Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Octavia 2 RS - TDI vs TFSI  (Citit de 26036 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline FABIAn RuSu

• Gold member
  • Locaţia: ROU
  • Mesaje postate: 2632
  • FABIA 1.9
Re: Octavia 2 RS - TDI vs TFSI
« Răspuns #32 : Iunie 22, 2009, 01:16:36 a.m. »
chiar pierzi 1 secunda la schimbare ??  :-$
vand SUPORT PAHAR FABIA 1 original nou

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #31 : Iunie 21, 2009, 09:47:07 p.m. »
la o liniuta cu o masina care prinde suta pana-n 5 secunde eu pierd una la schimbarea vitezei. Daca mergem pana la 200 km/h pierd vreo 3-4 secunde.
tractiune integrala face diferenta clar.

Offline C o s m i n

• Gold member
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 5853
  • ZEN Master
  • Auto: Fabia 287 Nm
« Răspuns #30 : Iunie 21, 2009, 10:51:11 a.m. »
DSG e subiectiv...mie imi place mult mai mult feelingul unei cutii manuale. Ce-i drept nu am condus masina mai puternica de 290 de cai, asa ca poate la puteri de 350-400 de cai sau mai sus...e nevoie de un asistent sa nu faci scurta la mana.
Dar am avut ocazia sa conduc 3.2 FSI de la VW 250 CP in doua variante: pe Passat cu DSG si pe Audi A4 cu cutie manuala in 6 trepte. Sincer? DSG isi face clar treaba mai bine. Dar de aia iti iei masina cu sute de cai, sa te bucuri de placerea de a conduce. De toata. Si pe A4 quattro cu motorul asta si transmisie manuala, chiar te simti ca un copil mare. Acuma ca 3.2 FSI mi se pare un motor exagerat de gurmand pentru ce ofera...nu mai zic. Revenind la Octavia...intr-adevar, masina lui Doru, daca intr-adevar trage cu cati cati zice el ca are(desi la ce consumuri scoate cu ea, cred ca dorm vreo cateva zeci :P-ce rau sunt!!!! :))) ar trebui sa fie ... mult peste o octi 1 RS stock sau ar fi o competitie interesanta cu o Octi RS remapata stage 1. Doru ar avea avantajul integralei...celalalt al cutiei poate mai corect etajata pentru performante sportive. But never the less...eu tot diesel mi-as lua :)). Daca ajung sa imi iau benzina....nu va fi europeana masina. Visez la un 2.0 benzina impins la performante de peste 300 de cai din electronica extrema...stil spartan...dar pana la Mitsubishi mai am inca de asteptat :P

Din categoria "Consultatii ZEN, FU, CHI, HI, PAN",lectia numarul 1:
Cand disperarea te cuprinde si crezi ca problema skodei tale nu are solutie, asculta-ti vocea interioara, care spune: LEAGA CU SARMA

Offline FABIAn RuSu

• Gold member
  • FABIA 1.9
« Răspuns #29 : Iunie 21, 2009, 02:09:56 a.m. »
fara paddle shifters la volan ma p... pe ele cutii automate
basca ca sunt mai grele cu vreo trizecidekile si nu cara cuplu destul (in special dsg uscat in 7 trepte) in eventualitatea unui tuning la motor mai serios

integrala e sfanta: una e sa mearga masina ca pe sine in curbe si alta e sa danseze cum vrea ea

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #28 : Iunie 20, 2009, 10:27:56 p.m. »
3. Dupa mine, Skoda nu are o masina sport pur-sange...RS e o masina care e mai aproape de sport, cu niste motoare mai puternice dar cam atat. Dupa mine o masina sport, are peste 250 de cai, e usoara,si cel mai important, e integrala. Versiunile RS...sunt masini puternice, mai puternice ca de obicei, dar le lipseste mult tractiunea integrala.

PS si dsg neaparat pentru ca la o masina de 350-400 cp nu prea-ti vine sa mesteci in benzina / motorina

Offline FABIAn RuSu

• Gold member
  • FABIA 1.9
« Răspuns #27 : Iunie 20, 2009, 06:21:12 p.m. »
nuuuuuu
nu asa
250 trebuie sa fie de fabrica
ca sa mai ai apoi de unde...:D :P

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #26 : Iunie 20, 2009, 06:06:32 p.m. »
Dupa mine o masina sport, are peste 250 de cai, e usoara,si cel mai important, e integrala. Versiunile RS...sunt masini puternice, mai puternice ca de obicei, dar le lipseste mult tractiunea integrala.

Asadar, bondarului meu ii lipsesc 35CP sa fie o masina sport :), ca restul de calitati le are. OK, vedem ce facem ;)
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline C o s m i n

• Gold member
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 5853
  • ZEN Master
  • Auto: Fabia 287 Nm
« Răspuns #25 : Iunie 20, 2009, 12:44:59 a.m. »
Eu as alege RS 2.0 Diesel. Iata motivele:
1. Traficul de pe strazile noastre. Dupa mine, si zic asta dupa ce am condus si benzina si diesel...parca s-ar mula mai bine pe drumurile noastre cu o singura banda pe sensul de mers si multe viraje cuplul si reprizele unui TDI...mi se pare mai usor de condus, mai rapid in raspunsuri in depasiri...oarecum mai "permisiv", si de ce nu in ultimul rand mult mai economic.
2. Depinde ce apreciezi. Eu apreciez cuplul. Imi place mult TDI, poate si din cauza asta ca are cuplul jos, si poti folosi o plaja de ture unde te joci din cuplu, si una mai ridicata unde deja cuplul te lasa dar te joci pe cai. Dezavantajul este ca nu sunt poate cateodata suficient de largi si de liniare plajele astea...dar e problema de obisnuinta.
3. Dupa mine, Skoda nu are o masina sport pur-sange...RS e o masina care e mai aproape de sport, cu niste motoare mai puternice dar cam atat. Dupa mine o masina sport, are peste 250 de cai, e usoara,si cel mai important, e integrala. Versiunile RS...sunt masini puternice, mai puternice ca de obicei, dar le lipseste mult tractiunea integrala.
Personal as alege varianta diesel, pentru ca imi place feelingul de tractor. Clar va ramane pana la urma o problema de gust...iti place benzina...iei benzina. Iti place diesel...iei diesel, fiecare alege dupa mine mai intai cu inima. Eu sunt mai zgarcit, si m-as uita si la consum, in conditiile in care fac minim 30.000 de km pe an. Una e sa mergi la acelasi stil cu 5.5 % si alta e sa te dai la fel cu 8.5 %. Ce vreti, n-am scapat de mult de facultate :))

Din categoria "Consultatii ZEN, FU, CHI, HI, PAN",lectia numarul 1:
Cand disperarea te cuprinde si crezi ca problema skodei tale nu are solutie, asculta-ti vocea interioara, care spune: LEAGA CU SARMA

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #24 : Iunie 19, 2009, 11:37:32 p.m. »
acum insa nu m-as intoarce nici mort decat la vreo benzina peste 250 cai

Sa fim reason, si 200CP sunt OK daca masina nu e grea ;)

Benzina este pt sportivitate si emotie, motorina o vad utila pt off-road sau carausie sau drumuri lungi si dese. Calitati incontestabile, de aceea este perfect sa le ai pe amnadoua si sa te bucuri de ce are mai bun fiecare.

Sunt cateva motorizari care fac exceptie si se comporta demential indiferent ca sunt benzinare sau nu...pt ele, jos palaria.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #23 : Iunie 19, 2009, 09:51:06 p.m. »

miroase a iute la fundul ei;

Asta e tare !!! :)) :)) :)) Recunosc ca ai dreptate.
Land Rover Discovery 3

Offline FABIAn RuSu

• Gold member
  • FABIA 1.9
« Răspuns #22 : Iunie 19, 2009, 01:39:54 p.m. »
si eu gandeam la fel si comentam cand trecea un passat tdi pe vreo straduta si duduia iar eu eram benzinar
acum insa nu m-as intoarce nici mort decat la vreo benzina peste 250 cai
sunt curios cati dintre cei care au condus si diesel si benzina o perioada mai mare de timp ar alege un benzinar cu performante "normale" asa cum e si RS TFSI (sa fim realisti, performant se numeste S3, TTS, TTRS, S4 etc - adica ceva care sa te dea pe spate si la propriu si la figurat :D )

Offline Daniel

• Moderator General
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 2789
  • Garfield I'm not always right, but I'm never wrong
  • Auto: Tivoli Grand, 1.5 GDIT 163 CP
« Răspuns #21 : Iunie 19, 2009, 01:28:26 p.m. »
Nu cred ca asta era scopul cuiva. :) Fiecare motorizare are fanii ei.

Subiectul e un "Versus", adica una "Contra" alteia. Deci, aici trebuie sa ai o parere de o parte sau de alta. Asta nu inseamna, insa, ca trebuie sa o si impui cuiva. E OK.

Si, ca sa mai pun un lemn pe foc, am mai spus-o de-a lungul forumului:

dieselul e mai scump la cumparare (si intretinere, cred);
se incalzeste mai greu iarna;
scoate fum cand o calci (inclusiv dragele noastre Skode);
miroase a iute la fundul ei;
trepideaza;
e mai zgomotoasa;
Sa mai continui?
« Ultima Modificare: Iunie 19, 2009, 01:34:38 p.m. de Daniel »
Skoda Fabia Sedan Elite, 1.4 MPI, benzina, 16 V, 101 CP
Fosta Skoda Octavia 2 Elegance, 1.8 TFSI, 16 V, 160 CP

Offline FABIAn RuSu

• Gold member
  • FABIA 1.9
« Răspuns #20 : Iunie 19, 2009, 11:29:28 a.m. »
asa e daca crezi datele producatorului
7.8 e mai degraba o valoare pt noul RS benzina sau o valoare obtinuta de 1.8 cu ASR off in timp ce la diesel e cu ASR on
uita-te aici pt o analogie tot cu date oficiale http://www.porscheromania.ro/resurse/LEON_iulie.xls?pid=0&m=0,367,371,372,0&extra=
unde diferenta e de 0,2 secunde in favoarea 1.8
la reprize insa e cam invers
http://www.zeperfs.com/en/duel1489-2409.htm
« Ultima Modificare: Iunie 19, 2009, 11:39:03 a.m. de FABIAn RuSu »

Offline laslito

• Junior
  • *
  • Locaţia: PLOIESTI
  • Mesaje postate: 80
  • Auto: octavia-1.8tsi
« Răspuns #19 : Iunie 19, 2009, 10:07:12 a.m. »
Daca 2.0 tdi-ul este net superior 1.8tsi-ului atunci cum benzina scoate 7.8 sec la suta iar dieselul 8.4 sec?
Skoda Octavia II Elegance-1.8TSI.Gri satin cu interior crem!

Offline RRS

• Gold member
  • Locaţia: CJ
  • Mesaje postate: 2935
  • Fotograf Youtubar
  • Auto: Karoq TDI
« Răspuns #18 : Iunie 19, 2009, 07:42:09 a.m. »
cine zice ca motoarele noi sunt mai fiabile/ sa vad eu un CR care are 10-15 ani asa cum are un tdi ;) si apoi discutam despre fiabilitate :)
intru rar pe forum, rog MP pentru contact

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()