Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Reguli de circulatie in intersectiile cu sens giratoriu  (Citit de 41696 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ThunderBlue

• Gold member
  • Mesaje postate: 3246
  • Auto: skoda octavia 2
Re: Reguli de circulatie in intersectiile cu sens giratoriu
« Răspuns #14 : Ianuarie 31, 2010, 03:56:49 a.m. »
Odata ce ai intrat in sensul giratoriu ai doua optiuni: faci dreapta si semnalizezi dreapta, sau faci sensul, adica te deplasezi spre stanga. Semnalizand intentia, oferi posibilitatea celui care iti da prioritate, ca in cazul in care virezi dreapta, el va putea intra mai repede in intersectie fara sa astepte ca tu sa executi manevra pentru a realiza ca poate intra fara sa va plesniti. Daca pui semnal stanga e ca si cum i-ai spune, stai locului pana trec ca sa nu ma trosnesti ;)

Offline murillo

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 598
  • Auto: O2 2.0 TDI
« Răspuns #13 : Ianuarie 31, 2010, 03:40:06 a.m. »
Nu vad de ce trebuie semnalizat stanga la intrarea in sensul giratoriu avand in vedere ca directia este obligatorie spre dreapta, dar, daca ziceti voi, ma supun :P
« Ultima Modificare: Ianuarie 31, 2010, 03:52:22 a.m. de murillo »
Octavia 2 Combi 2.0 TDI BMM 140 HP DPF DSG Elegance

Offline Danutz 79

• Junior
  • *
  • Locaţia: Ilfov
  • Mesaje postate: 52
  • Auto: Urmeaza
« Răspuns #12 : Ianuarie 31, 2010, 02:44:20 a.m. »
Semnalul ca semnalul, majoritatea ne-am obisnuit cu cei care nu-l pun (desi daca ar fi dupa mine le-as taia degetele, pt ca nu se afla la mai mult de 3cm de mana lor >:) ), dar ce te faci cu cei care intra in sensul giratoriu si aplica regula prioritatii de dreapta?! :-?
Eu merg mult pe partea de centura Mogosoaia-Chitila-Jilava, iar berbecii cu nr de DB n-au nici o taina cu regulile de circulatie...  >:p >:p >:p

Offline ThunderBlue

• Gold member
  • Mesaje postate: 3246
  • Auto: skoda octavia 2
« Răspuns #11 : Ianuarie 31, 2010, 02:36:18 a.m. »
Asa este si logic.

Offline F L O R I N

• Gold member
  • Locaţia: Ploiesti
  • Mesaje postate: 3747
  • Octavia 2 , 2.0 TDI 140CP cu DSG
« Răspuns #10 : Ianuarie 31, 2010, 01:28:14 a.m. »
Asa stiam si eu!

Offline papetz

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 482
    • ... and i'm a carrier!
  • Auto: 1.9 tdi 105 cp
« Răspuns #9 : Ianuarie 31, 2010, 01:27:04 a.m. »
se semnalizeaza intrarea in sens precum si orice schimbare a directiei de mers.

la intrarea in sens se semnalizeaza dreapta daca urmeaza sa iesi pe prima iesire la dreapta si stanga daca iesi pe oricare alta. la iesire e simplu.
« Ultima Modificare: Ianuarie 31, 2010, 01:33:11 a.m. de papetz »
Nestle Boycott

Offline F L O R I N

• Gold member
« Răspuns #8 : Ianuarie 31, 2010, 01:19:06 a.m. »
Eu stiu ca orice schimbare de sens se semnalizeaza.Acu s or mai fi schimbat din reguli.O sa citesc in cartea aia 13/15 pe care am invatat o de curand.  :71:

Offline B e b e

• Gold member
  • Locaţia: B-sti
  • Mesaje postate: 1268
  • Auto: O2 My2008 1.6FSI
« Răspuns #7 : Ianuarie 31, 2010, 12:50:05 a.m. »
Io din ce imi aduc aminte din scoala suna cam asa: cand intri in sensul giratoriu ai cedeaza oricine  ai fi si se intra  cu semnal stanga.cand se iese  se iese cu semnal dreapta. ..sa mai citesc poate s-a  schimbat ..  ( murilo nu zice  nimic de semnalizarea intrarii)
Cheap Tunning: DRL, CH, LH, 2 lampi de ceata pe frana. Hard Tunning: plasa protectie radiator AC
VagCom 908

Offline F L O R I N

• Gold member
« Răspuns #6 : Ianuarie 30, 2010, 10:51:04 p.m. »
Ca sa nu mai zic si de mentinerea benzii. Problema mare mai era la fantana Miorita unde au avut loc cateva accidente grave.
Mi se pare corect sa se semnalizeze si parcurgerea sensului giratoriu,dar legea i lege,conduita preventiva conteaza mai putin.

Offline murillo

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 598
  • Auto: O2 2.0 TDI
« Răspuns #5 : Ianuarie 30, 2010, 10:45:01 p.m. »
Atentie, nu se semnalizeaza rotirea in sensul giratoriu, se semnalizeaza iesirea. Cei care vin dinspre Bucuresti si vor sa intre in Ploiesti/Centura Est, trebuie sa semnalizeze dreapta la prima iesire, cei care merg pe Centura Vest nu trebuie sa semnalizeze stanga, adica parcurgerea sensului giratoriu, ci doar dreapta la a doua iesire. E adevarat ca marea majoritate nu semnalizeaza deloc, fiind mai preocupati sa invarta de volan...
Pe de alta parte nu pot sa-i inteleg pe cei care nu respecta benzile in sensul giratoriu sau la iesirea din acesta, se pare ca e mai simplu sa o tai direct. La rondul de la Universitate, venind dinspre Unirii, cel mai frecvent eu merg pe prima banda. La iesirea spre Romana, 8 din 10 soferi  nu fac rotirea completa si iti taie calea pe prima banda.
« Ultima Modificare: Ianuarie 30, 2010, 10:46:48 p.m. de murillo »
Octavia 2 Combi 2.0 TDI BMM 140 HP DPF DSG Elegance

Offline F L O R I N

• Gold member
« Răspuns #4 : Ianuarie 30, 2010, 09:53:49 p.m. »
Stai ca iti zic eu cum e la noi pe DN 1. Au facut sens giratoriu la Barcanesti unde este bifurcatia catre Ploiesti si varianta acestuia. Eu care vin dinspre oras trebuie sa dau prioritate de stanga in sens. Dar boii aia care vin dinspe Bucuresti si care nu semnalizeaza stanga asa cum sunt obligati ma fac pe mine si pe ceilalti participanti la trafic care circula dinspre Ploiesti sa stam atenti ca daca nu dam prioritate ne opreste nenea politaiul si ne ia permisul. Pt ca normal,daca vii din fata si intrii in sensul giratoriu cu intentia de a face stanga tre sa semnalizezi.Nesemnalizand inseama ca mergi inainte pe langa sens si tu intrii in sens iar ala daca i prost intra in tine si tot tu pici la belea.

Offline sady

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Tulcea
  • Mesaje postate: 453
  • Auto: O1, 1.8 t
« Răspuns #3 : Ianuarie 30, 2010, 09:46:14 p.m. »
asa fac intru-un sens giratoriu fara semafor astepti sa dai prioritate si nesimtirea la volan nu semnalizeaza si ma apropii de ei cu masina si ii claxonez...

Nu prea inteleg pe cine claxonezi. Obligativitatea semnalizarii este doar la iesirea din sens. Daca ei sunt deja in sensul giratoriu (avand in vedere ca tu le dai prioritate), ei ce sa semnalizeze ? Ca doar nu schimba banda tocmai in sens si penduleaza ca betivanii ?
1.8T  L&K, '02, berlina

Offline F L O R I N

• Gold member
« Răspuns #2 : Ianuarie 30, 2010, 08:44:42 p.m. »
La fel si eu am aceiasi boala. La noi aici in Ploiesti taximetristii sunt regii soselelor. Nu semnalizeaza deloc. :047:

Offline oarba17

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: madrid-coslada
  • Mesaje postate: 116
  • Orice ai face,pe cineva tot superi
  • Auto: superb 1 1.9l 115cp
Reguli de circulatie in intersectiile cu sens giratoriu
« Răspuns #1 : Ianuarie 30, 2010, 08:30:40 p.m. »
ma oftica nesimtirea unora dintre noi, toti sau aproape toti am trecut prin o scoala de soferi...toti ar trebui sa semnalizam dar din lene ,nesimtire , smecherie,sau nu ne place ticaitul de la semnalizare, nu semnalizam ....eu,unu.asa fac intru-un sens giratoriu fara semafor astepti sa dai prioritate si nesimtirea la volan nu semnalizeaza si ma apropii de ei cu masina si ii claxonez...se uita nedumeriti la mine dar cel putin ma descarc.....
Skoda Superb 1.9l TDI 115hp 2008, xenon 4300k AM, Solarcheck, Xcarlink,Alarma OEM

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()