Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: (HBA) Hydraulic Brake Assistant  (Citit de 11326 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Kata4

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 75
Re: (HBA) Hydraulic Brake Assistant
« Răspuns #9 : August 28, 2009, 09:18:47 p.m. »
Braking system and electronic chassis systems
    The braking system of the new Škoda Octavia excels with its quick response time and easy distribution of the braking effect. This is mainly due to the new Dual Rate vacuum brake booster with "progressive characteristics". All wheels have disc brakes with a single-piston floating calliper. The front brake discs have inner cooling.

As standard all Škoda Octavias are equipped with the ABS Anti Lock Braking system in addition to other systems. The basic version of the Škoda Octavia thus comes with the following:

ABS – Anti-Lock Braking System
EBV – electronic braking effect distribution between the axles
MBA – mechanical braking assistant
MSR – Engine Drag Control
ASR – Anti-Skid System –this version only influences the control of the engine and does not help to brake slipping wheels
ESBS – enhanced driving stability programme

The Škoda Octavia can be supplied with the ESP electronic stability programme as an option. This option also includes the following driving stability systems:

ABS – Anti-Lock Braking System
EBV – electronic braking effect distribution between the axles
HBA – hydra
Octavia 2 1,6MPI Trend, alb candy, PDG, ESP, Tempomat, MaxiDot, stergator luneta, jante 15" Dezent,

Offline infoschumi

• Junior
  • *
  • Locaţia: Drobeta Turnu Severin
  • Mesaje postate: 34
  • Auto: Superb 2.0 TDI CR
« Răspuns #8 : August 28, 2009, 07:57:27 p.m. »
Owe,eu unul sincer sa fiu prefer sa imi rup 2-3 coaste decat sa ma infig in vreun domn care tocmai s-a gandit ca pe banda mea se merge mai bine  :039: Eu unul de cateva ori am patit sa mi se opreasca masina pe loc dupa o franare violenta pana pe la 20km/h dupa care luam piciorul de pe frana insa ea inca continua pana la oprire.Acum nu prea stiu ce sa zic,vreau sa aflu ceva concret despre setarea asta inainte sa o modific,nu vreau sa ma trezesc cu vreun beculet in bord  :-~

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #7 : August 28, 2009, 07:19:50 p.m. »
Cred ca este si functie de garda la sol care influenteaza descarcarea puntii spate si implicit forta de franare pe axa spate
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline Owe

• Gold member
  • Locaţia: Drobeta
  • Mesaje postate: 901
  • Is it progress if a cannibal uses a knife and fork
  • Auto: 1,9 TDI, BXE
« Răspuns #6 : August 28, 2009, 07:18:07 p.m. »
Am gasit ceva mai concret in ABC-ul tehnic de pe site-ul Skoda.Asistent hidraulic la frânare - amplifică eficienţa frânei la apăsarea bruscă a pedalei de frână.Acum eu unul ma intreb de ce nu este setata din fabrica pe maximum?Sau acea setare poate se refera la momentul cand sa intre acest HBA in actiune,adica cand este pe maximum chiar si o apasare mai usoara il va activa,iar cand este pe minimum va fi nevoie de o apasare foarte violenta a franei ca sa intre in functuine?
Cred ca s-au gandit sa nu ne "rupa" centura pieptul, cand apasam frana violent. :D
Eu am simtit HBA-ul de cateva ori. Am scris aici http://www.skoda-club.ro/index.php?topic=4158.15  Reply #24.
Octavia Tour  TDI ;  Superb 2  TDI
Difficile est satiram non scribere

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #5 : August 28, 2009, 07:06:02 p.m. »
Ceea ce stiu sigur este ca pe vRS este setat pe pasul 5, cel maxim.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline infoschumi

• Junior
  • *
« Răspuns #4 : August 28, 2009, 06:01:09 p.m. »
Am gasit ceva mai concret in ABC-ul tehnic de pe site-ul Skoda.Asistent hidraulic la frânare - amplifică eficienţa frânei la apăsarea bruscă a pedalei de frână.Acum eu unul ma intreb de ce nu este setata din fabrica pe maximum?Sau acea setare poate se refera la momentul cand sa intre acest HBA in actiune,adica cand este pe maximum chiar si o apasare mai usoara il va activa,iar cand este pe minimum va fi nevoie de o apasare foarte violenta a franei ca sa intre in functuine?

Offline dragosb

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 520
  • Auto: O2 2.0 TDI BKD - DSG
« Răspuns #3 : August 28, 2009, 05:42:03 p.m. »
Gradul de asistare a directie se va modifica in consecinta

Gradul de asistare al directiei sau presiunea suplimentara din instalatia de franare furnizata de HBA ?
Object instance not set to an instance of an object...

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #2 : August 28, 2009, 05:39:26 p.m. »
Are cineva idee cam ce diferente ar putea sa apara daca modific de pe medium(cum este acum) pe high?

Gradul de asistare a directie se va modifica in consecinta, la vRS exista de la 0-5 grade de modificat, personal consider ca cel setat de fabrica e compromisul ideal dpdv al sigurantei si confortului.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline infoschumi

• Junior
  • *
(HBA) Hydraulic Brake Assistant
« Răspuns #1 : August 28, 2009, 05:33:38 p.m. »
Umbland putin cu VCDS-ul am descoperit in controllerul ABS la adaption undeva pe la channel 9 o valoare numita Brake Assist.Ca si valori pot sa pun 0-ceva de genul minimal 1-mediu 2-high.Nu se numeau ele chiar minimal/medium/high insa erau cuvinte cu acelasi inteles.Are cineva idee cam ce diferente ar putea sa apara daca modific de pe medium(cum este acum) pe high?
HBA- is a generic term for an automobile braking technology that increases braking pressure in an emergency situation.         "Creste presiunea de franare in cazuri de urgenta"Acum ma intreb daca in cazuri de urgenta exista mai multe posibilitati de franare?Mai slaba si mai tare?Atunci la ce se mai numesc cazuri de urgenta :067:

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 05:34:00 p.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Aprilie 08, 2026, 05:36:58 p.m.]

Mazda CX-30, frumoasa si rosie de Iulian M
[Aprilie 06, 2026, 12:50:32 a.m.]

* Mesaje recente

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 05:34:00 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de james kilowatt
[Aprilie 17, 2026, 05:21:12 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 01:07:59 p.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]