smile!

Offline RRS

• Gold member
  • Locaţia: CJ
  • Mesaje postate: 2935
  • Fotograf Youtubar
  • Auto: Karoq TDI
« Răspuns #9 : Mai 22, 2009, 08:45:32 a.m. »
si eu zic sa muti roata spate pe fata sa vezi daca mai trage, daca da, cum zic si colegii... guma defecta (insertii).
intru rar pe forum, rog MP pentru contact

Offline sonyc

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 182
  • Moldovean! :D
  • Auto: 1.4 Aub 74kw
« Răspuns #8 : Mai 22, 2009, 08:43:41 a.m. »
masina e in garantie, noua la 14k e totusi un defect de fabricatie, nu se baga bani in ea, tre sa iti dea masina buna din toate pct. vedere -doar de asta iei masina noua
Fabia 1.4 74kw AUB 2001 xenon, 7 speaker`s Blaupunkt, Lumar, 15''s race.
Smart four4  1.1  70cp 2006

Offline DDaniel

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bistrita
  • Mesaje postate: 122
  • Daca ar fi sa aleg, aleg... si cand aleg, aleg.
« Răspuns #7 : Mai 22, 2009, 08:40:02 a.m. »
Recent un amic a avut o problema asemanatoare. Cauze probabile: Geometria, bucse uzate,roti neechilibrate, cauciuc defect. De geometrie nu s-a atins, a schimbat bucsele si ceva pe la brat, si-a reechilibrat rotile si... tot tragea si vibra volanul. Cauza? Cauciuc defect. Unul, da bun! Vibratiile si "tragerea" erau influentate cam de toate si a ramas in final cu schimbatul cauciucului. Mentionez ca erau cauciucuri noi, luate in primavara.
O reglare geometrie la Skoda e in jur de 80RON. Pret promotional. :)
Skoda Fabia Combi Elegance, 1,9TDI-PD, 101PS, 2003

Offline florin

• Gold member
  • Mesaje postate: 704
« Răspuns #6 : Mai 22, 2009, 08:36:07 a.m. »
depinde de masina. undeva pe la 1 milion parca. ti-i recomand pe baietii de la Auto Soft

iar cererea lor de a merge pe axul drumului e relativ ok. in functie de forma carosabilului masina poate sa traga intr-o anumita directie. dar la tine se pare ca totusi e o problema
« Ultima Modificare: Mai 22, 2009, 08:38:27 a.m. de florin »
"If your pictures aren't good enough, you're not close enough.”  - Robert Capa
Skoda Octavia 2 Combi 2.0 FSI 4*4

Offline St3ff

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti (Pantelimon)
  • Mesaje postate: 1732
  • Auto: O2 1.9 TDI BXE
« Răspuns #5 : Mai 22, 2009, 08:30:40 a.m. »
Cat costa o geometrie , ca ma bate gandu , am o vaga senzatie ca trage dreapta .
Niciodata sa nu circuli cu o viteza mai mare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare

Offline jst_32

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti, Brancoveanu
  • Mesaje postate: 856
  • Auto: Superb 3 FL 2.0 TDI(190 CP)DSG
« Răspuns #4 : Mai 22, 2009, 08:28:09 a.m. »
Daca ”defectul” este de la geometrie..toate masinile care ies din acel service ar trebui sa traga stanga!
Tu ai dat vre-data mai sanatos in vre-o groapa autohtona? Pentru ca este posibil sa se fi deformat vre-o piesa de la directie.... Oricum este curios faptul ca nu au depistat nimic odata cu reglarea geometriei. Aceasta s-a facut cu aparate cu laser, sau de-alea vechi?
Dont love and cry, just fuck and smile!

Offline sonyc

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 182
  • Moldovean! :D
  • Auto: 1.4 Aub 74kw
« Răspuns #3 : Mai 22, 2009, 08:05:59 a.m. »
e posibil sa nu ai echibrate rotile bine, tu le-ai schimbat intre ele, e posibil sa fie spatele, vezi ce plumb ai pe ele...da-le jos si verificale intr-o vulcanizare.
Fabia 1.4 74kw AUB 2001 xenon, 7 speaker`s Blaupunkt, Lumar, 15''s race.
Smart four4  1.1  70cp 2006

Offline GTI paua

• Gold member
  • Locaţia: Cj
  • Mesaje postate: 641
« Răspuns #2 : Mai 22, 2009, 07:56:39 a.m. »
Dupa 14 000 de km ar trebui sa se vada uzura inegala a anvelopelor.Exista asa ceva?
Priveste in retrovizoare daca te urmeaza ingerul tau pazitor...
....................................

Offline pufulete

• Doar inscris
  • Locaţia: constanta
  • Mesaje postate: 5
Masina trage stanga
« Răspuns #1 : Mai 22, 2009, 12:45:25 a.m. »
Salutare!
Sunt posesorul unei Skoda Fabia motor 1,2 cumparata in septembrie 2008. Momentan am facut 14.000 de KM si in general sunt foarte multumit de ea.
Problema mea a aparut de noua: cand am condus masina spre casa am observat ca imi trage stanga. Am revenit a doua zi la service si foarte prompti mi-au refacut geometria si mi-au spus ca acum totul este OK. Am plecat spre casa si aceeasi problema bineinteles....m-am intors la service si am plecat intr-o calatorie de convingere impreuna cu un tip de acolo. Problema a fost ca  drumul national de langa service are inclinatie dreapta si masina nu mai tragea stanga la fel de mult. Ne-am plimbat noi ce ne-am plimbat, i-am explicat ca pentru a verifica daca trage intr-o directie sau alta ar trebui sa mearga pe axul drumului dar am fost refuzat politicos spunandu-mi-se ca este ilegal ceea ce ii cer. Intr-un final mi-au facut geometria pentru a 2-a oara si bineinteles ca nu s-a rezolvat nimic. Mai mult de atat au spus ca nu pot ei sa ma ajute si de atunci nu am mai fost pe acolo.
Acum am 14.000 de km si problema s-a accentuat , pentru a mentine masina pe directie sunt nevoit sa tin volanul cu 5-10 grade inspre dreapta. Ce credeti ca ar putea fi? Am verificat presiunea in cauciucuri, am schimbat cauciucurile intre ele si nu am luat nici o groapa foarte mare. Am observat un lucru : daca iau curba la dreapta volanul revine prompt in schimb dupa o curba la stanga nu revine la fel de promt si ramane undeva la 5 grade spre stanga. Totodata dupa orice gropita sau denivelare volanul tinde sa sara inspre stanga.
Care  credeti ca ar putea fi problema si ce as putea face sa o rezolv?
P.S. In alta ordine de idei acesta fiind primul meu post vreau sa accentuez faptul ca in rest sunt foarte multumit de masina- Skoda fabia 1.2, versiune classic cu optionale: faruri cu lupa, vopsea metalizata bej capucino, mp3, geamuri electrice si inchidere centralizata. Consumul a iesit undeva la 8 la suta mixt si masina s-a comportat excelent in anotimpul rece.
« Ultima Modificare: Mai 27, 2009, 05:46:35 a.m. de pufulete »

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()