Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Service Skoda Bucuresti - recomandari  (Citit de 19801 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline qpbm

• Doar inscris
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 7
Re: Service Skoda Bucuresti - recomandari
« Răspuns #18 : Octombrie 16, 2010, 12:01:40 p.m. »
LUCI am inteles perfect despre ce este vorba, g 30 este o generatie noua de antigel, dar as fi fost multumit cu g 12 fabricat unde trebuie, antigel superior ? am indoielile mele.
Week-end placut tuturor.
skoda fabia exact 1.4 l 16v 75 cp

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #17 : Octombrie 16, 2010, 09:02:22 a.m. »
  G30 probabil ca este mai usor de vandut in rrrromanica, stiti cu totii de ce.

poate nu ai inteles, dar ti s-a pus un antigel superior g12, dar compatibil cu g12

ca si cum la ulei ai fi vrut 505.01 si ti-au pus 504.00

Offline qpbm

• Doar inscris
« Răspuns #16 : Octombrie 16, 2010, 04:27:17 a.m. »
    Nu am preferinta pentru sevice-uri mari in detrimentul celor mici, dar in cazul unor probleme d.p.d.v. juridic am mijloacele ca sa imi recuperez o posibila dauna de la un service care nu dispare peste noapte.
    MRP daca vei citi inca o data ce ai scris in reply-ul dumintale poate vei sesiza ca are cel putin  un strop de repros si ironie in el, insa te cred ca nu a fost rau intentionat in ciuda faptului ca eu vad cu alti ochi intelesul celor scrise de tine.
   A doua zi cand am revizitat service-ul mi-a fost prezentat un dosar cu diverse hartii pe care,  erau scrise normele pe care le respecta antigelul g 30, dar la o adica oricare dintre noi are acces la o imprimanta si un pix ca sa mazgaleasca o semnatura. Si chiar daca acele hartii sunt autentice, poate fi vorba doar de un produs care ''TREBUIE'' vandut undeva pe Terra si mai important ''RESPECTA'' normele necesare.

Faptul ca au scris pe factura g12 este perfect legal pentru ca ti-au vandut aceasta norma de antigel.
  Norma este una numele produsului este altceva.
  G30 probabil ca este mai usor de vandut in rrrromanica, stiti cu totii de ce.
  Inlocuirea antigelului nu poate fi facuta pentru ca este in garantie lucrarea, nu exista nici o problema in functionarea autovehicului in acest moment, doar ca eu doresc lucrul asta nu cred ca va fi suficient.
  Dar ramane de vazut ce se va intampla saptamana viitoare pentru ca nu  doresc sa depind de un produs fabricat in ungaria (fara suparare) am depins prea mult la autovehiculul anterior. Nici macar nu poti afla mai multe detalii despre produs, site-ul producatorului este scris in limba maghiara. Oricum am indoieli serioase in ceea ce priveste calitatea antigelului.
Numai bine tuturor.

« Ultima Modificare: Octombrie 16, 2010, 04:31:38 a.m. de qpbm »

Offline L U C I

• Expert
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 2264
  • trolez
  • Auto: bmw 525d
« Răspuns #15 : Octombrie 16, 2010, 01:09:13 a.m. »
1  antigelul tip g30 incorporeaza norma g12, si are in plus normele bmw si mercedes de dupa 2007. de asemenea este compatibil 100% cu g12, si folosit necombinat cu alt tip de antigel are o valabilitate de 5 ani in motor.

Pentru un service este mai usor sa iei un butoi cu un antigel care incorporeaza mai multe norme, decat 7 butoaie cu 7 norme. Faptul ca au scris pe factura g12 este perfect legal pentru ca ti-au vandut aceasta norma de antigel.

2 chestia cu vazutul pieselor dupa montaj cred ca a ajuns de domeniul sf-ului.

Numai bine !

Offline MRP

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 1815
« Răspuns #14 : Octombrie 15, 2010, 10:01:44 p.m. »

Pe langa faptul ca pe factura este trecut g 12 in nici un caz g 30.
Probabil ca eu sunt cel vinovat ca am dorit sa inlocuiesc distributia.
Numai bine tuturor.
probabil ca da.la un service de cartier.probabil ca ,in cazul in care stateai pe capul lor,o schimbau in 3 ore.postul meu nu a fost scris cu rea intentie si nici ironic asa ca nu vad de ce am primit un raspuns asa de lung si de elaborat. in fine,iti urez numai de bine  :082:

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16360
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #13 : Octombrie 15, 2010, 09:53:39 p.m. »
Operatia facuta in service oficial are garantie minim 3 luni pt manopera si pana la 2 ani pt piese.
Daca te afli in perioada de gratie asadar, orice reclamatie se rezolva gratis de service.

Strict tehnic: instalatia de racire trebuie spalata inainte de schimbarea lichidului.
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline qpbm

• Doar inscris
« Răspuns #12 : Octombrie 15, 2010, 09:46:10 p.m. »
Master4x4 multumesc pentru sfat, dar sunt satul, ca sa inlocuiesc tot lichidul de racire ma costa 100-150 de lei maxim cu antigel produs in germania tip g 12 si cantitate potrivita de apa distilata, nervii mei sunt mult mai valorosi pentru mine, asa ca voi inlocui personal lichidul de racire pe banii mei apoi avocatul meu va trimite factura service-ului.
Am scris pe acest forum ca alti posesori de autovehicule marca skoda care vor ajunge intr-o situatie asemanatoare sa cunosca pericolele poate vor sti ce trebuie facut in avans.
Altfel SKODA rulz !!!
« Ultima Modificare: Octombrie 15, 2010, 09:47:58 p.m. de qpbm »

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #11 : Octombrie 15, 2010, 09:38:14 p.m. »
Mai exista o cale: adreseaza-te Directorului de Service. Cere audienta si discuta cu argumente situatia, eu cred ca nu ai nimic de pierdut. Bafta !

Offline qpbm

• Doar inscris
« Răspuns #10 : Octombrie 15, 2010, 09:32:17 p.m. »
Stimabile MRP, liber am fost dar mi s-ar fi permis sa imi aduc un fotoliu ca sa asist timp de 9 ore la operatiunea de inlocuire a distributiei ? poate in cazul unei interventii complexe la autovehicul care ar fi durat cateva zile ar fi trebuit sa imi iau sacul de dormit ?
Oricum antigelul a fost inlocuit in intregime dar nu cu g 12 asa cum scrie pe vasul de expansiune, eu am cumparat g 12 dar pot sa mai completez cu g 12 odata ce in circuitul de racire este alt tip de antigel ?
Daca ar fi sa judec cele scrise de dumneavoastra ar fi fost suficient ca in loc de g 12 eventual sa puna doar fanta de grapefruit ca se potrivesc la culoare si este doar un singur tip de ''antigel''.
Pe langa faptul ca pe factura este trecut g 12 in nici un caz g 30.
Probabil ca eu sunt cel vinovat ca am dorit sa inlocuiesc distributia.
Numai bine tuturor.

Offline MRP

• Gold member
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 1815
« Răspuns #9 : Octombrie 15, 2010, 07:32:19 p.m. »
nu stiu ce au scris altii ca nu am citit dar:nu cred ca te poti plange daca ti-au schimbat sau nu distributia atita timp cat nu ti-ai luat un liber ca sa stai acolo sa vezi.

cat priveste antigelul,daca a fost scos tot,nu vad de ce nu putea sa iti puna g30? cu ce difera asta fata de g12 din moment ce  e schimbat tot deci nu au amestecat nimic?

Offline qpbm

• Doar inscris
« Răspuns #8 : Octombrie 15, 2010, 03:54:46 p.m. »
Asa este, pe vasul de expansiune scrie : g 12, mai clar de atat nu se poate.
Astazi am vizitat sevice-ul unde am schimbat distributia, pompa de lichid de racire si lichidul de racire, am purtat o discutie cu angajatii de acolo si am fost asigurat ca antigelul g 30 este compatibil cu motorul skodei fabia, insa chiar daca am primit asigurarile ca g 30 ar fi compatibil cu g 12 si ca pot completa cu g 12 daca va fi necesar, am de gand sa inlocuiesc lichidul de racire cu ce trebuie pe cheltuiala mea,cat mai curand dar a fost ultima vizita pe care am facut-o la sevice-ul AVIA-PANTELIMON.
 Piesele ''demonate de la motor' : role si curele distributie mi-au fost date (uimitor) dar am indoieli ca ar fi chiar cele demontate de la masina mea, avand in vedere ca le-am insemnat si fotografiat inainte de a duce masina in sevice, cutia in care mi-au fost date are probabil varsta egala sau mai mare decat a service-ului in sine, ingalbenita de vreme plina de praf si cu numeroase urme de ..uzura , depozitare... o fi probabil cutia cu kit de distributii pentru fraierul care cere sa ii fie date piesele demontate ?
Trebuie sa recunosc, pe cureaua care este vizibila, montata pe motor scrie ceva despre germania si vw  bla, bla dar la o adica si eu pt sa vopsesc un ciorap de dama si sa scriu pe el ca ar fi kit de distributie.
 Ca un banc final mi-a fost recomandat ca, daca voi mai fi clientul sevice-ului respectiv sa fiu prezent si sa asist la orice interventie, ma gandesc daca imi vor permite sa imi aduc si gratarul de acasa pentru ca masina am lasat-o in service la ora 10 dimineata si am ridicat-o la 19 seara, ca sa nu mor de foame nu de alta...
Numai bine tuturor.

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #7 : Octombrie 14, 2010, 10:55:21 p.m. »
De ce trebuie sa-ti amintesti? Maine pe lumina poti vedea cu ochii tai ce scrie. G30 nu este pt Skoda.

Offline qpbm

• Doar inscris
« Răspuns #6 : Octombrie 14, 2010, 10:44:48 p.m. »
Nu imi amintesc, ce scrie pe vasul de expansiune, dar cunosc in mod cert ce antigel mi-a fost reconadat de catre angajatii unui alt service de unde am si achizitionat un bidon cu antigel tip g 12.

Offline A V A T A R

• Moderator General
  • Orice iubesti...devii
« Răspuns #5 : Octombrie 14, 2010, 10:39:52 p.m. »
G12 este lichidul racire pt Skoda Fabia 6Y, poti verifica si tu ce scrie pe vasul de expansiune ;)

Offline qpbm

• Doar inscris
« Răspuns #4 : Octombrie 14, 2010, 10:35:15 p.m. »

Salutari tuturor, sunt proprietarul unui autovehicul marca : skoda,  model : fabia, an productie : 2003, km parcursi : 70000 fara ceva marunt, motorizare : 1,4 l, 16 v, 55 kw.
   Astazi dimineata am devenit client al unui service din bucuresti, deocamdata nu voi divulga numele, problema pentru care am devenit client a fost inlocuirea kitului de distributie datorita km parcursi dar si a anilor pe care ii are masina de la data fabricatiei.
   Problema ca s-a ivit a fost urmatoarea : am solicitat si inlocuirea lichidului de racire avand in vedere ca o data cu kitul de distributie a fost inlocuita si pompa de ''apa''-lichid racire, cand am ridicat masina de la sevice in habitaclu am gasit un bidon de antigel pe a carui eticheta este scris urmatoarele : evox premium g 30 concentrate (made in ue, pardon hungary).
  Cu aproximativ un an in urma am vizitat un alt service de unde am cumparat un bidon cu antigel potrivit pentru acest motor si anume g 12 (made in Germany).
  Intrebarea este urmatoarea : antigelul g 30 este potrivit pentru acest tip de motor ?
  Voi preciza ca pe factura este trecut g 12 ca antigelul pe care l-am platit.
  Mai precizez ca am cerut informatii la telefon din partea angajatilor service-ului respectiv si am primit asigurarea ca antigelul tip g 30 este ok pentru utilizarea la acest tip de motor.
  Mai trebuie sa va spun ca piesele vechi demontate de pe motor nu le-am primit (probabil ca erau prea bune-masina este produsa pentru piata din Germania-mai precis pentru un dealer de autovehicule din Köln), toate aceste probleme le-am observat cand am ajuns acasa, ora tarzie la care am ridicat masina de la service nu mi-a dat de ales, acasa am avut acces la lumina ca sa fac ceva verificari.
  As fi dorit sa vad macar piesele demontate de pe masina mai ales pentru ca in cursul zile am fost contactat telefonic de catre angajatii service-ului pentru ca mai trebuia inlocuita o alta rola care nu facea parte din kitul de distributie (pret 260 ron), singurul motiv pentru care as fi dorit sa vad piesele demontate este ca sa stiu pentru ce am fost taxat 1500 de ron, de altfel cu piesele vechi nu as fi avut ce sa fac, poate doar un colier modernist, nu sunt mecanic auto ca sa le folosesc la un alt autovehicul si nici bisnitar nu sunt ca sa ''fac un ban''.
 Daca puteti sa ma lamuriti in legatura cu aceasta problema v-as fi recunoscator, numai bine.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

Jurnal de bord: Volkswagen Golf variant 1.5 eTSI DSG7 150 CP moonstone grey de bogdanpiatra
[Iunie 20, 2026, 06:30:58 a.m.]

Turcaletul de vizitator
[Iunie 19, 2026, 12:51:17 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss stop spate dreapta se tot arde de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:40:05 p.m.]

Skoda superb 2.0 bss merge infundat de KIKI2810
[Iunie 18, 2026, 02:37:19 p.m.]

Bucsa bascula pozitie montare de Zeno
[Iunie 18, 2026, 12:09:58 a.m.]

deschidere portbagaj din cheie de Kel_Sceptic
[Iunie 13, 2026, 09:24:26 a.m.]

* Mesaje recente