Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Temperatura variabila a lichidului de racire  (Citit de 5615 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline simidan

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 236
  • Auto: roomster1.4tdi 2007, Mazda 3
Re: Temperatura variabila a lichidului de racire
« Răspuns #6 : Ianuarie 20, 2010, 01:10:11 a.m. »
Compresia in cilindrii se face doar cu aer???? :)) :)) =)) =))
ROOMSTER,1,4tdi
Mazda 3 Takumi G120

Offline GTI paua

• Gold member
  • Locaţia: Cj
  • Mesaje postate: 641
« Răspuns #5 : Ianuarie 19, 2010, 08:55:19 p.m. »
.... pe drumul de intoarcere spre Alba unde aproape 100 km cobori apa a stat la 45-50 grade,afara fiind -15 grade,dar apoi la drum intins nu sa mai miscat de la 90 grade.
La coborare,motorul functionand in frana de motor, NU consuma carburant ,in consecinta compresia in cilindri se face doar cu aer ,neexistand ardere,motorul se raceste.
Priveste in retrovizoare daca te urmeaza ingerul tau pazitor...
....................................

Offline simidan

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 236
  • Auto: roomster1.4tdi 2007, Mazda 3
« Răspuns #4 : Ianuarie 19, 2010, 02:30:22 p.m. »
Pai pe la Iasi din ce-am vazut au fost -9,-10grade,si daca nu ai mers cu ea turata sau ai avut de coborat o portiune ma lunga este ceva normal,iar viteza la aeroterma nu are nici legatura cu temperatura apei :D .
Termostatul daca se blocheaza sunt doua variante: pe circuitul mic adica iti raceste numai lichidul din motor si ai toate sansele sa fiarba,sau pe circuitul mare si atunci pe frigul asta nu-ti ajunge in veci la 90 grade :)) :)) .
Ca exemplu eu am fost iarna trecuta la Garda in Apuseni,si pe drumul de intoarcere spre Alba unde aproape 100 km cobori apa a stat la 45-50 grade,afara fiind -15 grade,dar apoi la drum intins nu sa mai miscat de la 90 grade.
ROOMSTER,1,4tdi
Mazda 3 Takumi G120

Offline LNT

• Gold member
  • Mesaje postate: 1311
  • Mester Strica-Tot
    • SayIT.ro
  • Auto: O2 FL 1.6 TDI Drive
« Răspuns #3 : Ianuarie 19, 2010, 11:41:11 a.m. »
E pe Auto la 22 grade, aşa stă tot timpul când merg doar prin oraş. O să mai studiez problema zilele următoare, dacă am timp o să fac o scurtă ieşire din oraş să văd ce se întâmplă la revenire. 
In the zone where normal things don't happen...very often.

Offline ARM77

• Expert
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 693
« Răspuns #2 : Ianuarie 19, 2010, 11:10:13 a.m. »
O posibila scadere a temperaturii poate fi faptul ca ai folosit aeroterma pe o treapta mare de viteza,dar pana la 45 grade...?
Foste:Felicia 1.9D/2xFabia Sedan 1.9SDI/Fabia Combi 1.9TDI

Offline LNT

• Gold member
  • Mesaje postate: 1311
  • Mester Strica-Tot
    • SayIT.ro
  • Auto: O2 FL 1.6 TDI Drive
Temperatura variabila a lichidului de racire
« Răspuns #1 : Ianuarie 19, 2010, 10:21:46 a.m. »
Azi fiind vreme rea (de fapt e bună că ninge :D ) am mers mai încet că nah, condiţii de iarnă. Temperatura a ajuns mai repede la 90 grade decât de obicei, normal de altfel mergând mai încet şi probabil şi cu turaţie ceva mai ridicată şi constantă, dar la un moment dat a început să scadă. Când am ajuns la destinaţie era la 45 grade. Prima parte din drum mergând constant când a şi ajuns acul ceasului la 90 grade, a doua parte fiind vorba de traseu de oraş opriri la semafoare, treceri de pietoni etc a început să coboare.
E vreo problemă cu termostatul sau s-a încălzit apa diferit pe instalaţie? Adică ar fi normal să se încălzească mai greu dar să coboare temperatura parcă nu mi se pare ok. Căldură dă, nu e vorba de asta, doar că eu de obicei stau cu ochii pe ceasuri şi azi a fost prima dată când am văzut asta.
« Ultima Modificare: Ianuarie 19, 2010, 10:24:01 a.m. de M i c u t z u »
In the zone where normal things don't happen...very often.

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()