Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Mercedes - dezamagire  (Citit de 17197 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
Re: Mercedes - dezamagire
« Răspuns #18 : Noiembrie 27, 2009, 10:55:11 a.m. »
Eu nu prea inteleg chestia cu "plictisitoare".

Cum vine asta? Cand esti la volan, conduci, amesteci in benzina (mai mult sau mai putin, depinde daca e automatica sau nu), invarti de volan, de butoane ... de ce la una e plictisitor si la alta nu?
bicicleta

Offline Kata4

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 75
« Răspuns #17 : Noiembrie 27, 2009, 09:23:23 a.m. »
Pentru ca orice comparatie devine subiectiva, oricat de obiectiv ai incerca sa fi.
Poti citi mai multe despre asta in subiectul legat de persistenta inductiva, subiect de psihologie.

Mai pe scurt, te influenteaza f tare mediul in care-ti petreci cel mai mult timp. Conducand (cred) cel mai mult in perioada recenta o anumita masina ( care e drept ca-ti ofera satisfactie, ca altfel o vindeai de mult si incercai altceva ) iti lasa o amprenta subiectiva asupra subconstientului. Ohhh ... am fost prea adanc ?!!?

De aici am presupus ca ai comparat, fara sa vrei, mertz-urile cu RS-ul din dotare.

Cat despre celelalte masini enumerate ... am spus in postul meu de mai jos .... asistam la o "uniformizare" in detrimentul calitatii. Mie imi pare ca in general, masinile din aproximativ aceeasi categorie/clasa, sunt CAM LA FEL. De multe ori diferenta de pret o face aproape doar brand-ul.

Un exemplu ... Kia Ceed. Si-a luat un coleg. E super OK mai ales la banii pe care i-a dat pe ea. Daca te aduce cineva legat la ochi, si ii scoate toate siglele de pe masina .... nu prea te gandesti la Kia ...
Octavia 2 1,6MPI Trend, alb candy, PDG, ESP, Tempomat, MaxiDot, stergator luneta, jante 15" Dezent,

Offline PUF

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 70
    • recomand cu caldura
  • Auto: 2.0 TFSI
« Răspuns #16 : Noiembrie 26, 2009, 10:57:45 p.m. »
se pare ca trebuie neaparat sa fac aceasta precizare... NU AM COMPARAT SPORTIVITATEA masinilor conduse cu RS-ul meu... nu ma asteptam la senzatii asemanatoare, stiam in ce ma urc...

"Senzatia de "barca" ... e normala, dupa obisnuinta scaunelor din RS. In plus, nu stiu daca erau setate ( scaunele ) in aceeasi pozitie cu care esti obisnuit; unghiul spatarului, inaltime, distanta de volan. Ampatamentul atat al E-ului cat si al C-ului, parca e mai mare decat la RS. Suspensia de la RS e cu siguranta mai tare. E normal sa simti un usor ruliu la mersul pe soselele noastre cu asfaltul "ca-n palma".
--- de ce crezi ca am comparat cu RS-ul meu? am condus si Chrysler 300c de cateva ori si A6 diverse modele, Porche Chayenne, VW Tuareg... pur si simplu e plictisitor E-ul, mi se pare pt oameni care vor sa ajunga din punctul A in punctul B si nu ii intereseaza placerea sofatului.

"Insonorizare .... hmmm, intr-un diesel nu vei avea niciodata linistea dintr-o benzinara."
---- am fost profund dezamagit de C care era pe benzina, E-ul era diesel si nu neaparat cat am fost dezamagit ci cat ma asteptam la mai mult...

C-ul pleaca de pe la 40.000 nou... in variante diesel. Cum sa dai atatia bani si sa iti puna o cotiera de toata jena??? :76:

Post Merge: Noiembrie 26, 2009, 11:04:22 p.m.

"Atu-ul lor este fiabilitatea, confortul si calitate fabricatiei, care sunt de necontestat."

ei bine uite ca unii dintre noi mai si contesta... de calitate nu pot obiecta, este ff ok... fiabilitate? discutabil, cu siguranta Mercedes este o firma foarte buna... insa intra pe forumurile posesorilor si ai sa ai surprize... de atatia ani se pune multa electronica pe masini... si electronica pica. nu o face Mercedes ci o cumpara de la terti...
confortul? :)) )) C-ul vuia de la slaba izolare fonica si de la motorul care avea un sunet usor jenant..... In E nu pot comenta la confort insa m-am simtit mult mai bine cand am condus A6, VW Tuareg.... NU afirm ca este o masina proasta, nici vorba... insa cu siguranta nu isi merita banii ninja4
« Ultima Modificare: Noiembrie 26, 2009, 11:05:32 p.m. de PUF »
Octavia II RS, 2.0 TFSI, 240 CP, blow-off valve

Offline razvy22

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Sfantu Gheorghe
  • Mesaje postate: 183
  • Passion for Skoda
« Răspuns #15 : Noiembrie 26, 2009, 06:08:08 p.m. »
Am mai postat si pe alt topic. Senzatia pe care mi-a oferit-o 320-ul CDI, 200 si ceva de cai, nu mai stiu acuma sigur, cutie automata, a fost una de neuitat. Nu ma refer strict ca masina sport, nici nu am cum, dar nu stiu...e altceva. De cutie pot sa zic ca am fost multumit in comparatie cu struto-camila de X5. La Merc. pe modul S, nu iti dadea senzatia aia pe care o astepti cand apesi pe "S". Iar la X5, Steptronicul...sincer...nimic special( fata de Merc., eventual pe "impulsuri" aveai un oarecare "comfort" in + la schimbare, dar atat). Am observat ca e mai rigida ca Merc. dar atat. Ma asteptam ca o masina de peste 30.000 de euro sa ma impresioneze cu adevarat, dar  :047: .
momentan pieton!
ex. Skoda Superb, 2007, 1.9 TDI, 131 cp,  -simpla si frumoasa-

Offline Kata4

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 75
« Răspuns #14 : Noiembrie 26, 2009, 02:22:15 p.m. »
De ce nu luati in calcul si pretul brand-ului ?!?!

Daca vreti ... faceti o comparatie de pret intre Octavia RS si Golf GTI. De ce e golful mai scump ?!?! sensibil mai scump ....

Apoi .... am vazut ca tu ai 240CP. Din cate stiu ...RS-ul stock are 200. Cunosc f bine motorul ala. Am avut un Golf GTI ... nou. Dar ... "netunat".
Nu stiu cum poti compara o masina cu motor sub 200CP, cu mapa stock ( safe - cu rezerve ) cu un motor remapat !!! Senzatia de "barca" ... e normala, dupa obisnuinta scaunelor din RS. In plus, nu stiu daca erau setate ( scaunele ) in aceeasi pozitie cu care esti obisnuit; unghiul spatarului, inaltime, distanta de volan. Ampatamentul atat al E-ului cat si al C-ului, parca e mai mare decat la RS. Suspensia de la RS e cu siguranta mai tare. E normal sa simti un usor ruliu la mersul pe soselele noastre cu asfaltul "ca-n palma".

Insonorizare .... hmmm, intr-un diesel nu vei avea niciodata linistea dintr-o benzinara.

Cotiera ... da, e un minus. Dar din cate stiu, in varianta standard vine cu acea cotiera fixa. La dotari de top, e reglabila.

Cat despre fiabilitatea brandurilor de lux, in ultimii aprox 10 ani, lasa FOARTE tare de dorit. Dar ... e bussines intr-o societate de consum extrem de dinamica. Trebuie sa traiasca toata lumea.
Eu acum 2 ani, am hotarat sa nu mai platesc ( degeaba ) brandul. Am trecut in ultimii 10 ani de la BMW, la VW, la Skoda. Si sincer ... nu-mi pare rau. Cu banii pa care i-am dat pe intretinerea primelor doua, mai cumparam aproape o masina din clasa mica.
Octavia 2 1,6MPI Trend, alb candy, PDG, ESP, Tempomat, MaxiDot, stergator luneta, jante 15" Dezent,

Offline alexCT

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 121
  • Bone Crusher
  • Auto: 1.9TDI
« Răspuns #13 : Noiembrie 26, 2009, 01:55:02 p.m. »

Nu prea inteleg 'atacul' tau...  e parerea pe care am avut-o dupa ce le-am condus.

"Atac" este mult spus, pur si simplu imi spuneam umila parere. Ganitiva-va insa ca toate  masinile enumerate mai sus nu au nici macar pretentia de a fi "sportive". Atu-ul lor este fiabilitatea, confortul si calitate fabricatiei, care sunt de necontestat.
« Ultima Modificare: Noiembrie 27, 2009, 12:49:43 a.m. de Master 4X4 »
Skoda Octavia 1 1,9TDI (powered by Kiss Lorand)

Offline BrotaneL

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 187
  • Auto: 2.0i
« Răspuns #12 : Noiembrie 26, 2009, 10:10:32 a.m. »

Sunt convins ca un S klasse pune capac...sau un G.... insa E si C... :047:  Honda Accord este semnificativ peste C....

Este relativa treaba cu G class-ul. Din proprie experienta iti spun ca nu o sa  ramai foarte impresionat de aceasta clasa, doar daca aspiri la motorare de peste 5 litri.
Am avut ocazia sa conduc un GL 320CDi 224cp si GL 420 - 306cp - pot sa spun ca in afara de comfortul oferit nu au nici o treaba cu sportivitatea. La 320CDi am actionat si butonul sport, insa totul a fost de prisos (cu exceptia amortizoarelor si volanului intarit si precis, nu a fost nimic special).
M-au impresionat decat: pozitia la volan, butoanele perfect pozitionate, padelele din spatele volanului, directia perfecta, sonorizarea si tinuta la drum.
Astfel consider ca daca se doreste un GL sau S-class nu cred ca se mai tine cont de sportivitate, chiar nu iti trebuie... masina este de pus pe autobahn, selectata din pilot la 160-170km/h si de mers 3-4h fara oprire. Este Lux-ul definit in totalitate.

Precizez faptul ca ambele modele conduse erau cu dotarile FULL
Skoda Octavia SLX 2.0
Ford Focus 1.8 TDDi

Offline PUF

• Junior
  • *
    • recomand cu caldura
« Răspuns #11 : Noiembrie 25, 2009, 11:32:59 p.m. »
Alex, BMW-urile sunt mai bine izolate fonic decat ce am condus de la Mercedes. Aveam multe asteptari de la Mercedes, si dupa ce am testat am plecat dezamagit. Octavia nu sta senzational la capitolul izolare fonica.... insa este PESTE modelul respectiv de C klasse...si cu siguranta o idee sub E klasse... pur si simplu ma asteptam la silentiozitate maxima de la Mercedes.
Cred ca la 240 de cai e o masina sportiva.... M-urile, AMG-urile,etc sunt din categoria Ferrari,  Porche... adica super sportive.
Nu prea inteleg 'atacul' tau...  e parerea pe care am avut-o dupa ce le-am condus.
In planul pt urmatorii 2 ani este schimbul cu un 730d... imi plac BMW-urile, insa nu divinizez marca doar ca scrie BMW sau Mercedes.
De asemeneaza, nu cred ca am ridicat in slavi Octavia... dar mergand cu aceste masini de cand sunt proprietarul RS-ul, dupa fiecare testare mi se adanceste parerea ca am facut alegerea cea mai buna cand am luat-o tinand cont de pret achizitie/intretinere/senzatii.

ps am auzit (nu am apucat sa vad) un test de la top gear intre un m5 si un Cadillac varianta super sport... si cica si-a luat-o M5-ul... nu stiu cat e de adevarat dar subliniaza ca se poate si mai bine uneori.

Luci, incearca daca ai ocazia C klasse-ul ala cu motor de 1.8 benzina si ai sa intelegi de ce spun ca e aiurea izolarea... se aude nasol motorul si nici zgomotul de fundal nu e bine atenuat. Pozitia la volan la E nu mi-a placut... iar la C mi s-a parut enervanta chestia cu cotiera. Fac drumuri lungi des... Parerile sunt identice si din partea unui amic care si-a plimbat fundul destul de mult cu M3... eram impreuna cand am bagat in probe masinile.
38.000 e f mult... prefer un SL sau CL in jur de 20.000.... e adevarat ca SH... dar e departe de mine sa imi permit intreterea ulterioara.
Sunt convins la C-ul AMG auzeai doar motorul ei evacuarea...care probabil suna intr-un mare fel... nu ai mai auzit si alte zgomote;)

« Ultima Modificare: Noiembrie 25, 2009, 11:35:40 p.m. de PUF »

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #10 : Noiembrie 25, 2009, 11:29:24 p.m. »
Pt mine Mercedes a fost mereu o marca de prestigiu care castiga prin confort, eleganta si imagine. Prin sportivitate, mai putin, daca excludem modelele special sportive. Am condus ultimele modele din 3 clase diferite, toate cu motorizari 320 CDI 224CP si am fost slab impresionat de vana. In rest, jos palaria.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #9 : Noiembrie 25, 2009, 11:18:20 p.m. »
da, dar ma refeream la izolarea fonica de care spuneati, la pozitia la volan, si alte lucruri care se amesteca cu cele "autohtone".

PS am vreo sansa cat de mica sa merg cu AMG-ul ala?

vezi ca preturile au scazut drastic anul asta. se vand in DE si cu 38.000 euro

Offline alexCT

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Constanta
  • Mesaje postate: 121
  • Bone Crusher
  • Auto: 1.9TDI
« Răspuns #8 : Noiembrie 25, 2009, 11:12:18 p.m. »
Masinile mentionate , AMG, M-ul etc, sunt adevaratele masini sportive. RS-ului ii mai sunt necesari 40-50 CP, tractiune spate (sau integrala), pentru a putea primi pe merit calificativul de "sportiva".
Super constatarile privin izolarea fonica a Mercedes-ului si a BMW-ului.=)) Skoda sta mult mai bine la acest capitol, nu ?
« Ultima Modificare: Noiembrie 25, 2009, 11:14:07 p.m. de alexCT »
Skoda Octavia 1 1,9TDI (powered by Kiss Lorand)

Offline PUF

• Junior
  • *
    • recomand cu caldura
« Răspuns #7 : Noiembrie 25, 2009, 11:05:53 p.m. »
Bine Luci, amestecam mere cu pere... e putin copilaresc raspunsul tau, nu te supara. C-ul facut de AMG cu siguranta este avion...    eu am facut un review la un C normal si un E normal...  mi-a raspuns pe alt topic cineva (era skoda vs bmw) ca m5-ul bate toate RS-urile...  ce treaba au avioanele pe forumul Skoda?
Am incercat sa imi pastrez obiectivitatea, in orice moment mi-as schimba RS-ul cu un RS6 de la Audi, M5, orice e cu AMG de la Mercedes... bine, cu sufletul as face mutarea pt ca e cam complicat cu intretinerea unor astfel de bolizi :|
Daca ti se pare ca au fost subiective observatiile te rog corecteaza-ma. Dar hai sa nu vorbim de avioane ok?
peace ninja4

Post Merge: Noiembrie 25, 2009, 11:08:06 p.m.
mi-am adus aminte de ce povestea cineva pe un forum despre un E klasse full cu motorul de 2.7 sau 3.2... fusese pana in Germania... si la final nu a spus ca este neaparat dezamagit, doar ca si-a reajustat asteptarile.... :68:
PS am vreo sansa cat de mica sa merg cu AMG-ul ala? :D :D :D  sa ma urc cu scarba in a mea dupaia? :D
« Ultima Modificare: Noiembrie 25, 2009, 11:08:06 p.m. de PUF »

Offline L U C I

• Expert
  • trolez
« Răspuns #6 : Noiembrie 25, 2009, 10:42:28 p.m. »
n-am testat decat cel de 457 CP 63AMG. de mai multe ori... si destule alte masini sport. nu se compara cu skoda, oricat de skodar as fi.

Offline PUF

• Junior
  • *
    • recomand cu caldura
« Răspuns #5 : Noiembrie 25, 2009, 10:37:30 p.m. »
Man, depinde ce ai ca si termen de comparatie... fiind proprietar de masina sportiva... am fost dezamagit de cum au tras cele doua masini. Mi-am pus fundul in destule masini, de la sportive la limo... si mi-am cam facut niste pareri destul de obiective zic eu. Mie mi s-au parut cele 2 masini SUPRAEVALUATE, atata tot... sfatul meu e sa testezi si altele... si pe mine m-a batut gandul la C klasse la un moment dat dar m-am lamurit acum si am renuntat. Iti recomand motor diesel...suna aiurea tare cel pe benzina si consuma si prea mult.  E o masina ok sa stii...dar nu la banii respectivi. Nu iti cunosc gusturile insa am condus imediat un A5 modelul nou cu 4 usi si diesel de 170 de cai... si iti spun ca m-am simtit mult mai bine. Cand o sa renunt la RS si o sa imi iau o limo... o sa fie ori un A6 (cu anumita echipare si motorizare), ori 730d.... ma tenta mult modelul anterior de S klasse dar cel mai mic diesel e de 3.2 si impozitul e aberant... am inteles ca e mai scump la intretinere decat 730d.

PS nu am condus niciodata Octavia normala, nu stiu ce fel de frane are... insa majoritatea masinilor de generatie noua stau f bine la capitolul asta. Sfatul meu este sa testezi cat mai multe masini... si daca ramai convins pe C klasse testeaza-l de mai multe ori, mai multe motorizari, eventual mai multi dealeri pt trasee diferite.
« Ultima Modificare: Noiembrie 25, 2009, 10:39:53 p.m. de PUF »

Offline L U C I

• Expert
  • trolez
« Răspuns #4 : Noiembrie 25, 2009, 10:28:25 p.m. »
eu cochetez de ceva vreme cu un c klasse.  si nu i-am gasit defecte :P

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()