Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: Reguli de circulatie in intersectiile cu sens giratoriu  (Citit de 41683 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline FABIAn RuSu

• Gold member
  • Locaţia: ROU
  • Mesaje postate: 2632
  • FABIA 1.9
Re: Reguli de circulatie in intersectiile cu sens giratoriu
« Răspuns #59 : August 21, 2013, 06:36:34 p.m. »
Eu spun ca A da prioritate la B deoarece atunci cind schimbi banda IN SENSUL GIRATORIU se aplica regula de a acorda prioritate celui care circula pe banda lui
invers ar fi clasica harababura din giratoriile cu soferi romani
vand SUPORT PAHAR FABIA 1 original nou

Offline FDR

• Moderator General
  • Locaţia: Blaj, Alba
  • Mesaje postate: 959
  • Auto: O2 Facelift, 1.6MPI
« Răspuns #58 : August 21, 2013, 06:17:16 p.m. »
Sunt de aceeasi parere.
"Have no fear of perfection, you’ll never reach it" - Salvador Dali.

Offline Tom

• Gold member
  • Locaţia: Sibiu
  • Mesaje postate: 511
  • ÎMI PLACE MAI MULT SA CONDUC DECÂT SA BEAU
  • Auto: TOUR 101CP AXR 2007
« Răspuns #57 : August 21, 2013, 06:12:53 p.m. »
Readuc in discutie subiectul acestui topic si supun dezbaterii urmatoarea situatie:
-sens giratoriu cu 3 benzi si 4 ramuri
-auto A a intrat pe ramura 1 si circula in sensul giratoriu pe banda 2
-auto B a intrat pe ramura 1 si circula in sensul giratoriu pe banda 1(linga acostament)
-auto A vrea sa iasa pe ramura 3
-auto B vrea sa iasa pe ramura 4
   Cine da prioritate la cine?  Eu spun ca A da prioritate la B deoarece atunci cind schimbi banda IN SENSUL GIRATORIU se aplica regula de a acorda prioritate celui care circula pe banda lui
Combinatia suprema: O MINA DE FIER ACTIONATA DE UN CAP DE LEMN

Offline murillo

• Gold member
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 598
  • Auto: O2 2.0 TDI
« Răspuns #56 : Februarie 26, 2010, 02:44:26 p.m. »
Exact, iar cand vii de pe Decebal e la fel. Dar intersectia aia nu e considerata ca fiind sens giratoriu. Daca nu are indicator de giratoriu atunci e doar o intersectie obisnuita circulara.
Octavia 2 Combi 2.0 TDI BMM 140 HP DPF DSG Elegance

Offline florin

• Gold member
  • Mesaje postate: 704
« Răspuns #55 : Februarie 26, 2010, 02:17:23 p.m. »
Intr-un sens giratoriu SEMNALIZAT corespunzator cu indicatoare, regula este ca se acorda prioritate celor aflati deja in giratoriu.
/quote]

daca nu e nici un indicator atunci cei care sunt in sensul giratoriu tot timpul au prioritate fata de cei care intra. daca sunt alte indicatoare, atunci ele au prioritate. de ex in piata Alba Iulia, cand intri de pe Calea Unirii, ai prioritate fata de cei care sunt deja in sensul giatoriu. iar semnalizarea... Dumnezeu cu mila.
"If your pictures aren't good enough, you're not close enough.”  - Robert Capa
Skoda Octavia 2 Combi 2.0 FSI 4*4

Offline Homer

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Braila
  • Mesaje postate: 359
  • Auto: 1.9 TDI AXR
« Răspuns #54 : Februarie 26, 2010, 12:06:39 p.m. »
N-am vazut daca e semnalizata ca sens giratoriu, dar pt. cei aflati in sens sigur exista indicatoare "Cedeaza trecerea" de aceea se opresc cei care sunt in sens. Nu inteleg de ce nu e sens giratoriu, cu regulile aferente; probabil pt fluidizarea circulatiei, dar cred ca mai degraba incurca decat ajuta (multi il considera giratoriu si aplica regulile giratoriului).
Cat despre semnalizarea iesirii din sens, cam jumatate din soferi nu o fac ceea ce mi se pare periculos. Si nu numai mi se pare: ieri, in "giratoriul" cu pricina din Galati, o masina a Jandarmeriei a iesit din sens (de pe banda din interior) fara sa semnalizeze. Pur si simplu mi-a taiat calea, mare minune ca n-am intrat in el.
Octavia Tour 1.9 TDI 12.2007

Offline murillo

• Gold member
  • Mesaje postate: 598
  • Auto: O2 2.0 TDI
« Răspuns #53 : Februarie 25, 2010, 11:25:07 p.m. »
Pai, daca nu e semnalizata ca giratoriu, e doar o intersectie circulara si se aplica regula prioritatii de dreapta, semafoare, etc. (vezi Pta Universitatii, Arcul de triumf...)
Octavia 2 Combi 2.0 TDI BMM 140 HP DPF DSG Elegance

Offline Blueflower77

• Junior
  • *
  • Locaţia: Galati
  • Mesaje postate: 40
  • Masinile sunt pt barbati precum florile pt femei !
  • Auto: Grand Filou
« Răspuns #52 : Februarie 25, 2010, 11:16:58 p.m. »
Intr-un sens giratoriu SEMNALIZAT corespunzator cu indicatoare, regula este ca se acorda prioritate celor aflati deja in giratoriu.

Totusi, exista si exceptii:
- in Galati, cum vii dinspre Braila dar nu pe dig, cei din giratoriu se opresc sa-ti dea prioritate :)
- prin vest, exista piete circulare, exact ca un giratoriu, dar nu sunt si de aceea opresti la fiecare straduta ce-ti vine din dreapta daca apar masini.

FRUMOS, NU?
In cautarea...primei masini numai a mea ;;)

Offline AlexTM

• Gold member
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2690
  • Auto: Galaxy 2 2.0 TDCI
« Răspuns #51 : Februarie 25, 2010, 11:06:21 p.m. »
Te contrazic! Se semnalizeaza stanga la intrarea in intersectia cu sens giratoriu

De ce? Ai gasit scris asta pe undeva?
bicicleta

Offline kempflar

• Doar inscris
  • Locaţia: Timisoara
  • Mesaje postate: 2
  • Auto: Octavia Tour 1.9/90
« Răspuns #50 : Februarie 25, 2010, 10:43:28 p.m. »
cum am invatat eu: cei care doresc sa faca prima la dreapta din sens , se incadreaza pe prima banda si semnalizeaza dreapta. Cei care vor sa iasa din sens pe oricare alta iesire decat prima, se incadreaza pe a doua banda , semnalizeaza stanga, cedeaza prioritate celor care sunt deja in sens pe a doua banda,si, dupa ce au intrat in sens, semnalizeaza dreapta chiar inainte de iesirea dorita. Deci in principiu cei care vor sa faca prima la dreapta nu ar trebui sa dea prioritate la nimeni, intrucat nu ar trebui sa fie nimeni pe prima banda. Am incercat sa fac si un desen(in Paint)

Offline papetz

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 482
    • ... and i'm a carrier!
  • Auto: 1.9 tdi 105 cp
« Răspuns #49 : Februarie 02, 2010, 04:14:01 p.m. »
io de obicei stiu inca de la arc pe unde merg si ma incadrez in consecinta :|

de obicei, cam toti stiu pe unde sa o ia  ;) , problema e ca in intersectie nu se respecta benzile marcate care descriu niste curbe destul de largi; e mai simplu sa tai tot decat sa ocolesti tot. dar asta e alta discutie care ar fi stat mai bine in topicul celalalt.
Nestle Boycott

Offline Fan-Skoda

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 368
  • Simply Clever
  • Auto: 1.4 TSI
« Răspuns #48 : Februarie 02, 2010, 03:59:40 p.m. »
Atentie, nu se semnalizeaza rotirea in sensul giratoriu, se semnalizeaza iesirea. Cei care vin dinspre Bucuresti si vor sa intre in Ploiesti/Centura Est, trebuie sa semnalizeze dreapta la prima iesire, cei care merg pe Centura Vest nu trebuie sa semnalizeze stanga, adica parcurgerea sensului giratoriu, ci doar dreapta la a doua iesire. E adevarat ca marea majoritate nu semnalizeaza deloc, fiind mai preocupati sa invarta de volan...
Pe de alta parte nu pot sa-i inteleg pe cei care nu respecta benzile in sensul giratoriu sau la iesirea din acesta, se pare ca e mai simplu sa o tai direct. La rondul de la Universitate, venind dinspre Unirii, cel mai frecvent eu merg pe prima banda. La iesirea spre Romana, 8 din 10 soferi  nu fac rotirea completa si iti taie calea pe prima banda.

Te contrazic! Se semnalizeaza stanga la intrarea in intersectia cu sens giratoriu, apoi dreapta la iesire. Semnalizezi dreapta doar atunci cand faci dreapta pe prima iesire din intersectie! ;)
Skoda O II Facelift 1.4 TSI Business ++

Offline B e b e

• Gold member
  • Locaţia: B-sti
  • Mesaje postate: 1268
  • Auto: O2 My2008 1.6FSI
« Răspuns #47 : Februarie 02, 2010, 03:16:42 p.m. »
io de obicei stiu inca de la arc pe unde merg si ma incadrez in consecinta :|
Cheap Tunning: DRL, CH, LH, 2 lampi de ceata pe frana. Hard Tunning: plasa protectie radiator AC
VagCom 908

Offline papetz

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: BUCURESTI
  • Mesaje postate: 482
    • ... and i'm a carrier!
  • Auto: 1.9 tdi 105 cp
« Răspuns #46 : Februarie 02, 2010, 02:35:03 p.m. »
singurul mod in care poti iesi nesifonat din rondul de la piata presei libere (si nu e singurul) este sa nu iti tii banda. poti sa tii banda doar daca te afli pe prima, daca nu, go with the flow. eu asa fac ;) .
Nestle Boycott

Offline B e b e

• Gold member
  • Locaţia: B-sti
  • Mesaje postate: 1268
  • Auto: O2 My2008 1.6FSI
« Răspuns #45 : Februarie 02, 2010, 02:24:07 p.m. »
Asta intra la capitolul "dobitoci care nu stiu sa se incadreze". La aceeasi intersectie mai sunt dobitoci care merg spre pasaj(DN1) dar merg pe kiseleff pe mijloc ..
Cheap Tunning: DRL, CH, LH, 2 lampi de ceata pe frana. Hard Tunning: plasa protectie radiator AC
VagCom 908

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()