Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Discount Dealer  (Citit de 99723 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4546
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
Re: Discount Dealer
« Răspuns #113 : Mai 25, 2011, 03:26:07 p.m. »
cand mi-am cumparat Renault-ul, sincer nu mai stiu cum a fost...dar nu imi amintesc sa fii platit vreo diferenta.
Eu inca nu am platit nici un avans la Skoda, dar lucrez in banca si iti spun ca, asa cum e formulat pct 5, lit C, nu reiese ca trebuie sa faci regularizarea la sfarsit. Sau poate ei inteleg altceva prin ,,creditarea contului vanzatorului''. Poate inteleg ca vanzatorul e Skoda Cehia, si contul lui se crediteaza integral la sfarsit de tot, indiferent ce plati partiale a facut cumparatorul intre timp. Adica daca tu platesti un avans, el nu se va duce automat in contul vanzatorului, ci poate in contul intermediarului, si abia la sfarsit se duc banii in contul dealer-ului. asa ar acea sens, dar tr sa scrie asta in contract.
Trebuie citit tot contractul sa ne dam seama.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline Cristi 71

• Gold member
  • Mesaje postate: 598
  • Cont sters
« Răspuns #112 : Mai 25, 2011, 03:12:47 p.m. »
Si cum ti-au facut calculul facturii finale? Au scazut din pretul total exprimat in Euro avansul in Euro (pe care cu siguranta l-ai achitat in RON) si ti-au zis ca mai ai de achitat x Euro pentru care ai platit RON?!?

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #111 : Mai 25, 2011, 02:42:45 p.m. »
din contract nu reiese asa ceva. Din contract reiese ce am scris mai jos, si anume ca se plateste diferenta de curs dintre momentul platii si cel al creditarii contului vanzatorului,  daca ea e mai mare de 0.5% fata de momentul platii.
Poate reiese ce spui tu din alt articol din contract, dar nu reiese din lit C, pct 5. din cotractul de vanzare cumparare.

Offline Cristi 71

• Gold member
  • Cont sters
« Răspuns #110 : Mai 25, 2011, 02:06:57 p.m. »
Pe factura mea nu scrie cati euro costa masina sau cati euro am dat eu avans! Scrie ca am platit x RON avans iar cand se va emite factura finala acesti x RON se vor scadea din pretul care va fi in ziua cand fac plata finala. Si acest pret va fi evident in RON ca nu se accepta plati in valuta.
Cateva postari mai sus si colegul liv_sibiu a spus ca si el a platit diferenta de curs, iar el e din Sibiu si eu din Constanta, deci nu poti spune ca "m-a fentat dealerul".
Nu stiu cum e la cei care iau masini in rate sau platesc prin ordin de plata. Eu am platit de fiecare data cash.
Iar la Peugeot, pentru o masina de 26.000 Euro mi-a zis sa dau avans cat ma lasa inima, echivalentul a 2.000-3.000 Euro, ca oricum voi plati diferenta de curs cand se emite factura finala.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #109 : Mai 25, 2011, 01:20:37 p.m. »
Cristi, cred ca te-a fentat dealer-ul. Din articolul pus pe tine pe site rezulta ca e vorba de diferetele de curs dintre data efectuarii platii si data creditarii contului vanzatorului. La tine, daca ai facut platile prin casierie, data e aceiasi, deci nu se punea problema cresterii cursului.

Offline Cristi 71

• Gold member
  • Cont sters
« Răspuns #108 : Mai 25, 2011, 12:20:36 p.m. »
Eu nu am treaba cu nici o banca, m-am dus de fiecare data cu banii in sacosa si am platit la casieria lor.

Offline vizitator

• Gold member
« Răspuns #107 : Mai 25, 2011, 09:52:05 a.m. »
are dreptate Stef. E vorba de diferentele dintre data efectuarii platii (adica data in care te duci la banca ta si faci ordinul de plata) si data in care vanzatorul isi primeste efctiv banii in cont (adica creditarea contului vanzatorului). Un ordin de plata poate dura 2-3 zile, si articolul se refera la o eventuala crestere EUR a cursului in aceste 2-3 zile.

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #106 : Mai 24, 2011, 05:46:14 p.m. »
eu in 2008 (Octavia) si 2010 (Polo) n-am platit nicio diferenta de curs la ridicarea masinii. In ambele cazuri am facut mai multe plati intermediare atunci cand vedeam un curs mai mic. Anuntam dealerul ca vreau sa mai fac o plata, acesta imi trimitea factura proforma pe mail (in lei la cursul Porsche Bank din ziua respectiva) si gata. Terminasem de achitat masinile cu o luna inainte ca ele sa vina. La ridicare nici nu s-a pus problema sa mai platesc ceva, desi cursul crescuse.

Vezi lit.C punctul 5 din CONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE:
"Diferentele mai mari de 0.5 % dintre sumele platite de Cumparator in RON (prin raportarea la EURO conform literei C punctul 3 de mai sus) survenite intre data efectuarii platiilor si data creditarii contului Vanzatorului, se vor regfulariza intre partile contractante inaintea emiterii facturii finale"
am subliniat pentru a se vedea mai bine ca aici nu se face nicio referire la cursul din ziua livrarii. Este vorba despre diferentele de curs ce pot aparea in cazul viramentelor bancare (ce pot dura o zi doua, trei..), atat la plata avansului, cat si in cazul platilor intermediare. Pana aici totul e normal.
Este anormal daca unii dealeri reevaluaeaza masina la cursul din momentul livrarii. Ei isi pot procura valuta de fiecare data cand clientul face o plata. Pentru ce sa mai faca o reevaluare in momentul emiterii facturii finale?! Scrie in vreun contract acest lucru?

Offline liv_sibiu

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 3014
  • Auto: 1,9 TDI PD , 77 kW ,
« Răspuns #105 : Mai 24, 2011, 03:00:09 p.m. »
de cand e regula asta la Porsche? In 2008 si in 2010 nu era..
Era si in 2008. Eu am platit diferenta de curs bancar.
Skoda Octavia II Trend , 1,9 TDI / BXE -105 CP/250 Nm , CV manuala , PDG , tempomat , s.a.

Offline Cristi 71

• Gold member
  • Cont sters
« Răspuns #104 : Mai 24, 2011, 10:57:21 a.m. »
Adica ce-am spus? Ca mai dai bani daca creste euro in perioada dintre plata avansului si momentul cand ridici masina!
Iti dau exemplul meu: cand am platit avansul in noiembrie 2007, cursul RON/Euro era de aprox. 3,4 deci 6.000 Euro valorau 20.400 RON. In ianuarie cursul era aprox. 3,7 si aceiasi 6.000 Euro valorau 22.200 RON, deci a trebuit sa mai dau 1.800 RON (vreo 480 Euro) diferenta, pentru ca pretul final al masinii (in RON) crescuse, desi in Euro el era acelasi (ei scad avansul din pretul calculat in RON in ziua livrarii, nu din cel in Euro!)
Cred ca de data asta s-a inteles...
« Ultima Modificare: Mai 24, 2011, 11:36:51 a.m. de Cristi 71 »

Offline Stef13

• Moderator General
« Răspuns #103 : Mai 24, 2011, 10:12:15 a.m. »
Foarte corect si normal, dar asta se refera la cu totul altceva, nu sustine ce spuneai.

Offline Cristi 71

• Gold member
  • Cont sters
« Răspuns #102 : Mai 24, 2011, 09:55:21 a.m. »
Vezi lit.C punctul 5 din CONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE:
"Diferentele mai mari de 0.5 % dintre sumele platite de Cumparator in RON (prin raportarea la EURO conform literei C punctul 3 de mai sus) survenite intre data efectuarii platiilor si data creditarii contului Vanzatorului, se vor regfulariza intre partile contractante inaintea emiterii facturii finale"

Offline Stef13

• Moderator General
« Răspuns #101 : Mai 24, 2011, 09:42:48 a.m. »
Sunt sigur ca nu scria despre asa ceva. La fel ca si Limit, faceam platile in zilele in care observam ca mai scade cursul. La livrare nu s-a mai calculat nicio diferenta.

Offline Cristi 71

• Gold member
  • Cont sters
« Răspuns #100 : Mai 24, 2011, 09:29:13 a.m. »
Citeste contractul de V-C. Eu am cumparat Skoda in 2007 si in 2011. Cand am platit avansul in noiembrie 2007 era un curs iar pana am primit masina in ianuarie 2008 a mai crescut si a trebuit sa mai dau ceva bani, ca 6.000 de euro din noiembrie valorau mai multi lei in ianuarie :)) . Acum, am platit avansul in aprilie si urmeaza sa vad cat o fi euro in iulie cand vine masina...
Pentru cei care au lei n-ar fi o problema, dar pentru cei care au valuta si schimba in lei ca sa plateasca avansul mi se pare incorect. Am vrut sa platesc integral si mi-a spus ca nu conteaza cat platesc drept avans, ca la livrarea masinii oricum se va face o noua recalculare la cursul din ziua respectiva. :047: Plus ca, la Porsche Bank cursul este BNR+1 si ceva %.
Dar e scris in contract, asa ca cui nu-i convine nu cumpara...
« Ultima Modificare: Mai 24, 2011, 09:42:27 a.m. de Cristi 71 »

Offline Stef13

• Moderator General
« Răspuns #99 : Mai 24, 2011, 09:21:42 a.m. »
de cand e regula asta la Porsche? In 2008 si in 2010 nu era..

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()