Forum discutii Skoda cu pareri, opinii, ajutor si intrebari legate de probleme si erori la masini Skoda

Autor Subiect: schimbare adresa = schimbare permis si talon?  (Citit de 45695 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline FDR

• Moderator General
  • Locaţia: Blaj, Alba
  • Mesaje postate: 959
  • Auto: O2 Facelift, 1.6MPI
Re: schimbare adresa = schimbare permis si talon?
« Răspuns #31 : Februarie 14, 2012, 12:10:09 p.m. »
Pai tocmai asta subliniasem in postul anterior. OUG 69/2007 modifica acel articol al OUG 195/2002, in sensul eliminarii din text a specificatiei domiciliului. QED!

Mai departe depinde peste ce "organ" dai  :))
"Have no fear of perfection, you’ll never reach it" - Salvador Dali.

Offline Stef13

• Moderator General
  • Locaţia: NT
  • Mesaje postate: 3237
« Răspuns #30 : Februarie 14, 2012, 08:06:02 a.m. »
Cum spuneam, Marius, depinde ce fel de permis ai. Intreaba te rog cunostinta de la politie si de permisele emise inainte de 2008, cele care au adresa pe ele, daca trebuie sau nu schimbate la schimbarea domiciliului.
In regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 zice

Art. 189. – (1) Politistul rutier este obligat, ca atunci când verifica documentele unui conducator de autovehicul sau tramvai, sa urmareasca daca exista concordanta între datele înscrise în actul de identitate si cele din permisul de conducere. În cazul în care constata neconcordante referitoare la nume, prenume, domiciliu sau resedinta, precum si în cazul în care termenul de valabilitate a expirat, politistul rutier este obligat sa retina permisul de conducere si sa elibereze dovada înlocuitoare a acestuia cu drept de circulatie de 15 zile.

Offline FDR

• Moderator General
  • Locaţia: Blaj, Alba
  • Mesaje postate: 959
  • Auto: O2 Facelift, 1.6MPI
« Răspuns #29 : Februarie 13, 2012, 08:47:11 p.m. »
In situatia de a schimba cartea de identitate (aka buletinul) ma aflu si eu. Conform OUG 69 28/06/2007 nu e nevoie de schimbarea permisului, citez:

"9. Alineatele (1), (4), (5) si (6) ale articolului 24 se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
 "Art. 24. - (1) Examinarea pentru obtinerea permisului de conducere si eliberarea acestuia se realizeaza de catre autoritatea competenta pe raza careia solicitantii isi au domiciliul, resedinta ori rezidenta normala sau, in cazul celor aflati la studii in Romania potrivit art. 231 alin. (1), de catre autoritatea competenta pe raza careia se afla institutia de invatamant.
 ...
 (4) In cazul cetatenilor straini care isi stabilesc domiciliul sau resedinta in Romania, precum si al cetatenilor statelor membre ale Uniunii Europene care au rezidenta normala sau care se afla la studii in Romania, examinarea la proba teoretica pentru obtinerea permisului de conducere se poate efectua, la cerere, intr-o limba de circulatie internationala.
 (5) Permisul de conducere este valabil 10 ani de la data eliberarii. La schimbarea de catre titular a numelui, in cazul pierderii, furtului ori al deteriorarii, precum si la expirarea perioadei de valabilitate, permisul de conducere se preschimba fara sustinerea unui nou examen, in conditiile stabilite prin ordin al ministrului internelor si reformei administrative, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I."

Schimbarea certificatului de inmatriculare e necesara, inclusiv schimbarea CIVdeoarece contin adresa proprietarului. Pentru permis am intrebat inclusiv o cunostinta din politie si mi-a confirmat.
"Have no fear of perfection, you’ll never reach it" - Salvador Dali.

Offline Stef13

• Moderator General
« Răspuns #28 : Februarie 11, 2012, 09:14:12 a.m. »
Gluma sau greseala, scrie-n lege ca nu trebuie sa existe neconcordante intre datele de pe permisul de conducere si cele din cartea de identitate. Despre diplome universitare n-am vazut sa scrie asa ceva.
« Ultima Modificare: Februarie 11, 2012, 09:19:00 a.m. de Stef13 »

Offline A V A T A R

• "What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back."
  • Moderator General
  • Locaţia: Beius
  • Mesaje postate: 16362
  • Orice iubesti...devii
  • Auto: Duster / MCV (1.6 16v)
« Răspuns #27 : Februarie 11, 2012, 09:13:01 a.m. »
Daca ti-o va cere garcea, ma gandesc ca da :))
In fața unei minți tăcute, se preda întreg Universul...

Offline Fleur

• Doar inscris
  • Locaţia: Bucuresti
  • Mesaje postate: 0
  • Skoda Octavia 2, 1.9 TDI, Toyota Avensis 2.0, D-4D
  • Auto: Skoda Octavia 2, 1.9
« Răspuns #26 : Februarie 10, 2012, 10:43:50 p.m. »
E o gluma asta cu permisul, nu?
Daca te muti in Bucuresti si ai diploma universitara obtinuta in Cluj trebuie s-o preschimbi?
Cand sunt mort, nu stiu ca sunt mort. Sufera numai cei din jurul tau. La fel e si cu prostii...

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4546
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #25 : Februarie 10, 2012, 09:59:33 a.m. »
Noul talon are adresa, deci se schimba, noul permis nu are adresa pe el, deci nu se schimba.
Cei care isi dau cu parerea fara sa cunoasca, e bine sa se abtina, induc colegii in eroare.
Dl. CristianH a postat corect.

La punctul 4C scrie cine l-a eliberat. Si daca acolo scrie ca a fost eliberat de SRPC Ilfov, si tu te muti in jud Timis, trebuie sa iti schimbi permisul cu unul eliberat de autoritatea din Timisoara.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline Stef13

• Moderator General
« Răspuns #24 : Februarie 09, 2012, 11:34:18 p.m. »
Nu-i chiar asa. Eu am permis model vechi, cu adresa pe el. Daca-mi schimb adresa din buletin, trebuie sa schimb si permisul. Daca as avea permis romanesc model nou (UE), nu mai este nevoie sa-l schimb la modificarea adresei din cartea de identitate deoarece "meseriasii" nostri l-au imbunatatit stergand campul 8 si astfel datele nu mai pot fi comparate. Legea insa a ramas si se aplica, in masura in care se poate, asa cum am explicat mai sus.

Offline Fleur

• Doar inscris
  • Mesaje postate: 0
  • Skoda Octavia 2, 1.9 TDI, Toyota Avensis 2.0, D-4D
  • Auto: Skoda Octavia 2, 1.9
« Răspuns #23 : Februarie 09, 2012, 09:34:02 p.m. »
Noul talon are adresa, deci se schimba, noul permis nu are adresa pe el, deci nu se schimba.
Cei care isi dau cu parerea fara sa cunoasca, e bine sa se abtina, induc colegii in eroare.
Dl. CristianH a postat corect.
Cand sunt mort, nu stiu ca sunt mort. Sufera numai cei din jurul tau. La fel e si cu prostii...

Offline razvan rs

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 294
  • Auto: Mazda 6 facelift revo top 2.5
« Răspuns #22 : Februarie 08, 2012, 02:40:59 p.m. »
Gata multumesc m-am lamurit ! Am scapat de schimbarea permisului, este tipul nou iar de schimbat am schimbat doar sectoarele in Bucuresti!
Mazda 6 facelift revolution top 2.5 L
Ex - Skoda Octavia RS TDI

Offline vizitator

• Gold member
  • Locaţia: Bucharest
  • Mesaje postate: 4546
  • am avut cea mai ,,extraordinara'' masina: 1.2 TSI
« Răspuns #21 : Februarie 08, 2012, 10:22:22 a.m. »
daca iti muti adresa in Buc, din sectorul 5 in sectorul 1 spre exemplu, nu trebuie sa schimbi permisul.
Dar daca iti muti adresa in alt judet, eu stiu ca tr sa schimbi si permisul.
In frane si in femei sa nu ai incredere niciodata.

Offline Stef13

• Moderator General
« Răspuns #20 : Februarie 07, 2012, 06:51:19 p.m. »
Permisul trebuie schimbat doar daca are trecuta adresa pe el, cum se proceda inainte de 2008. In caz contrar, nu se da amenda ci doar se retine permisul si se elibereaza o dovada de 15 zile, urmand ca in timpul acesta sa-l schimbi cu noul model.
Pe noile modele, adaptate la modelul UE, nu se mai trece adresa, deci daca ai un astfel de permis, el nu mai trebuie schimbat.
Banuiesc ca razvan rs are ultimul model de permis, numele localitatii indicand de fapt locul nasterii.

Offline geocos

• Membru de baza
  • **
  • Locaţia: Ploiesti
  • Mesaje postate: 311
  • Auto: Octavia2 1.4TSI
« Răspuns #19 : Februarie 07, 2012, 06:34:49 p.m. »
Da si permisul se schimba
In situatia asta am fost si eu

Offline razvan rs

• Membru de baza
  • **
  • Mesaje postate: 294
  • Auto: Mazda 6 facelift revo top 2.5
« Răspuns #18 : Februarie 07, 2012, 05:30:15 p.m. »
Salutare si bine v-am regasit! >:D<  Nu mai deschid un nou topic, pentru aceasta intrebare! La schimbarea de domiciliu, trebuie schimbat si permisul de conducere tinand cont ca nu am schimbat localitatea? Cartea de identitate am schimbat-o deja, urmeaza talonul masinii, dar pe permis nu am vazut sa scrie decat localitatea Bucuresti fara nicio referire la strada, bloc etc?
Mazda 6 facelift revolution top 2.5 L
Ex - Skoda Octavia RS TDI

Offline RRS

• Gold member
  • Locaţia: CJ
  • Mesaje postate: 2935
  • Fotograf Youtubar
  • Auto: Karoq TDI
« Răspuns #17 : Februarie 09, 2010, 10:17:09 p.m. »
4 lei viza flotant in 7 zile gata
intru rar pe forum, rog MP pentru contact

* Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și astfel vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere pentru plata serviciilor care sunt necesare în a ține forumul online.

* Intra in cont / Log in

Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??

* Subiecte recente

A apărut o eroare!

Call to undefined function ssi_recentTopics()