Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: masina mea are un burduf spart !!  (Citit de 17167 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline florin1

• Doar inscris
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 2
  • Auto: Octavia 1,9 TDI 4x4
Re: masina mea are un burduf spart !!
« Răspuns #19 : Septembrie 26, 2009, 10:49:12 p.m. »
Si eu am gasit burduful de la planetara satnga fata spart. Am cumparat burduful si cand au dat jos capul de planetara au cazut bilele din el. A trebuit sa cumpar al cap de planetara. Deci cum observati un burduf spart inlocuiti-l imediat.
Skoda Octavia Combi 4X4 1,9 TDI 105 cp

Offline MariusMg

• Doar inscris
  • Locaţia: Mangalia
  • Mesaje postate: 11
  • Auto: Octavia 2 1.9 TDI
« Răspuns #18 : Septembrie 26, 2009, 01:29:25 a.m. »
Salut, imi cer scuze ca raspund asa tarziu...Am avut treaba cu mutatul si mai multe chestii......Am mers din Mangalia la Valcea, pe ploaie(cica nu e indicat) cu burduful spart. M-a indrumat un coleg de munca de aici sa merg la un service (nu reprezentanta Skoda) care il stia el. Am dat 40 de lei pe burduf si 40 de lei pe manopera. Problema nu era insa grava, burduful era deteriorat pe o suprafata mica. Acum o saptamana am facut insa o boacana, am lovit masina de un zid!!! O sa va cer parerea alta data,acum sunt presat de timp
P.S: Mersi tuturor celor care m-au ajutat cu primul post!!

Offline m-nus

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 210
« Răspuns #17 : August 29, 2009, 11:15:05 p.m. »
nu stiu la skoda cum arata capatul de planetara,cate capete are la articulatie
la audi capatul de planetara avea 5 capete la articulatie(la majoritatea masinilor sunt 3)...am gasit burduful de planetara nu spart ci inexistent....se rupsese la un mom dat si cred ca am mai mers cu  masina vreo 12 000 km cu el asa.avand foarte multe aparatori la planetara si la roata nu am observat dara de vaselina pe dedesubt....

ideea e ca au observat in service si au ramas stupefiati...articulatia era perfect uscata(fara nicio urma de vaselina) si prafuita dar planetara mergea perfect...mi-au curatat-o in service au gresat-o si au pus burduf...am mers cu planetara aia si cu masina inca vreo 30 000 km si a mers perfect

mecanicii ziceau ca avand in vedere ca masina era quattro forta de tractiune nu se exercita numai pe fata si fortele nu erau asa mari...dar totusi masina avea 250 CP stock

da bine,pe vremea aia se faceau masini
Skoda Octavia 20V turbo

Offline GTI paua

• Gold member
  • Locaţia: Cj
  • Mesaje postate: 641
« Răspuns #16 : August 29, 2009, 10:34:53 p.m. »
In max 800 km nu se poate intampla nimic . Nu se fac lucrari din aste pe fuga , cu timp limitat . .... intre piese ramane suficient ca sa nu se uzeze in cateva sute de km.
Nu ma pot abtine sa nu punctez putin:
1.Intr-adevar in 800 de km nu se poate intampla mare lucru,decat daca sunt facuti pe ploaie,cand nisipulde pe drum intra mult mai usor si e a draq de abraziv.
2.Nu se stie de cand este rupt,dar cantitatea de vaselina plus mizeria intrata ulterior pot fi un bun etalon de masura.Daca este de mult timp,se poate lua adio de la acel capat de planetara.
3.O asemenea lucrare nu se poate face in pripa ,deoarece pot aparea complicatii .Am avut lucrai de gen ,care in loc de o ora manopera au durat 5-6 ore,incluzand si schimbarea altor piese decat burduful.Uneori in cazul in care burduful nu este complet sectionat pe nervura (pentru cazuri de acest gen de forta majora),el avand doar o gaura de cativa cm,am preferat sa injectez vaselina in burduf,am curatat "rana",apoi am bandajat cu scotch elastic peste mastic de lipit parbrize.Partea proasta este ca tine atat de bine reparatia de acest gen,incat nu-ti mai vine sa-l schimbi.  :D
4.As merge pe o "carpeala" bine facuta ,lucru ce este valabil doar dupa evaluarea exacta a defectului,urmand ca in momentul in care este timp sa se schimbe piesa defecta obligatoriu cu una de calitate.

ps. nu urmati legea " orice improvizatie ramane lucru definitiv". ;)
Priveste in retrovizoare daca te urmeaza ingerul tau pazitor...
....................................

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #15 : August 29, 2009, 08:09:11 p.m. »
In max 800 km nu se poate intampla nimic . Nu se fac lucrari din aste pe fuga , cu timp limitat . Pot aparea si alte probleme . E practic imposibil sa se uzeze caile de rulare de la homocinetica si tripoda . Nu trebuie sa dramatizam . Daca nu vedeai ca-i spart burduful si umblai asa pana la proxima revizie ? Chiar daca prin spartura iese vaselina , intre piese ramane suficient ca sa nu se uzeze in cateva sute de km. Tu faci ce vrei .
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline MariusMg

• Doar inscris
« Răspuns #14 : August 29, 2009, 07:39:53 p.m. »
La un magazin in Mangalia.....m-am lamurit cat de seriosi sunt.Asta o sa fac, o sa plec de dimineata, o sa gasesc in Buc un magazin si o sa si schimb burduful tot in Bucuresti.
Nu stiti magazine de piese auto mai mari, unde as putea sa gasesc pe stoc?

Offline iseeavoice

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 266
  • "Steaua - A doua casa, cealalta familie!"
  • Auto: SFB 1.4 TDI
« Răspuns #13 : August 29, 2009, 06:08:19 p.m. »
Tare sunt curios unde ai facut comanda. Am in cartier vreo 4 magazine de piese auto unde daca faci comanda pana in ora 15.00 in 2-3 ore ajunge piesa, daca faci dupa acea ora a doua zi. bafta.

Offline MariusMg

• Doar inscris
« Răspuns #12 : August 29, 2009, 05:57:00 p.m. »
Mersi de raspunsuri. Nu stiu cat de mult e rupt burduful, dar am inteles ca daca merg asa, imi gripez ceva pe la planetara, care e scump......
P.S. Stie cineva de unde pot sa cumpar din Buc sau Ct un burduf de planetara, cel tarziu pana luni la pranz?

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #11 : August 29, 2009, 05:16:30 p.m. »
Decat sa faci treaba in graba , mai bine pleci la Valcea si dupa ce te intorci schimbi burduful . Daca cei ce iti vor lucra la masina sunt meseriasi adevarati vor spala piesele si vor pune vaselina noua in cantitatea recomandata . Cred ca burduful tau e numai intepat sau are o mica ruptura pe unde arunca vaselina . In 800 km nu are ce sa se intample , ma refer la aparitia de uzuri anormale .
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline MariusMg

• Doar inscris
« Răspuns #10 : August 29, 2009, 04:03:45 p.m. »
Din pacate, piesa care trebuia sa ajunga azi, ajunge de-abia luni pe la pranz......eu luni seara trebuie sa fiu in Rm Valcea, asa ca cel mai probabil o sa fac drumul cu burduful spart, nu am ce face....singura solutie viabila, sa ma opresc in bucuresti, sa cumpar burduful si sa-l si schimb, apoi sa-mi continui drumul. Daca aveti alte idei mai bune sau niste sfaturi, eu sunt deschis la orice  :|

Offline ThunderBlue

• Gold member
  • Mesaje postate: 3246
  • Auto: skoda octavia 2
« Răspuns #9 : August 28, 2009, 01:29:09 p.m. »
Sunt curios cat iti va lua manopera. Sa ne tii la curent.

Offline MariusMg

• Doar inscris
« Răspuns #8 : August 28, 2009, 12:50:11 p.m. »
Am dat comanda de burduf de planetara, costa in jur de 50 de lei. Imi ajunge maine pe la ora 14, iar eu poimaine dimineata plec la drum....sper sa am timp sa-l pun. (impropriu spus eu, o sa apelez la un service).

Offline FABIAn RuSu

• Gold member
  • Locaţia: ROU
  • Mesaje postate: 2632
  • FABIA 1.9
« Răspuns #7 : August 28, 2009, 11:43:22 a.m. »
NU
vand SUPORT PAHAR FABIA 1 original nou

Offline Tom

• Gold member
  • Mesaje postate: 511
  • ÎMI PLACE MAI MULT SA CONDUC DECÂT SA BEAU
  • Auto: TOUR 101CP AXR 2007
« Răspuns #6 : August 28, 2009, 10:14:39 a.m. »
Intrebare: nu cumva trebuie refacuta geometria rotilor dupa schimbarea burdufurilor de la planetare?
Combinatia suprema: O MINA DE FIER ACTIONATA DE UN CAP DE LEMN

Offline M i c u t z u

• Moderator
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 3175
  • Auto: SUZUKI S-CROSS AT
« Răspuns #5 : August 28, 2009, 10:07:59 a.m. »
pe autokarma care este in bucuresti.dar poate gasesti in mangalia daca te grabesti
« Ultima Modificare: August 28, 2009, 10:11:28 a.m. de M i c u t z u »
Esti IDIOT?Atunci citeaza ultimul mesaj postat!

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()