Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Ce ulei de motor folosim?  (Citit de 564039 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline adytzul_ac

• Expert
  • Locaţia: IASI
  • Mesaje postate: 459
  • Auto: Octavia 1, 1.6i, BFQ
Re: Ce ulei de motor folosim?
« Răspuns #943 : Mai 02, 2012, 11:03:08 a.m. »
De unde se poate achizitiona MOTUL Specific 5w40 de la o sursa de incredere? Am cautat pe net si vad ca la magazinele online de piese auto si uleiuri pe care le stiam nu au uleiuri Motul. Doar pe Okazii l-am gasit.

daca intri pe vvv.motul-romania.ro/default.asp?opt=ct , gasesti o lista de distribuitori. Cand cautam ulei pt masina mea, am scris un email la o adresa de acolo si au raspuns destul de repede.
Do The Right Thing Right The First Time.

Offline judge

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 1180
  • Auto: Utilaje agricole
« Răspuns #942 : Mai 02, 2012, 10:38:18 a.m. »
Elocvent raspunsul. Amsoil e intr-adevar un ulei bun, am incercat sa il gasesc in Romania dar fara succes.

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #941 : Mai 02, 2012, 10:34:24 a.m. »
pai pt inceput poti cauta putin pe uichipidia :  http://en.wikipedia.org/wiki/Synthetic_oil#See_also

si sa mai cauti si despre amsoil - singurul ulei full sintetic.

Offline satlantis

• Gold member
  • Locaţia: constanta
  • Mesaje postate: 1033
  • Auto: yeti 1.4 tsi
« Răspuns #940 : Mai 02, 2012, 09:42:07 a.m. »
Nici eu nu prea am gasit...doar pe filtre-auto.eu...
1.4 tsi... de la 1.8T

Offline gfx8

• Junior
  • *
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 47
  • Auto: Skoda Octavia II
« Răspuns #939 : Mai 02, 2012, 09:25:22 a.m. »
De unde se poate achizitiona MOTUL Specific 5w40 de la o sursa de incredere? Am cautat pe net si vad ca la magazinele online de piese auto si uleiuri pe care le stiam nu au uleiuri Motul. Doar pe Okazii l-am gasit.

Offline judge

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 1180
  • Auto: Utilaje agricole
« Răspuns #938 : Mai 02, 2012, 09:04:49 a.m. »
un ulei full sintetic nu se schimba niciodata. niciun ulei comercializat in RO nu este full sintetic

Marturisesc ca nu sunt deloc de acord cu afirmatia asta, fara sa am dovezi absolute. Poti sa explici, te rog?

Offline Careca76

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Oradea
  • Mesaje postate: 185
« Răspuns #937 : Mai 02, 2012, 08:23:38 a.m. »
ca sunt full syntethic sau 100% synthetic sunt din acelasi categorie, acuma cat de full si cat de % sunt, mai bine nu ne bagam in chimie, probabil exista unele caracteristici in baza carora sunt categorisite la minerale, semisintetic si full sintetic
eu as merge pe specific, ca nu degeaba s-au chinuit a experimenta un ulei special pentru motoarele VAG
de incercat nu am incercat, dar cei care folosesc sunt multumiti (la fel cum sunt multumiti si cu alte uleiuri, deci nu astepta minuni)
New - Octavia Tour - 1,9 AXR 101 CP - 2010
Ex - Octavia I - 1,6i BFQ 102 CP - 2003

Offline satlantis

• Gold member
  • Locaţia: constanta
  • Mesaje postate: 1033
  • Auto: yeti 1.4 tsi
« Răspuns #936 : Mai 02, 2012, 07:35:37 a.m. »
Pai si pe ce varianta de Motul am putea merge: 8100 X-cess 5w40 sau Specific 5w40? Care ar fi mai bun, mai nou, "mai sintetic"?
1.4 tsi... de la 1.8T

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #935 : Mai 01, 2012, 11:09:17 p.m. »
Sa caut atunci unul full pentru friteuza. :71:
Land Rover Discovery 3

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #934 : Mai 01, 2012, 10:46:21 p.m. »
un ulei full sintetic nu se schimba niciodata. niciun ulei comercializat in RO nu este full sintetic

Offline roberto

• Gold member
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 3609
  • Laugh at your problems, everybody else does
« Răspuns #933 : Mai 01, 2012, 10:28:20 p.m. »
Poate te convinge site-ul firmei mama:http://www.motul.com/ro/en/products/195
Land Rover Discovery 3

Offline gfx8

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 47
  • Auto: Skoda Octavia II
« Răspuns #932 : Mai 01, 2012, 10:12:27 p.m. »
MOTUL Specific 5w40

Uleiul asta Motul este Full Synthetic? Pe bidon apare formularea 100% Synthetic...dar in aceasta lista de pe site-ul Motul Romania apare ca ar fi semisintetic: http://www.motul-romania.ro/oferte/oferta.pdf
« Ultima Modificare: Mai 01, 2012, 10:14:56 p.m. de gfx8 »

Offline Careca76

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Oradea
  • Mesaje postate: 185
« Răspuns #931 : Mai 01, 2012, 10:08:48 a.m. »
Simidan, nu stiu sa explic nici eu, am inceput cu Aral High Tornic 5w40 (consum 1,5L), Shell Helix 5w40 din ungaria (consum 1,5L), long life Mobil 1 High Maleage 5w40 de la Westone Cluj (consum 1L), Castrol Magnatec 5w40 (consum 2+L). Acel Mobil 1 long life de acum 2 ani a fost bun, dar nu are norma VW, nu prea se gaseste si este scump, de aceea am incercat ceva similar ESP Formula si prima data 5w30, pana acuma nu a cunsumat nimic, dar astept perioada de vara, ca la mine apare problema vara pe caldura mare cand se subtiaza uleiul, iar acesta de 30 va fi si mai subtire.
Cautam 10w60 dar nici unul din comert nu are norma VW, la ACEA cred ca C3 are cele mai mari exigente, dar nici C3 nu am gasit intre ele, apoi m-am orinteat spre Motul specific sau Liqui Moly, dar nu am gasit local decat foarte scump, iar la firma unde am cunostinte am gasit ESP Formula si am profitat ca-l pot lua mai ieftin decat 250 lei/4L.
Daca trec de vara si nu o sa am consum seminificativ, atunci m-am edificat, nu viscozitatea trebuie sa schimb, ci trebuie sa pun un ulei calitativ mai bun si nu cele de tip vechi 502 00, pana acuma dadeam vina pe vicozitate, ca e prea subtire si intra pe la garnituri si se arde, vom vedea, dar pana acuma ESP functioneaza foarte bine si nu consuma deloc.
Legat de Castrol, cand am luat, l-am luat pentru ca era promotie de schimb gratuit filtre si ulei, daca cumpar consumabilele de la ei, nu mi-a placut din start, dar am achiesat, hai sa fie, peste tot citeam ca este cel mai piratat produs, nu stiu cat e adevar. Am luat 5L dupa care am mai luat 2x1L pe parcurs, pentru mine a fost cel mai slab din cele folosite, dar nu pot explica decat din experienta mea proprie, daca la tine este OK ramai cu el.
Ziceau la service ca nu exista asa ceva ca motorul se obisnuieste cu un tip de ulei, insa daca tot schimbi uleiul, poate exista un alt risc, respectiv unele lasa mai mult sau mai putin "namol" (in maghiara mi-au zis, nu stiu cum e pe romana, l-a mine e namol) in baia de ulei, depuneri care cu timpul se intaresc pe pereti bai, nu e mare problema, insa alte tipuri de ulei au in ele si ceva solutii de dizolvant pentru a curata baia de ulei si daca pui asa ceva dupa ani de zile in care numai s-a depus, va dizolva prea mare cantitate de depuneri si poate crea probleme. Nu mi-au dat exemple de ulei, dar mi-au recomandat sa raman la unul constatn care functioneaza bine si nu mai schimb an de an cautand unul bun, iar baia de ulei daca o vreau sa curat sa nu folosesc produse lichide care se baga intre doua schimburi de ulei, mai bine demontat la service si manual.
New - Octavia Tour - 1,9 AXR 101 CP - 2010
Ex - Octavia I - 1,6i BFQ 102 CP - 2003

Offline Andrei1980

• Gold member
  • Mesaje postate: 1792
  • Auto: Toyota Corolla 2.0 hibrida 140
« Răspuns #930 : Mai 01, 2012, 09:06:34 a.m. »
Setarea de interval nu cred sa influenteze functionarea motorului, daca uleiul este unul potrivit, nu va fi problema, singura diferenta ar fi ca la interval fix CB te anunta cand ai ajuns la km setati de la ultima resetare de interval service, pana cand la interval variabil te anunta cand uleiul isi pierde calitatile sale. Daca ai interval variabil, si pui ulei non long life, tu trebuie sa stii ca ai ajuns la un an sau 10.000 km de la ultimul schimb si nu astepti sa te anunte CB.

Al meu initial de la fabricare avea interval variabil, a fost schimbat candve pe parcurs la interval fix (am aflat acum recent) eu intre timp am avut probleme de consum ulei si am incercat mai multe tipuri de ulei, inclusiv long life, dar si cu acesta am procedat ca la un ulei non long life, cand am ajuns la termen l-am schimbat, nu am lasat pe mai mult (avand in vedere si filtrele care in orasele noastre supraaglomerate sunt varza dupa un an).
Functionarea motorului si consumul este mult mai mic la cele de long life, sunt mai scumpe si de calitate mai buna, desi 5w-30 vara se face foarte subtire si ar trebui sa consume mai mult, totusi nu este asa, cel putin la mine.
Astfel ca eu folosesc ceea ce a fost recomandat din fabrica, long life 504 00/507 00, desi intervalul este fix, merg la schimb pe la 12.000 km/1 an, se pare ca am scapat de consumul de ulei pe care l-am avut cu cele obisnuite. Dintre cele non long life, Aral a fost cel mai bun, Castrol cel mai slab, long life numai Mobil 1 am incercat, cel actual este foarte reusit, ESP Formula 5w-30, adevar ca este scump si daca il schimb mai repede nu este o afacere buna, dar norocul meu ca il primesc la pretul celui obsnuit (fara factura, fara TVA, la pret de achizitie). Motul special vroiam si eu, este foarte apreciat peste tot, dar nu am gasit la Oradea si s-ar fi adus la vreo 260 lei/4L, Mobil1 l-am primit 5L/170 lei.

Exact acestea sunt si observatiile mele!!! Total de acord si la motorizarea mea. Foarte multumit de Mobil 1 ESP 5W-30
Toyota Corolla TS - 2.0 196, Exclusive, MY2024
Ex: Seat Leon ST, Skoda Octavia 2FL 1.4 TSI

Offline simidan

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 236
  • Auto: roomster1.4tdi 2007, Mazda 3
« Răspuns #929 : Mai 01, 2012, 08:28:06 a.m. »
Dar de ce este Castrol cel mai slab?? Eu am folosit Castrol de cand am masina, adica de aproape 5 ani :D , la motorizarea din semnatura si singurele ,,simptome" sunt ca intodeauna il schimb la 15000 km, si absolut niciodata nu am completat de la schimb la schimb :D , niciodata nu a coborat pe joja mai mult de o jumatate de centrimetru din zona hasurata :P .

ROOMSTER,1,4tdi
Mazda 3 Takumi G120

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de bogdanpiatra
[Iunie 20, 2026, 06:30:58 a.m.]

Turcaletul de vizitator
[Iunie 19, 2026, 12:51:17 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

deschidere portbagaj din cheie de Kel_Sceptic
[Iunie 13, 2026, 09:24:26 a.m.]

* Mesaje recente