Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Garantia Skoda  (Citit de 86436 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
Re: Garantia Skoda
« Răspuns #21 : Noiembrie 11, 2009, 01:36:07 p.m. »
Pentru Fan-Skoda: cred ca nu m-ai inteles ce am vrut sa zic, sau nu m-am exprimat eu bine, faptul ca esti acoperit de garantie chiar daca faci un milion de kilometri, nu ti se pare ca trebuie sa fie un motor si o cutie foarte fiabile ca sa poata indeplini si aceasta posibilitate

Atunci oamenii in costume scumpe de la PoRo de ce nu vor nici macar sa-mi raspunda la sesizari ? Cum pot sa-si permita niste consultanti tehnici de la PoRo sa spuna ca este actiune externa mecanica asupra radiatorului de clima ? Cum au constatat , au trimis o pasarica sa faca constatare tehnica . Niste nenorociti !
Am trimis email chiar si la brand directorul Skoda , am trimis recomandata cu aviz de primire , am facut sesizare scrisa la Intercar si nu vor sa raspunda . Eu nu am uitat si pregatesc dosarul pentru instanta .
« Ultima Modificare: Noiembrie 11, 2009, 01:38:26 p.m. de M i c u t z u »
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline F L O R I N

• Gold member
  • Locaţia: Ploiesti
  • Mesaje postate: 3747
  • Octavia 2 , 2.0 TDI 140CP cu DSG
« Răspuns #20 : Noiembrie 11, 2009, 01:09:20 p.m. »
diferenta sa stea in originilatatea pieselor ??? eu zic ca in adaosul pus la limita nesimtirii.

Crede ma ca stiu ce vorbesc. O fi si adaosul,dar intr o mica parte. ;)

Offline Admin

• Life is tough. Great!
  • Administrator
  • Locaţia: 47°47'24''N 22°53'24''E
  • Mesaje postate: 2603
  • Waste Allocation Load Lifter - Earth Class
« Răspuns #19 : Noiembrie 11, 2009, 12:03:02 p.m. »
Este logic ca la aceeasi piesa, la dealeri diferiti, este diferit adaosul comercial practicat si ora de manopera. In provincie ora de manopera poate sa fie si jumatate cat este in Bucuresti.

Pentru Fan-Skoda: cred ca nu m-ai inteles ce am vrut sa zic, sau nu m-am exprimat eu bine, faptul ca esti acoperit de garantie chiar daca faci un milion de kilometri, nu ti se pare ca trebuie sa fie un motor si o cutie foarte fiabile ca sa poata indeplini si aceasta posibilitate.

Garantia extinsa se poate achizitiona ca optional la un autoturism nou, in varianta de 4 ani cu limita 60.000 de km sau 120.000 km.
Cred ca tie ti se potriveste ultima varianta daca circuli atat de mult.
Garantia de 2 ani este oferita in Romania de catre toate marcile concernului VW, deci nu e vorba numai de Skoda.
Mai mult in Germania garantia oferita este tot de 2 ani si nu este nici o problema.
Ca altii nu pot sa vanda o masina decat daca ofera 20 de ani garantie, este problema lor. Si nu sunt ironic cand zic asta.

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #18 : Noiembrie 11, 2009, 10:21:48 a.m. »
Diferenta intre o revizie de 3 mil jumate si una de 7 consta in originalitatea pieselor,ora de manopera fiind apropiata ca pret la majoritatea dealerilor. ;)
Si da,la ford te rup in doua cu preturile si la frantuzesti la fel.

Florin , eu cand mi-am schimbat prima data filtrele m-am uitat la marca si cod si am presupus ca sunt cele de origine , fiindca masina a venit echipata cu ele . Am studiat piata si stupoare , preturile difera la consumabile functie de seervice si functie de magazinul care le comercializeaza . Dupa ce am avut in mana atat filtre de origine cat si echivalentele de la alte marci am ajuns la concluzia ca este bine ( in cazul masinii din semnatura ) sa pastrez ca filtre de origine numai filtrul de combustibil UFI 26 007 00 si filtrul de ulei Purflux L267A . In cazul filtrului de motorina , acesta se mai gaseste pe la vreo 2 firme , dar cel de ulei nu l-am putut gasi decat la reprezentante VAG .
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline Anca

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 290
  • Auto: 2.0 TDI BKD 140 CP
« Răspuns #17 : Noiembrie 11, 2009, 08:13:12 a.m. »
Diferenta intre o revizie de 3 mil jumate si una de 7 consta in originalitatea pieselor,ora de manopera fiind apropiata ca pret la majoritatea dealerilor. ;)
Este vorba de Elcar Gid Buzau (700) si Ivas Galati (350)..........

De acord cu St3ff
Skoda Octavia II - 2.0 TDI M6 Business

Offline St3ff

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti (Pantelimon)
  • Mesaje postate: 1732
  • Auto: O2 1.9 TDI BXE
« Răspuns #16 : Noiembrie 11, 2009, 06:45:02 a.m. »
diferenta sa stea in originilatatea pieselor ??? eu zic ca in adaosul pus la limita nesimtirii.
Niciodata sa nu circuli cu o viteza mai mare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare

Offline F L O R I N

• Gold member
« Răspuns #15 : Noiembrie 11, 2009, 02:15:56 a.m. »

Offline dragosb

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 520
  • Auto: O2 2.0 TDI BKD - DSG
« Răspuns #14 : Noiembrie 11, 2009, 01:31:14 a.m. »
Daca vezi cat costa o revizie la ford (colina motors) ai sa spui ca esti fericita cu reteaua skoda. Oricum, pretul reviziilor variaza f. mult de la o reprezentanta skoda la alta :D.

Pana una alta, legat de garantie, mie mi-au schimbar volanul fara sa caraie pt. ca s-a exfoliat.
Object instance not set to an instance of an object...

Offline Anca

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 290
  • Auto: 2.0 TDI BKD 140 CP
« Răspuns #13 : Noiembrie 11, 2009, 01:19:35 a.m. »
...adica dai 18.000 de Euro pe o masina si nu dai 6-7 milioane la o revizie?
eu am dat 22.000 euro pe ea si ma oftica ca am platit 7 milioane la revizie cand in alta parte era 3 mil juma'....si nu ma oftica banii in sine ci ideea de a fi pacalita.....daca tie iti place sa fii tepuit...go ahead...
Skoda Octavia II - 2.0 TDI M6 Business

Offline Shymano

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 491
  • Auto: 1.6 FSI, 115 CP
« Răspuns #12 : Noiembrie 11, 2009, 12:54:45 a.m. »
Personal, nu sunt nici dealer, nici angajat skoda ... mi-a placut, am luat-o. Si sunt destul de multumit de ea; categoric, nu are motor de bmw, dar nici nu as fi dat aceeasi bani pe altceva gen Renault Megane 2, sau alte optiuni d-astea ... initial, am vrut sa-mi iau un bmw second-hand, dar neavand pe cineva de incredere la adus-ul masinii de-afara, am renuntat la idee.
In ceea ce priveste garantia, extinsa sau nu, fii sigur ca atunci cand te vei duce cu vreo problema si le vei spune ca vrei s-o remediezi pe garantie, vei intampina dificultati !!! Pt ca traim in Romania, si asa se lucreaza pe la noi ... si nu vad de ce as mai da niste bani in plus la reprezentanta, indiferent de cati bani am dat pe masina, cand acelasi lucru il pot face eu acasa sau in alta parte, poate si mai bine decat acolo (cu siguranta chiar, pt ca ei nu-si vor da interesul si atentia pe care o manifesti tu fata de masina ta !!!). Pot sa spun ca, dupa ce am facut revizia la 15.ooo km (10 luni), neavand niciun fel de probleme de natura celor ce urmau, am constatat dupa 2-3 luni ca imi intra in masina un miros ciudat, ca de aburi ... am schimbat filtrul de polen (Mann - 30 roni in targ la Vitan) si ...  @-)  mirosul a disparut !!! Oare acel filtru de polen pe care (ipotetic) ei mi l-au schimbat, s-a imbacsit chiar asa de tare, mult mai mult decat cel pe care il aveam inainte si care nu mirosea deloc ??? Pt ca asta pe care am fost nevoit sa-l inlocuiesc era ... nu mai era filtru !!! Si nu am fost intre timp, de la schimbarea lui, prin Dakar ...
Plus ca sunt destul de lamurit eu cum sta treaba cu service-urile ... am avut destule experiente in acest domeniu, cu masinile de la serviciu. Si m-am lamurit cu varf si-ndesat.
Skoda Octavia II -2008, 1.6 FSI, 115 CP, BLF, Elegance+, xenon pe lupe Morimoto mini.
Croitorie la comanda - calitate la preturi rezonabile. Rochii pt mirese sau de ocazie.

Offline dragosb

• Gold member
  • Mesaje postate: 520
  • Auto: O2 2.0 TDI BKD - DSG
« Răspuns #11 : Noiembrie 11, 2009, 12:35:45 a.m. »
In acest moment exista o optiune la skoda prin care, la achizitionare, pentru o suma de bani, beneficiezi de 4 ani garantie in limita a 150 mii de km.
Cat despre garantia exstina: o sa fii uimit dar de cele mai multe ori, acea garantie de genul 7 ani (pt. hyundai) sau 5 ani (pt ford) nu sunt oferite de producator. Sunt niste polite de asigurare incheiate cu diversi asiguratori de catre importatori cu scop de marketing. Despre aceasta poveste iti spun in cunostinta de cauza si am mai spus-o si cu alte ocazii. Faptul ca producatorul nu isi asuma responsabilitatea pt. masina pt. o perioada asa lunga ar trebui sa iti dea de gandit. Mai mult de atat, cum spunea si muad'dib, acele "garantii" nu acopera chestii gen kit ambreiaj, tren de rulare etc.
Object instance not set to an instance of an object...

Offline Fan-Skoda

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 368
  • Simply Clever
  • Auto: 1.4 TSI
« Răspuns #10 : Noiembrie 11, 2009, 12:22:15 a.m. »
Stiu pe cineva cu un Passat 2007, caruia la cea de-a 2-a revizie (la 2 ani) i s-au cerut la reprezentanta 14 mil.; mai avea 3-4 zile si-i expira garantia. Omul a preferat sa dea decat vreo 6 mil. pe toate piesele (filtre, ulei, etc), inca 1 mil. pe manopera, si le-a schimbat la un service cunoscut ...
Deci ... depinde si de situatia fiecaruia. Eu, personal, am facut-o la Brady pe prima, la 15.000, dar pe cea din februarie, cand ar trebui sa ma duc la cea de-a 2-a (2 ani sau 30.000), cred ca o voi face in particular. Nu ma dau banii afara din casa ... :))

Exact asta vroiam sa subliniez!  =D> Esti acoperit de garantie doar 2 ani, interval in care poti face 1 milion de km asa cum a spus si Muad'Dib, sau poti face 30.000 de km. (a doua varianta e cea mai probabila) Practic esti acoperit de garantie 30.000 km, lucru care mi se pare "dubios" (n-am gasit un sinonim acum... ;)) tinand cont de renumele si pretentiile marcii!
« Ultima Modificare: Noiembrie 11, 2009, 12:26:36 a.m. de Fan-Skoda »
Skoda O II Facelift 1.4 TSI Business ++

Offline F L O R I N

• Gold member
« Răspuns #9 : Noiembrie 11, 2009, 12:19:12 a.m. »
Nu suntem dealeri ci doar niste simplii angajati ai concernului.Iti garantez ca vei face o alegere foarte buna cu O2 si dupa cum am scris mai sus ai posibilitatea sa ti iei garantie extinsa ca sa stai linistit si sa fi acoperit in caz de vreo belea.Dar iti spun ca la trenul de rulare ai garantie max 15k km sau 6 luni,asa ca eu zic sa te mai gandesti si sa ramai la garantia de 2 ani,sincer. :082:

Si sa ti mai zic o chestie. Te duci in service,dai 7-8 mil ca deh,e dealer si te trezesti cu acelasi ulei in motor.Nu e mai bine sa ti l schimbi tu la un centru specializat,sa ti iei uleiul pe care il doresti fara ca cineva sa ti impuna vreo marca anume,bineinteles asta dupa ce iesi din garantie.  ;)
« Ultima Modificare: Noiembrie 11, 2009, 12:20:56 a.m. de F L O R I N »

Offline Fan-Skoda

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 368
  • Simply Clever
  • Auto: 1.4 TSI
« Răspuns #8 : Noiembrie 11, 2009, 12:15:24 a.m. »
Sa inteleg ca am dat peste o gasca de dealeri Skoda care incerca sa ma convinga ca au dreptate, desi nu aduc ca argument decat faptul ca "nu merita cheluielile de revizie", sau "te trezesti ca ti pica turbina si cei de la service iti fac direct devizul de plata." Cum adica? N-ar fi normal sa fii acoperit de garantie in caz ca "pica" turbina? Poate sunt eu vreun incuiat ;) Si totusi sa fim seriosi...adica dai 18.000 de Euro pe o masina si nu dai 6-7 milioane la o revizie? Tin sa mentionez ca imi place mult Skoda ca si brand, asa ca nu ma intelegeti gresit. Am deschis acest topic pentru ca intentionez sa achizitionez o Skoda Octavia 2 Facelift, varianta de echipare Bussines plus ceva optionale in jurul a 1000 de Euro (Esp, Jante 16'', Maxidot, etc.).
Skoda O II Facelift 1.4 TSI Business ++

Offline Shymano

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 491
  • Auto: 1.6 FSI, 115 CP
« Răspuns #7 : Noiembrie 10, 2009, 11:22:25 p.m. »
Stiu pe cineva cu un Passat 2007, caruia la cea de-a 2-a revizie (la 2 ani) i s-au cerut la reprezentanta 14 mil.; mai avea 3-4 zile si-i expira garantia. Omul a preferat sa dea decat vreo 6 mil. pe toate piesele (filtre, ulei, etc), inca 1 mil. pe manopera, si le-a schimbat la un service cunoscut ...
Deci ... depinde si de situatia fiecaruia. Eu, personal, am facut-o la Brady pe prima, la 15.000, dar pe cea din februarie, cand ar trebui sa ma duc la cea de-a 2-a (2 ani sau 30.000), cred ca o voi face in particular. Nu ma dau banii afara din casa ... :))
Skoda Octavia II -2008, 1.6 FSI, 115 CP, BLF, Elegance+, xenon pe lupe Morimoto mini.
Croitorie la comanda - calitate la preturi rezonabile. Rochii pt mirese sau de ocazie.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

VW Golf VII 1.2 TSI 110 CP Trendline de Marsulici
[Mai 11, 2026, 04:14:45 p.m.]

Aditiv benzina de vizitator
[Mai 11, 2026, 11:26:25 a.m.]

please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM