Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Reguli de circulatie in intersectiile cu sens giratoriu  (Citit de 42080 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline oarba17

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: madrid-coslada
  • Mesaje postate: 116
  • Orice ai face,pe cineva tot superi
  • Auto: superb 1 1.9l 115cp
Re: Reguli de circulatie in intersectiile cu sens giratoriu
« Răspuns #29 : Februarie 01, 2010, 08:14:23 p.m. »
eu cred ca prima poza spune mai tot,ce am face in a 2 a poza , am ajunge ca in a 3 a..... >:)
Skoda Superb 1.9l TDI 115hp 2008, xenon 4300k AM, Solarcheck, Xcarlink,Alarma OEM

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #28 : Februarie 01, 2010, 06:38:07 p.m. »
mare greseala!
ai vrut sa folosesti un eufemism, nu? :)

Post Merge: Februarie 01, 2010, 06:40:09 p.m.

dati-mi o explicatie logica pentru semnalizarea intrarii in sensul giratoriu.
eu am inteles ca discutia se refera la a semnaliza sau nu atunci cand deja ESTI in sensul giratoriu. Pare logic atata timp cat vrei ca ceilalti soferi sa inteleaga daca intentionezi doar sa te invarti sau vrei sa iesi undeva, pe o strada anume :)
« Ultima Modificare: Februarie 01, 2010, 06:41:52 p.m. de Stef13 »

Offline ThunderBlue

• Gold member
  • Mesaje postate: 3246
  • Auto: skoda octavia 2
« Răspuns #27 : Februarie 01, 2010, 04:08:33 p.m. »
Semnalizand intentia, oferi posibilitatea celui care iti da prioritate, ca in cazul in care virezi dreapta, el va putea intra mai repede in intersectie fara sa astepte ca tu sa executi manevra pentru a realiza ca poate intra, fara sa va plesniti. Daca pui semnal stanga, e ca si cum i-ai spune, stai locului pana trec ca sa nu ma trosnesti ;)

Offline RazvanDuta

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 851
  • Auto: 2.5TDI 140kW
« Răspuns #26 : Februarie 01, 2010, 04:03:21 p.m. »
Chiar. Ce sa semnalizez cand intru in giratoriu ?! Semnalizez inainte sa ies !

Offline C o s m i n

• Gold member
  • Locaţia: Brasov
  • Mesaje postate: 5853
  • ZEN Master
  • Auto: Fabia 287 Nm
« Răspuns #25 : Februarie 01, 2010, 03:58:49 p.m. »
dati-mi o explicatie logica pentru semnalizarea intrarii in sensul giratoriu.
Din categoria "Consultatii ZEN, FU, CHI, HI, PAN",lectia numarul 1:
Cand disperarea te cuprinde si crezi ca problema skodei tale nu are solutie, asculta-ti vocea interioara, care spune: LEAGA CU SARMA

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #24 : Februarie 01, 2010, 03:29:39 p.m. »
Cel mai simplu in sudul Italiei: acolo nu semnalizeaza nimeni dom'le :) Casti bine ochii, te feresti si mergi mai departe, n-are sens sa-ti incarci sufletul cu probleme din-astea existentiale, cine cand si de ce (nu) a semnalizat. Fara claxoane, fara injuraturi, ca nu-i frumos si nici nu face bine la sanatate :)

Offline Cristi_YNG

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Cluj-Napoca
  • Mesaje postate: 344
  • nu conteaza masina, conteaza soferul
  • Auto: 1.2 12V 70CP
« Răspuns #23 : Februarie 01, 2010, 03:01:58 p.m. »
e foarte normal sa semnalizezi si intrarea si iesirea din sensul giratoriu.... mai nou nu se mai semnalizeaza nici intrarea nici iesirea din sens doar semnalizatoarele sunt optionale pe masini doar clima si alte nimicuri sunt de serie
Skoda Fabia Elite 1.2 70 CP

Offline Seba76

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 129
« Răspuns #22 : Februarie 01, 2010, 02:47:06 p.m. »
Cand mi-am luat carnetul, in 2005, instructorul m-a invatat sa semnalizez stanga la intrarea in sens si sa o mentin pana ies din sens cand, evident, semnalizezi dreapta. In 2007 am fost in Germania si acolo nu am vazut vreunul sa semnalizeze stanga, doar dreapta in clipa cand ieseau. Acum la noi, se pare, e la fel.
ex Skoda Fabia 1.4 16v/101cp 2001
Mercedes C 180 2002

Offline GeeMan

• Gold member
  • Locaţia: Cluj
  • Mesaje postate: 1161
  • TDI Virus - Pozitiv
« Răspuns #21 : Februarie 01, 2010, 12:43:20 p.m. »
cel mai misto e in giratoriul cu 2 benzi de la cora din Cluj... vii din laterla, pe banda 1 faci dreapta si te claxoneaza boul car intra in sens pe banda 2 si iese pe 1 ca e mai cool... tara de %^&)*(%^&^&

acolo patesc frecvent ca venind dinspre Manastur (Irec, baza sportiva, stie Rares de unde) sa vreau sa fac dreapta, spre Grigorescu, in sens si boii vin de pe varianta, in coborare dinspre Colina si fac exact cum zice RRS, intra in sens pe banda 2 si ies pe banda 1 sau intre benzile 1 si 2. Le e mai usor sa mearga drept decat sa faca putina curba pentru a-si mentine banda. Eu de obicei las 2,3 masini, dar pe urma ma bag pe banda 1 cand vad ca altul vine pe banda 2. Aproape de viecare data aud clanxoane, vad flashuri si degete. Asta se intampla si cand erau benzile proaspet marcate.
« Ultima Modificare: Februarie 01, 2010, 12:45:16 p.m. de GeeMan »
Octavia II Elegance, 1.9TDI , + Power-box,
Gri Satin meta

Offline RRS

• Gold member
  • Locaţia: CJ
  • Mesaje postate: 2935
  • Fotograf Youtubar
  • Auto: Karoq TDI
« Răspuns #20 : Ianuarie 31, 2010, 10:21:46 p.m. »
cel mai misto e in giratoriul cu 2 benzi de la cora din Cluj... vii din laterla, pe banda 1 faci dreapta si te claxoneaza boul car intra in sens pe banda 2 si iese pe 1 ca e mai cool... tara de %^&)*(%^&^&
intru rar pe forum, rog MP pentru contact

Offline B e b e

• Gold member
  • Locaţia: B-sti
  • Mesaje postate: 1268
  • Auto: O2 My2008 1.6FSI
« Răspuns #19 : Ianuarie 31, 2010, 07:33:58 p.m. »
Daca ai spune si de  unde stii ar fi si  mai bine  :)
« Ultima Modificare: Februarie 01, 2010, 09:34:07 a.m. de M i c u t z u »
Cheap Tunning: DRL, CH, LH, 2 lampi de ceata pe frana. Hard Tunning: plasa protectie radiator AC
VagCom 908

Offline zaru

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Ploiesti
  • Mesaje postate: 105
  • Auto: Octavia 1.9 TDI 2009
« Răspuns #18 : Ianuarie 31, 2010, 06:46:24 p.m. »
Si eu stiu ca in sensul giratoriu nu se semnalizeaza niciodata stanga pentru ca aceea este directia normala de mers, se semnalizeaza doar dreapta la iesire, este adevarat ca semnalizand stanga ii atentionezi pe ceilalti asupra a ce urmeaza sa faci dar daca toti ar stii regula nu ar mai fi nevoie sa semnalizezi stanga. Eu am avut ocazia in luna noiembrie sa conduc in Germania si acolo am aflat de aceasta regula si chiar i-am urmarit pe toti cum conduc in sensul giratoriu si absolut niciunul nu semnaliza stanga.
Octavia Facelift 1.9.TDI 2009 Black Magic

Offline Harlequin

• Gold member
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 1460
  • Auto: SKODA Tour
« Răspuns #17 : Ianuarie 31, 2010, 04:07:04 p.m. »
La bifurcatia de la Ploiesti de care scrie Florin, intrarea dinspre Bucuresti spre Ploiesti se face separat de sensul giratoriu, deci obligatoriu semnalizezi daca intri in sens sau mergi dreapta spre Ploiesti (de fapt e un Y, cu giratoriul pe bratul din stanga, dar nu chiar in bifurcatie). Ideal e sa semnalizezi, ajuta mult in trafic. Chiar si pe tine te ajuta in cazul in care faci vreo traznaie, colegul de trafic are 1-2 secunde avans ca sa inteleaga ca faci o prostie.

Offline oarba17

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: madrid-coslada
  • Mesaje postate: 116
  • Orice ai face,pe cineva tot superi
  • Auto: superb 1 1.9l 115cp
« Răspuns #16 : Ianuarie 31, 2010, 01:43:50 p.m. »

la asta ma refer eu ca daca intri in sens de pe o strada si vrei sa te intorci pe aceeasi strada sau sa faci stanga ar trebui sa dai semnal stanga si cand iesi semnal dreapta si mai ales daca in sens sunt 2 benzi si tu faci stanga cei care iti da prioritate si fac prima la dreapa ar putea face prima la dreapta pe prima banda si asta da fluiditate ciculatiei....daca te pui si dai rotocoale intru-un sens incurci nitel circulatia si mai ales daca nu semnalizezi ,stam toti ca prostii si asteptam sa vedem incotro mergi.....

Odata ce ai intrat in sensul giratoriu ai doua optiuni: faci dreapta si semnalizezi dreapta, sau faci sensul, adica te deplasezi spre stanga. Semnalizand intentia, oferi posibilitatea celui care iti da prioritate, ca in cazul in care virezi dreapta, el va putea intra mai repede in intersectie fara sa astepte ca tu sa executi manevra pentru a realiza ca poate intra fara sa va plesniti. Daca pui semnal stanga e ca si cum i-ai spune, stai locului pana trec ca sa nu ma trosnesti ;)
Skoda Superb 1.9l TDI 115hp 2008, xenon 4300k AM, Solarcheck, Xcarlink,Alarma OEM

Offline murillo

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 598
  • Auto: O2 2.0 TDI
« Răspuns #15 : Ianuarie 31, 2010, 04:35:15 a.m. »
Corect. Si semnalizand stanga, practic, schimbi banda 1 pe banda 2, dinspre centrul rondului.
Octavia 2 Combi 2.0 TDI BMM 140 HP DPF DSG Elegance

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()