Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: hârsiit la franare  (Citit de 10985 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline andreiweb

• Junior
  • *
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 89
  • Auto: O2 1.9 TDI BXE MY08
Re: hârsiit la franare
« Răspuns #16 : Ianuarie 15, 2010, 10:46:49 a.m. »
sa inteleg ca doar pe spate sa uitat pe fata nu??

am revenit a doua zi cand mi-am schimbat uleiul si au verificat toate rotile. Erau ok.

Offline florin75

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 71
« Răspuns #15 : Ianuarie 14, 2010, 09:17:52 p.m. »
sa inteleg ca doar pe spate sa uitat pe fata nu??
Skoda 100S - aproxim 5 ani
Super Nova - 3 ani
Logan 1,5 DCi - 2 ani si in prezent S K O D A   O C T

Offline andreiweb

• Junior
  • *
Re: hârsiit la franare, dimineata pe racoare
« Răspuns #14 : Ianuarie 12, 2010, 10:35:22 a.m. »
Am fost intr-o vizita la Autostil si s-a uitat chiar Tavi la una din placutele de pe spate. Mi-a spus ca mai duc mult iar zgomotul e normal in perioada asta umeda si rece din cauza stratului de rugina care se depune. A mai spus ca multi au venit si s-au plans de aceleasi simptome.

Offline eugen2005

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Alexandria
  • Mesaje postate: 172
  • Auto: Octavia IV 1.5 TSI
« Răspuns #13 : Ianuarie 12, 2010, 08:19:02 a.m. »
Si la mine se aude un harsiit in spate, dar eu nu am placute pe spate. Ma intreb de la ce o fi, masina are doar 7.000 km si am mers cu ea zilnic, iar frana de mina nu o folosesc iarna. Sa ma duc cu ea la service pentru o verificare?
Skoda Octavia IV 2020, 1.5 TSI, 150 CP, maple brown

Offline claudiubwr

• Junior
  • *
  • Locaţia: bucuresti
  • Mesaje postate: 24
  • Auto: e36
« Răspuns #12 : Ianuarie 11, 2010, 08:57:02 p.m. »
Din pacate, in seara asta cand am plecat spre casa iar am auzit harsiiala. Se aude bine mai ales la primele frane la viteza mica in zona axului din spate. Nu prea-mi vine sa cred ca e de la o rugina superficiala care se poate depune in cateva ore de stationare. Maine dimineata o sui pe cric si dau roata jos sa vad cum se prezinta discurile si placutele.
schimba placutele ca sunt duse
sau probleme cu etrierii

Offline andreiweb

• Junior
  • *
« Răspuns #11 : Ianuarie 11, 2010, 08:49:12 p.m. »
Din pacate, in seara asta cand am plecat spre casa iar am auzit harsiiala. Se aude bine mai ales la primele frane la viteza mica in zona axului din spate. Nu prea-mi vine sa cred ca e de la o rugina superficiala care se poate depune in cateva ore de stationare. Maine dimineata o sui pe cric si dau roata jos sa vad cum se prezinta discurile si placutele.

Offline Shymano

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 491
  • Auto: 1.6 FSI, 115 CP
« Răspuns #10 : Ianuarie 11, 2010, 06:54:48 p.m. »
(...) probabil pana se ia prafu' de pe ele.
poate pana se ia rugina de pe discuri !!! mai ales acum, cu vremea asta, ud pe jos ... pana dimineata fiti siguri ca se face un strat subtire de rugina ... si mie imi mai face cateodata, dar dupa prima frana mai serioasa (pe fata) sau dupa o tragere scurta de frana de mana (pt spate) dispare.
Skoda Octavia II -2008, 1.6 FSI, 115 CP, BLF, Elegance+, xenon pe lupe Morimoto mini.
Croitorie la comanda - calitate la preturi rezonabile. Rochii pt mirese sau de ocazie.

Offline lucian.1950

• Expert
  • Mesaje postate: 548
  • Auto: OCTAVIA 2 - 1.9TDI
« Răspuns #9 : Ianuarie 11, 2010, 05:13:34 p.m. »
totusi trebuie luat in calcul daca se mentine acel harsait sa nu fie si placutele pe fata duse
Daca hirjiitul se mentine si nu are efect metoda cu mers'' in fata -in spate'' ( daca e o pietricica sa fie eliminata ) atunci trebuie urcata masina pe cric , data roata jos si daca se vede vre-o urma de frecare pe disc FUGA la magazin si schimbate placutele .
Uite un sfat : daca schimbati placutele inainte sa faca galagie , deci daca mai au putina carne pe ele , pastrati cite doua placute ( fata-spate) in portbagaj ... sa va zic de ce : daca sinteti undeva izolati sau nu aveti bani la voi si incepe o placuta sa cinte , o inlocuiti cu o placuta uzata din rezerva , care va va tine pina ajungeti inapoi in civilizatie sau citeva zile pina faceti rost de bani .. metoda o aplicam si eu si prietenii mei de ani de zile si de multe ori ne-a scos din necaz.

Offline florin75

• Junior
  • *
  • Mesaje postate: 71
« Răspuns #8 : Ianuarie 11, 2010, 04:46:44 p.m. »
totusi trebuie luat in calcul daca se mentine acel harsait sa nu fie si placutele pe fata duse
Skoda 100S - aproxim 5 ani
Super Nova - 3 ani
Logan 1,5 DCi - 2 ani si in prezent S K O D A   O C T

Offline lucian.1950

• Expert
  • Mesaje postate: 548
  • Auto: OCTAVIA 2 - 1.9TDI
« Răspuns #7 : Ianuarie 11, 2010, 04:41:48 p.m. »
Dragilor intr-adevar se curata mizeria depusa pe discuri ... dar am mai intilnit si situatia in care un amic se plingea ca-i hiriie la primele frinari si nu era vorba decit de ''ursii'' de la roti care inghetau peste noapte si hiriiau pina isi faceau cauciucurile loc ... oricum daca zgomotul il auziti numai pe timp friguros si relativ umed si dispare dupa citeva frinari , nu va faceti griji ... o placuta uzata care a inceput sa faca galagie o face tot timpul ...

Offline andreiweb

• Junior
  • *
« Răspuns #6 : Ianuarie 11, 2010, 04:24:15 p.m. »
Multumesc de rapunsuri. Acum sunt linistit mai ales ca am fost pana la masina, am deschis geamurile si am mers inainte si inapoi ca sa verific frana. Acum nu se mai aude harsiitul.

Offline C o s m i n

• Gold member
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 5853
  • ZEN Master
  • Auto: Fabia 287 Nm
« Răspuns #5 : Ianuarie 11, 2010, 04:17:53 p.m. »
Frana pe spate ar trebui sa prinda mai putin ca cea de pe fata. Adica la o apasare normala a pedalei, fata franeaza mai mult si spatele aproape deloc. E posibil ca dupa 3-4 frane energice sa se curete discurile si placutele de mizeria depusa peste noapte. La franari usoare, spatele intra mult mai putin in discutie. De aia nici nu s-au curatat discurile imediat, cum au facut alea de pe fata.
Din categoria "Consultatii ZEN, FU, CHI, HI, PAN",lectia numarul 1:
Cand disperarea te cuprinde si crezi ca problema skodei tale nu are solutie, asculta-ti vocea interioara, care spune: LEAGA CU SARMA

Offline andreiweb

• Junior
  • *
« Răspuns #4 : Ianuarie 11, 2010, 04:17:31 p.m. »
N-a fost de la frana de mana pentru ca era nu era trasa (nu o folosesc decat cand parchez in plan inclinat).

Offline tpv

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Oradea
  • Mesaje postate: 167
  • Auto: A 6 2.5 TDI V6
« Răspuns #3 : Ianuarie 11, 2010, 04:17:05 p.m. »
De cand e umezeala asta pe afara si Octavia mea face un zgomot similar,dar numai la prima franare ,dupa care totul e ok nici un zgomot .In dimineata urmatoare o ia de la capta,dar la mine se aude numai la puntea spate.
Audi A6 2.5tdi  V 6 Automat
Bmw E 90 318i  Automat

Offline papetz

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 482
    • ... and i'm a carrier!
  • Auto: 1.9 tdi 105 cp
« Răspuns #2 : Ianuarie 11, 2010, 03:56:03 p.m. »
verifica frana de mana ;) !

si mie imi face asa frecvent dupa ce sta mai mult degeaba. probabil pana se ia prafu' de pe ele.
Nestle Boycott

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()