Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Vibratie in volan  (Citit de 30182 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline MRP

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 1815
Re: Vibratie in volan
« Răspuns #35 : Iunie 27, 2010, 02:03:11 p.m. »
mai mult creste cu viteza masinii,cred.incearca sa iesi pe autobanda singur si trage o franare

Offline Cheeta

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 659
  • Auto: Ex: 1,9 TDI ALH 90CP 2006
« Răspuns #34 : Iunie 27, 2010, 11:57:46 a.m. »
sigur se simte si la viteze mai mici dar nu ai realizat tu.
Ai dreptate, e aproape insesizabil la viteze mici. Probabil ca amplitudinea vibratiei creste odata cu viteza masinii, dar si cu gradul de incarcare. Daca sunt singur in masina, mai nimic.
Ex: Skoda Octavia Tour 1,9 TDI ALH 66KW/90CP MY 2006

Offline MRP

• Gold member
« Răspuns #33 : Iunie 27, 2010, 11:38:06 a.m. »
asa se inroseau la golful meu atunci cand discurile erau de 4mm grosime! :))

Offline radioman

• Expert
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 966
  • Unii se nasc ca un 'original' si mor ca o "copie"
    • Radio Romania Constanta
  • Auto: Octavia 3 /2.0 TDI/150 CP
« Răspuns #32 : Iunie 27, 2010, 09:45:16 a.m. »
La mersul normal pe sosea sau autostrada , nu se ajunge la incingerea discurilor de frana ca la trecerea printr-o balta sau la rulajul pe ploaie sa se intample ceva cu discurile . Hai ca nu sunt din aluat .

Perfect de acord cu Liviu, postez putin off-topic foto cu un stand de al baietilor alora cu apa calda din Vest ca sa intelegeti unde duc ei testele incat pe sosea, piesa masinii noastre sa fie in parametrii optimi! :082:
Skoda Octavia 3 Style /2.0 TDI /2017; VW Polo 2019

Offline panteraroz

• Junior
  • *
  • Locaţia: Iasi
  • Mesaje postate: 26
  • Auto: Seat Leon 1.9 TDI
« Răspuns #31 : Iunie 26, 2010, 10:06:10 p.m. »
Sa spun si eu povestea discurilor uzate: am luat masina la 72.000 km cu discurile originale care erau uzate in momentul cumpararii de catre mine (mi s-a recomandat schimbarea lor de atunci). Am facut un drum lung la cateva luni dupa (700-800 km) si intr-adevar trepida la viteze 120-140 dar nu incat sa afecteze mult directia (cateva grade, simteam un joc usor al volanului in mana). De atunci au trecut vreo 10.000 km, in timp au inceput sa fluiere la franari in oras, sa trepideze la 60 km/h, sa se comporte ciudat cand intra ABS-ul, crescuse distanta de franare...dar discurile ajunsesera foita de hartie!!!! Le-am schimbat recent odata cu placutele (nu erau uzate, dar sigur nu mai erau perfect plane din cauza discurilor duse). Am pus discuri BOSCH ventilate si placute TRW.
Poate nu sunt discurile problema masinii tale, am descris exact ce am simtit in cazul unor discuri originale cu adevarat uzate care cred ca au fost de foarte buna calitate (masina luata din Romania).
« Ultima Modificare: Iunie 26, 2010, 10:08:16 p.m. de panteraroz »

Offline MRP

• Gold member
« Răspuns #30 : Iunie 26, 2010, 06:48:32 p.m. »
sigur se simte si la viteze mai mici dar nu ai realizat tu.

Offline Cheeta

• Gold member
« Răspuns #29 : Iunie 26, 2010, 05:45:27 p.m. »
Multumesc, Liviu, pentru lamuriri.
Jocurile puntii fata ca si pneurile si jentile au fost verificate deja si sunt in regula.

Raman doar discurile, daca nu pot fi si alte cauze (gen coloana volan, caseta directie, pompa ABS) dar nu cred. Mai e si sfatul primit tot aici, adica sa le las sa se "ajusteze" din mers, si sa le schimb odata cu placutele, mai tarziu. Fenomenul se manifesta doar la frane usoare, la viteze mari, cu masina incarcata, atat. In oras, chiar si la 70/h, frana, nu se simte nici o vibratie.

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #28 : Iunie 26, 2010, 09:36:14 a.m. »
Am coborat Passo dello Stelvio numai in frane de putea toata masina a ferodo si am intrat intr-o balta si nu s-a intamplat nimic ( eram cu Logan ) . In toata activitatea mea de garaj am intalnit putine cazuri de discuri ovalizate si numai la autospecializate cu discuri fata si asta din cauza supraincalzirii si opririi imediate fara a se continua rulajul pentru racire . Am intalnit si discuri fisurate si cu abateri de planeitate in urma jocurilor mecanice - lovituri in grpi , etc.
Nu mai stiu diagrama fier-carbon , dar modificarile structurale si de forma datorita socului termic cred ca apar la temperaturi mult mai ridicate decat cele obtinute la un rulaj normal ( consider rulaj normal cel de sosea , indiferent de stilul de conducere ) . Este imposibil ca dupa frane violente la viteze mari , unde intradevar apare o crestere a temperaturii discurilor peste limita normala sa-i faci baie cu apa rece . Cand ploua , nu mergi nebuneste , deci si atunci nu vad soculet termic .

Nu cred ca se folosesc piese de alta calitate , dar e posibil sa fi nimerit un disc la limita tolerantelor de planeitate si de acolo pana la aparitia vibratiilor este foarte putin , din cauza discurilor , a anvelopelor , a jocurilor puntii fata , etc si nu in ultimul rand a felului in care s-a intervenit de catre meserias la interventiile anterioare .
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline Cheeta

• Gold member
« Răspuns #27 : Iunie 25, 2010, 08:05:26 p.m. »
De acord si cu Bogdan  =))  dar si cu Liviu.

Atunci incerc sa intreb:
1. Foloseste skoda pentru livrarile in RO materiale mai proaste decat pentru livrari similare in D sau F sau UK de exemplu?
2. Daca da, pe ideea de a avea costuri mai scazute la o piata mai "saraca", atunci de ce nu fac din configuratorul de pret cu optiuni:
- cu discuri calitatea I, fara risc de ovalizare prematura - un pret suplimentar  ;)
- cu discuri cu risc crescut de ovalizare, la noroc - pretul standard
3. Daca si temperatura exterioara difera mult de la o zona la alta, sa zicem un delta t de 15grdC - la intrarea intr-o zona de furtuna si ploaie torentiala dupa un drum cu multe frane la temperaturi mari si mers sustinut, n-ar exista oare posibilitatea ca discurile mai "slabute" ca mai sus sa faca o mica ovalizare? Doar intreb.  :032:

Offline MRP

• Gold member
« Răspuns #26 : Iunie 25, 2010, 06:28:04 p.m. »

Mi s-a spus, ceea ce stiu deja si de la voi de aici, ca mersul la drum lung, cu discuri incinse, urmat de intrarea intr-o balta adanca si rece poate ovaliza usor discurile,ceea ce are logica. La fel cand te duci la spalatorie cu jet rece peste discuri incinse, sau daca dai de o ploaie torentiala rece dupa o zi caniculara.
Cred ca ultima varianta se aplica la mine, dar mai investighez.

si iarna ,pe zloata, ce faci,astepti sa se raceasca discurile ca sa poti intra in oras?  =)) asta cu ovalizarea cand treci prin apa este o gugumania a dealerului ca sa aiba o justificare ca materialul este prost.

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #25 : Iunie 25, 2010, 04:07:29 p.m. »
La mersul normal pe sosea sau autostrada , nu se ajunge la incingerea discurilor de frana ca la trecerea printr-o balta sau la rulajul pe ploaie sa se intample ceva cu discurile . Hai ca nu sunt din aluat .
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline ThunderBlue

• Gold member
  • Mesaje postate: 3246
  • Auto: skoda octavia 2
« Răspuns #24 : Iunie 25, 2010, 03:57:25 p.m. »
Gata şăfule, n-am dat cu paru'  :P

Mi-e imi facea directia ca toti dracii cand franam pe la 130+ si a tinut-o asa vreo cateva sute bune de km.
Imi faceam griji de discuri ca-s ovalizate, dar si-au revenit apoi ca prin minune. Am mai tras de ele vreo 30K de km pana le-am schimbat.

Offline papetz

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 482
    • ... and i'm a carrier!
  • Auto: 1.9 tdi 105 cp
« Răspuns #23 : Iunie 25, 2010, 03:52:34 p.m. »
De aia ai vandut Aloutecurile alea?  =))

hahaha, ce-am mai ras  :P .

nuuuu, asta s-a intamplat cu fostele jante pe 15, marca fox. am schimbat  un cauciuc in garantie precum si o janta si cum nu au gasit una la fel mi-au dat altele noi, rvs spider. alea pe 16 erau impecabile, chiar le-am si probat la vremea aceea impreuna cu crina, pe autostrada, sa vad daca vibreaza si cu ele. la mine nu, la ea mai putin decat cu ale ei.
Nestle Boycott

Offline Cheeta

• Gold member
« Răspuns #22 : Iunie 25, 2010, 03:47:31 p.m. »
Multumesc, radioman, voi tine cont si de sfatul tau. E corect si sigur va da rezultate, fara costuri prea mari.

Deocamdata, am fost la cei ce mi-au vandut jentile si pneurile de vara, au zis (evident  ;) ) ca echilibrarea e in regula si poate fi de la discuri ovalizate. Mi-au facut si o constatare pentru puntea fata, 22lei, totul e in regula aici. Stiam dealtfel ca masina e "tapana" inca din Martie de la ITP facut pe bune... :082:

Mi s-a spus, ceea ce stiu deja si de la voi de aici, ca mersul la drum lung, cu discuri incinse, urmat de intrarea intr-o balta adanca si rece poate ovaliza usor discurile,ceea ce are logica. La fel cand te duci la spalatorie cu jet rece peste discuri incinse, sau daca dai de o ploaie torentiala rece dupa o zi caniculara.
Cred ca ultima varianta se aplica la mine, dar mai investighez.

Un mecanic cu experienta coleg de serviciu mi-a zis ca "astia pun discuri proaste din fabrica" - ceea ce m-a cam suparat.... skoda face asa ceva?  :042:  Nu se poate!!! Ma rog, e opinia lui, mai ales ca eu habar nu am ce inseamna proaste si bune, chiar nu stiu. Cand aveam ford am pus Brembo made in Italy si imi amintesc ca au fost excelente, atata stiu despre discuri.

Offline ThunderBlue

• Gold member
  • Mesaje postate: 3246
  • Auto: skoda octavia 2
« Răspuns #21 : Iunie 25, 2010, 03:44:54 p.m. »
De aia ai vandut Aloutecurile alea?  =))

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Pompa abs Skoda Octavia 1.4 Tsi de Andrei.ht
[Aprilie 15, 2026, 07:37:47 p.m.]

Diverse probleme clima,AC,ventilatie.. de FeriM
[Aprilie 15, 2026, 06:11:30 p.m.]

Verificare auto pentru concediu de vizitator
[Aprilie 15, 2026, 10:13:54 a.m.]

Schimb set complet Jante+anvelope 19'' Kodiaq cu set complet Jante 18'' similare de B y t e m a n
[Aprilie 08, 2026, 05:36:58 p.m.]

* Mesaje recente

Re: please help de M i c u t z u
[Aprilie 20, 2026, 05:58:28 p.m.]

Re: please help de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 03:20:35 p.m.]

please help de castelan
[Aprilie 20, 2026, 02:13:48 p.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de vizitator
[Aprilie 20, 2026, 09:58:59 a.m.]

Re: Ford Ranger Raptor 2023 de judge
[Aprilie 17, 2026, 05:34:00 p.m.]