Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Skoda Octavia 1, 1.6MPI, Black Magic  (Citit de 99804 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline n.cristian

• Expert
  • Locaţia: HD/CJ
  • Mesaje postate: 1069
  • Lenea n-a ucis pe nimeni.
  • Auto: 1.6 MPI, BFQ
Re: Skoda Octavia 1, 1.6MPI, Black Magic
« Răspuns #266 : Septembrie 19, 2013, 11:05:20 a.m. »
Nu, nu am niciun țăcănit. Eventual, vezi dacă nivelul uleiului e în zona hașurată.
Octavia 1 2004, 1.6MPI (BFQ) 102 Forest Gumpi, Black Magic
Do women shake the petrol pump after filling up, or is it just a man thing?

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #265 : Septembrie 19, 2013, 11:02:04 a.m. »
E firesc sa se uzeze tachetii...schimbi setul si gata :D
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline manatolii

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 149
  • Membru SK
  • Auto: Octavia 1U 1.6
« Răspuns #264 : Septembrie 19, 2013, 10:14:25 a.m. »
Salut.
Si eu  fac operatiune de schimb distributie, am 145 k km .
Multa sanatate.
Off la tine tacanesc tachetii sau supapele cand accelerezi , mai exact pe la 1500 ture?
La mine parca ar fi diesel.

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #263 : Septembrie 18, 2013, 10:20:09 p.m. »
Inteleapta decizie ! :)

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #262 : Septembrie 18, 2013, 02:02:41 p.m. »
Odo. ~153000 km

Ieri am făcut revizia anuală, constând în filtrul de aer și filtrul de polen, plus o verificare a trenului de rulare și a dedesubtului mașinii în genere, la care se adaugă și o diagnoză. Nimic de raportat, tot e în bună ordine. În cazul meu, din cauză că la un moment dat am pus ulei Castrol, cel mai probabil contrafăcut, l-am ținut doar câteva mii de km, prilej cu care schimbul de filtre nu mai coincide cu schimbul de ulei, cu toate că le fac pe ambele la același rulaj. Noroc că încă am memorie bună și țin minte  =))

Tot ieri am cumpărat cele necesare schimbului de distribuție: curea Conti, pompă de apă Hepu, rolă Ina, 3l de antigel G12 și 3l de apă demineralizată au costat 465 de lei. Mâine am programare la mecanicul meu de încredere pentru înlocuirea distribuției, iar costul manoperei va fi de 200 de lei. Așadar, rezultă un total de 665 de lei, în timp ce la Compexit în Cluj mi-au cerut 1000 de lei pentru aceeași operațiune. Distribuția o schimb la doar 63000 de km, însă la 5 ani. Intervalul temporar nu m-ar fi deranjat chiar atât de tare și aș mai fi ținut-o vreun an, mai ales că la o inspecție viziuală temeinică arată foarte bine, însă nu am schimbat-o când am cumpărat mașina de la fostul proprietar (am avut însă facturi și carte de service) și am considerat că am întins-o, oricum, prea mult pt liniștea mea sufletească. Oricum, anul acesta ar fi trebuit să schimb antigelul.

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #261 : August 27, 2013, 01:02:08 a.m. »
iti trebuie butuci roata, discuri, etrieri + portetrieri si cabluri de frana mana secundare.

puntea o lasi la locul ei.

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #260 : August 26, 2013, 11:44:41 p.m. »
Din câte știu eu, nu e nevoie. Se schimbă puntea, plus ceva pe la frâna de mână. Nu m-am documentat însă în acest sens. Cel puțin, nu încă :)

Offline FDR

• Moderator General
  • Locaţia: Blaj, Alba
  • Mesaje postate: 959
  • Auto: O2 Facelift, 1.6MPI
« Răspuns #259 : August 26, 2013, 11:33:18 p.m. »
Upgrade-ul la discuri cred ca ar fi o solutie buna. Ma intreb insa daca nu cumva e necesar sa schimbi si alte componente? Pompa de frana de exemplu?
"Have no fear of perfection, you’ll never reach it" - Salvador Dali.

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #258 : August 26, 2013, 11:21:01 p.m. »
Odo:152000 km.  ninja3

Vineri seara, în timp ce mergeam spre casă, pe serpentinele din Pădurea Hațegului, mi s-a aprins în bord martorul de  la nivelul lichidului de frână, alături de beep-ul aferent. Știam din experiența anterioară, de acum 2 ani, că cel mai probabil iar a cedat un cilindru colector de la tamburii de pe spate și, pentru că frâna prindea încă bine, mi-am continuat drumul până la Petromul de la intrarea în Hațeg, unde am oprit pentru a evalua, plin de draci, dimensiunea problemei. Înainte să deschid capota, m-am dus direct la roata dreapta spate, pentru că în stânga schimbasem deja cilindrul de frână în urma unei experiențe similare; când am pus mâna pe interiorul jantei, am simțit umed, semn că într-adevăr pe aici scăpa lichidul de frână. Nivelul în vas era foarte puțin sub zona normală, motiv pentru care mi s-a aprins martorul doar pe serpentine, când înclinarea terenului îl vehicula dintr-o parte în alta. Am cumpărat de la Petrom ceva lichid de frână DOT4, am completat din belșug și mi-am continuat drumul până acasă, la Lupeni, adică undeva la 65 de km.

Cum în după-amiaza zilei de sâmbătă avem planificat să merg la un eveniment montan, duminică trebuia neaparat să mă întorc la Cluj, iar ideea de a circula cu mașina așa (cu toate că nu pierdea mult lichid și frâna rezonabil) nu îmi surâdea, m-am trezit cu noaptea în cap și am colindat servisurile și magazinele de piese auto, în căutarea unui cilindru de frână care putea să-mi parvină în acea zi de sâmbătă. După îndelungi căutări am găsit la un singur distribuitor din Petroșani un cilindru Delphi (marca nu m-a prea încântat, dar altceva mai bun nu puteam să cumpăr decât luni), cu 45 de lei. Am cumpărat și un spray de curățat frânele de la TRW, pentru a curăța mizeria lăsata prin tambur și, mai ales, pentru a degresa saboții îmbibați cu lichid de frână. Montajul a fost efectuat la un service din zonă, contra sumei de 40 de lei (incluzând ciubucul mecanicului). Ca să meargă treaba mai repede, cât timp mecanicul s-a ocupat de alte cele, eu am curățat temeinic zona. În final, a ieșit treaba ok.

Chestiunea stă în felul următor- saboții de pe spate sunt ferodo și nu cred că au mai mult de 25k km, deci ar fi păcat să-i schimb. Pe de altă parte, s-a îmbibat cu lichid de frână și, în ciuda eforturilor mele susținute de a curăța zona, frâna pe acea roata nu mai are deocamdată eficiența normală. Doi mecanici în care am încredere mi-au spus că problema se va rezolva de la sine, prin uscarea ferodourilor, după câteva sute de km. De atunci, am mai făcut undeva la 350km și, prin metoda empirică de verificare a eficienței frânării- tras frâna de mână, în mers, pe o porțiune cu pietriș, roata din dreapta lasă aceeași amprentă ca și cea din stânga, deci sunt tentat să cred că saboții își fac treaba cu brio, nefiind compromiși de scurgerea de lichid. Am frânat de câteva ori, pe asfalt, de la 120+ km/h, cu piciorul în podea, și mașina frânează destul de bine. Acum, mai o las așa încă un drum dus-întors Cluj-Lupeni, după care merg la Skoda să schimb lichidul de frână, că n-am încredere deloc în poșirca no-name de la Petrom. Dacă testul pe stand confirmă că eficiența frânării pe roata dreapta spate nu este în parametri, atunci nu-mi rămâne decât să schimb din nou saboții...

Urăsc tamburii de pe spate și în același timp sunt curios ce durată de viață vor avea noi cilindri; dacă vor rezista măcar jumătate din cât au rezistat cei originali, mă declar mulțumit... însă am dubii în această privință. Pe viitor mă gândesc din ce în ce mai serios să cumpăr o punte spate cu discuri de pe o mașină de UK și toate celelalte piese necesare transplantului și să renunț la tamburi  :042:

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #257 : Iulie 27, 2013, 07:03:47 p.m. »
Mulțam la fel!  :080:

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #256 : Iulie 27, 2013, 07:01:56 p.m. »
Multi 'nainte (km), putine 'nainte (zgarieturi) :)

Offline n.cristian

• Expert
« Răspuns #255 : Iulie 27, 2013, 06:55:49 p.m. »
Saptămâna trecută, mașina a împlinit 150.000 km, pe undeva prin jud. Alba, în drumul meu spre casă. Am tras pe dreapta și am făcut o poză, pentru a imortaliza momentul  <:-P

În ultimele luni, mașina circulă destul de puțin, în medie undeva la 700 de km pe lună. La muncă merg cu troleul pentru că e mult mai comod și mai avantajos așa din toate punctele de vedere (de la aspectul financiar, deloc de neglijat dat fiind consumul acestei motorizări în traficul aglomerat și până la rapididate sau comoditate, pentru că sunt scutit de nervii pe care mi-i fac seara, când trebuie să caut un loc de parcare...), iar mașina circulă doar în weekend, rar de tot în timpul săptămânii. Am constatat cu plăcere că nu mi-au mai apărut zgârieturi noi în ultima perioadă, ceea ce e îmbucurător  :)) Altceva nu mai am de raportat, mașina funcționând excelent în continuare.

Offline george3

• Junior
  • *
  • Locaţia: Rasnov
  • Mesaje postate: 72
  • Skodar moto-biciclist
  • Auto: Octavia 1.6 MPI+GPL
« Răspuns #254 : Iunie 17, 2013, 09:09:37 a.m. »
Wow, ce de raspunsuri  :">
Multumesc pentru feed-back. M-ati convins 100% ca este "functional". Trebuie sa dau o fuga la Kaufland sa vad daca ma lipesc si eu de unul.

S-auzim de bine!
Octavia...Skoda Octavia 1 Tour, 1.6 MPI+GPL, BFQ, Black Magic, AKA PAMela

Offline anthurium

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: marea banie
  • Mesaje postate: 406
  • Auto: Octavia 2 1.6 mpi
« Răspuns #253 : Iunie 16, 2013, 05:29:35 p.m. »
Si eu am avut ceva asemanator si l-am tinut pe bord ,dar pentru ca soarele l-a batut in cap o vara intreaga ,s-a inmuiat si a trebuit sa-l arunc. Posibil sa fi fost un material mai prost.
Florile merg atât de departe cu bunătatea lor, încât parfumează mâinile celor care le strivesc.

Offline Alejinxique

• Gold member
  • Locaţia: Oradea/Cluj
  • Mesaje postate: 1501
  • Auto: BIA si AOKI
« Răspuns #252 : Iunie 16, 2013, 02:10:30 p.m. »
       Eu mi-am luat pad de la Kaufland cu 7 lei. :) E ca si cel de la atasament. L-am pus jos, la consola centrala. Pun pe el ochelarii de soare sa nu se zgarie si sa nu se mai "plimbe". Ma deranja si zgomotul. Nu aluneca si nu ramane lipicioasa suprafata pe care sta. De cate ori sterg praful il dau jos si il pun la loc. Sta tot timpul cum trebuie. Rareori  pun telefonul pe pad. M-am obisnuit sa il tin in poseta. :)
      Am uitat mai demult telefonul pe marginea interioara  de la portbagaj. Bine ca nu l-a nenorocit usa. 8-} :))   

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

Turcaletul de bogdanpiatra
[Iunie 17, 2026, 07:12:43 p.m.]

deschidere portbagaj din cheie de Kel_Sceptic
[Iunie 13, 2026, 09:24:26 a.m.]

Mazda CX-30, frumoasa si rosie de james kilowatt